Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ljug i politianmeldelse.


Shtian

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har nylig vært i en mopedsituasjon hvor politiet har ment at jeg har kjørt fra dem, men det egentlige tilfellet er det at jeg skulle ned den småveien jeg kjørte og politiet mente da at jeg hadde kjørt fra dem. Jeg hadde ikke på noe tidspunkt noen anelse om at det lå en politibil bak meg da jeg kjørte og hørte på musikk.

 

Det som er tilfelle er det at jeg og politiet er uenige i saken og nå blir det muligens en rettssak ut av det, noe som forsåvidt er forståelig. Det jeg reagerer sterkt på er at mye av det som står i politianmeldelsen er reinspikka ljug fra politiet sin side for å legge straffeskyld på meg. Jeg har vitne (en kamerat som kjørte bak) til at politiet satt på blålys og sirene rett før jeg kjørte ned den lille veien, mens i politirapporten står det at jeg hadde snudd meg og sett politibilen tidligere og økt farten. De sier at de en stund senere da hadde skrudd på full sirene og blålys og fulgt etter meg over 500 meter hvor jeg hadde prøvd å kjøre fra dem (!) Dette er så lattelig langt fra sannheten at det er tragisk!

 

Dette kan da ikke være lovlig? De ljuger i en politianmeldelse for å legge større skyld på meg så jeg skal bli dømt! Jeg er 17 år, har lappen og var i edru tilstand noe samtaler med Follo Politikammer på kvelden dette skjedde kan bevise.

 

Hva mener dere? Og er det noen som kan finne noen lover hvor det står noe om dette tilfellet for meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med at du har prøvd å forklare situasjonen på en rolig og seriøs måte?

hvis du har noen som kan bekrefte at turen ned den veien var din planlagte rute (om du bor der, eller en kompis bor der som kan bekrefte at du skulle komme på besøk burde holde) tror jeg det burde hjelpe. En forklaring fra kammeraten din, der han rolig og uten å komme med påstander om løgn osv. forklarer hendelsesforløpet burde også kunne hjelpe saken din.

Lenke til kommentar

Ja,Det høres sånn ut.

 

Og det med musikk i ørene når du kjører sykkel (motor) eller moped oppfatter eg som litt risky, du hører ingen andre rundt deg,verken utrykningskjøretøy eller folk som fløyter på deg av en eller annen grunn og du kan lett bli distrahert med musikk RETT inn i øra

 

Klart det kan skje med bilførere også men vi sjekker speil etc regelmessig i sterk kontrast til trådstarter tror eg...

Endret av Angels Eye
Lenke til kommentar

kommer helt ann på personen som sitter bak rattet..Når man er 16-17 år har man ikke mye kjøre erfaring, og da er det lett å gjøre sånne feil som å ikke kikke nok i speil, opplæringen på moped er jo bare tull... går jo ikke ann å stryke, med mindre du ikke besteår teori prøven

 

edit: cuadRo du snakker om å holde seg til topic, så begynner du å bable politikk, hykler kalles det på godt norsk.

Endret av OZ-Racing
Lenke til kommentar

Nå får dere holde dere til hva trådstarter skriver. Alt annet er forsåvidt irrelevant før trådstarter skriver noe annet.

 

Dersom det som politiet kommer med falske anklagelser, er det virkelig godt at du har et vitne. Dette er da utsagn mot utsagn, og saken kan ikke følges opp.

 

Aldri forsøk å forklare at noen forteller løgner, forklar heller din sannhet og din versjon. Lær fra hva Ap gjør. Selv om Ap sin politikk muligens er av den bedre, får FrP all oppmerksomheten og alle forklaringen ut til folket da Ap-politikerene forteller om FrP-feil istedenfor Ap-politikk.

 

Forklaringsbyrden er på din side, og da er det det, og bare det, du skal gjøre.

Lenke til kommentar

Jeg skal prøve å forklare litt bedre nå hva som skjedde, hadde litt dårlig tid når jeg skrev det forrige.

 

Hendelsen skjedde fredag kveld.

 

Jeg hadde vært på Shell med noen kamerater og var på vei tilbake til han ene kompisen da vi skulle kjøre ned en liten småvei som jeg ikke kunne så jeg fulgte etter han vi skulle til ( Jeg er fullt klar over at dette er ulovlig og har tilstått og forklart dette til politiet ). Da jeg var 5-10 meter fra avkjørselen til den snareveien lå den andre kompisen min omlag 50 meter bak meg og så plutselig en politibil som kjørte på forbi han med blålys og sirene. Når bilen hadde passert han hadde jeg allerede kommet meg ned den lille veien og jeg så og hørte da ingenting ( Hånda på hjertet, helt ærlig ). Jeg må også nevne at jeg hadde dogg på både visir og speil den kvelden og det reduserte sikten en god del i tillegg til at jeg hørte på musikk ( Mulig dette er ulovlig, men politiet nevnte ikke noe om dette i avhør ). Han som kjørte bak meg hadde stoppa oppe i knausen og ringt meg rett etterpå og fortalt meg dette.

