Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Alarm - hva, hvor og hvilken?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Vurderer å installere alarm, men er svært usikker på hva og hvilken leverandør, abonnement osv..

Hva lønner seg her? Noen som har noen erfaringer?

Hvordan gjør alarmselskapene det om man sier opp abonnementet? Får man beholde utstyret med "lokal" varsling, eller kommer de å plukker det ned?

Hadde egentlig vært greit å hatt f.eks en securitas alarm uten abonement som istendefor å ringe dem, ringer meg...

 

Har også vurdert å installere selv, med oppringing til min mobil ved utløsning av alarm..hvor får man eventuelt greie pakker til dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

mange elektrikere kan montere en alarm til deg, som kun ringer opp deg.

 

Er selv autorisert for montering av to typer alarmer, og er faktisk veldig mange som ikke ønsker å knytte alarmen opp mot et vaktselskap.

 

prisen på alarmen er noe høyere, og med att alarmselskapene subsidierer denne med månedlige kostnader. Dvs at prisen din varierer etter hvilket utstyr du ønsker og trenger ( brann, innbrudd, skallsikring, adgangskontroll, kameradetektorer, antall rom osv...)

 

men med en standard alarm bør sluttprisen være ca 6000-10000.

Lenke til kommentar

Dette med varsling direkte til alarmselskapet/brannvesen er vel egentlig bortkastet? I de tilfeller brannvesnet blir varslet direkte ved alarm og ikke via vekter så er det jo en verdi i det, men dersom vekteren først skal verifisere alarmen er den jo verdiløs.

 

Her eg bor har vaktselskapene stort sett en utrykkningstid på minimum 10-30 minutt. Ved innbrudd er det liten sannsynlighet for at de kommer frem før tyvene er ferdige og ved brann er huset overtent lenger før vekter eller brannvesen er på plass. Når det gjelder brann mener eg det viktigste er å få varslet og vekket alle i huset slik at alle kommer seg ut raskest mulig. Andre prioritering vil være å redde huset.

Lenke til kommentar

Hele poenget i forhold til anlegg tilknyttet sentral er jo den preventive effekten klistremerket har.

 

Når det gjelder brann så er det klart at det er irriterende om vekterselskapet sender en bil først, som så varsler brannvesenet. Likevel vil jeg tro at en forsinkelse på 30 minutter er vesentlig bedre enn om ingen oppdager brannen hvis man ikke er hjemme, eller ikke blir varslet internt.

 

En del vekterselskaper opererer også med tilleggskontrakter som gir direkte utrykning fra brannvesen dersom sentralen ikke får avkreftet alarmen pr telefon rimelig kjapt. Dette koster gjerne en del ekstra, da brannvesenet avkrever vekterselskapet en avgift for falske utrykninger.

Lenke til kommentar

De er nå ikke så veldig mye mer sofistikerte enn optiske brannvarslere man får i vanlig butikk. Altså litt smartere enn de gamle ioniske, men jeg har ikke inntrykk av at de er revolusjonerende.

 

Hvor stor feilprosent de har avhenger vel av plassering i huset og bruksmønster. En sensor på kjøkkenet vil gå av om man steker litt heftig. Det samme vi skje dersom man setter en sensor rett utenfor badedøra og åpner denne etter en lang og varm dusj.

Lenke til kommentar

Jeg valgte G4S (tidligere Falck) og er veldig fornøyd!

 

Første gang jeg har alarm og jeg ville ha alt trådløst, derfor ble det gsm med trådløse sendere.

 

Har abb. hvor de ringer meg hvis det er noe teknisk (for eks. strømmen er gått) eller at alarmen er utløst og de kan se klokkeslett samt. at de kan se batteriene på alle senderne og gsm-sentralen slik at de kommer og bytter batterier når det er på tide (inkl. i prisen)

 

Har utløst den nå med uhell 3 ganger, hver gang har det gått maks 1-2 min også ringer de meg.

