Gå til innhold

Intel Core™ i7 Quad/hexa Tråden -> Les Første Post!


Nizzen

Anbefalte innlegg

Man kan jo spørre seg om hvorfor det plutselig ble så poppis å flytte pinnene nedi sokkelen. Pinner på CPUen er MYE lettere å fikse enn pinner i en sokkel. Pinnene på dagens amd-cpuer tåler en støyt, og det gjorde de da Intel hadde pinner på 478 også.

 

Forøvrig er ikke en knøttliten forflytning noe å stresse over, sålenge den ikke går helt over til et annet kontaktpunkt burde det være safe..

Fullstendig enig med deg. Etter å ha opplevd en bøyd fjær i sokkelen på et x58 HK håper jeg virkelig de går bort fra dette igjen.

 

Det skal ingenting til før en slik fjær er ute av stilling, bøyes eller knekkes. Samtidig er de så små at det nesten er umulig å se at en av de er ute av stilling. Pinner kan bli most av "idioter" som bare trøkker på med lås og kjøler uten å tenke på hva de gjør og alikevel reddes.

 

Har opplevd at en kar klarte å klemme ned alle pinnene i en CPU og montert kjøleren ferdig, startet opp serveren med feilmelding og tatt ut CPUen hvor alt var bøyd flatt. Etter en halvtime hadde han fått alle pinnene nedi der de skulle.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

spør her jeg siden dette er i7 tråden.

 

jeg har en i7920 2.66 ghz prosessor.

vet ikke om jeg har misforstått greia, men skal ikke denne her klare 4 ulike prosesser samtidig? nå kunne jeg ikke legge inn nye need for speed og spille cs:source samtidig, og lurer på om det kan være no feil med maskinen min.

 

har ikke hatt noe problem egentli, og jeg pleier som regel aldri å legge inn noe å spille, men jeg testet nå for å se om det funket bra, og det gjor det ikke. :p

 

takk for svar

Lenke til kommentar

Hvis du hadde flyttet installasjonsprosessen eller cs over til andre kjerner enn den første så hadde du nok fått ett litt annet resultat. Men det er også andre ting enn cpu kraft som avgjør ytelsen. For eksempel så må to prosesser "slåss" om å få bruke harddisken, så hvis nfs:shift installasjonen skriver til harddisken samtidig som cs leser fra den så kan du få "stuttering"

Endret av wim
Lenke til kommentar
Volt kommer nok til å bli skrudd opp hvis du har det meste på auto, ja. Men cpuen har nok mye å gå på, d0 pleier jo ganske lett å nå 4ghz++ med skikkelig luftkjøling.

hvordan ser du at jeg har d0 stepping det står jo ingenting på spepping i e-leet...

Det står "Stepping 5", på min c0 står det "Stepping 4" så jeg regnet med at 5 var d0. Mulig mine antagelser er feil, det er isåfall ikke den første gangen :p

Lenke til kommentar

Når det gjelder pinner i sokkelen så er det kansje ikke en idiotsikker løsning men det er IMO langt bedre enn pinner på prosessoren. Den mest brukervennlige løsningen synes jeg igrunn var slot-prosessorene hvis man ser bort ifra at man ikke kunne hatt så store kjølere som vi har i dag og at kortet som prosessoren var montert på gav høyere pris.

Det skal vel være tilnermet umulig å bøye pinner siden hovedkortene keveres ned beskyttekseshette for sokkelen og man skal enkelt og greit legge prosessoren inn, lukke og låse.

Det er til og med styrespor der som gjør at man ikke monterer prosessoren ut av posisjon. Hvis man er så uforsiktig at man greier å mose pinnene, har man da noe inne i en PC å gjøre?

Hvis kortet leveres med bøyde pinner så er det jo en grei sak på linje med andre DOA som av og til kan fårekomme.

 

Når det gjelder installasjon av programvare mens man spiller så tar det en god del systemresurser å benytte optisk drev, harddisk drev tar også litt. Når installasjondata i tillegg skal leses, prossesseres og skrives så krever også dette mye resurser. Mulig det kan ha noe for seg å endre affiniteten men installasjoner krever jevnt over mye systemresurser uansett.

Lenke til kommentar

Ok, jeg ser den. Jeg er meget forsiktig når jeg fjerner beskyttelshetten.

 

Men jeg lurer da på om det ikke er mer korrekt å si at løsningen har rom for forbedringer enn at den er elendig. Selvsagt har du all din rett til å mene den er elendig ;)

 

Det finnes vel strengt tatt ikke så mange praktiske løsninger som er 100% idiotsikre.

Håper ingen føler seg krenket av at jeg bruker ordet idiotsikker, det er iallefall ikke meningen å kalle noen idiot.