 

Så ble han kameraten som jeg hadde lånt sykkelen av kontakten av politiet, og han sa det da videre til meg. Vi ble etter en god stund bedt om å komme på avhør på onsdag (I dag). Der ble jeg forklart av politiet at de hadde ligget etter meg først rundt 500 meter uten blålys og at jeg hadde sett dem og så økt farten for å komme meg unna (Tvers igjennom bullshit, jeg hadde ikke sett dem og en evt. fartsøkning hadde ingenting med den saken å gjøre). Så etter de 500m hadde de tydeligvis skrudd på fullt blålys og sirene etter meg 500m til hvor jeg hadde prøvd å komme meg unna (!). Kameraten min som lå bak meg og så det hele sa at dette var det dummeste han har hørt og han kjørte også uten musikk så han hadde lett hørt en politisirene. Jeg er 100% sikker på at kompisen min forteller sannheten og han er villig til å møte opp i evt. rettssak for å vitne mot politiet.

 

Det som står i rapporten er altså ikke sant. Jeg hadde helt ærlig ikke sett politibilen og hadde jeg sett den hadde jeg ikke hatt noen grunn til å kjøre på. Jeg har lappen på lettmotorsykkel og har da lov til å kjøre moped, jeg hadde ikke kjørt over fartsgrensa og jeg var i edru tilstand.

 

Jeg har forresten heller ALDRI blitt dømt for noe vedrørende vegtrafikkloven eller blitt dømt for noe annet ulovlig i hele mitt liv.

 

Håper dette var bedre forklart og at jeg nå kan få noen seriøse svar på om politiet faktisk har rett til å forfalske fakta

for å få meg dømt i en rettssak?

Endret av Shtian
Lenke til kommentar
...Jeg hadde ikke på noe tidspunkt noen anelse om at det lå en politibil bak meg da jeg kjørte og hørte på musikk.

 

..Jeg har vitne (en kamerat som kjørte bak) til at politiet satt på blålys og sirene rett før jeg kjørte ned den lille veien, mens i politirapporten står det at jeg hadde snudd meg og sett politibilen tidligere og økt farten. De sier at de en stund senere da hadde skrudd på full sirene og blålys og fulgt etter meg over 500 meter hvor jeg hadde prøvd å kjøre fra dem..

 

..da vi skulle kjøre ned en liten småvei som jeg ikke kunne så jeg fulgte etter han vi skulle til ( Jeg er fullt klar over at dette er ulovlig og har tilstått og forklart dette til politiet ). Da jeg var 5-10 meter fra avkjørselen til den snareveien lå den andre kompisen min omlag 50 meter bak meg og så plutselig en politibil som kjørte på forbi han med blålys og sirene. Når bilen hadde passert han hadde jeg allerede kommet meg ned den lille veien og jeg så og hørte da ingenting ( Hånda på hjertet, helt ærlig ). Jeg må også nevne at jeg hadde dogg på både visir og speil den kvelden og det reduserte sikten en god del i tillegg til at jeg hørte på musikk ( Mulig dette er ulovlig, men politiet nevnte ikke noe om dette i avhør ). Han som kjørte bak meg hadde stoppa oppe i knausen og ringt meg rett etterpå og fortalt meg dette..

 

..Der ble jeg forklart av politiet at de hadde ligget etter meg først rundt 500 meter uten blålys og at jeg hadde sett dem og så økt farten for å komme meg unna...Så etter de 500m hadde de tydeligvis skrudd på fullt blålys og sirene etter meg 500m til hvor jeg hadde prøvd å komme meg unna (!). Kameraten min som lå bak meg og så det hele sa at dette var det dummeste han har hørt og han kjørte også uten musikk så han hadde lett hørt en politisirene. Jeg er 100% sikker på at kompisen min forteller sannheten og han er villig til å møte opp i evt. rettssak for å vitne mot politiet..

Politiet har altså sin versjon, mens du og din kompis har Deres. Hvem av de som mest antagelig blir vektlagt i en rettsak trenger jeg ikke å fortelle deg.

 

Etter å ha analysert innleggene dine her er i hvertfall "dommen" min klar: Når du er ute og kjører følger du tydeligvis ikke med på hva som foregår rundt deg. Det er vanskelig for meg å si hvor lenge, men jeg vil nok tro at Politiet fulgte etter Dere et lite stykke før de så satte på sirener og blålys.

