Gå til innhold

Sindre Rudshaug

Medlemmer
  • Innlegg

    709
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

4 850 profilvisninger

Sindre Rudshaug sine prestasjoner

371

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har fått tak i en kul, gammel sandblåst skjenk. Skal olje den, men olje hos proffene koster 500,- Rimelige oljer koster 100,- - 150 for 250-1000ml. Jeg ønsker at den skal være fargeløs, silkematt, få frem struktur og trefarge, ok om den mørkner litt. Noen forslag? Her er mine forslag så langt https://www.clasohlson.com/no/Linolje-WoodCare.Guide-innend%C3%B8rs---utend%C3%B8rs,-250-ml/p/41-6030?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgK2qBhCHARIsAGACuzkqEKYIpXeHe98sHx35Ru8ksn_YB_Ly6B3D2_mEnkaTXGX44GB-f90aAs0yEALw_wcB https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/maling-og-fugemasse/interiormaling/lakk-og-ytterbehandling/benkeplateolje-005334/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgK2qBhCHARIsAGACuzm8Wubrs9ToXeDMfjrou8xKosnUSwvcF4KlX7yRMyQv5kV2JjdOULwaAutOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.clasohlson.com/no/Mobelolje-WoodCare.Guide-innendors,-250-ml/p/Pr416029000 https://www.biltema.no/bygg/maling/utendorsmaling/treoljer-og-beis/linolje-kokt-500-ml-2000053979?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgK2qBhCHARIsAGACuzmQ4ofu0E7bsr57pdzQvusaqcfv3i7qqyCC_9VQYyx6dvSqmsFuh-waAl9JEALw_wcB https://www.clasohlson.com/no/Voksolje-WoodCare.Guide-innendors,-250-ml/p/41-6022
  2. Jeg holder meg unna aluminiumsprodukter som kan gi forgiftning, som kopper, deodoranter, etc. Jeg har en fin Poul Pava kopp, men lurer på hvilket materiale den er laget av. Ikke bare enkelt å avgjøre: http://no.worldironsteel.com/news/how-to-identify-the-difference-between-stainle-15149137.html Google hjelper ikke. Jeg har ikke lyst å gå på med vinkelsliper for å se om den gnistrer(stål) Den er ikke magnetisk, som betyr at den kan være aluminium, men ikke-magnetisk er såvidt jeg forstår ikke avgjørende for å utelukke rustfritt stål. "Austenittisk rustfritt stål utgjør den største gruppen av rustfrie stål. Det har en austenittisk struktur, noe som medfører at det ikke er magnetisk og ikke kan herdes." Noen gode ideer der ute?
  3. Takk! Jeg mente aluminium. Kamerat advarte meg, så jeg skiftet fra alu-deo til saltstick fra Thailand. "Hvorfor inneholder antiperspiranter aluminium? Aluminiumsalt er virkestoffet i alle antiperspiranter. Enkelt forklart hemmer saltet svetteproduksjon. Dermed svetter du ikke så mye under armen, og det blir mindre fukt og lukt."
  4. Ull er knallbra, folk som sliter med intens fotlukt får kjapt redusert eller blir kjapt kvitt problemet med ull. Jeg bruker ullgenser og tykke ullsokker hele vinteren, har fire gode egenskaper: Lite til null lukt, varmer selv om det er fuktig, transporterer fukt bedre enn bomull, tørker på kroppen. Litt salt fra en saltdeodorant under armene fjerner et evt luktproblem. Aldri bruk deodorant med zink=giftig.
  5. SLIK VASKER DU SÆRDELES ILLELUKTENDE TRENINGSKLÆR Hvis treningsklærne dine er VIRKELIG illeluktende, er det på tide å ta i bruk et hemmelig våpen. Eddik. Det stemmer. For treningsklær kan det faktisk gjøre nytten å bløtlegge dem med eddik. Bare tilfør én kopp blank eddik i kaldt vann i en balje, og la treningsklærne bløtlegges der i omtrent 15–20 minutter. Deretter kan du vaske dem som normalt. Den vanlige bekymringen er at du ikke blir kvitt den sterke eddiklukten fra klærne. Dette er ikke tilfellet. Og blank eddik er ekstremt effektivt når det kommer til å fjerne vond lukt fra treningsklær. https://www.afound.com/no-no/editorial/vaske-treningsklaer
