Gå til innhold

Gunnar Mo

Medlemmer
  • Innlegg

    232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 337 profilvisninger

Gunnar Mo sine prestasjoner

165

Nettsamfunnsomdømme

  1. "Vannet har altså evnen til å oppføre seg ulikt i ulike faser og lagrer varme når det eksisterer i flytende form. På «forskermunne» kalles slike materialer, som oppfører seg ulikt i ulike faser og som kan lagre varme, phase changing materials (PCM), altså faseendringsmaterialer." Dette gjelder alle stoffer, noe de fleste av oss lærte på videregående. Dette er ekstremt grunnleggende fysikk. PCM stoff bruker mye energi i overgangen mellom faser, og er derfor interessant i denne sammenhengen. Her har man kopiert en artikkel fra Gemini skrevet av en "kommunikasjonsrådgiver" uten å tenke over hva man kopierer. Fosskoking ble det kalt i studietiden. Dårlig vitenskap sprer seg dermed ut over i fagtidskrifter og gjør verden litt dummere.
  2. Ja, du kan trekke fra på skatten så lenge du akspeterer stillingen før du flytter. Utgiftene inngår i minstefrdraget, med andre ord må utgiftene du har til dette og andre relevante fradrag overskride dette beløpet for å utgjøre noe. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/sluttet-eller-ny-jobb/flyttekostnader-ved-ny-stilling/ Når det gjelder kosnader så kommer dette an på mange ting, for eksempel hva du kan gjøre selv, om du må ha møblene kjapt, mellomlagring etc. De fleste flyttebyrå gir gratis prisestimat.
  3. Nå har norske energiaktører jobbet knallhardt for å få godkjent vannkraft som grønn investering i EU sin taksonomi etter at store deler av norske vannkraftverk holdt på å falle utenfor, så det er fortsatt mange som er uenige.
  4. Nei, det gjør de ikke. Hvor har du den infoen fra?
  5. For å tjene penger på daytrading så må du ha et system for å forutse små endringer kjappere enn alle andre og gjøre handlene før andre også ser det. Å dele et fungerende system med andre medfører at du du mister fordelen, å dele konkrete aksjetips går alt for treigt. Du må derfor spørre deg selv om hvor nyttig info som deles gratis på nett vil være.
  6. Kontakt NAV: https://www.nav.no/no/person/arbeid/sykmeldt-arbeidsavklaringspenger-og-yrkesskade/relatert-informasjon/hvis-arbeidsgiveren-ikke-godtar-sykmeldingen-din
  7. Ikke veldig hjelpsomt, men min favoritt-rarietet hos DnB: hvis man logger inn på nettbanken via nettleser på mobil, så får man ikke tilgang til meldingsboksen! For å få denne må man halveis i innloggingsprosessen klikke på en link til "fullversjon" i høyre hjørne (dvs. datamaskinversjonen). I 2022 har altså ikke DnB greid å implementere at man sende og motta beskjeder i interfacen sin.
  8. Ja, dette er fra artikkelen. Poenget mitt var ikke at høy/lav effekt ikke vil ha noen betydning for nettleia, men at det er absurd å snakke om at noe bruker lite strøm og mye effekt i denne sammenhengen.
  9. "Vi kan ta det enkleste først: Kommisjonen foreslo å stanse salg av nye bensin- og dieselbiler i 2035. Det har fått støtte både i Ministerrådet og Europaparlamentet. Dermed er det klart at den saken kan en krysse av allerede nå: Ingen nye bensin- og dieselbiler i EU etter 2035." Er det egentlig så enkelt? I følge Fridstrøm i TØI så stemmer det ikke at EU planlegger å forby bensin og diesel, slik han skrev i tu for et knapt år siden: https://www.tu.no/artikler/nei-eu-har-ikke-varslet-forbud-mot-eksosbiler/512077 Er dette endret nå?
  10. "Dermed har folk incentiver til å velge apparater som bruker mindre strøm – men mer effekt. Noen eksempler er vannkoker, kokevannskran og induksjonstopp." Hva i all verden betyr det? Rent ut over den fysikalske absurditeten i det utsagnet så er det, til tross for ordet "strømregning", energi/total effekt man betaler for. Poenget var sikkert at det fantes incentiver for å spare "strøm" (kWt/energi), men ikke max effekt (kW), men det kan vel vanskelig gjøres å finne en dårligere måte å uttrykke det på.
  11. Mer enn litt komisk at Regjeringen drar frem havvind og maritime industrier rett etter at de har blitt pisket fra alle kanter for forsøket på å utsette OSC.
  12. Det meste du nevner her vil være tjenester kona gjør for deg som privatperson. Da får du fordelsbeskatning i tillegg til kona sin skatt. Høre ikke ut som noen god deal.
  13. Å bruke de 3 (4) statsmakter som modell virker temmelig tungvindt. De ulike funksjonene må nødvendigvis fylles av fagfolk med noenlunde lik bakgrunn, i motsetning til politi, jurister og politikere (og journalister). Det finnes da nok av andre fagområder hvor man har noen som lager reglene, noen som gjennomfører prosjekter og noen som ser på ulykker. Det ville vel være mer naturlig å sammenligne med noen av disse hvis man ønsker et bedre system. Her brukes analogien langt ut over hva den er verdt.
  14. "Dette er på grunn av noe som heter den dialektiske konstant. Fett har 5, mens luft har 1. Det betyr at luft har ingen demping for radiosignaler siden den er 1." Dielektrisk. Dialektisk hører til i et annet fagfelt. Heller ikke helt korrekt å si at det er ingen demping i luft (er vakuum som er referanse), men ligger ganske nært.
  15. Igjen, det er altså reisetid som er saken. Å ta kollektivt fra Malvik er en unødvendig komplisert affære siden alt skal via sentrum, uansett om man skal til Lerkendal eller Tiller. Og igjen (igjen), poenget er at man lett kan legge opp kollektivtrafikk som frakter folk kjapt til Tiller, men dette er langt vanskeligere sentrumsnært. Det er bare å se på metrobusskonseptet, hele opplegget er basert rundt at folk skal benytte matebusser til metrobussene og via sentrum enten man vil eller ikke. Dette tar ikke hensyn til folks fritid.
×
×
  • Opprett ny...