Jump to content

L/-R~

Medlemmer
 • Content Count

  1120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

296 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

11687 profile views
 1. For natur og kjøretøy så tenker jeg fortsatt at 17-70 er fin fordi man får både vidvinkel og litt tele til detaljer i bil og naturen. Matcher også bra med å kjøpe 70-300mm DX. Selvfølgelig er 18-35 nydelig, men ville ikke valgt det som første. Da får man nok mere glede av ekstra rekkevidde. Om man føler at bildet alltid blir uskarpt så er det kamerateknikk. Objektivet er uansett ett godt kjøp.
 2. I dag fikk jeg endelig sendt svaret til dem (var litt usikker på om det var bra nok, men kom på at de uansett kom til å avvise det) Svaret jeg fikk: Hei Lars, Kravet ditt avvises da det ligger utenfor rimelighetens grenser., og neste ledd i denne saken er at du klager det inn for Forbrukerrådet. Ha en fin kveld videre. - Da blir det å få bestilt trekke og klage det inn, da.. Om noen har tips/erfaringer å dele taes de gjerne i mot. Nå blir det vel og returnere regntrekket, få igjen 447,5 og deretter vente på svar på klagen, så jeg (forhåpentligvis) kan få tilbake de 521,5. Er ikke pengene det går på, men prinsipp og ignoranse/drømmende tolkning av forbrukerkjøpsloven (etter min oppfattelse..). Men igjen, tusen takk til alle som har svart til nå! Til særdeles stor hjelp!
 3. Jepp, god allrounder. Ikke kun for makro nei. Du får den faktisk fra Elkjøp (brukt) til 3306 «Som ny - Komplett i originalemballasje» Men ja, den kan så absolutt anbefales. Til 3306 vil den være ett særdeles godt kjøp, siden du får den fra en butikk og ikke Finn.
 4. Det har skjedd og skjer mye framover hos Canon. @Nautica lager du en tråd for 2020 eller skal jeg overta stafettpinnen?
 5. Hva er avstanden? Jeg har disse Sennheiser, som jeg fikk for 1700 eller noe sånt, og de fungerer fint. Om avstanden mellom kamera og deg er kort, kan shotgun gå fint. Hvis ikke kan du bruke mobilen eller en annen rimelig lydopptaker til å koble til mygg og synkronisere lyd i etterkant. Det gjør du enkelt ved å klappe foran kamera (med lyden på selvfølgelig) så ser du det visuelt og hører/ser det på lydgrafen. Tar maks 30 sek. Ville ikke kjøpt det stativet da leddene på de blir slitt ut, kjøp et tradisjonelt et.
 6. 80/1,6=50. Som du kanskje nå ser, så har jeg allerede tatt med crop-faktoren.
 7. Heisann. Jeg jobber med livestreaming og videoopptak profesjonelt, så dette er i alle fall min anbefaling: Gå for et ordentlig videokamera. De er laget for det. Du får bedre lyd, og bildet blir ikke ødelagt av den ekstreme vidvinkelen. Du kan lett ta opptak i mange timer, og det er greit å ta opp lyd. På proffere modeller får du også muligheten til å ta opp to lydspor (backup/forskjellige eksterne mikrofoner) og doble kortplasser. Siden de er laget til det er de tilpasset bruken, og har ikke masse ekstra/andre unødvendige funksjoner som et actionkamera har. Opptakene vil nok ta mindre plass, på grunn av bedre kodek. Du får jo også muligheten til å bruke opptak til markedsføring. Noen forslag er Canon Xa10 og 11 (brukt), FD3 Ax33. Selv om du kjøper ett med 4K ville jeg brukt det, da det gir mer bildestøy og har ingen praksis nytte. Men at det har det er positivt, da det betyr at det er nyere/nyere teknologi.
 8. Jeg ville kjøpt optikk som er ment til fullformat fra Canon, i tilfelle du vil oppgradere til fullformat senere. Men spørs jo helt hva du har tenkt til å bruke nå, og hva som skjer om interessen øker/blir drastisk større. Fastoptikk er en fordel på portretter da det får deg til å tenke mer og tvinger deg til å prøve mer. En annen fordel med både fast og optikk til fullformat er at det gjerne er i en høyere klasse. Når det kommer til de faktiske objektivene ville jeg kjøpt Canon 24mm 2,8 (aps-c hvis du vil ha vidvinkel), Canon 50mm 1,8 (fullformat, blir mer som 80mm) og Sigma 30mm 1,4 art (aps-c). Det er iallefall noe du kan se på, men som allerede nevnt: fotografen, altså spesielt komposisjon, bakgrunn, forgrunn og motiv samt kamerateknikk som en god grunnmur er det viktigste. Og veldig mye kan gjøres i redigering i etterkant, men det forutsetter også en grundig jobb først!
 9. Oisann ja da har de blitt veldig mye værre. En god stund siden jeg har kjøpt noe fra dem nå, sikkert 1,5-2 år minst. Men gjør vel fortsatt ingenting når det kommer til at jeg skal begrense kostnadene?
 10. Har lest den, og lykke til videre forresten . Blir og bestille fra dem grunnet de er de rimligste, og andres erfaringer er nok ikke god nok grunn til å gå for å ett dyrere alternativ, siden jeg har plikt til å gjøre det rimeligst mulig. Har selv gode erfaringer med dem, og en kamerat hadde null problem med å få nytt hovedkort når nettverksporten røk. Men ellers er jeg helt med på det du sier.
 11. Tusen takk for veldig godt svar! I spoiler ligger kladd til epost om at jeg foretar dekningskjøp, og mine krav. Tror ikke den er helt god nok, så om noen har tips/forslag til hvordan den blir mer presis og riktig tar jeg veldig gjerne i mot! (Liten notis: Trekket kostet 895, hvis dere lurer angående regnestykket mitt.) Ett par spørsmål: Kan jeg holde tilbake regntrekket som en slags "sikkerhet" til de bekrefter at jeg får mellomlegget tilbake? Skal jeg kjøpe regntrekket nå (før eposten sendes) eller etter de har fått svare?
 12. Ja, jeg kommer til å ta det videre. Trenger derfor hjelp med det jeg har beskrevet. Om du ikke vet det er det forhåpentligvis noen andre. Kommer til å klage inn til Forbrukerrådet om jeg må (som er gratis). Hva som eventuelt skjer etter det, det vil tiden vise. Trenger uansett fortsatt hjelp med der jeg er nå.
 13. Beklager for at jeg ikke skrev nok informasjon i første innlegg. Regntrekket koster 969 hos CDON (rimligste nå), mens det kostet originalt 899 hos Japan Photo. Fikk i tillegg 30% rabatt (black friday, de hadde en ønsketråd på Facebook). Senere fikk jeg også ekstra 20% rabatt grunnet alt styret (etter at jeg etterspurte litt mer rabatt som kompensasjon), totalt 50% rabatt. Derfor vil jeg ikke få kjøpt regntrekket uten ekstra kostnader hos en annen nettbutikk.
×
×
 • Create New...