  6. Genialt med ull, men du har fortsatt ikke løst problemet for de som svetter i bomull. Bomull som blir liggende vått, henges et sted der tørking tar lang tid, etc - så kommer lukta uten svette. Som en sur klut. Jeg skal forøvrig vaske en sur t-trøye på 60 grader og se om den lukter ok. Men, min erfaring er at 60 grader krymper bomull mer enn 40 grader. Uansett bløtlegger jeg 10 t-trøyer og vasker hver gang, så jeg trenger ikke gjøre det ofte. Har ca 40 t-trøyer å bytte mellom, så legger bare til side etterhvert. Mange gode ideer og innspill her. Vi blir jo eksperter:-)
  7. "Akryl, polyester og nylon er materialer som har lett for å bli «elektrisk» og som fort kan lukte svette." Ser ut som om du sliter, dersom du må bruke "teknisk" og eddik ikke virker på det. Da blir det sur lukt, ull eller bomull, kanskje? Sprøtt at bakteriene overlever i det "tekniske" tøyet, fordi det er laget av plast.
  8. Har du lagt trenings-t-shirts i bomull i eddik-løsningen "min" over natta uten resultat? Eddik dreper disse lukt-bakteriene, så det høres rart ut.
  9. Jeg går med Smart Wool gensere hele vinteren, fra oktober til april. Det er det mest fantastiske plagget jeg vet om. Problemet er bare at de slites fort og koster 1000,- + pr stk.
  10. Det går helt fint, eddik i den oppløsningen tar ikke farge.
  11. Bakteriene som skaper lukten dør 100%, men når man på ny svetter i en t-trøye endel ganger, så får den tilførsel av nye bakterier, så det kommer an på hvor mye du svetter i en t-trøye, hvor ofte du vasker den og hvor ofte du bløtlegger den i eddik. Om den er splitter ny eller gammel og utvasket spiller etter min erfaring ingen rolle for hvor fort den lukter. Nye t-trøyer er satt inn med stoffer, så det kan tenkes de holder lenger, men det er altså ikke min erfaring. Man må simpelthen ta seg bryet med å bløtlegge i ny og ne, skal tøy lukte friskt og godt:-) Jeg har lest at noen heller mye eddik i vaskeskuffen og simpelthen vasker klærne med eddik, for å unngå bløtlegging. Fint om noen tester det og utvikler dette kjerringrådet videre:-)
  12. Jeg ønsker å dele dette lav-vitenskapelige, men likevel geniale tipset for å vaske klær som lukter surt på 30-40 grader og få ut den sure lukta/bakteriene. 60 grader kan krympe t-trøyer, så mye må vaskes på 30-40 grader, men 30-40 grader vasker ikke ut sur lukt. Kjøp en liter konsentrert eddik 35% på Europris til kr 40,-, bland to desiliter eddik til syv liter vann i en bøtte, så får du plass til fem t-trøyer eller tilsvarende i bøtta, en 2,85% eddikblanding, kr 8,- pr vask i eddik. La de ligge over natta og vask de en runde med vaskemiddel på 30-40 grader, så lukter de friskt og godt igjen. Jeg har ikke visst dette før nå, i en alder av 52 år. Endelig:-) Alternativt kan du kjøpe blank eddik, 7%, til 37,- pr liter og bruke kr x pr vask? Mattegeniene må jo ha noe å leke med:-)
  13. Jeg opplevde å få slettet endel hundre eposter på min gmail-konto. Hackerne hadde simpelthen slettet de nyeste fra innboksen tilbake til mai 2023 - det var det de rakk. De tok seg selvsagt bryet med å permanent slette dem også. Det var ikke noe kompromitterende på noen av dem, så om de har lastet dem ned også betyr null. Jeg informerte Telia om dette, men har ikke hørt noe fra dem. Jeg oppdaget at de hadde kommet seg inn via Telia og benyttet seg av at eposten lå lagret hos Telia. All annen trafikk kjente jeg igjen, men TV-en hadde jeg ikke brukt, selv om aktivitet ble rapportert i et tidsrom langt nok til å slette epostene. Helt tilfeldig at jeg så dette og fikk reagert raskt og stanset det. Hackerne var antagelig ignorante som faen, siden de ikke begynte på natta mens jeg sov. De kunne ha slettet mange tusen eposter og kanskje ha gjort livet mitt litt surere fra midnatt til 06:00. Det sjokkerende er selvsagt at man verken kan stole på Telia eller at Telia følger opp når de har blitt hacket. De lever tydelig godt med at noen har tilgang til alle deres kunders lagrede eposter/passord og annet.
  14. God ide. Så får den bare strøm når den faller under feks 5 grader. Genialt:-)
×
×
  • Opprett ny...