Gå til innhold

iblazeqt

Medlemmer
  • Innlegg

    1 699
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av iblazeqt

  1. Så denne nettopp på linkedin selv. Bra insj!
  2. Som regel ønsker man jo en tyngre tittel og mer ansvar, og er bare glad man får muligheten (det er sånn jeg har vært i tidligere stillinger). Da har jeg vært redd for å prøve å forhandle lønn i frykt for at de gir tilbudet videre til en anne kollega. Dette var min frykt hos en tidligere arbeidsgiver, dog i en helt annen bransje hvor man var utskiftbar på dagen. Det er ikke tilfellet i dag. Nito/Tekna-snitt man legger til grunn som vurderingsgrunnlag her også?
  3. Noen som har forsøkt å forhandlet seg fram til en høyere lønn ved tilbud om ny stilling og utvidet ansvar hos nåværende arbeidsgiver? Logrer man med halen og takker for tilliten for økt ansvar og lønna som presenteres, eller prøver man alltid å forhandle den opp? Jeg prøver alltid å forhandle lønna opp ved tilbud fra en ny arbeidsgiver, uansett hvor høy den måtte være i utgangspunktet.
  4. Problemet slik jeg leser det er følgende: - Banken vil ikke la dere redusere pris på gammel bolig, da denne summen er brukt som egenkapital i ny bolig. Ved å redusere ytterligere havner dere sikkert under 15% EK krav. Noe banken ikke går med på. Hva med å se etter muligheter for å øke EK tilsvarende det dere reduserer pris på gammel bolig med? Det er jo kun snakk om pris, så vil gammel bolig bli solgt. Må jo være en bedre løsning å låne opp til EK for å kunne selge til en lavere pris med et forbrukslån eller liknende(?). Når dere nå allerede har redusert prisen med 21%, så bør det ikke være snakk om mange hundretusener reduksjon for å få til et salg?
  5. Jeg ville jo tenkt innholdet i jobben er viktigere enn en tittel. Og at tittelen ikke burde ha mye å si for neste karrieresteg(?).
  6. NDC(Oslo 10-14.juni) (men den kjenner du vel kanskje til allerede) - jobber med integrasjoner og plattformutvikling.
  7. Joda, jeg skulle veldig gjerne sett en bredere demo, evt testet den selv. Men virker jo som at man får Moore's law på steroider i AI verden hvor ting utvikles og forbedres eksponentielt * 100. Jeg håper dog du har rett, og jeg vet jeg er veldig pessimistisk av natur, og kan tidvis krisemaksimere.
  8. Ville holdt på jobben i det offentlige… Kjenner jeg er bekymret for jobbutsiktene mine i årene som kommer.
  9. Det vil jo bare rive med seg malingen og gips, og ødelegge hele veggen din.
  10. Mulig dette er litt OT, men har lenge lurt på dette. På coop obs får du bedre pris på enkelte varer dersom du scanner varene selv. En stor bleiepakke fra libro får du bla til halv pris(100kr framfor 200kr) dersom du bruker scanner. Her forsøkte jeg en gang å bruke scanner men betale kontant, det gikk ikke. Og siden det ikke gikk, så måtte varene scannes på nytt igjen i kassa, og bleiene ble dobbelt så dyre. Bleiene ble derfor satt igjen, og jeg gikk inn en gang nr2 og kjøpte bleiene alene med scanner. Hvordan er lovligheten på å kun gi tilbud dersom du betaler med kort, og ikke kontant? 100% stuereint siden butikken selv bestemmer hva de ønsker å selge en vare for? Jeg skjønner jo at butikken åpenbart prøver å styre trafikken til selvbetjent-kassene, og intenstiverer derfor bruken av scannere.
  11. Du må være mer spesifikk. Får du beskjed om at telefonen er avslått eller utenfor dekning? Eller opptattsignal? iPhone har en funksjon som heter «ikke forstyrr». Om du ringer 2x raskt, så skal du komme gjennom ved forsøk nummer 2. Dersom dette ikke fungerer, prøv et simkort dere vet fungerer i en annen telefon, i iPhonen. Dersom det da ikke fungerer, er problemet iphone. Da må dere prøve å factory-resette telefonen. Får dere spørsmål om pinkode når dere slår den på (ikke skjermlåskode, men pinkode)?
  12. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/GM4rj6/russiske-fengselsmyndigheter-aleksej-navalnyj-er-doed Aleksej Navalnyj (47) døde i straffeleir nummer tre i Jamal-Nenets-regionen, skriver nyhetsbyrået RIA. Han følte seg uvel etter en spasertur og mistet bevisstheten, heter det. Han fikk akutt behandling, men livet sto ikke til å redde.
  13. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/q1jgj0/advarer-europa-hjelpen-fra-usa-gaar-mot-slutten
  14. https://www.vg.no/nyheter/i/8Jn8K1/ukraina-forslag-gaar-videre-i-senatet-i-usa
  15. https://www.vg.no/nyheter/i/jlRxOw/tucker-carlson-sier-han-skal-intervjue-vladimir-putin
