Gå til innhold

Sindre Rudshaug

Medlemmer
  • Innlegg

    709
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sindre Rudshaug

  1. Jeg har fått tak i en kul, gammel sandblåst skjenk. Skal olje den, men olje hos proffene koster 500,- Rimelige oljer koster 100,- - 150 for 250-1000ml. Jeg ønsker at den skal være fargeløs, silkematt, få frem struktur og trefarge, ok om den mørkner litt. Noen forslag? Her er mine forslag så langt https://www.clasohlson.com/no/Linolje-WoodCare.Guide-innend%C3%B8rs---utend%C3%B8rs,-250-ml/p/41-6030?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgK2qBhCHARIsAGACuzkqEKYIpXeHe98sHx35Ru8ksn_YB_Ly6B3D2_mEnkaTXGX44GB-f90aAs0yEALw_wcB https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/maling-og-fugemasse/interiormaling/lakk-og-ytterbehandling/benkeplateolje-005334/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgK2qBhCHARIsAGACuzm8Wubrs9ToXeDMfjrou8xKosnUSwvcF4KlX7yRMyQv5kV2JjdOULwaAutOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.clasohlson.com/no/Mobelolje-WoodCare.Guide-innendors,-250-ml/p/Pr416029000 https://www.biltema.no/bygg/maling/utendorsmaling/treoljer-og-beis/linolje-kokt-500-ml-2000053979?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgK2qBhCHARIsAGACuzmQ4ofu0E7bsr57pdzQvusaqcfv3i7qqyCC_9VQYyx6dvSqmsFuh-waAl9JEALw_wcB https://www.clasohlson.com/no/Voksolje-WoodCare.Guide-innendors,-250-ml/p/41-6022
  2. Jeg holder meg unna aluminiumsprodukter som kan gi forgiftning, som kopper, deodoranter, etc. Jeg har en fin Poul Pava kopp, men lurer på hvilket materiale den er laget av. Ikke bare enkelt å avgjøre: http://no.worldironsteel.com/news/how-to-identify-the-difference-between-stainle-15149137.html Google hjelper ikke. Jeg har ikke lyst å gå på med vinkelsliper for å se om den gnistrer(stål) Den er ikke magnetisk, som betyr at den kan være aluminium, men ikke-magnetisk er såvidt jeg forstår ikke avgjørende for å utelukke rustfritt stål. "Austenittisk rustfritt stål utgjør den største gruppen av rustfrie stål. Det har en austenittisk struktur, noe som medfører at det ikke er magnetisk og ikke kan herdes." Noen gode ideer der ute?
  3. Takk! Jeg mente aluminium. Kamerat advarte meg, så jeg skiftet fra alu-deo til saltstick fra Thailand. "Hvorfor inneholder antiperspiranter aluminium? Aluminiumsalt er virkestoffet i alle antiperspiranter. Enkelt forklart hemmer saltet svetteproduksjon. Dermed svetter du ikke så mye under armen, og det blir mindre fukt og lukt."
  4. Ull er knallbra, folk som sliter med intens fotlukt får kjapt redusert eller blir kjapt kvitt problemet med ull. Jeg bruker ullgenser og tykke ullsokker hele vinteren, har fire gode egenskaper: Lite til null lukt, varmer selv om det er fuktig, transporterer fukt bedre enn bomull, tørker på kroppen. Litt salt fra en saltdeodorant under armene fjerner et evt luktproblem. Aldri bruk deodorant med zink=giftig.
  5. SLIK VASKER DU SÆRDELES ILLELUKTENDE TRENINGSKLÆR Hvis treningsklærne dine er VIRKELIG illeluktende, er det på tide å ta i bruk et hemmelig våpen. Eddik. Det stemmer. For treningsklær kan det faktisk gjøre nytten å bløtlegge dem med eddik. Bare tilfør én kopp blank eddik i kaldt vann i en balje, og la treningsklærne bløtlegges der i omtrent 15–20 minutter. Deretter kan du vaske dem som normalt. Den vanlige bekymringen er at du ikke blir kvitt den sterke eddiklukten fra klærne. Dette er ikke tilfellet. Og blank eddik er ekstremt effektivt når det kommer til å fjerne vond lukt fra treningsklær. https://www.afound.com/no-no/editorial/vaske-treningsklaer
  6. Genialt med ull, men du har fortsatt ikke løst problemet for de som svetter i bomull. Bomull som blir liggende vått, henges et sted der tørking tar lang tid, etc - så kommer lukta uten svette. Som en sur klut. Jeg skal forøvrig vaske en sur t-trøye på 60 grader og se om den lukter ok. Men, min erfaring er at 60 grader krymper bomull mer enn 40 grader. Uansett bløtlegger jeg 10 t-trøyer og vasker hver gang, så jeg trenger ikke gjøre det ofte. Har ca 40 t-trøyer å bytte mellom, så legger bare til side etterhvert. Mange gode ideer og innspill her. Vi blir jo eksperter:-)
  7. "Akryl, polyester og nylon er materialer som har lett for å bli «elektrisk» og som fort kan lukte svette." Ser ut som om du sliter, dersom du må bruke "teknisk" og eddik ikke virker på det. Da blir det sur lukt, ull eller bomull, kanskje? Sprøtt at bakteriene overlever i det "tekniske" tøyet, fordi det er laget av plast.
