Jump to content

tussiesel

Medlemmer
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 :)

1 Follower

About tussiesel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skal prøve å finne en mindre t-skje, men anbefaler deg å lære mer om port forwarding, for eksempel finnes det mange youtube-videoer. Det du har gjort i konfigurasjonen i telenor-routeren er å forwarde/videresende alle tilkoblinger på port 3389 som kommer på din eksterne IP, til port 3389 på en bestemt server på det lokale nettverket. Du bør få til å koble deg til fra en ekstern maskin, ved å skrive inn din eksterne IP.
 2. Det er forsåvidt det samme som sedsberg har forsøkt å forklare deg en stund, men han regnet nok med at du forsto at du måtte bruke riktig port.. Med mindre Telenor har en brannmur (som hindrer deg i å gjøre dumme ting) er det å åpne en port det samme som å "åpne opp for tilgang til den eksterne ipen".
 3. Det du gjør med portåpning på telenorrouteren er ikke nødvendig for å bruke remote desktop internt på lokalt nettverk. Det er for å åpne for tilkoblinger utenfra (det du kaller "åpne porter på den eksterne ipen min"). Hvis det ikke fungerer er det sannsynligvis fordi du kjører RDP-server på standardport 3389, og ikke 339 som du har satt i portåpningen. Hvis du endrer "første lan-port" til 3389 kan det hende det fungerer.
 4. Det ligner litt på denne fra Statens vegvesen og Politiet, men mangler voiceoveren: https://www.youtube.com/watch?v=OrhYka8t5hA
 5. Kan du linke til et eksempel? Så vidt jeg vet henter eiendomspriser sine data fra det som er tinglyst, så det er nok heller en feil enn at noen bevist har manipulert det.
 6. Hos finn.no kan det være flere andeler som kommer i samme lista. Hos eiendomspriser.no står også andelsnummeret så du kan skille de fra hverandre.
 7. Et mulig svar er det som står rett under oversikten: "Listen viser eierskifte registrert som reelle salg. For boliger med eierform aksje, andel og obligasjon kan listen inneholde eierskifter for flere boliger enn den som annonseres. Fellesgjeld på bolig er ikke nødvendigvis inkludert." Hvis du ser på https://siste.eiendomspriser.no/ vil du se eierskiftene fordelt på andelsnummer også (for borettslag).
 8. For å trigge deler av skriptet som er lagt inn, kan du legge til ?placeholders=magnus på hvilken som helst URL i en amedia-avis, for eksempel: https://www.budstikka.no/?placeholders=magnus Hvordan resten av skriptet skal fungere klarer jeg ikke å se, men kanskje noen andre skjønner det?
 9. Fra hjemmesiden til selskapet (Air Service Liege): http://www.aslgroup.eu/en/services/6/relay-flights Rally Sweden pågår nå i akkuratt samme området: http://rallysweden.com/tavlingen/strackor-tider/ Siste etappe er nå akkuratt igang ved Torsby, og jeg tipper det kommer til å lande i løpet av en time, for da er den ferdig. Så dette er nok rele for tv-sendinger.
 10. Hei Benytter anledningen vil å vise fram min veldig enkle ETS2-arduino også. Bruker ratt og da ble det så langt til tastaturet for å trykke på de knappene det ikke var plass til på rattet. Har nå F5 til F8 for å styre info-skjermen på egne knapper på en Arduino Leonardo som oppfører seg som et tastatur. Både oppkoblingen og sketchen er veldig enkel. Det eneste jeg har gjort for å unngå prell på knappene er å vente et halvt sekund etter en knapp er trykket før sketchen går videre. Det lyser også i LED på pin 13 på arduinoen så lenge den venter. Knappene er koblet mellom jord og pinne 2, 3, 4 og 5. Alt kan selvfølgelig plasseres i en boks, men det har ikke jeg gjort. void setup() { pinMode(2, INPUT_PULLUP); pinMode(3, INPUT_PULLUP); pinMode(4, INPUT_PULLUP); pinMode(5, INPUT_PULLUP); pinMode(13, OUTPUT); Keyboard.begin(); } void loop() { if(digitalRead(2)==LOW){ Keyboard.write(KEY_F5); wait(); } if(digitalRead(3)==LOW){ Keyboard.write(KEY_F6); wait(); } if(digitalRead(4)==LOW){ Keyboard.write(KEY_F7); wait(); } if(digitalRead(5)==LOW){ Keyboard.write(KEY_F8); wait(); } } void wait(){ digitalWrite(13, HIGH); delay(500); digitalWrite(13, LOW); } Vis oss gjerne hva du lager Mr. A.
 11. Hvis spottene er godt synlig i stuen kan du prøve å få tak i bilder fra de tidligere eierne som viser om de er der/ikke er der. Hvis det ble solgt via eiendomsmegler mellom de tidligere eierene også, finnes kanskje fortsatt prospektet? Der burde det være mulig å se om spottene er der.
 12. I en panelovn blir all strømmen omdannet til varme. Hvis ovnen bruker 1000W, gir den 1000W varme. Hvis du kjøper en ny ovn som bruker 1000W gir den også 1000W varme. (Med mindre du har funnet en ny metode for å få ut mer energi enn du bruker.) Så den eneste måten å spare strøm med panelovn er å slå den av. -Simen
 13. Alt er selvfølgelig mulig. Jeg tror løsningen med å telle penger etterhvert som legges på er den beste. En Arduino og PICAXE er ikke det som vanligvis kalles PLS. En PLS er større, dyrere og brukes normalt i industrien. For eksempel en slik en: http://www1.elfa.se/elfa~no_no/go.jsp?s=no-no&a=48D80E2E0BB1479DE10000000A0A036A ://http://www1.elfa.se/elfa~no_no/go.j...0000000A0A036A . Jeg har noen flere spørsmål: - Hvor lang er en puls fra mynt/seddel-innkastet? Hvor høy spenning? - Hvor lang må pulsen til hopperen være, hvor lenge mellom hver puls? - Hvilken spenning må pulsen til hopperen være, og hvor mye strøm trekker den? -Simen
 14. Hei En PICAXE vil helt sikkert kunne brukes til slik, men hvis jeg skulle ha laget noe slik ville jeg brukt en Arduino, rett og slett fordi det er det jeg er mest vant til. Jeg kan sikker hjelpe deg med et program til en slik, om jeg skal ha så mye penger for det er vel ikke sikkert.. Ser med en gang noen utfordringer: - Hva skjer hvis noen legger på en 50-lapp, trykker på 1 kr og det bare er igjen 40 kronestykker i automaten? - Er det mulig å legge på flere mynter før man velger hva man vil veksle til? -Simen
 15. Horrorbyte: Du mener atltså at hvis du kjører en mil bruker du 0,75^1 liter? Og hvis du kjører 2 mil bruker du 0,75^2 liter? En slik bil vil jeg gjerne ha.. Kjøre 10 mil og bare bruke 0,06 liter totalt. Du kan godt kalle det et personlig velg, men Ståle sin måte er den eneste riktige. Tussiesel.
×
×
 • Create New...