Gå til innhold

Max Manus - Noen som gleder seg?


Galexon

Karakter for Max Manus  

128 stemmer

  1. 1. Terningen landet på?

    • Terningkast 1
      5
    • Terningkast 2
      2
    • Terningkast 3
      4
    • Terningkast 4
      24
    • Terningkast 5
      61
    • Terningkast 6
      26
    • Ikke sett filmen, kommer ikke til å se filmen, men må bare stemme allikevel.
      7


Anbefalte innlegg

Da har jeg sett filmen på førpremiere ved Ringen kino. Jeg ble verken skuffet eller positivt overrasket. Veldig gode actionscener, en fryd å se gamle Oslo gjenskapt i alle sine detaljer, fin flyt, Nicolai Cleve Broch passer overraskende bra som Gregers Gram, en del god humor, og et godt utvalg av scener fra Max Manus biografi.

 

Jeg synes dog at filmen er noe plankekjøring i sin helhet, det er meg egentlig ikke så veldig mye imot, men det blir kanskje litt for ukomplisert med en noe overkarikert ond Fehmer. Jeg hadde kanskje ønsket en litt mørkere film, og tyskerne kunne muligens spilt en litt større rolle. Det betyr likevel meget lite.

 

Det var riktig nok tre ting som kanskje ødela en del for meg: ingen av skuespillerne gikk inn for å snakke på en troverdig måte i forhold til den gang. Filmmusikken var standard og kjedelig og gjorde svært lite for de spennende scenene. Og stikk i strid med alle anmeldernes lovord; Aksel Hennie var i grunn ganske plagsom. Han ligner svært lite på den ekte Max Manus, virker ikke veldig barsk, og leverer replikkene på en unaturlig måte, bortsett fra når han skriker.

 

Alt i alt er dette en underholdende film, men intet mesterverk, og taper kanskje en konkurranse mot sin danske og nederlandske motstander: Black Book og Flammen & Citronen. Jeg gir den en sterk firer eller svak femmer. Synd at de måtte velge Hennie (selv om jeg ellers ikke har noe imot ham).

Endret av Do_the_Bender
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg så den selv på førpremiere i dag (ski kino), og har cirka samme inntrykk som han over meg her.

 

En ting som slo meg, var at de hadde pyntet litt på historien?

Legger det jeg sier i en spoiler, sånn just in case:

 

I boken til Max, når han beskriver hvordan Gregers ble tatt på kafeen.. Sprengte han ikke en granat i samme slengen da? Eller skjøt de seg til en viss grad ut?

Og etter å ha sprengt arkivene med alle de "personal kortene", så står det ingenting om at han skyter alle soldatene på et lasteplan. Og heller ingenting om en motorsykkel som kommer og jager han?

 

 

Vel, tror jeg må lese bøkene på nytt.

Lenke til kommentar

Så filmen isted og ble litt skuffet, men hva kan man forvente? Det er jo norsk film.

Det som mange ganger før når man ser norsk film, det er greit nok, men ikke noe mer.

 

7 av 10 får den av meg. Bra actionscener, men resten av bare for det meste vas og tullsnakk og dårlige skuespillerprestasjoner. De siste 10 minuttene var latterlig dårlig.

 

Hollywood burde tatt seg denne jobben og brukt 200 millioner, da kunne det blitt noe, synes hele filmen skriker etter mer ressurser, det blir litt for tynt etter min mening. Det må være enten eller.

 

Aksel burde aldri vært Max Manus, Kristoffer Joner burde heller fått rollen. Tinken var meget svak.

Lenke til kommentar
Nettopp kommet hjem fra kinoen. Filmen var bra den, til å være norsk, har den snev av internasjonalt snitt over seg. Aksel Hennie og Cleve Borch gjør gode roller. Cinematografien var det kvalitet over. Alt i alt en god film, men ikke på langt nær så god som anmelderene skal ha det til.

 

Jeg kom også nettopp hjem fra kinoen. Jeg er ganske enig i kritikken din. Det var en god film, men manglet det lille ekstra for min del.

Lenke til kommentar

Glemte å nevne at jeg satt på andre rad, siden jeg bestilte så sent. Det ødela noe av filmen for meg. For det første er synet og ryggen min ikke i tipp topp stand for øyeblikket. Og for det andre, så føltes det ut som filmen varte i minst tre timer pga sitteplassen min. I en av de siste scenene i filmen så føltes det ut som den aldri tok slutt.

Lenke til kommentar
Jeg kom akkurat hjem fra kino, og må si jeg er veldig fornøyd med hva jeg så.Den var rørende, spennende og realistisk. Det er nesten så jeg blir litt patriotisk.

 

Jeg er veldig enig med deg ^^

Og jeg tror jeg aldri har fulgt så godt med på en norsk film før - og jeg synes det sier noe :p Jeg synes filmen i seg selv var god, men det som fanget meg mest var antageligvis tanken på at disse tingene faktisk skjedde. Dette er ikke en filmatisering av en godt skrevet fantasybok, det er virkelige hendelser, og det tar litt pusten fra meg :)

Det er jo noe helt annet å få se det enn å bare lese om det, skjønt jeg sier ikke at jeg syntes det var totalt uinteressant å lese om det heller:) Men det er spesielt å få se det fra et sånn perspektiv.

 

Jeg håper de lager en ny film av Ni Liv - jeg har lest både boken og sett den gamle filmen, og tror at den ikke ville hatt vondt av å bli blåst litt liv inn i igjen.

 

Det er klart at det er sunt for norsk ungdom å få en fremstilling av dette som de kan forstå, og ikke minst gidde å se. Vi må ta lærdom av det som har skjedd i fortiden for å unngå at sånne ting skjer igjen, samt sette pris på den utdøende skatten vi har i de få som er igjen fra krigen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...