Gå til innhold

newman221

Medlemmer
  • Innlegg

    7 275
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. newman221's innlegg in [Løst] Dimmar til LED på våtrom ble markert som svaret   
    Kan jo skaffe den po-polete dimmeren fra Namron som de selger på Elektroimportøren da. Siden spottene er kjøpt der.
    Blir vel denne: https://www.elektroimportoren.no/dimmer-250w-kdt-250e2-2pol/1402743/Product.html?Path=1014078&Event=otherbuys
  2. newman221's innlegg in Passer denne viften med dette hovedkortet ble markert som svaret   
    Den kjøleren skal passe 115x-sokler, så den burde passe ja. 
    Og den kommer med NT-H1 kjølepasta. Den er blant de bedre på markedet etter hva jeg har skjønt. Har aldri opplevd at den er tørr når man kjøper ny kjøler. 
  3. newman221's innlegg in Tips til plassering av penger / skal på langtur ble markert som svaret   
    Bør titte innom Finansportalen. Det er en statlig side som holder orden på rentenivå på sparepenger (og mye annet). 
    For tiden er vel Avida den banken som tilbyr best rente. De har 2,3% rente fra første krone, sikret oppad til €100'000, og man får lov til å ha maksimalt 850'000 der inne. Så der burde man plassere rundt 800'000, så har du litt plass til renteinntekter. Enkel bank som er enkel å overføre penger til og fra. 
    BB Finans har også grei rente, men liker ikke nettportalen dems, ei heller at man må fylle ut uttaksskjema manuelt og signere og sende inn. Irriterende. 
    Så gjør du det samme med en annen bank, og plasserer de siste 700'000. 
     
    Fond kan være litt risky med så kort horisont, da man kan risikere å måtte gjøre uttak i en finansiell nedgangsperiode. 
     
    PS: Skaff deg et bankkort som ikke har gebyr på uttak i utlandet. Å betale 30-50kr (pluss 1,75-1,95% valutapåslag) hver gang man tar ut penger i utlandet er skikkelig dumt. 
    BankNorwegian er et greit gebyrfritt kort uten transaksjonsgebyrer. Der er det heller ikke løpende renter på kontantuttak i utlandet. Bare husk å betale faktura før forfall. 
    Også bør du sjekke hvordan mobiloperatøren din fakturerer BankID på Mobil. Det systemet sender SMS i bakgrunnen for verifikasjon, og det kan påløpe opptil 3 SMS pr innlogging. Så er du i et land hvor det koster 5kr pr SMS blir det veldig dyrt over et års tid å sjekke bankkonto. 
  4. newman221's innlegg in [Løst] Justerbare/høye bordben som ikke koster en formue? ble markert som svaret   
    Kan bruke vanlig konstruksjonstrevirke da... 2" ubehandlet kan fungere som støttebein.
     
    Men du trenger strengt tatt ikke bordbein mot veggen da. Fint mulig å skru bordplate rett i veggen med vinkelbeslag eller en lekt på veggen som støttepunkt. Da trenger du kun 3 eller 4 bein fra IKEA
  5. newman221's innlegg in Problemer med lysrefleksjon ble markert som svaret   
    Prøv den nye malingen fra Jotun, Pure Minerals. Den har matthetsskala 00, som er absurd lite reflekterende. Den leveres i hvit, og det er ikke refleksjoner i malingen. 
    Den er ganske skjør, så du kan ikke bruke vinduskarmen som "man-table" eller blomsterkasse... Men genial dersom refleksjoner er en uting
  6. newman221's innlegg in Grusom stank fra sluk ble markert som svaret   
    Ser ut til at vannet har stått litt rolig i sluket. Kok opp noen liter vann, hell sakte ned i sluket. Dersom sluket tar unna kan du prøve med plumbo-lignende medikamenter. Mundin skal være bra, det er et rørlegger-merke. 
     
