Gå til innhold

Slipper menn førstegangstjeneste?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Poenget ditt er uansett at gutter er bedre enn jenter i matematikk, noe som altså viser seg å langt i fra være en så åpenbar sannhet som enkelte skal ha det til.

Når vi snakker om bedre vil jeg heller snakke om talent. Gutter har mer talent for matte enn jenter. At jenter kan gjøre det bedre ved å jobbe er sikkert sant, men da må de også jobbe mer.

 

Dette kan vi se fra resultatene fra PISA-undersøkelsen som viser at jenter gjør det langt bedre i språk og naturfag.

Lenke til kommentar

gutter har mer talent for matte? er ikke dette bare en myte? hvorfor er det mannlige kjønn bedre i et teoretisk fag enn kvinner? kan dette resultatet (orker ikke å lese resultetet) at det ikke var så mange kvinner som deltok?

 

kvinner er flinkere generelt på skolen siden de jobber mer med skolen er gutter generelt, så å si menn er smartere er egentlig en drøy påstand

Lenke til kommentar
gutter har mer talent for matte? er ikke dette bare en myte? hvorfor er det mannlige kjønn bedre i et teoretisk fag enn kvinner? kan dette resultatet (orker ikke å lese resultetet) at det ikke var så mange kvinner som deltok?

 

kvinner er flinkere generelt på skolen siden de jobber mer med skolen er gutter generelt, så å si menn er smartere er egentlig en drøy påstand

Det er mer enn nok kvinner som deltok, så det burde ikke være et problem. Dette er PISA-undersøkelsen, ikke en eller annen random undersøkelse. Jeg har allerede argumentert hvorfor menn har mer talent for matte enn kvinner, og dermed er det ikke en drøy påstand.

Lenke til kommentar

kan godt hende at jeg tar feil her, men er ikke pisa testen en test som frivillige tar(?)

 

men jeg har ingen grunn til å tro at mennenes biologiske hjerneoppbygning gjør dem istand til å være bedre i teoretiske fag. for å si det mildt... jentene på skolen min får bedre karakterer generelt i teoretiske fag.

 

dette er en hypotese og jeg vil tro på dette om det kommer en internasjonal test som har testet gutter og jenter i 50 år

Lenke til kommentar
De fleste feminister jeg kjenner er i mot at bare gutter skal tvinges til å avtjene førstegangstjeneste ...

 

Likestilling er bare piss. Menn er bedre enn kvinner i alt.

Jenter er bedre i matematikk enn gutter.

 

Men disse feministene er ikke for at også jenter skal tvinges inn i førstegangstjeneste ikke sannt? De vil vel at førstegangstjenesten skal avskaffes i god sosialistisk stil?

 

Uten førstegangstjenesten ville ikke Norge hatt et brukbart forsvar (vi har for lite folk og for lite patiotisme i Norge til å ha et profosjonellt forsvar). Så en avskaffele av førstegangstjenesten er i praksis en avskaffelse av forsvaret i Norge. Dette vil igjenn føre til at vi ikke lenger kan være medlemmer av NATO, og alle andre enn virkelighetsfjerne SV'ere vet att det ikke går bra med blandt annet russland til nabo og annsvaret for en enorm kystlinje og svalbard.

 

 

Jenter er ikke bedre i mattematikk. se litt mer på statistikken du. Gutter har en mye større spredning, dvs. at det er mye flere gode gutter enn jenter i matte (det er derfor det er flest gutter som er ingenører og mattematikere og fysikere) mens det også er flere gutter som er dårlige i matte enn jenter som igjenn altså trekker snittet ned.

Dette er en generell tendens som man ser i de fleste typer statistikk hvor man skiller mellom kjønnene: mennene utgjør mer av ekstremitetene (har større spredning) mens kvinnene er mer samlet rundt snittet (mindre spredning).

 

Likestilling er bare piss. Menn er bedre enn kvinner i alt.

 

Tja. Om du er bedre enn venninna mi til å shoppe klær, vil jeg ikke si annet enn at jeg er usikker på din legning. :p

Vil faktisk påstå at den beste mann innefor noe er bedre enn den beste kvinne innenfor det samme i 95% av tilfellende. Da tenker jeg ikke på ting som menn ikke kan gjøre (føde barn osv).

Håndball! Har aldri hatt interesse for herrehåndball, men kvinnehåndball er så utrolig stilig, særlig siden Norge eier alle.

