Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er nå ikke noe stort problem å få ssden til å stoppe opp. Feks installere et spill og surfe på samme ssden så blir det fort slugish

Blir den treg mens du gjør det, eller i ettertid?

Den blei treg mens jeg installerte en iso fra en annen disk og lastet ned noe fra nettet og hørte på musikk og surfet. Browseren brukte lang tid på å laste inn bilder og "hang" til dels. Gav seg med en gang installasjonen var ferdig. Det er første gang jeg har merket skikkelig "lagg" på pcen siden jeg fikk ssd. Måtte bare påpeke det, dette med en intel 520 256GB
Lenke til kommentar

Kanskje et dumt spørsmål, men har du SATA kontrolleren i AHCI modus?

Og hvilken CPU har du? (og klokk)

Om installasjonen sammen med nedlastning makset CPU kan det ha gitt treg lasting av bilder, mens opplevd "lagg" kan ha vært opphold i CPU last.

Det kan jo også ha vært at du klarte å mette SSDen, men jeg har ikke klart å gjøre det selv hittil, selv med tung multitasking.

Lenke til kommentar

Med AHCI så er det endel funksjoner som aktiveres ift IDE bl.a NCQ (Native Command Queuing) som gjør at hdd/ssden kan samle opp forepørsler i kø for å mer effektivt behandle disse.

 

Største fordelen for ssd er at systemet blir mer responsivt, oppstart av OS går raskere og det samme gjelder programmer.

Lenke til kommentar

har hverken AHCI eller valg vedrørende RAID i bios på min gamle Asus F8Se.

 

Ting er uansett merkbart bedre med SSD enn det var med min gamle harddisk.

 

Fikk nå Samsung 830. Litt skuffet over at det ikke fulgte med overgang fra 2.5 til 3,5 så jeg kan bruke den i HTPC, så da må jeg avsted og se om jeg finner noe slikt i butikk her i nærheten.

Lenke til kommentar

Heisann.

 

Jeg sitter med 3 sata harddisker, en 2gb 5400rpm til lagring, og to andre på 7200 til windows og spill. Men jeg har funnet feil på begge disse to og windows utforsker ol henger seg ofte i flere sekunder i tider of utider. Så tenker egentlig disse må sendes tilbake og byttes ut.

 

Så da tenker jeg at en 120gb eller 180gb ssd disk kunne vært bra. Min pc er snaut 3 år gammel, og så vidt jeg vet støtter ikke sata 3 som ssd diskene er? Vil det være et problem?

 

Kunne dere anbefalt en disk for meg som er 120gb eller 180. Selv tenkte jeg på - http://www.dustinhome.no/product/5010627962/intel-330-series-2-5-120gb-ssd-sata-600-mlc-25nm-reseller/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...