Gå til innhold

Steke egg, går nesten alltid gærnt - RÅD?


Nidaroo

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg steker egget på middels høy varme, i en god klatt margarin.

Steker til egget er sprøtt i kantene, vipper litt på pannen og vipper fett over plummen med stekespaden til eggehviten er stekt.

Nyydeligt

 

Edit: Venter til smøret er brunt før egga går i panna

Endret av Kasper22
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Et lite tips hvis du liker hel plomme men litt crispy eggehvite er å skille plommen og bare steke eggehviten først. Da kan du steke denne på begge sider før du legger oppå plommen. OBS: det er lurt å legge til side bittelitt eggehvite for å få plommen til å feste seg ordentlig.

  • Liker 1
Skrevet

Et lite tips hvis du liker hel plomme men litt crispy eggehvite er å skille plommen og bare steke eggehviten først. Da kan du steke denne på begge sider før du legger oppå plommen. OBS: det er lurt å legge til side bittelitt eggehvite for å få plommen til å feste seg ordentlig.

Genialt! Prøvde nettopp dette. Eggeplommen ble jo selvfølgelig perfekt, samt stiv eggehvitte overalt.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Mye mulig, men da taper jo margarin på alle punkter. Smør smaker veldig, veldig mye bedre, tross alt.

 

 

Absolutt ikke når det gjelder steking.

Det lukter lik og smaker lær.

 

På ferskt brød derimot.......

Skrevet

Bare pass på at oljen kan brukes til å steke med. F.eks. extra virgin olivenolje tåler ikke høy varme. Druekjerneolje eller solsikkeolje er bra.

Skrevet (endret)

Jeg er enig. Når det kommer til steking er det olje som gjelder. Eller klarnet smør. Noen erfaringer?

 

Til egg og fisk foretrekker jeg margarin eller en blanding av olje og margarin.

Bare olje fører lettere til fastbrenning og dermed "ødelagt" egg (eller fisk)

Endret av SamBell
Skrevet

Til egg og fisk foretrekker jeg margarin eller en blanding av olje og margarin.

Bare olje fører lettere til fastbrenning og dermed "ødelagt" egg (eller fisk)

Det problemet kan jeg aldri si jeg har hatt.

Skrevet (endret)

for dere som diskutere margarin... Mener dere melange? For margarin er best til baking. Melange er best til steking av mat.

Endret av leggisar
Skrevet

Melange er vel strengt tatt margarin. Jeg er aldeles ikke enig med deg at det er best til hverken steking eller baking. Som nevnt tidligere: Margarin er søppel.

Skrevet

joda tenkte på meieri smør. det er best til baking. Melange best til steking.

 

Bruker mest olje selv men steker jeg kjøtt så har jeg alltid smør i når jeg nesten er ferdig å steke.

 

 

Wingeer: hva bruker du da? Hvis smør er søppel hvorfor bruker alle kokker det da?

Skrevet

Jeg holder fortsatt på at baconfett som har skilt seg ut under baconstekingen (som man selvfølgelig foretar rett før man begynner på eggene) er det beste stekefettet til egg, men det er meg da.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...