Gå til innhold

Eidos vil stoppe kritiske anmeldelser av Tomb Raider


Dunedain

Anbefalte innlegg

Dersom du planlegger å gi «Tomb Raider: Underworld» dårligere vurdering enn 8 av 10 poeng, ser vi helst at du ikke publiserer anmeldelsen før på mandag, skriver en representant for Eidos til den britiske journalisten.

 

Det er spillgiganten Eidos og PR-byrået Barrington Harvey som verken har forstått konseptet om pressefrihet eller hvorfor pressen anmelder spill.

 

- Vi vil at den gjennomsnittlige karakteren skal være så høy som mulig. Så vi har fått beskjed av Eidos om å administrere vurderingene for å sørge for at folk ikke lar være å kjøpe spillet, sier en talsperson for Barrington Harvey til nettsiden Videogaming247.

 

Dette blir for drøyt av Eidos. De får heller bruke pengene de bruker hos PR-byrå, på å lage spill som blir bedre enn 8/10 så de slipper å bekymre seg.

 

Men dette er ikke noe nytt som Eidos prøver på:

 

Dette er ikke første gang Eidos prøver å kontrollere hva pressen skriver. I november 2007 truet selskapet med å trekke en annonsekampanje fra nettsiden Gamespot.com etter at journalisten Jeff Gerstmann ga «Kane & Lynch» 6 av 10 poeng.

 

Kilde.

 

Hva syns folket om Eidos' holdning?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er som sagt uakseptabelt.

 

Forhåpentligvis vil ikke dette gjøre det slik at annmeldeler setter opp karakteren i frykt for Eidos vrede. Dette vil nok trolig ikke skje, men det forundrer meg ikke om det dukker opp færre annmeldelser av tomb raider enn det jeg ville trodd.

 

Som sagt, dette er rett og slett tåpelig og jeg forstår ikke at det er mulig av et selskap å gjøre noe slik. Tviler også på at spillet vil få dårligere karakter enn 6/10 på sitt verste og det er heller ikke en forferdelig karakter ( Alone In The Dark 360) så hvorfor de gjør noe slikt skjønner jeg ikke...

Lenke til kommentar

Bare å ikke anmelde spillet hvis du får en sånn beskjed. Hva er da vitsen med en anmeldelse hvis noen skal bestemme at et vist spill skal ha en minimums karakter, f.eks 8 av 10. Da faller grunnen for anmeldelser bort. Samme som om ledelse i f.eks Microsoft hadde sagt til software testerene sine av windows 7, at ingen av feilen de finner er fatale eller kritisk.

Lenke til kommentar

Dette er nok dessverre bare enda et eksempel på at folk med makt lever i sin egen lille verden. Eidos er nok ikke akkurat det eneste eksempler der. For min del driter jeg i anmeldelser, men baserere heller et kjøp på en demo, hva "folket" sier og om det er en serie. En demo er viktig, da jeg får prøvd spillet selv. "Folket" er viktig (diskusjon på et forum, gjennomsnittskarakteren folk gir på f.eks ign osv) da jeg nekter å basere et kjøp på hva en anmelder sier (han/hun er jo tross alt bare en vanlig person), og er det i en serie er det nok et garantert kjøp. Liker de forrige Tomb Raider, så har vurdert å kjøpe dette helt siden TR: Legend. ;)

Lenke til kommentar
Om det er Kane And Lynch saken du snakker om så var det OGSÅ Eidos :p

 

Ja den der Jeff Gerstmann fikk fyken ?

Men det var vel andre veien? dvs at han nektet lengre å gi spill bedre karakter for å "please the advertisers"

 

 

men det er jo nok å google litt, så får mann opp nok hits om andre selskaper også.

 

 

edit: denne her er jo en godbit å lese: http://www.1up.com/do/blogEntry?bId=858782...cUserId=4561231

Endret av -iL-
Lenke til kommentar

At Eidos eller marketingsselskapet, eller hvem det er, er så dumme at faktisk skriver/sier sånt direkte, finner jeg vanskelig å tro. Utsagnene så utrolig taktløse og lite taktiske, at jeg nesten ikke tror dette er sant. Som andre har sagt, dette er jo langt dårligere PR for Eidos enn middelmådig karakter, og det tror jeg Eidos forstår.

 

Det som etter min mening kan ligge bak:

1. Marketingselskapet til Eidos, Barrington eller hva de heter, er nye/inkompetente innenfor spillverdenen og tenke de skulle skape litt ekstra blest rundt sin arbeidsgivers utgivelse, uten å nevne dette for Eidos på forhånd.

2. Dette er bogus/konspirasjonsteori som en eller annen Eidos-hater har lagt ned tid i. Hvordan dette skal ha vært gjort aner ikke jeg.

 

Tror noe er muffens her jeg, kankke for det ..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...