Gå til innhold

Hvor mye tar du i de 3 store?


Robols

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er dette snakk om bøy hvor lårene er parallelt med gulvet eller mer

såkaldte godkjente bøy eller sats-10cm ned jokke bøy?

 

Her er resultater fra froffene i helga.

Dahl stilte i +125-kilosklassen. Han løftet 365 kg i knebøy, 252,5 kg i benkpress og 355 kg i markløft. Sammenlagt ble det 972,5 kg, og det holdt til en femteplass. Men i markløft ble det gull.

 

Han var uheldig i knebøy hvor juryen underkjente sisteforsøket på 375 kilo, og i benkpress måtte det tre forsøk til før 252,5 kilo kom opp og ble godkjent. Gull i markløft er en god forbedring fra fjorårets bronse i samme øvelse.

Endret av War
Lenke til kommentar

Flere forskningsstudier har vist at treningseffekten av å kjøre kvartbøy er langt dårligere enn å gå dypere, samtidig som elddbelastninga fraktisk synker når du går dypere fordi du må redusere vekta kraftig. Eneste argumentet jeg kan se for å kjøre kvartbøy etc er om du er lite mobil i hoftene\anklene, men da bør du sannelig tøye\kjøre frontøby osv før du begynner på bøy og heller gjøre det skikkelig fra starten av :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Partials kan vel til nød tas i bruk dersom man virkelig føler seg ustabil når man løfter veldig tungt. Kan kanskje ha fordeler med tanke på psykiske barrierer også, men jeg har aldri brukt partials (1/2 bøy, 1/4 bøy etc.) i min trening. Hvis det skal brukes burde det neppe brukes veldig ofte. De fleste som kjører 1/4 bøy trener dette fordi egoet deres ikke lar de trene med lavere vekter, selv om man blir sterkest i lengden om man gjør ting riktig.

Endret av Geir M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...