 

Historien sier du har rett, menn har dominert i alle mulige felt.

 

Kvinnehåndballaget hadde ikke en gang hatt en mikroskopisk sjangse mot herrelandslaget i håndball.

Selv om kvinnelandslaget i håndball i Norge gjør det bedre internasjonalt mot andre kvinnelandslag i værden enn mennene betyr ikke det at kvinnelandslaget er bedre enn mannslandslaget.

 

Jenter er altså flinkere i matte, flinkere å lage mat, flinkere til å føde barn, flinkere til mye rart. Dessuten er de jo ganske søte, da.

 

Og min erfaring med en del feminister er at de ikke har problemer med menns verneplikt, men jeg ble en gang omtalt som mannsjåvinist av to kvinner fra Rødt når jeg argumenterte for verneplikt for kvinner.

 

Jeg lurer på om vi trenger begrepet "feministdemokrat" på lik linje med "sosialdemokrat"? :)

 

menn er flinkere i matte (se alle store mattematikere), menn er flinkere til å lage mat (se alle værdensmestere i kokkekunst), menn kan ikke føde barn (så du har ikke noe grunnlag til å si at kvinner er "flinkere" til det) og kvinner er generellt ikke best innen noen ting i forrhold til menn (kansje med unntak av enkelte danseformer). Men at de er søtest kan jeg være enig i (men jeg er jo da innhabil siden jeg er en hetrofil mann).

 

 

Typisk sosialistisk og feministisk hykleri med værneplikt kunn for gutter.

 

 

 

Kanskje fordi det er "a mans world"?

 

Forøvrig så har noen av de viktigste enkeltpersonene i utviklingen av den moderne datamaskinen vært kvinner og homoer, hehe.

Hadde vært litt morsomt om du kunne ha listet opp disse kvinnene :) .

Sånn rett fra hjernebarken så kommer jeg på Ada Lovelace, som ofte blir sagt å være den første programmereren. Hun programmerte for en datamaskin som ikke var bygd allerede på 1840-tallet. En hel del av de første programmererne til ENIAC var kvinner, blant annet Bettu Jennings som senere også jobbet med UNIVAC. Grace Hopper laget den første kompilatoren på 50-tallet og var vel den som innførte naturlig språk i programmering. Tidligere hadde man bare brukt maskinspråk. Karen Jones har hatt mye å si for informasjonsbehandling, det var hun som tenkte ut vekting av informasjon som i dag er grunnlaget for moderne søkemotorer. Også var Alan Turing, den moderne datamaskinens far, homofil.

 

Og husk at dette var på en tid hvor holdningen "menn er best" var LANGT mer utbredt enn i dag. Vi har kommet langt med likestilling her i landet, men tydeligvis ikke langt nok.

 

Ada Lovelace hjalp Charles Babbage med å lage differensiellmaskinen akkurat som at Marie Curie sammarbeidet med sin mann Pierre Curie for å forske på radioaktivitet (merkelig at vi bare lærer om den store Marie Curie i skolen og at Pierre Curie nesten ikke blir nevnt en gang ikke sannt?). Disse kvinnene stod ikke for opptagelsene sine selv. og alle andre store opptagelser innen datavitenskap har menn stått for.

Endret av flesvik
Lenke til kommentar

angående alle store matematikere... det kvinnelige kjønn har i alle tider fram til vår tid blitt så og si nektet utdanning, blitt brent på bål siden de hadde kunnskaper som ikke andre hadde.

 

gi meg et land i verden da de store matematikerne levde fra antikken til den industrielleresolusjon der kvinner kunne ta en mastergrads utdanning/doktorgrad på lik linje med menn.

 

man kan si at menn var bedre på matte før siden kvinner ikke fikk lik utdannelse siden de skulle være hjemme

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar

Noen av oss vil jo faktisk tjene landet vårt også. Jeg vil se på det som en ære å gjøre min plikt for dette fantastiske landet som har oppfostret meg, passet på meg, gitt meg en utdannelse, et hjem og en demokratisk stat.

 

Likestilling er noe tull, for kvinner og menn er ikke like. Vi snakker om en soldatstyrke, og når menn helt klart er sterkere fysisk, tåler mer smerte, og kan takle en gjennomsnittlig krigssituasjon bedre enn kvinner er det da opplagt hvem som skal utgjøre hovedandelen av personene i forsvaret.