  8. Har du lagt trenings-t-shirts i bomull i eddik-løsningen "min" over natta uten resultat? Eddik dreper disse lukt-bakteriene, så det høres rart ut.
  9. Jeg går med Smart Wool gensere hele vinteren, fra oktober til april. Det er det mest fantastiske plagget jeg vet om. Problemet er bare at de slites fort og koster 1000,- + pr stk.
  10. Det går helt fint, eddik i den oppløsningen tar ikke farge.
  11. Bakteriene som skaper lukten dør 100%, men når man på ny svetter i en t-trøye endel ganger, så får den tilførsel av nye bakterier, så det kommer an på hvor mye du svetter i en t-trøye, hvor ofte du vasker den og hvor ofte du bløtlegger den i eddik. Om den er splitter ny eller gammel og utvasket spiller etter min erfaring ingen rolle for hvor fort den lukter. Nye t-trøyer er satt inn med stoffer, så det kan tenkes de holder lenger, men det er altså ikke min erfaring. Man må simpelthen ta seg bryet med å bløtlegge i ny og ne, skal tøy lukte friskt og godt:-) Jeg har lest at noen heller mye eddik i vaskeskuffen og simpelthen vasker klærne med eddik, for å unngå bløtlegging. Fint om noen tester det og utvikler dette kjerringrådet videre:-)
  12. Jeg ønsker å dele dette lav-vitenskapelige, men likevel geniale tipset for å vaske klær som lukter surt på 30-40 grader og få ut den sure lukta/bakteriene. 60 grader kan krympe t-trøyer, så mye må vaskes på 30-40 grader, men 30-40 grader vasker ikke ut sur lukt. Kjøp en liter konsentrert eddik 35% på Europris til kr 40,-, bland to desiliter eddik til syv liter vann i en bøtte, så får du plass til fem t-trøyer eller tilsvarende i bøtta, en 2,85% eddikblanding, kr 8,- pr vask i eddik. La de ligge over natta og vask de en runde med vaskemiddel på 30-40 grader, så lukter de friskt og godt igjen. Jeg har ikke visst dette før nå, i en alder av 52 år. Endelig:-) Alternativt kan du kjøpe blank eddik, 7%, til 37,- pr liter og bruke kr x pr vask? Mattegeniene må jo ha noe å leke med:-)
  13. Jeg opplevde å få slettet endel hundre eposter på min gmail-konto. Hackerne hadde simpelthen slettet de nyeste fra innboksen tilbake til mai 2023 - det var det de rakk. De tok seg selvsagt bryet med å permanent slette dem også. Det var ikke noe kompromitterende på noen av dem, så om de har lastet dem ned også betyr null. Jeg informerte Telia om dette, men har ikke hørt noe fra dem. Jeg oppdaget at de hadde kommet seg inn via Telia og benyttet seg av at eposten lå lagret hos Telia. All annen trafikk kjente jeg igjen, men TV-en hadde jeg ikke brukt, selv om aktivitet ble rapportert i et tidsrom langt nok til å slette epostene. Helt tilfeldig at jeg så dette og fikk reagert raskt og stanset det. Hackerne var antagelig ignorante som faen, siden de ikke begynte på natta mens jeg sov. De kunne ha slettet mange tusen eposter og kanskje ha gjort livet mitt litt surere fra midnatt til 06:00. Det sjokkerende er selvsagt at man verken kan stole på Telia eller at Telia følger opp når de har blitt hacket. De lever tydelig godt med at noen har tilgang til alle deres kunders lagrede eposter/passord og annet.
