Gå til innhold

2splitt vs fullkropp diskuteres her.


Bebeluv

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

SPørsmålet bør heller være standard splitt vs helkropp\2-splitt. De felste som trener 2-splitt trener den 2 eller 3 ganger i uka, noe som i prinsippet blir svært likt helkroppsprogram. Jeg økte mer med 2 splitt enn 3 splitt og enda mer da jeg prøvde RYP helkropp 3 dager i uka. Nå trener jeg texas-varianten (advancedutgave på stronglifts.com og den har sammen med RYP gitt meg langt større styrkeøkninger enn jeg har hatt tidligere med splitter :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvordan er denne forhold til RYP? RYP funker veldig greit, men om denne har gitt dere bedre økning skader det ikke å prøve, selv om ikke alle er like.

Selvsagt skader det ikke å prøve! Jeg er den eneste som gidder å trene 5x5 på senteret jeg er på, men sånn er det nå. Det er en helt "annen" måte å trene på.

 

Begynnerversjonen av Stronglifts 5x5 går det i KUN baseøvelser. Dette vil si: Benkpress, Framoverbøyd roing med stang, Markløft, Knebøy, Overhead press, push ups (tidligere dips), pull ups, prone-bridges og reverse crunches. Du legger på 2,5KG på hver økt med hver forskjellig øvelse. Hvordan denne er i forhold til RYP vet jeg ikke, men jeg vet derimot at begynnerversjonen av 5x5 er SATANS effektiv. Jeg har opplevd massive økninger og mye mer muskelmasse (samt tynnere midje) av dette programmet.

 

En annen ting er at å stå foran power-racket konstant gjør deg litt immun mot isolasjonsøvelser. Jeg kan så absolutt ikke tenke meg i det hele tatt å gå tilbake til vanlige splits etter at jeg har prøvd dette her.

 

Tilslutt vil jeg si at du blir jævla ram i bøyen av 5x5. :)

 

Alle programmene til RYP kan lastes ned her (i excel-fil) - sånn forresten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...