 

Jeg valgte de pga. pris! De er partnere med bla. Norske Boligbyggelag og Gjensidige, jeg har forsikringen hos Gjensidige og ved å installere så fikk jeg mnds. abb. for 212,- pr mnd (vanlig pris 264,- eller'no) 520kr i rabatt på husforsikring.

 

Pluss at jeg benyttet meg av kampanjen deres og fikk: Kampanjepris kr. 990.- for grunnpakke(inkl. GSM sentral, magnetkontakt, bevegelsesdetektor og røykdetektor)

 

Kjøpte en ekstra bevegelsesdetektor og røykdetektor og inkl. G4S montering, så kom alt på 3000,- totalt.

 

PS! De har årsoblat som forteller tyver at her er alarmen tilknyttet med årstall, får for 2009 i posten! Huset mitt ligger veldig for seg selv og det er ingen hjemme fra 8 til 4 så det er et lett bytte, flere og flere tyver er blitt frekkere og de vet at mange har alarm men ingen tilknytning!

 

Se her for tilbud:

Gjensidige

NBBL

 

NB: Jeg har kjøpt og betalt for utstyret, etter 12 mnd. kontrakt er alt mitt og jeg eier det da.

Endret av dr_bull
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Nå jobber jeg i bransjen og har jobbet her siden 2004 både hos Hafslund, Securitas og Sector Alarm så jeg er nok noe inhabil. Jeg er uansett overbevist om at en alarm med vektertjeneste er mye mer verdifull enn en lokal alarm.

Når det gjelder hvilket selskap man velger tror jeg man skal høre litt på jungeltelegrafen også. Du har helt sikkert naboer som har alarm fra ulike leverandører. Hør hva de er fornøyd/misfornøyd med og gjør deg opp en mening selv.

Noen selskaper har kampanjer til tider, og man kan lett få installert alarm til f.eks kr 1,-. Da må man passe på hva man får, og hva månedsprisen er. Det er også stor forskjell på om vekter har kun utvendig kontroll eller om han har tilgang til nøkkel slik at han kan sikre boligen dersom vindu er knust eller døren er ødelagt.

 

Siden jeg har jobbet i 3 av de største selskapene vet jeg hvilket selskap som jeg mener er best på det meste - men det skal jeg unnlate å skrive om her...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Hei

 

Vurderer å installere alarm, men er svært usikker på hva og hvilken leverandør, abonnement osv..

Hva lønner seg her? Noen som har noen erfaringer?

Hvordan gjør alarmselskapene det om man sier opp abonnementet? Får man beholde utstyret med "lokal" varsling, eller kommer de å plukker det ned?

Hadde egentlig vært greit å hatt f.eks en securitas alarm uten abonement som istendefor å ringe dem, ringer meg...

 

Har også vurdert å installere selv, med oppringing til min mobil ved utløsning av alarm..hvor får man eventuelt greie pakker til dette?

 

Hallo!

 

Jeg ser at du er som mange andre i tvil om du vil ha boligalarm og hvilket selskap. Hvis du kontakter meg på mitt nummer (Sender på pm) så kan jeg gi deg litt tips osv. om hva vi i sector alarm driver med i forhold til å sikre boligen din. Hvor bor du forresten?

Lenke til kommentar

Nå er vel litt av poenget med denne tråden å få en oversikt fra nøytrale kilder, i den grad det finnes i dette markedet. En selger eller annen innsidekontakt er vel ikke nødvendigvis den beste kilden til denne informasjonen :)

 

Hvis du har noe informasjon du føler er relevant for tråden må du gjerne delta som representant for Sector. Kravet er at det kommer tydelig fram av innlegget og at du holder deg til et saklig informativt nivå når det gjelder de konkrete spørsmålene som er stilt.

 

Jeg mener det beste er å ta kontakt med alle de interressante selskapene i området. De vil som regel sende en representant som tar en gjennomgang av behov og informerer om tjenester og rutiner. På denne måten får man flere vurderinger av løsning, mulighet til å vurdere konkrete priser opp mot hverandre og grei oversikt over hva de ulike aktørene tilbyr i forhold til hverandre. Det koster et par tre timer fordelt over et par kvelder, så har man dekket det meste.