 

Så, fordi kvinner generelt ikke egner seg til å forsvare vårt land mot fienden så burde menns rettigheter blitt satt mer i fokus på andre punkter, for å kompensere. Jeg vet ikke hvordan dette skal fungere i praksis, men siden jenter per i dag har en vesentlig fordel (i og med at de kan slippe førstegangstjenesten om de ikke vil), burde menn fått dette tilbake at some point.

Lenke til kommentar

Nei, nettopp. Man kunne jo sagt det sånn at de som ville tjene landet sitt og gi noe tilbake til alt det gode de har fått gjennom livet, kunne gått gjennom førstegangstjenesten frivillig.

 

Men mest sannsnlig ville det ikke blitt nok, så at some point måtte de ha "tvunget" noen uansett. Men kunne jo prøvd å hatt en vervet hær, og se hvor mange som faktisk kom.

Lenke til kommentar
Likestilling er noe tull, for kvinner og menn er ikke like. Vi snakker om en soldatstyrke, og når menn helt klart er sterkere fysisk, tåler mer smerte, og kan takle en gjennomsnittlig krigssituasjon bedre enn kvinner er det da opplagt hvem som skal utgjøre hovedandelen av personene i forsvaret.

 

Førstegangstjenesten trenger ikke nødvendigvis å være som soldat. man kan også ha en siviltjeneste som f.eks hjelpepleier, barnehageassistent, ol.

 

Med førstegangstjeneste for alle (og dermed en utvidelse av siviltjenesten for de som vil det eller ikke er egent som soldat) kunne man ha løst problemene med mangel på hjelpepleiere, barnehagepersonell og tregt offentlig byråkrati.

Lenke til kommentar
Herre min hatt. Førstegangstjenesten er en liten pris å betale for "noe-med-norge-frihet-blabla" (kom ikke på noe episk å si).

 

Bi æ mæn!

 

Er allerede erklært tjenesteudyktig jeg, be a man selv. I demokratiske Norge burde en slippe sporenstreks skulle en ønske det, uten å måtte dokumentere tilkortkommenheter med alskens tøv eller lyve på seg pasifistståsted.

Lenke til kommentar
Typisk sosialistisk og feministisk hykleri med værneplikt kunn for gutter.

Sosialistisk og sosialistisk. Sosialdemokratiet Israel var det første og eneste landet som innførte tvungen verneplikt for kvinner.

 

Ja det er egenklig litt merkelig at de fleste sterkt sosialistiske partier er mot førstegangstjeneste siden det er jo egenklig et sosialistisk konsept (man tjener staten og den tjener deg). Men det er vel sikkert antivåpen, antikrig, osv. som prioriteres forran denne sorialistiske tanken (førstegangstjenesten)

 

 

Og forresten er sosialdemokriati et veldig vidt begrep. USA er f.eks også et sosialdemokrati selv om SV ikke ville rørt ved USA med en lang fjernstyrt pinne en gang.

Endret av flesvik
Lenke til kommentar

Israel har et litt spesiellt behov, med tanke på at de er omringet av fienden hele tiden.

 

Men selv Israel gjør forskjell på menn og kvinner.

Menn må tjene landet sitt i 3 år, mens kvinner slipper med 2.

 

Jeg vil ha slutt på den fordommen som sier at menn er fysisk og psykisk sterkere.

Generellt så stemmer det kanskje, men alle er individer.

Det finnes så utrolig mange unntak. En kebabspisende datanerd med beinbygning som ei jente, er mye svakere enn ei jente frå håndballandslaget.

Håndballjentene liker jo å kle seg likt, dusje sammen og være et lag, så de burde avtjene verneplikt før jeg gjorde det.

Lenke til kommentar
Ja det er egenklig litt merkelig at de fleste sterkt sosialistiske partier er mot førstegangstjeneste siden det er jo egenklig et sosialistisk konsept (man tjener staten og den tjener deg). Men det er vel sikkert antivåpen, antikrig, osv. som prioriteres forran denne sorialistiske tanken (førstegangstjenesten)

Tjo, det er jo et prinsipp som sprang ut av føydalismen. Man kan kanskje kalle den sosialistisk?

 

Internasjonalt er det nok de liberale partiene som motsetter seg verneplikt sterkest. Norge er snodig i så måte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...