    Men har du mulighet til å brekke av lokket med en flat skrutrekker eller lignende er det det beste. Å få den ekle klumpen med gammelt råttent hår ned i vannlåsen er ikke helt heldig, du kan risikere at den setter seg fast. Kjøp noen gule fine gummihansker, mann deg opp og begynn å grav. Ekkelt som faen, men over på et lite minutt. Kast dritten i en pose og knyt igjen og kast langt vekk fra restavfall under kjøkkenbenken
     
    Generelt når det gjelder sluk som ikke er i bruk, kan det være lurt å helle glyserol i sluket. Det hindrer at vannet i vannlåsen fordamper, og illeluktende kloakklukt kommer opp. 
  7. newman221's innlegg in [Løst] HDCP 2.2 Reciver vil det fungere med 1080p Samsung samrt-tv. ble markert som svaret   
    Det skal gå bra det, men du vil ikke klare å sende 4k-materiale fra evt bluray til tv. Litt irrelevant egentlig, siden tv'n er HD.
  8. newman221's innlegg in Jamo x3m ble markert som svaret   
    Det er 4 koblinger bak der antar jeg? 2 røde og 2 sorte...
    Enten bruker du forsterker som støtter biamp, eller så brokobler du rød og sort bak på høyttalerne. (du strekker en liten høyttalerkabel mellom rødt-rødt og sort-sort, og mellom forsterker og høyttaler). Vær obs på at du setter minus på minus og pluss på pluss!
  9. newman221's innlegg in Elevbedrift, selge mobildeksler ble markert som svaret   
    Porto må du nesten finne ut selv... Det varierer fra gratis for en del Kina/Singapore-bedrifter, og opp til 30-50 dollar for USA.
    Moms er et påslag på 25% av varesummen+porto. Fortollingsgebyr på 135kr i tillegg.
    Så la oss si 700kr for varen, 100kr i porto, 200kr i moms, 135kr i fortollingsgebyr. 1135 skulle det bli.
  10. newman221's innlegg in Kontoer på PS3 ble markert som svaret   
    http://faq.en.playstation.com/app/answers/detail/a_id/251/~/what-to-do-when-a-sub-account-holder-reaches-18
     
    Ser mørkt ut... Merkelig avgjørelse av Sony
  11. newman221's innlegg in [Løst] Maskinen virker i 1-7 sekunder. ble markert som svaret   
    Høres absolutt ut som det er en liten kortslutning mellom hovedkort og kabinett. Enten har du glemt å skru i avstandsstykkene som skal være mellom hovedkort og kabinettvegg, eller så har du skrudd i for mange eller for få av dem (begge ting kan være like katastrofale).
     
    Det kan også tenkes at det ligger en liten løs skrue mellom hovedkort og kabinett..?
     
    Trekk ut all strøm, demonter og sjekk, for ellers kan du svi alle komponentene
  12. newman221's innlegg in [Løst] Kjøpe digital kode på Amazon.com ble markert som svaret   
    Går fint an å kjøpe det, men ikke sikkert du får løst inn koden. Den koden er bundet til det amerikanske markedet, så har du en PSN-profil på norsk vil du få opp den koselige "code not valid"...
     
    Det er mye enklere å lage en amerikansk konto på PSN (lag en fiktiv bostedsadresse på Borderlinx), lag en amerikansk PayPal-konto og kjør den sammen med den amerikanske PSN-profilen din.
     
    Da kan du kjøpe spillet rett til konsollen din, uten å være bekymret for at det ikke virker.
  13. newman221's innlegg in [Løst] Kjøpe amerikansk kopi av Destiny? ble markert som svaret   
    Du kan kjøpe PS4 i USA og spill i Norge, eller du kan gjøre motsatt. Det er ingen regionssperre på spill i verden. Det er begrensning på DLC-pakker derimot, og de vil KUN virke på spill kjøpt i riktig region. Altså, kjøper du spillet i USA må du ha en amerikansk PS-konto og kjøpe DLC på amerikansk PSstore. (men det er ikke vanskelig).
     
    Eneste ulempen du kan møte på er film. Hollywood er generelt gla i å gjøre livet surt for forbrukere, så DVD-filmer kjøpt i Europa (og Norge) vil mest sannsynlig IKKE virke. Bluray har færre titler med sonebegrensninger, så der kan endel titler gå gjennom
     
     
    EDIT: Det er samme konsoll i USA og Norge. Eneste forskjellen er ene enden av strømkabelen. Så eneste du trenger er å kjøpe ny kabel, den får du til en 50-lapp på Clas Ohlson. Alternativt kan du bruke den gamle strømkabelen til PS3 (slim-utgaven).
    Sistnevnte løsning er genial hvis man har både PS3 og PS4, men ikke plass til begge konsollene i tv-benken. Da er det bare å ta ut HDMI og strøm og bytte konsoll.
×
×
  • Opprett ny...