  14. God ide. Så får den bare strøm når den faller under feks 5 grader. Genialt:-)
  15. Den skal i stor kasse, så den må stå ute. Den kan dø, men jeg tenker å hjelpe den med å varme den opp på riktig kalde dager. Kabelen jeg kjøper tåler jord/vann. Kabelen står på 24/7. Hva betyr selvbegrensende/selvregulerende? Skal legge kabelen i bunnen av isoporkassa, oppå lecasteinene, inni jorda, for direkte kontakt og levering av varme. Lokket vil bare omslutte stammen, under selve hekken, slik at stammen kommer opp gjennom et hull i lokket. Dette for å holde på varmen også på toppen. Jeg glemte helt å sjekke med Chat:-) Den beregnet varmetapet til 12,7 watt, så nesten 12 watt blir igjen. Det er jo bra:-) Kan kanskje bli for varmt etterhvert. Dette var på 10 graders forskjell, så på 20 grader antar jeg mer slipper ut og da går det mot null, så kanskje jeg kan holde den frostfri:-) " Beregningsprosessen for varmetap gjennom en isoporkasse kan være ganske kompleks og avhenger av flere faktorer, som isolasjonsmaterialet, temperaturforskjellen mellom innsiden og utsiden av kassen, og overflateområdet til kassen. En vanlig metode for å beregne varmetap gjennom isolerte vegger er å bruke varmeledningsevnen (thermal conductivity) av isolasjonsmaterialet. For isopor (ekstrudert polystyrenskum), som er en vanlig type isolasjon i isoporkasser, kan varmeledningsevnen variere, men en typisk verdi er rundt 0,03 W/(m*K). Her er en enkel beregning som antar ideelle forhold og ignorerer varmetap gjennom lokket, håndtak eller eventuelle lekkasjer: Først må vi konvertere 4 cm til meter: 4 cm = 0,04 m. Beregn overflateområdet til isoporkassen (uten lokket). Isoporkassen har formen av en rektangulær kube, så overflateområdet kan beregnes som: Overflateområde = 2 * (lengde * bredde + lengde * høyde + bredde * høyde) Anta at isoporkassen har en standard form, for eksempel 50 cm x 50 cm x 40 cm (lengde x bredde x høyde). Overflateområde = 2 * (0,5 m * 0,5 m + 0,5 m * 0,4 m + 0,5 m * 0,4 m) = 2 * (0,25 m^2 + 0,2 m^2 + 0,2 m^2) = 2 * 0,65 m^2 = 1,3 m^2 Beregn varmetapet gjennom isoporkassen ved hjelp av varmeledningsevnen: Varmetap = (varmeledningsevne * overflateområde * temperaturforskjell) / tykkelsen av veggen Anta at temperaturforskjellen mellom innsiden og utsiden av kassen er 10°C (dette vil avhenge av hva som er inni kassen og hva temperaturen utenfor er). Varmetap = (0,03 W/(m*K) * 1,3 m^2 * 10°C) / 0,04 m = (0,039 W * 1,3 m^2 * 10°C) / 0,04 m = (0,0507 W * 10°C) / 0,04 m = 0,507 W / 0,04 m = 12,675 W Så, under ideelle forhold og med de gitte antagelsene, vil omtrent 12,675 watt varme slippe ut gjennom veggene på isoporkassen når det er en temperaturforskjell på 10°C mellom innsiden og utsiden av kassen. Vær oppmerksom på at dette er en forenklet beregning, og det virkelige varmetapet kan være annerledes på grunn av flere faktorer som ikke er tatt med i denne enkle modellen.
  16. Jeg ønsker å ha en buksbom hekkeplante i en kasse med ca 90 liter jord. Kassa består av isopor 4 cm med en trekasse rundt. På vinteren vil kassa ha lokk oppå, rundt stammen/stilken. Dimensjonene på kassa er H4xB4xL5,6 dm. Jeg skal legge nedi en varmekabel på 26 watt(2 meter) for å løfte varmen i kassa på de kaldeste dagene, da planten ikke er av de aller mest hardføre(H6), men antatt H4 som kan dø av frost. Kan man beregne ca hvor mange varmegrader kabelen vil løfte og holde temperturen på den mer eller mindre fuktige jordmassen og planten på feks en dag da det er 15 minus ute i en uke? Jeg kan sette på en timer dersom 26 watt blir for mye.
  17. Marxist-venstre i USA er desperate etter å få stanset den og skriver forferdelige ting om filmen, men heldigvis vet høyresiden og de moderate at venstresiden er proppfulle av løgn. Seertallene har økt jevnt og trutt, ikke avtatt som med alle andre filmer. Ifølge Vox er filmen like farlig som det den prøver å bekjempe. Man kan overhodet ikke ta venstresiden i USA på alvor lenger. Kulturkrigen har lært oss mye om viljen til galskap hos de woke. Hvorfor de er redd filmen forstår jeg ikke. Gleder meg til å se filmen.
