Gå til innhold

Brother Ursus

Medlemmer
 • Innlegg

  8 019
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  247

Alt skrevet av Brother Ursus

 1. Spenstig episode av debatten på France24s engelskspråkelige kanal. Jeg er helt ombord med amerikanske Craig Copetas fra Daily Beast. Han har forstått konflikten, han har forstått Putin, og han sier det også rett ut flere ganger. Vi er i krig. Vi har vært i krig siden Putin kom til makten. Vi bare har ikke villet innse det. Og mange, antagelig de fleste, i Vesten nekter fremdeles i stor grad å innse realitetene.
 2. https://www.france24.com/en/europe/20240225-zelensky-says-ukraine-s-counteroffensive-plans-leaked-to-russia Zelensky says Ukraine’s counteroffensive plans leaked to Russia Ukrainian President Volodymyr Zelensky suggested on Sunday that plans for Kyiv’s long-awaited counteroffensive last year had been leaked to Russia ahead of time. Dette tror jeg heller ikke noe på. Det virker som om Zelensky er litt ute å kjøre om dagen. For det første lot det ikke til å være noen reell plan for en motoffensiv. Zelensky tvang Zaluzhny til å angripe langs halve fronten - og hvem som helst kunne jo se det komme. For det andre var det bare et knippe personer som visste om de konkrete planene og de er alle garantert lojale. Dette virker som en temmelig dårlig unskyldning for hvordan ting gikk fiel. Jeg tviler ikke på at Zelensky er veldig sliten. Men jeg er redd han begynner å gjøre feil nå.
 3. Tror vi på dette? Jeg tror det er en bløff fra Macron og Vesten. Men jeg ser positivt på at noen i Vesten nå faktisk kommer med noe kreativt og direkte truer Russland med vold. Russland har alt for lenge fått lov til å styre narrativet og rammene rundt konflikten og hva som skal regnes som eskalering osv. Putin sier dessuten at 1) Ukraina ikke er en krig og at 2) Russland allerede er i krig med NATO.
 4. Det er en video jeg ikke har lyst til å poste her av russere som bruker mennesker som menneskelige skjold. Antagelig ukrainske krigsfanger. Fuck Russland for all forutseelig fremtid.
 5. Polen truer nå med å øke forsvarsbudsjettet sitt til 8% av BNP og bygge egne atomvåpen. Polakkene har vært smarte, og til forskjell fra oss andre, ikke valgt å putte alle eggene sine i én amerikansk kurv. Polen har historisk vært herjet av Russland og kommer ikke til å la det skje igjen. Om USA ikke stiller seg bak Europa dersom Trump blir president igjen, så vil Polen ta den rollen selv om nødvendig. Og dersom Storbritannia, Frankrike og Tyskland lar Polen gjøre det, ja så har de også gjort EU til lite mer enn en frihandelsallianse, satt EU tilbake 30 år, og maktsentrum i Europa vil flytte seg i betydelig grad fra vest mot øst. Og da kan EU bare glemme sine egne prosjekter. EU og Europa kan bli stilt overfor en test der man ser hvor mye politisk vilje som gjenstår i folkesjela til Vest-Europeere. I begynnelsen av krigen så det lovende ut. Alle støtter fremdeles Ukraina. Men de er tilsynelatende ikke villige til å ofre særlig mer enn noen få promille av BNP. Jeg har i lengre tid argumentert for at også Norge og Norden bør nærme seg Baltikum og Polen. Vi er et land som grenser Russland. Vi bør bygge en bulwark fra Kirkenes til Helsinki, og fra Estland til Polen til Ukraina.
 6. Med respekt; Ukraina har langt fler våpen, langt fler soldater og langt mer militær slagkraft nå enn 24.02.2022. At Ukraina bare plutselig skulle kollapse som militær forsvarsmakt anser jeg dermed ekstremt mye mer usansynelig nå enn da. Men at Putin vil forsøke å utnytte det tror jeg 110% på.
 7. Doh! Jeg trodde Shogun skulle komme på Netflix? Reklamerte ikke de lenge med "kommer på Netflix"? Eller blander jeg det kanskje sammen med noe annet nå? I statene er det vel FX som har det. Det pleier å ende opp på HBO, men ser at det nå ligger på Disney ja. Snodig og modig valg av Disney å kjøpe den inn.
 8. Ser ut til at det skjedde i går kveld, og dermed kanskje ble begravet i 24-timers nyhetssyklusen. Det er også ganske vanlig at det skytes og stikkes i Oslo-området. Knapt nyhetsverdig lengre.
 9. Det gikk visst med hele tre majorer og en kaptein, pluss flere andre lavere offiserer med den siste A-50