 

Jeg husker skrekkeksempler fra første halvdel av 2000-tallet da jeg hadde hadde serviceoppdrag for kunder som hadde blant annet. For ordens skyld. Jeg driver ikke lenger med PC-service.

 

Dette er noen av de mildeste eksemplene.

 

 

-Lagt USB-pluggen på skrå i nettverkskontakten og lurt på hvorfor det ikke virket.

Feil ved hovedkortets bakplate gjorde at USB-porten ikke kunne benyttes og måtte ta med PC på verkstedet for utbedring. "Nei, nei, nei, nei, nei. Det blir alt for dyrt og da får det bare være." Men da kan du ikke benytte USB-modemet slik at du kan koble deg opp mot internett." Kunden bannet og sparket i PC :ohmy:

 

-Montert Socket A kjøler feil vei slik at det ikke var kontakt mellom kjøler og prosessor og svidd av hele greien. Dette var året før det kom overheat protection på Socket A og det var ikke varmespreder heller. Socketen var slik at på ene siden så var det en forhøydning og på kjøleribben så gikk den litt inn på ene siden. Det var jo meningen at disse skulle matches, men vedkommende hadde montert så kjøleribben var på skrå oppover forhøyningen.

 

-Byttet hovedkort, prosessor og minne i PC fordi mente det hadde vært lynnedslag og så var det i praksis brudd i en lderer i ATX-kontakten på PSU.

 

-Kom med PC til verkstedet fordi internett ikke virket, virket fint på verksted. Virket fortsatt ikke hos kunde. Spurte kunde om kunne ta med telekabel så denne kunne feilsøkes. "Oi, jeg har glemt at det skal være kabel mellom modem og telefon."

 

-Kunde ville ha utbedret at det tok flere minutter å starte og Windows og eller programer slik at det gjorde kontorabreidet tungvindt pga mye venting.

I flere år var det lagt inn mange programmer men aldri avinstallert noe. Mange av disse ble lastet i oppstarten. Maskinen hadde 128 MiB minne, harddisk var omtrent full og det var ikke plass til pagefile eller noe.

Forslag til løsning: PC var noen år gammel og minnemengde og harddisk var underdimensjonert for bruken. Ca 2000 kr for ny og større harddisk, mer minne inklusiv installasjon av hardwaren og installasjon av Windows.

"HVa? 2000!!! Det er alt for dyrt. Da vil jeg heller ha det slik som det er. Jeg vil heller ikke betale for den timen du har vært her for du har nesten ikke gjort annet enn å se på."

Det tok nesten en full time å få lastet inn OS og på harddisk og installerte applikasjoner. Vil tro vedkommende tapte mer enn 2000 kr i uken på tapt arbeidstid pga PCens tilsand men dette sank ikke inn :( "Jeg kan bare gjøre noe annet imens jeg venter. Spurte om jeg skulle avinstallere noen overflødige applikasjoner så det muligens ble et litt bedre scenario. "Nei, det blir alt for dyrt." Tilbød å avinstallere overflødige applikasjoner uten vederlag, men da var vedkommende irritert og jeg fikk beskjed om å dra. (Tenkte det var en bedre løsning enn at han muligens ville prate rundt omkring om dårlig service osv.) Enkelte blir ikke fornøyd uansett :p

 

 

Endret av mrNilsen
Lenke til kommentar

mrNilsen

Jeg er også meget forsiktig når jeg fjerner beskyttelseshetten og i mitt tilfelle ble det en sak hvor jeg mente jeg ikke hadde forårsaket dette men at det må ha vært produksjons/pakkefeil. Det var også klin umulig å se at det var en bøyd fjær i sokkelen, siden disse er meget små. Det var først når jeg, ved direkte skarp belysning med en arbeidslampe i sokkelen, så at det var en meget liten og manglende skygge eller refleksjon i sokkelen (kunne vært et støvfnugg). Deretter tok jeg et høyoppløselig bilde som jeg blåste opp som viste at dette ikke var et støvfnugg men en bøyd fjær i sokkelen.

 

Så jeg tror ærlig tatt ikke du hadde merket det om det hadde skjedd :) Jeg er typen som trippelsjekker alt og tar meg god tid, spesielt ved helt nye plattformer som i tillegg er meget dyre. Når en person er ferdig med å skru sammen sitt system fortest mulig holder jeg på med CPU kjøleren.

 

Jeg mener løsningen er elendig fordi disse fjærene er altfor små, svake og sårbare. De burde ha funnet på andre kontaktpunkter i sokkelen enn disse fjærene.

 

EDIT:

Min maskin fungerte helt topp selv med bøyd fjær som ikke hadde kontakt med sitt punkt, det klokket også helt topp og opp til 4.2GHz og var dønn stabilt. Det som fikk meg til å feilsøke og oppdage denne fjæren var merkelig heng i en side i bios samt at post tok lang tid. Med nytt hovedkort ble dette borte.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...