Jump to content

L/-R~

Medlemmer
 • Content Count

  1254
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

362 :)

1 Follower

About L/-R~

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12095 profile views
 1. Går dere for KIT-objektivet, 24-105 4, eller noe annet? For min del blir det 24-105 4 pga film og fast blender, og et 100-400 som tele en eller annen gang. 70-300 (med eller uten L) er også et alternativ for min del.
 2. Canon R6 står nok på min liste til våren, og ser ut til og passe bra sammen med filmkameraet mitt, pluss litt til. Så blir nok bra som B-kamera pluss foto-kamera. Men håper overoppheting til film ikke blir noe problem, dvs at jeg kan bruke det i en time eller to uten at det overoppheter (må selvfølgelig starte og stoppe opptak). Trenger ikke bytte ut fotokamera nå, og lite jobb og så jeg venter. Håper dessuten på et C100 III snart, dvs innen det neste året.
 3. Siden du er skoleelev vil jeg også tenke at de burde være ekstra klar over at du er og handler som privatperson og ikke firma.
 4. Hvorfor skal han kjøpe ny datamus, når batteriene på den gamle har fungert i fem år?
 5. Finnes diverse stortester på YouTube hvor billigere batterier har kommet bedre ut. Husker ikke hvilke.
 6. Herlig, flott det funka! Å miste bilder/film er virkelig et mareritt. Godt problemet nå er løst.
 7. Tror det. Send meg PM så skal du få kode.
 8. Samkjøring? Ellers så kan du jo selge bilen ganske raskt hvis du slår av så mye det hadde kosta å leie bil.
 9. Canon M50, Canon M6 II, Nikon z50, Sony a6400 og Fujifilm X-T4 kan sjekkes ut. Du sier ingen ting om prisklasse, så Nikon D780 kan også sjekkes ut. Ville kjøpt kamera med godt kit-objektiv i første omgang, feks X-T4 med 16-80, og noe rask fastoptikk. Men er vanskelig å vite hvor motivert du er som fotograf på en måte, til og lære, prøve ut ting osv. For min del feks så har jeg ikke noe problem med å late som mitt 16-80 (Nikon) er 16, 24, 28, 50 eller 80mm, og ta bilder som om jeg skulle brukt fast optikk. Jeg brukte fast optikk når jeg lærte å ta bilder, og det er nok det man lærer mest, fortest og best med. Men du kommer også til å ta flere dårlige bilder, etter min erfaring.
 10. Begynn her: https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/avgifter/mva/ Altinn.no er også veldig nyttig og viktig. Men, hva gjør at du har såpass stor inntekt fra det? YouTube/Twitch? Du må nok fort oprette ENK eller AS. Har noe med om det kan regnes som næringsinntekt vs hobby, som blant annet går på om det er egnet til å tjene på det over tid (du finner riktig definisjon).
 11. Bare hyggelig! A7 II har fasedekterende og er også ment til mer generell bruk, både foto og video. A7s er ment til foto og video i lavt lys, og autofokus vil uansett slite mer i lite lys. For videodelen så er også manuell fokus mye brukt/standard, så A7s har aldri ment og skulle ha bra autofokus. Du har også R-serien, som har høyere oppløsning.
 12. A7s benytter seg av kontrast-basert autofokus, og det er sånn autofokusen bare er. Det kan godt hende at du får den til å hoppe mindre fram og tilbake, men ønsker du bra autofokus til video (som ser bra ut) er det fasedekterende autofokus som gjelder.
 13. Nei. På vitnemålet får jeg null fravær, selv om jeg har vært borte i 1,5t. Det er jo bare å gå inn og sjekke selv? For min del er ser jeg dette på Skolearena.
 14. Fravær føres ikke på vitnemålet, men det blir registrert. Skaff legeerklæring om du vil være helt sikker/få det riktig ført (dokumentert). Jeg snakker om VGS.
 15. Ja, poenget er jo nettopp å teste deler uten å ødelegge andre deler eller pcer som fungerer. Hvis prosessoren fra originale bygget (i7 6700K) er ødelagt er det jo billigere å gå for HK + R5 enn ny CPU og HK.
×
×
 • Create New...