Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da K-7 kom så hadde den markedets beste sensor som var tilgjengelig for Pentax. Jeg tror nok Pentax gjorde alt som stod i deres makt i å få K-7 så bra som mulig.

Ja, eg veit ikkje. Var det ikkje ein periode dei låg litt bakpå økonomisk? I ei sådan stund ville det vel vera naturleg ikkje å satsa alt for mange pengar i ein ny modell utan å vera "sikker" på at den ville selga bra.

...

Jeg veit heller ikke, men jeg tror ikke pris var avgjøende for sensorvalget. På papiret var den nok bra. Problemet var kanskje heller at leverandøren Samsung, ikke greide å innfri forventningene de hadde skapt fullt ut. Dette bygger jeg på de signalene Pentax ga før lanseringen. De hørtes svært selvsikre ut i forkant.

 

En annen ting er at sensoren kanskje egentlig var bra for sin tid. Det var en sein førstegenerasjons videosensor om jeg ikke husker feil. Problemet var bare at det rett etter ble lansert bedre andregenerasjons sensorer fra andre fabrikanter.

Lenke til kommentar

Det ska sjekkest ut.... Mulig det e ei fremtidig innvistering! :hmm:

 

Hmm lure på om det e nån som har prøvd den billig 35mm`tern....

Finnes en fyldig tråd med bildeksempler fra den på pentaxforums.com.

 

Ser faktisk riktig snasent ut. Ikke bare i forhold til prisen, men det ser ut som et virkelig godt objektiv.

Er det denne lille krabaten dere snakker om ?

 

Ser trivelig ut den, selv om den virker litt plastic-fantastic.

Den ja...

Lenke til kommentar

kunne tenkt meg en slik en i sølv..:) har 77`n og 43`n fra før..men har egentlig vurdert DA35 macro ..både på pris og bruksområde. Den skal visst være svært skarp . Den også :)

Skarp bør den være til den prisen.

 

Så forresten noe rykter om at sølv er gått ut av produksjon. Var uansett svart de hadde hos B&H. Og det skal visstnok ikke være noe forskjell mellom de selv om noen rykter også mener det.

Lenke til kommentar

Hvordan er det å ta månebilder med den der? Får man med hele månen eller blir den kuttet?

 

Er det den med tilhørighet i Vesterålen du har tilgang på?

 

Jeg har ikke prøvd den på månebilder, men slik jeg har forstått det må en velge hvilken del av månen en skal ta bilde av :cool: Får kanskje mulighet til å teste med en K5 i julen. Skal poste hvis jeg får til noe. Det er den med tilhørighet i Bergen jeg har tilgang på, men det er ikke utenkelig at den bodde i Vesterålen før.

 

Det er forøvrig utrolig vanskelig å få skarpe bilder med objektivet. Bør helst ha stativ i betong for å holde det rolig nok. Mener sensorstabiliseringen ikke går til 2000mm...

Lenke til kommentar

SR stopper vist på 800mm.

 

post-3851-0-51631900-1293092078_thumb.png

 

Jeg har siklet litt etter det objektivet en stund. Jeg hadde kontakt med en i Vesterålen som skulle selge et for ca et år siden. Jeg trodde ikke han fikk solgt det og vurderte å ta kontakt igjen for kjøp. Men jeg bør vel tenke litt mer gjennom hva jeg egentlig ønsker og finne noe annet å sikle etter.

 

Jeg vil ha et teleskop/teleobjektiv der jeg får med hele månen og helst litt luft på sidene. I tillegg ønsker jeg å bruke SR slik at jeg kan ta bilder på stativ utendørs selv om litt vind setter vibrasjoner i stativet. Objektivet skal også brukes til å ta bilder av sittende fugler på langt hold.

 

Vekten på drøyt 8 kg for 2-meteren er såpass mye at den i praksis krever bil. Det hadde jeg forsonet meg med, men hvis jeg finner et helt annet objektiv i vektklassen mindre enn ca 2 kg så åpner det nye muligheter for hvor jeg gidder å drasse det med meg.

 

Med andre ord tror jeg det er fornuftig å endre litt på ønskelista og sikte meg inn på 800mm, helst med speilkonstruksjon for vektas del. Jeg vil heller ha speil og lav vekt enn refraktor med så høy pris at den blir værende på ønskelista til jeg blir gammel ryggen ikke tåler vekta av den.

 

Redigert: Jeg finner mange 800mm f/8 på nettet: Rokinon, Vivitar, Samyang, Bower, ProOptic. Pris og vekt er veldig bra med rundt 1500 kr og 1 kg. Jeg får lese meg litt opp på disse i jula og sette en av de på ønskelista.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
jeg har testet både 35mm og 105mm macro men vil ha noe enda trangere.

 

Kan anbefale FA*200/4.

 

Jeg kjøpte en i "som ny" tilstand av en som skulle skifte til Nikon. Tenkte jeg skulle sende han en julehilsen med link til en K-5 test og bilde av objektivet.

 

D FA 100/2,8 har ikke internfokusering og beholder brennvidden på 100mm selv på korteste avstand. Nærgrense er ca. 30cm.

 

FA*200/4 er et objektiv med internfokusering og standard på de er at brennvidden endres med fokusavstand. Nærgrense på den er 50cm. Altså ikke den helt store forskjellen. En annen fordel med DFA100/2,8 er at den fungerer glimrende med Pentax sin ringblitz.

 

50cm var akkurat passe til denne karen.

imgp6532_raw.jpg

Lenke til kommentar
Jeg har siklet litt etter det objektivet en stund
Ikke for å disse Pentax, det ville jeg aldri finne på, men det høres ut som du burde kikke på GH2 og 100-300mm?

Nei, det er helt uaktuelt. Prislappen er høyere, bildebrikken mindre og rekkevidden MYE kortere (200-600mm ekvivalent i stedet for 3000 mm ekvivalent).

 

Jeg kan tenke meg et speilløst lommekamera, men kun med et kompakt normal eller vidt objektiv. F.eks Panasonic 20mm f/1,7 eller Samsung 20-50mm eller lignende. Men foreløbig er prisen for høy til at jeg gidder det. Mulig Pentax kommer med noe passende i 2011 i følge investorinfo fra CitiBank, men det kan godt hende kalenderen for 2012 eller 2013 henger på veggen før jeg føler prisen er riktig. Uansett, dette blir noe helt annet enn den 2000mm jeg siklet etter.

Lenke til kommentar

Enig i at det er noe helt annet, men rekkevidden synes å være bedre enn man skulle tro. Her vises jo forsåvidt videomodus, men pixelskarpheten er jo der for foto også...

 

Men, jeg tror ikke det er dumt å vente en stund med eventuelt å kjøpe speilløst - de prisene må ned. De er allerede ganske mye ned i usa, så det kommer vel kanskje ned her og, etterhvert...

 

edit: men, dette er feil tråd å diskutere dette. Det var bare en tanke som slo meg.

Endret av kaian
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...