Gå til innhold

Terrassebord

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Terrassebord sine prestasjoner

29

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg stemmer på dette innlegget til prisen for årets post! 😂 Dette her: "Hva med biler da, de er jo lagd av matte. Ja, men tar du hjullagre i betraktning, og kamaksel i motoren som roterer, så er det like irrasjonelt, bare gnisser mot hverandre helt til det er utslitt" Klasse! Takk for en god latter!
  2. Jeg skrev kan, som i fremtiden. Akkurat nå er denne pcen en ypperlig 1440p maskin som på sikt kan oppgraderes stegvis dersom det ønskes. Ikke at dette er deler som må byttes ut for å få en fungerende maskin. Det var for å poengtere at dette ikke er helt end of the line for denne maskinen.
  3. Det kan se ut som 3070 er et par knepp vassere enn mitt 6700xt. Ellers er det litt liten harddisk men det er en M2.ssd og minnet som er installert (3200MHz) skal passe fint til prosessoren. Litt liten PSU for oppgradering kanskje. Og jeg er usikker på om det er noe proprietære greier på de ferdigbygde pcene fra de store merkene. Om det ikke er det, at alt er standarddeler, kanskje 7-8000,-? Tror dette skal være en flott 1440p-maskin som kan oppgraderes med 5800x3d og 4070ti super, 32GB ram og 850+ Watt PSU for en end-of-life oppdatering når disse delene faller i pris. PSU er svak dog... Bare 550w.
  4. https://pengeverkstedet.no/blogg/bor-du-velge-fast-eller-flytende-rente/ Jeg husker dette tilbudet godt. Jeg angrer som en hund på at jeg ikke slo til men det passet dessverre ikke pga. samboer/kjøpe seg inn/kjøpe nytt?/etc... Og så tenkte man jo på det gamle mantraet om at rentene skulle være lave i uoverskuelig fremtid og alt det der...
  5. Jeg har noen ganger opplevd at man må legge på en null som siste siffer i postnummeret fordi mange andre land opererer med 5 siffer. Har fått post levert riktig av Posten hvor postnummeret er fem siffer med en ekstra null sist. Kanskje det kan hjelpe?
  6. Dette er innført i "javel, se det"-byen så her er det kamergjenkjenning og bom ved inngangen. Alle abonnenter må registrere skiltnummer på bilene i husstanden for å slippe inn gratis. For mye søppelturisme fra omkringliggende kommuner.
  7. Hehe... "Haddesålenge, hils og farvel, æ ser dæ på søpla i kveld" 😄
  8. De "vanligste" rustfrie (A2 kvalitet - 304/304L) og syrefaste (A4 kvalitet - 316/316L) man omgir seg med i hverdagen er austenittiske og austenittiske stål er ikke herdbare ved varmebehandling. Når det nevnes at det er vanskelig å maskinere av @barfoo over her så tenker jeg at det kanskje er fordi man lett kan ødelegge bor og slikt i typiske hjemmeprosjekter (borer med vanlig HSS bor med full fart - "det gikk jo i svartstål?"). Jeg ble nysgjerrig på erfaringen din @DrAlban3000. Jeg selv er ikke materialteknolog eller industrimekaniker/CNC-operatør, kun en sølle maskiningeniør. Man skal alltid lytte til erfarne fagfolk! Jeg har aldri tenkt at 316L gir operatøren noen problemer med maskinering av de delene jeg har tegnet. Jeg må bare spør, siden du nevner spesialverktøy. Har du typisk jobbet hos Teeness i Trondheim eller Sandvik Coromant i Hønefoss? Har vært på svært spennende besøk der, selv om det er nå over 10 år siden...
  9. AISI 316L kan ikke herdes.
  10. Tror også det er penger å spare på prosessorkjøler. Prosessoren du har valgt ar ganske strømhungrig. Har du vurdert vannkjøling? Siste utgave av Arctic sine kjølere har fått gode skussmål i div. tester og selges overraskende rimelig om dagen. https://www.proshop.no/Prosessor-kjoeler/Arctic-Liquid-Freezer-III-280-Black-CPU-Vannkjoeling-Max-23-dBA/3235643 Gitt at du har plass i kabinettet du skal bruke. Det har du ikke oppgitt i handlelisten din.
