Gå til innhold

[LØST] Budsjett PC til FPS onlinespill (QuadvsDuo-SLivsSingle)


Anbefalte innlegg

Har bare to spørsmål, hva er å foretrekke mellom 2 GFX kort i SLi eller ett enkelt, men bedre GFX kort? Og hva er å foretrekke av Duo eller Quad prosessor der maskinen skal primært brukes til spilling, kun FPS spill online.

 

Har sett på for eksempel dette der prisen blir omentrent det samme:

2 x 9600GT 512Mb i SLi

eller

1 x GTX260 896Mb

Endret av Razormail
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2 kort i SLI blir aldri dobbelt så bra som ett. Så jeg ville kjørt ett kraftigere kort i stedet. (pluss varmeutvikling og støy o.l. da).

 

Når det kommer til CPU vil det være litt avhengig av hvor bra optimalisert spillet er for flere kjerner. De fleste nyere spill drar nytte av 2 kjerner, så en C2D med høyere klokkefrekvens vil nok da yte bedre enn en C2Quad med litt lavere.

 

Men så er det det med denne fremtiden da. Kan jo komme nye spill, eller bedre støtte for flere kjerner i patcher e.l. (vet ikke hvilke(t) spill det er snakk om).

 

Intels nye i7 CPU har jo Hyper-Threading igjen, så en quadcore i7 vil dukke opp med ÅTTE kjerner i OS'et. Om du får spill som tar seg til rette og bruker det som finnes av krefter der, vil nok det røske relativt hardt :)

Lenke til kommentar

Takker for svar :)

 

Jeg har lest og syslet litt rundt på diverse nettsider og kommet frem til to forslag på oppsett. Ett med AMD/ATI og ett med Intel/nVidia, begge med gode oppgraderingsmuligheter vil jeg si, slik som Crossfire/SLi støtte i begge oppsett.

 

Men hva skal man gå for? Pris er en ting, hva med varmeutvikling, spill ytelse osv for disse?

Endret av Razormail
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Jeg hadde valgt Intel oppsettet, men hadde heller valgt 4850 foran 9800gtx. Dette fordi for det første så er det et bedre kort, for det andre, et billigere kort, for det tredje har ikke Asus P5Q Pro støtte for SLi, så oppgradering står det dårlig til med vist du velger 9800gtx.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165
Ups.. Ja så det nu, endra hovedkort til ett som støtte SLi. E litt svak for nVidia kortene må jeg si

Hvorfor velger du ikke bare Asus P5Q Pro og Ati 4850? Mye bedre valg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Asus P5Q Pro er et veldig godt kort og hørt mye bedre om det enn det du har valgt. 4850 er 5% bedre enn 9800GTX+ og 3-400 kr billigere. ATi er ledene på skjermkort per dags dato, samt de er billigere. Tenk 300-400 kroner mindre, det vil si at du trenger bare ret rundt 800 for et til kort til crossfire, det vil si at det andre korte blir "halve prisen" av det det andre 9800gtx+ vil koste som du trenger til SLi.

Lenke til kommentar

Viss du skal velge quad amd ville jeg kanskje ventet litt å sett hvordan prisene på am3 hovedkort og cpu vil bli. Regner med du tenker på phenomII viss ikke er det bare å gå for intel sine e8xxx. Vesentlig bedre spill ytelse.

 

Edit: am3 kommer i første halvdel av februar

Endret av anordne
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

AM3 er ganske lite aktuelt i forhold til pris, ettersom DDR3 minne er så dyrt som der per dags dato. Trådstarter bør velge det oppsettet han postet sist, eventuelt bytte til 4gb minne vist han skal kjøre 64bit OS.

Lenke til kommentar

Blir å kjøre som oppsatt med XP og 4Gb RAM siden det ikke er støtte for særlig mer i XP.

 

Oppgradere seinere til Win7, ett HD4850 kort til og 4Gb RAM mer når OSet kommer ut.. Begynner kanskje litt smått før ;)

 

Var litt overraska over de forskjellige prisan. Alt kjøpt i butikk på datakjeden ville ha kostet 10.118,- men om æ bestille på datakjeden nett kommer det på totalt 9148,- Mens absolutt billigste alternativ, ikke medregnet porto da, kom på kun 8082,-

 

Trur nok æ sprer det litt, mye på nett og litt i butikk! Glede mæ som en unge :)

Endret av Razormail
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...