  18. Hvis ikke Norge følger opp verdens mer seriøse lands rentehevinger, så forsvinner alle investeringer og sparepenger dit og krona faller som en stein sammen med økonomien. Norge må beskytte arbeidsplasser eller privateiendommer. Heldigvis velger de arbeidsplasser. Folk som vet at renta var på 17% på slutten av 80-tallet og 10% tidlig 2000, som tar opp gigantiske lån og tror at ikke staten ofrer dem nårsomhelst, må nesten lære leksa igjen. Tar du opp gigalån til lav rente og ikke tåler mye renteheving, så får du en lekse fra norske politikere. Arbeiderpartiet satte ned rentefradraget på slutten av 90-tallet, som var nærmere 100% til 28% over natta. Nesten som om de ønsket at masse folk skulle gå konkurs. Hadde de satt det ned 10% i året, så hadde langt færre til ingen gått konkurs. Siden WEF har sagt at de skal eie alt og vi skal eie ingenting, så er det mest naturlige for lydriket Norge å sette opp renta når andre gjør det. Det som overrasker meg er at Norge ikke er svært raskt ute med å følge opp med økt rente, fremfor å henge tilbake litt. Antagelig ønsker de at nordmenn skal tro at de fortsatt ikke bare jobber for utenlandske interesser. Aldri stol på staten - de driter i deg og det spiller liten rolle hvem som sitter ved roret. Men, de to siste massekonkurser i Norge rundt privateiendom, den på 80-90-tallet og den som kommer nå er begge administrert av Ap.
  19. Kan jeg bruke denne frostvæsken på en Toyota Hilux 1994? https://www.biltema.no/bilpleie/tilsetningsmidler/frostvaske/frostvaske-konsentrert-12-kg-2000053074
  20. Som sagt - kontroversiell og veldig populær i USA blant veldig mange - på høyresiden, som tar tydelig avstand fra overgrep mot barn. Venstresiden der borte er mer opptatt av å integrere pedofile og kalle dem hyggeligere ting enn pedofile. Det er visst stigmatiserende og derav den voldsomme venstreorienterte motstanden mot filmen. Vi får den til Norge, så kan man se den selv og vurdere selv viktigheten av å bli minnet på alle som driver med eller er lunkne til overgrep mot barn. Å nevne QAnon legitimerer ikke motstand mot film som opplyser.
  21. Jeg vil aldri kunne forstå eller sympatisere med noen som boikotter, forsøker å kansellere eller på annen måte stanse kulturelle uttrykk, være det seg fotografier, malte bilder, tekst, film, bøker eller annet som dokumenterer eller spinner kreativt eller fiksjonelt rundt misbruk av barn, for å bevisstgjøre og søke å stanse dette. Jeg ser det som direkte støtte til overgriperne og menneskehandlerne. Hovedpersonen som filmen bygger på er en person som lenge har jobbet mot dette, så det er absolutt basert på en sann historie. Å nevne QAnon legitimerer på ingen måte kritikken din. For eller mot filmen har blitt en klan-greie, når budskapet er såre enkelt: Vi må gjøre mer for å beskytte barn, slik hovedpersonen i filmen gjør. Millioner av barn misbrukes seksuelt og som slaver - vi gjør ikke nok. Ihvertfall ikke de som motarbeider uttrykk de ikke liker.
  22. Hva? Har filmskapere vært kreative når de laget en film? Helt uhørt. Skape blest om mennesker som redder barn fra omfattende sex-slaveri verden over? Helt uhørt. Eller? I Norge og hele verden trenger vi ikke flere mennesker som boikotter temaer som fokuserer på sex-slaveri. Måtte det bli færre av dem hver dag.
  23. Det er akkurat det som gjør det svært spennende. Hvorfor er denne spenningsfilmen, ikke dokumentaren, basert på en sann historie om mennesker som redder barn fra sexslaveri, kontroversiell for venstresiden i USA?
  24. Når får vi den kontroversielle Sound of Freedom-filmen på norske kinoer? https://www.imdb.com/title/tt7599146/ Den har jo hatt fantastisk suksess i USA, så norske kinoer må jo være svært interessert i å trekke nordmenn inn i kinosalene våre for en spennende, kontroversiell opplevelse? Og så får vi så mye spennende å prate om i kantina etter ferien. Dumt å ikke ha sett filmen når august kommer? Vinn/vinn, eller? https://www.youtube.com/watch?v=gaRjDNyXwi4 Da har jeg snakket med Fredrikstad kino og gitt beskjed til Angel Studios at de trenger å kommunisere med en nordisk filmdistributør og at det er interesse for filmen hos minst en kino i Norge, nemlig Fredrikstad:-) Vi skal få satt opp denne kontroversielle filmen og finne ut akkurat hvorfor den er kontroversiell:-)
×
×
  • Opprett ny...