  11. Hei. Stusser litt på valget ditt av SSD. M.2 disken er PCIe 3.0, ikke 4.0. Og den SATA SSD på 480GB? Verdt å bytte ut til en M.2 den og? https://www.proshop.no/SSD/Crucial-P5-Plus-SSD-2TB-Med-varmespreder-M2-2280-PCIe-40/3182402 https://www.proshop.no/SSD/Crucial-P3-Plus-SSD-500GB-M2-2280-PCIe-40/3091249 Har ingen erfaring med Gigabyte PSU men har hørt rykter om at noen av de er feilprodusert. Brannfarlige. https://www.guru3d.com/story/gigabyte-has-released-a-statement-regarding-fire-hazard of-gp-p850p750gm-power-supplies/ Gjelder kanskje ikke denne. Er den såkalt ATX3.0? Altså at den er tilpasset de nye grafikkortene fra Nvidia? Du trenger ikke det nå da du har valgt AMD grafikkort men for fremtidssikring? PSU alternativ uten ATX3.0: https://www.proshop.no/Stroemforsyning-PSU/Seasonic-Focus-GX-850-Stroemforsyning-PSU-850-Watt-120-mm-80-Plus-Gold-sertifisert/2799747 PSU alternativ med ATX3.0: https://www.proshop.no/Stroemforsyning-PSU/Seasonic-Focus-GX-850-ATX-30-Stroemforsyning-PSU-850-Watt-120-mm-80-Plus-Gold-sertifisert/3207244 Ikke store prisforskjellen for den nye 12V kabelen, gitt at alt annet er stort sett likt.
  12. Akkurat egg er jo det man har non-stick panner til. Slik jeg har forstått ang. stekepanner og slik jeg forstår de forskjellige materialene: Støpejern - Lav varmeledningsevne og høy varmekapasitet. Det vil si at de tar tid å få varmet skikkelig opp og bli jevnt varme men når de er klare så skal det mye til for å kjøle dem ned. Perfekt til å steke kjøtt. Støpejernspanner danner også et lag med polymerisert fett over tid noe som hjelper på antislippegenskapene. Passer dårlig til retter som inneholder syre. Jeg bruker vår til biff og koteletter. Her opplever jeg ofte at pannen kan vippe litt på komfyren før den er skikkelig varm fordi bunnen blir varm fortere enn sidene som inneholder mer masse. Bunnen utvider seg før kanten. Når den er gjennomvarm ligger den flatt igjen. Trikset er sakte oppvarming og sakte nedkjøling. Teflonpanne - De billige er ofte i aluminium. Høy varmeledningsevne og lav varmekapasitet. Blir fort jevnt varm men kjøles raskt ned dersom det legges for mye mat i. Typisk resultat er at kjøttet blir kokt heller enn stekt dersom man hiver i en hel kjøttdeig fa pannen blir for kald for skikkelig steking. Bruker vel egentlig denne kun til egg. Av og til fisk som ikke skal steke så mye. Til retter hvor noe skal stekes først og så skal man gønne på med grønnsaker, tomater etc. er jeg kjempefornøyd med emaljert støpejern. Tåler masse men blir stygge i emaljen dersom man bruker stålredskaper. Jeg har lyst på en skikkelig stekepanne i rustfritt stål men tror egentlig ikke jeg trenger det. Gleden over nye gadgets har sneket seg inn på kjøkkenet og jeg må forsøke å holde igjen.
  13. Hei. Jeg sitter med en LG C2 65" i stuen og slo til på lydplanken LG SC9S på Black Friday i fjor til 3.990,- for å få litt mer lyd samtidig som det skal være enkelt og diskret. Nå viser det seg at Elkjøp stadig utsetter levering av denne. Jeg skulle først ha mottatt den i månedsskiftet januar/februar i år da jeg bestilte den. Nå har de utsatt til slutten av mars. Jeg har i utgangspunktet lyst på denne lydplanken da den angivelig integreres så greit med LG C2 men begynner jo å bli litt lei av å vente. Hva annet kan man få tak i til rundt samme pris hvis jeg velger å avbestille? Ser Harman Kardon Citation Multibeam 1100 har vært på tilbud til halv pris (4.990,-) ved flere anledninger. Bør jeg følge med på den?
  14. Det er nok det. Vanlig med stengeventil til oppvaskmaskin på kjøkkenkranen. Dersom du stenger den og starter oppvaskmaskinen vil den forsøke å fylle opp og returnere med en feilmelding så det er liten sjanse for å gjøre noe galt om den skulle stenges i et ubevisst øyeblikk.
×
×
  • Opprett ny...