Gå til innhold

Finner ikke HD ved XP installasjon på ASUS G2


Bluum

Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal fjerne Vista fra en laptop og installere XP på den.

Har søkt rundt og lett litt, samt prøvd diverse ting selv, men ingenting ser ut til å fungere.

Jeg får starta opp installasjons-CDen, men programmet finner ingen harddisk, hverken når jeg prøver å installere eller reparere.

 

Det er snakk om en ASUS G2 laptop som har blitt litt trøblete med tiden, og siden det ikke er min maskin, og jeg ikke er noen kløpper på å feilsøke Vista, så har vi (jeg og eier) bestemt oss for å bytte til XP, som begge er mer trygge på.

 

Er det noen som har noen ide om hva som kan hjelpe?

Må jeg lage en ny boot-CD eller finnes det enklere løsninger?

Kan jeg installere XP på en ekstern harddisk og boote fra den, og derfra formatere partisjonen med Vista på den måten? (Spør først i stedenfor å bruke laaang tid på noe som heller ikke funker)

 

På forhånd takk for god hjelp ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når man installerer xp kan man trykke f5 eller noe slikt for å laste inn enhetsdrivere.. Gå inn på driverpacks.net og last ned harddisk drivere.. Så brenner du de på en cd og har den klar når du kommer til det punktet i installasjonen at den beskjeden dukker opp.. Så kan du sette inn den cden og laste inn drivere.. aldri gjort det selv, men det bør fungere i teorien :p Lykke til!

Lenke til kommentar

Ja, du kan trykke F6 og legge inn drivere, men det er ikke så godt å vite hvilken harddisk det er når maskinen henger seg før du kommer inn på noe ikon på skrivebordet :)

 

Har fått installert ny Vista på en annen partisjon, men XP hadde igrunn vært det greieste, hvis det går ann på den maskinen.

Det følger jo med en haug med drivere som sikkert er spesielt for Vista, og å finne alle de i XP-versjon blir mer styr enn glede tror jeg.

 

Vi får slå oss til ro med fersk installasjon av Vista og heller satse på at det holder bedre denne gangen.

Problemet nå blir å få sletta den gamle Vista-installasjonen, for partisjonen den ligger på lar seg ikke formatere. Jeg får gruble og google litt på det der, og hvis noen har en løsning på problemet i første post kfår de bare poste, ellers ser jeg saken som "løst".

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det kan fungere å deaktivere SATA_funksjonen i bios før du skal innstallere XP, ikke alle bioser har den muligheten, men det er verdt et forsøk å sjekke. Hvis laptopen har SATA-disk vil ikke XP se den fordi SATA-drivere ikke er integrert i operativsystemet. Et annet alternativ er å slipstreame SATA-driverne inn i en XP-Cd med programmet Nlite. Se etter de riktige driverne på produsentens hjemmeside.

Endret av jazzfudge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...