 

Dette burde du klart ha fått med deg om du hadde brukt speilet bare littegrann! At du hadde dogg på visiret og speilet er ingen unnskyldning. Du stopper og fjerner selvsagt all dogg når du skal kjøre! Men gjorde du det? Nei, du satte på musikk i stedetfor!

 

 

Oppsummering: Du ser altså aldri i speilet, du har dogg på visiret og i tilegg hører du på musikk... Det er i grunn rart du fikk med deg noe som helst i det hele tatt.

 

Og du som har førerkortet på lett MC. Dette er rett og slett uansvarlig.

Endret av scumbag
Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Husk at en god emnetittel skal beskrive eller oppsummere hvilket problem du har - ikke at du har et problem. En god emnetittel skal heller ikke kun bestå av et produktnavn.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar

Uansett om storyen er 100% sann så er det du som ar driti på draget uansett korleis ein vir og vender på det.

Så politiets versjon blir korrekt uansett kor mykje løgn du meiner dette er.

Faktumet du ikkje kjem unna er at du ikkje stoppa på politiets tegn, og dermed har begått eit lovbrudd. At det ikkje var med vilje kan nok tenkes at er formidlende men på den andre sida så braut du generelle trafikkbestemmelser med å ikkje vere oppmerksom (dugg på visir, musikk på ørene, og generell uoppmerksomheit.

 

Å kjøre ein moped er ein risikosport då ein må vere ekstra oppmerksom sidan kjøretøyet ikkje går så fort som resten av trafikken.

 

I tillegg så skal ein vere ganske uoppmerksom når ein politibil setter på blålys 50 meter bak ein. Normalt vil speilene bli ganske blå av slikt.

 

 

I tillegg kan me sjå situasjonen frå politiets side:

I det politibilen når igjen kjøretøyet (og setter på varsellys) kjøretøyet forsvinner inn på ein sidevei politibilen ikkje kan kjøre på.

 

Om ikkje det kan defineres som å stikke frå politiet så er det lite som egentleg kan defineres som det

Lenke til kommentar

Bevisbyrden ligger, slik jeg oppfatter generell rettssikkerhet, hos påtelemyndigheten. Det vil si at de må sannsynliggjøre at du kjørte den veien med intensjon om å unndra deg pågripelse.

 

Hvis du senere meldte deg for politiet så vil en slik sannsynliggjøring være vanskelig og din forklaring om at du ikke var klar over at politiet forsøkte å stoppe deg vil styrkes.

 

Hvis du derimot ikke meldte deg for politiet men ble pågrepet så sannsynliggjør det politiets forklaring om at du forsøkte å unndra deg en slik pågripelse.

 

Politiets forklaring er deres syn på hva som skjedde og med mindre du kan godtgjøre at det som er skrevet der faktisk er feil så er politiets forklaring per definisjon riktig. Feil kan ligge i tid politiet har ligget bak deg og tidspunkt for når ting skjedde.

 

Veldig ofte så er politibiler utstyrt med videoutstyr og jeg vil anbefale deg at du rådfører deg med advokat så snart som mulig for å få utlevert bevis politiet har mot deg. Selvsagt så skulle du ha rådført deg med advokat før avhør, noe du skal ha fått tilbud om.

Lenke til kommentar
hvorfor er det uaktsomt med musikk? har man ikke lov til å ha sterioannlegg i biler lengre nå da? Ble stoppa på motorsykkel med ipod på øra, de sa ingenting om det, sjekka bare vognkort og førerkort..

Fordi han ikke får med seg det som skjer rundt han. Forskjell på stereo og plugger da, det er jo uaktsomt når du hører på musikk slik at du ikke får med deg det som skjer rundt deg, det må vel selv du skjønne?

Lenke til kommentar

Kjære mopedfører!

Du vet at du er forpliktet til å sjekke speilene med jevne mellomrom? De er ikke til for moro! Selv de som er døve, men kjører, klarer dette! Du skal også holde speil og vindu/visir såpas rent og klart for dugg at du klarer å se.

Det er faktisk ikke noe krav om at du skal høre (døve kan også kjøre bil). Musikk er det lov til å høre på, men det skal være et såpass lavt nivå at du faktisk skal kunne høre sirener så lenge hørselen funker.

 

Dessverre tror jeg nok politiets sak stiller sterkere en din, de har nok observert dere lenger en du tror. Og hvorfor er det ulovlig å følge etter noen når man ikke vet hvor man skal? Og en vei er vel en vei? Tror nok heller det er andre ting de har reagert på, slik som uvettig kjøring eller noe (vinglepetter).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...