Jump to content

Fridtjof Wabakken

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 :)

Recent Profile Visitors

543 profile views
 1. Under Vikingtiden som varte fra ca år 800 til 1050 var havnivået 3 til 5 meter høyere enn det er nå. Temperaturen var også høyere da enn nå, Blant annet var det mye jordbruk på Grønland i den tiden. Hvordan forklarer du det?Det var ingen industri og energiforbruk på den tiden som kunne forårsake høyere temperatur og stigning av havnivået. Det er faktisk naturlig at klimaet endrer seg på jordkloden, det har det gjort siden kloden oppsto og frem til nå. Ingen grunn til å tro at det kun er det vi mennesker gjør som fører til endringer. Kanskje greit å ikke ha helt tunellsyn. Temperaturen var regionalt varmere enn idag. Nordeuropa/arktis er ikke det samme som hele verden. Regionale oppvarminger som har skjedd langsomt over tid er ikke det samme som en global oppvarming som foregår raskere enn alt vi har observert fra fortida. Ei heller betyr en global oppvarming at du ikke kan ha regional nedkjøling.
 2. Jeg har et lignende problem, siden jeg liker å programmere med engelsk (internasjonal layout) tastatur, men må jo iblant skrive norsk også så jeg har norsk tastaturinnstillinger som jeg raskt skifter til når det trengs. Problemet er at hver gang jeg starter opp maskina så mener Windows at jeg enten bruker britisk tastatur (noe som har helt feil layout), bare ENG (umulig å skifte fra), eller 4 forskjellige layouts (EN-UK, EN-internasjonal, ENG, norsk). Som oftest kan jeg bare velge mellom UK og Norsk. Dette fikser seg med en gang jeg bare får opp vinduet med språkinnstillinger, da husker Windows med en gang mine originale innstillinger med en engelsk-internasjonal og en norsk. Har ingen aning på hvor mange ganger jeg har måttet slettet EN-UK oppsett som har lasta seg ned automatisk også. Dette er på en Windows med Norsk installasjon. Ingenting som jeg har funnet på nettet med mine googleskills har hjulpet. Utrolig irriterende.
 3. https://climate.nasa.gov/vital-signs/sea-level/ Ja mye mer sannsynlig at den grafen plutselig går horizontalt /sarcasm Råder deg til å ta en tur til Australia, hvis du tror at vi ikke hadde/har et problem med ozonlaget.
 4. Må ikke glemme heller at hvis noe er spredd jevnt utover året, så er det en form for mønster og ikke tilfeldig. Eventer som er generert av tilfeldighheter vil ha mange klynger med lav/høy aktivitet.
 5. Kilden din sier også at ozonhullet har blitt mindre fordi vi har fikk et forbud mot KFK gasser, og at KFK gasser er ødeleggende for ozonlaget og farlig for oss. Så la meg derfor gi deg en kilde for at ozonlaget ikke er et like stort problem lenger fordi vi tok tak i det og at det ville vært alvorlig hvis vi ikke hadde gjort det. https://www.dagbladet.no/nyheter/forskere-sjokkert-over-mystisk-og-farlig-gassfunn/69814975
 6. Nei , men man kan ikke komme med tall som viser andelen slik.Det er snakk om en prosentandel fullelektriske elbiler i Europa på 1,6 pr. Sept 2018 I land som Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia selger det i 2018 millioner av tradisjonelle biler med forbrenningsmotor mot noen få tusen el biler.Og jeg tør tippe på at fleste av disse selges til ressurs og pengesterke mennesker. Kina er ikke et fritt land slik jeg ser det og man kan nok sette spørsmålstegn til motivene der. Kilde : Motor https://www.motor.no/artikler/2018/september/bare-1-av-60-nybiler-i-europa-gar-pa-batteri/ Well hello there no true Scotsman! https://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman
 7. Dere må ha norsk systemspråk ja. Huska jeg bytta det til engelsk for å ta i bruk den engelske assistenten
×
×
 • Create New...