  16. Stemmer dette noe mer da? Bilforhandler nevnte for meg for en tid tilbake at man ikke lengre kunne inngå en leaaing-avtale for å unnslippe gjeldsbyrden, da leasingavtalen fremkommer av gjeldsregisteret, og vil således bli medregnet.
  17. Skal du først ta sertifiseringer, så gå for skytjenester. Fortrinnsvis Azure - de fleste norske firma er gift med Microsoft. Søker du på kun rene frontend-stillinger, eller fullstack også? Om ikke, gjør det. Søk også på stillinger der de søker folk med erfaring. Min bror ble nettopp ansatt hos et firma som opprinnelig søkte seniorer(4års erfaring minimum ble oppgitt i annonsen). Og han hadde 1års erfaring. Jobbsøking er et numbers game. Bruk tiden din på å søke på alt du kommer over innenfor IT.
  18. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6a4gE/stoltenberg-i-usa-foeler-meg-trygg-paa-trump
  19. Dette er villet politikk. Langt mindre investeringer -> ledigheten presses oppover -> lønningene holdes nede. Inflasjonen reduseres. Noen må ta støyten, og det er primært det private næringslivet. Flere konsulentselskap har sikkert skalert opp høyt under covid, og har gamblet på høy aktivitet i årene framover. Så kom alle rentehevingene som perler på en snor. Jeg tror ikke GPT ble lansert, og plutselig etter et par måneder ble seniorer langt mer produktive, og etterspørselen etter nye initiativ forsvant helt. Jeg ville trodd at flere prosjekter vil se dagens lys når produktiviteten går opp, ettersom prisen per prosjekt vil gå ned. Dermed kjøper jeg ikke AI-forklaringen hva gjelder en plutselig brems i etterspørsel. Vi bruker en del konsulenter da vi ikke har nok årsverk inhouse per d.d. - budsjettet vårt for 2024 har blitt betydelig barbert, og vi må krige for hver en krone. Jeg tviler på at vi er alene om det.
  20. Det høres jo nesten ut som noen her mener du har vært uærlig mtp autorisasjonen? Du nevner en situasjon her som minner om en misforståelse, men som arbeidsgiver virker å tolke som uærlighet fra din side. Spesielt mtp den 180 grader vendingen fra de to lederne. Når de informerte deg om at du burde se deg om etter ny jobb. Da regner jeg med du begynte å stille spørsmål ved dette. Hva nevnte de som årsak?
  21. Hehe ja, men så er mannen like forelska igjen om du gir det 1-48timer(ish).
  22. Nei - det var det at det var denne ‘følelsen’ som du beskrev. Jeg tolket det og gjennkjente følelsen som i et nyetablert og nyforelsket forhold. Når man har passert et visst antall år og kanskje har brakt et par barn til verden, så skjer livet og hverdagsstresset. Om man da forventer å gjenkjenne denne samme følelsen dag inn og dag ut , og bruker den som en pekepinn på om relasjonen er bra, så vil det forholdet trolig avsluttes fort. Punktene jeg nevnte er egenskaper og verdier jeg ville verdsatt høyt dersom jeg var på utkikk etter en livspartner. Jeg er dog enige i at man må få prioritert hverandre og forholdet selv i småbarnsperioden. Det er viktig! i TS sitt tilfellet virker det som dama har sjekket helt ut, og at alt håp er ute. Det nyttet ikke å true med å avslutte forholdet. Da er det dessverre få steg igjen. Parterapi når den ene parten gir F? Har jeg lite tro på. Jeg har to små barn selv TS, tanken på å ikke få se de hver dag smerter meg. Og jeg håper jeg slipper den situasjonen. Men å holde sammen når barna etterhvert ser forholdet deres skranter er kanskje ikke noe mer positivt… Jeg skal være forsiktig med å synse og mene noe, men jeg blir sjokkert om hun ikke har vært/er utro.
  23. Dette er problemet til mange damer. De er vokst opp med filmer som viser romantiske forhold og livet som en dans på roser. Så fort denne følelsen forsvinner, noe den nesten alltid gjør. Så forsvinner ‘relasjonen(les: forelskelsen)’. Da er forholdet over, og samme følelse må jaktes på ny. Gresset er alltid grønnere osv. mitt tips og som har fungert bra hittil er å finne en partner med uskilte foreldre, gode verdier mtp familierelasjoner, og ikke gi opp så fort man møter litt motgang. Finn en bestevenn som dere kan prate med om alt, og det viktigste av alt;en du har det morsomt med, med samme type humor. Livet skjer, og spesielt småbarnslivet er tidvis særdeles hektisk og tungt, hvor målet bare er å komme seg helskinnet gjennom dagen.
  24. For å si det sånn. Hadde det ikke vært pga ungene, så hadde jeg dumpa den dama der fortere enn du kan telle til 10. Aldri i verden at jeg hadde godtatt slik oppførsel. Det virker som hun har sjekka ut av deres forhold for lenge siden. Slik du fremlegger det. Ta en virkelig alvorsprat med henne pga ungene. Det er flere røde flagg her enn på Karl Johan 17.mai
×
×
  • Opprett ny...