 10. Vi får anta at Russland nå sliter med bensinraffinering. Det er ikke noe de hadde voldsomt mye av fra før av, da de fleste land som India og Kina, foretrekker å raffinere russisk olje selv. Når de legger eksportbegrensninger på bensin, så får vi tro og håpe at det er fordi det er fare på ferde for innenlandsproduksjonen.
 11. Mon tro hvorfor i all verden Russland skulle gå til krig mot NATO for noe NATO ikke gjør, i et land Russland ikke er i krig med? 🤔 For det er ikke NATO som har sagt at de vil sende tropper til Ukraina. Det er individuelle europeiske land som har sagt at de ikke har utelukket å gjøre det. Lukter desperasjon av Putin her. Han har satt seg fast i hengemyren av egen retorikk. Og nå er han redd.
 12. I et lite sideblikk til Kina og Russland så ser man nå at Bitcoin igjen eksploderer i verdi mens rubel og yuan sliter igjen. Grunnene til dette er krigen i Ukraina, sanksjoner, og de kommende kollapsene i økonomiene deres. Bitcoin bør sanksjoneres. Ikke bare fordi det er en yndet valuta for kriminelle, men nå også krigsforbrytere og folk som omgår sanksjoner. Jeg vil på generell basis også advare folk mot å kjøpe krypto, da man i tillegg til å støtte kriminalitet, terror og krigsforbrytelser, risikerer at verdiene forsvinner med første og beste solstorm av litt størrelse.
 13. Skandale under oppseiling i Australia. En kjent Palestina-aktivist kidnappet og torturerte en mann bare fordi han jobbet for en person som var jødisk. Islamkonvertitten hevder fremdeles at hun ikke er jødehater eller ekstremist.
 14. Det er også et poeng. Kanskje uroen man føler i mellomtiden mellom episodene er med på å høyne forventninger. Trodde aldri jeg skulle føle det sånn om Halo, men gjør det nå etter de to siste episodene.
 15. Storm Shadow / SCALP har stridshode på 450kg som er en del, men det spørs om de ville bite noe særlig på en bro, ovenfra eller sidelengs. Da ville man måttet bruke veldig mange raketter antagelig, selv om man traff innenfor 1 meter hver gang. Det hadde jo vært litt pinlig om Ukraina begynte å fyre av raketter, og de ikke gjorde noe substantivt med broen. Derimot kunne det være kult å skyte rakett etter rakett fra forskjellige steder og truffet broen med jevne mellomrom, og gjort at den føltes utrygg, uten at russerne klarte å stanse dem... men det ville være å kaste bort Storm Shadow / SCALP raketter. Er nok bedre å bruke dem mot militære og strategiske mål som eksploderer godt. Halvsivil infrastruktur krever mer planlegging. Broen er tross alt laget for å tåle jordskjelv med tusenvis av biler og tog oppå seg. Man trenger nok enten store panserbrytende bomber, eller store eksplosjoner som kommer undenfra, som løfter eksplosjonen og kjørebanen opp, snarere enn å trykke den ned. Enten sender nok ukrainerne avgårde noen enorme hjemmesnekrede raketter med digre stridshoder, eller så kommer det nok sjø eller undersjøiske droner. Alternativt kan man jo alltids sprenge noen biler og tog som kjører over med drivstoff igjen...
 16. Ser den. Jeg misliker også det ukentlige formatet. Men jeg blir ofte for spent til å vente helt til slutten Eventuelt mååå jeg bare se de første par episodene før jeg venter på resten.
 17. 100% på Rotten Tomatoes så langt hos både 34 kritikere og de få titalls brukerne som har stemt. 9,4 på IMDB med et par hundre stemmer. Det er veldig få stemmer selvsagt, men det virker å være unison elsk for denne serien så langt. Det gledes!
 18. Sommeren er lenge til ennå. Flere ting som treffer før det også. Nå er Halo og Resident Alien allerede igang igjen. Shogun skal komme ut i dag. Three Body Problem 21 mars. Fallout 12 april.
 19. Det farligste for menneskehetens eksistens er å la Putin slippe unna med det han driver med, og å kapre territorier med makt. For da er den globale verdensordenen som har regjert siden 1945 over. Å sende NATO-soldater til å krige i en sekundærkapasitet mot Russland i Ukraina er mindre farlig enn når Putin angriper et NATO-land. Eller krig mellom andre atommakter som USA og Kina, eller Kina og India, eller Kina og Russland, eller India og Pakistan osv. osv. osv.
 20. Ja, altså Storbritannia og Frankrike er ikke de første jeg ville kritisert, men snarere USA og Tyskland. Ikke at jeg forventer noe særlig av Scholz. Men Storbirtannia og Frankrike har også utgaver av Storm Shadow / SCALP med dobbelt så lang rekkevidde.
×
×
 • Opprett ny...