Endret av enden
Lenke til kommentar

Skal du ha trådløs alarm, som er mest aktuelt nå, så sørg for att dette er en alarm med lithium batterier. Disse holder normalt ca 3 år. Riktignok krever forsikringselskapet att røyk melderne skal ha nytt batteri hvert år, hvis du har tenkt å få rabatt hos de.

Riktignok melder alle alarmer fra når batteriene begynner å bli dårlige, men greit å slippe å bytte hele tiden (kjedelig om detektorene går strømtomme når du er på jordomseiling)

 

Ja jeg jobber med alarm. riktignok kun som installatør, og ikke for no vekterselskap. Og i de tilfeller kunden ønsker et vekterfirma opp mot sin alarm, så kommer dette veldig ann på beliggenhet i forhold til vekterselskapet. Her i distriktet er det en del lokale selskap som er mest benyttet, og som folk flest ønsker å bruke.

 

Spør hvilken leverandør av alarm og type som firmaet du benytter kommer til å installere hos deg. Noen har i mye større grad feilmeldinger enn andre, og dette gjør att du mister tilliten til alarmen etterhvert. Kan selv gå god for Icas JA80 serien, og powermax for bolighus. Ja, det er disse jeg monterer hos folk, men det er av den grunn jeg vet att de fungerer. Kan også nevne flere typer som jeg har revet ned hos folk, fordi de ikke er fornøyde, men er mye feilmontering og feil bruk ute å går, så er ikke nødvendigvis dårlig kvalitet på produktet. derfor nevner jeg ingen.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Det du gjør er jo og kjøpe inn alt utstyret. Pir-detektorer, optiske/ioniske detektorer, magnetkontakter, tastatur og sentral etc. Så monterer elektrikeren det opp for deg e.l, så har du utstyrer og hvis det er innbrud så vil det alarmen ule pokker så høyt, men ikke noe mer en det. Derimot hvis du vill sikre deg enda bedre så kan du koble alarmen opp til et alarmselskap for en viss pris. Det koster vell penger i måneden + MYE per gang alarmen din "går" og enda mer hvis de må sende folk til huset ditt. Alarm selskapet kan vell i dag, på den måten at hvis du proggramerer alle pir'ene oppdelt i rom med navn, se hvor i huset det brenner etc.

 

Mange som velger i første omgang og bare ha alarm pakka, og kanskje etterhvert utvide til alarmselskaps overføring. Men hvertfall så uler alarmen jææævlig høyt så det høres godt utfra huset nok til at folk kanskje ville ringt politiet ! Om man velger og starte uten abbo.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Det du gjør er jo og kjøpe inn alt utstyret. Pir-detektorer, optiske/ioniske detektorer, magnetkontakter, tastatur og sentral etc. Så monterer elektrikeren det opp for deg e.l, så har du utstyrer og hvis det er innbrud så vil det alarmen ule pokker så høyt, men ikke noe mer en det. Derimot hvis du vill sikre deg enda bedre så kan du koble alarmen opp til et alarmselskap for en viss pris. Det koster vell penger i måneden + MYE per gang alarmen din "går" og enda mer hvis de må sende folk til huset ditt. Alarm selskapet kan vell i dag, på den måten at hvis du proggramerer alle pir'ene oppdelt i rom med navn, se hvor i huset det brenner etc.

 

Mange som velger i første omgang og bare ha alarm pakka, og kanskje etterhvert utvide til alarmselskaps overføring. Men hvertfall så uler alarmen jææævlig høyt så det høres godt utfra huset nok til at folk kanskje ville ringt politiet ! Om man velger og starte uten abbo.

 

Det vil vel ule i starten, men (de fleste) innbruddstyver ødelegger jo bare sirenen, så er det problemet ute av verden for dem. Og jeg vil tro at de fleste naboene ikke vil legge spesielt merke til det, med tanke på hvor mange feilutløsninger det er.

 

De fleste vaktselskaper har jo gratis utrykning (i alle fall det vi har), eller?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...