Gå til innhold

DrOnline

Medlemmer
  • Innlegg

    252
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

DrOnline sine prestasjoner

104

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk, men jeg er et kjøtthue og har allerede kjøpt fra Phonero. Neste gang skal jeg ha dette i bakhodet...
  2. Jeg skal til Georgia. Bare 5-6 dager. Det er strengt tatt Europa da, men inngår i Asia-pakken til Phonero.
  3. Er klar over at K2 starter fra Pakistan. Det er bare noe jeg har tenkt veldig løst på... Ser bilder fra Langtang, ser helt utrolig ut. Det er nok ikke mulig å virkelig ta til seg skalaen fra bilder, man må nok ha vært der. God tur!
  4. Ja du har helt rett... jeg glemte meg. Ja jeg har jo dual sim
  5. Hei, Jeg har Samsung S20 FE, og den har ikke esim, men det er vel standard på alle moderne telefoner, så neste telefon vil ha det. Takk. Hva gjør du i Nepal? Har alltid hatt lyst til å gå på en av de derre lange turene til foten av K2 eller Everest.
  6. Takk, da er saken klar. Jeg har ikke dual sim, dessverre, men jeg kunne jo også bare kjøpt nytt SIM-kort da, for jeg er ikke avhengig av å ha mitt norske mens jeg er der. Jaja, den skuta har seilt nå, for jeg har kjøpt, men da vet jeg det til neste gang. Klart jeg burde kjøpt SIM der... takk igjen.
  7. Hei, Jeg skal reise til et land i Vest-Asia. Jeg har kjøpt meg en Phonero Datapakke Asia B, som koster 670 spenn for 1GB (tro det eller ei!). Det jeg lurer på er hvordan jeg faktisk bruke denne pakken? Skal jeg ha roaming av eller på når jeg ankommer landet? Må jeg gjør enoe aktivt for å bruke av datapakken, slik at jeg unngår standardprisen på 26kr per MB? Hvordan kan jeg unngå at jeg uvettig bruker opp datapakken og sklir over i den MB-prisen? Jeg får kanskje varsel? Tenker kanskje det er flere mer med erfaring og innsikt!
  8. Testoppsettet mitt. DCL ja, takk! Eier har nettopp kjøpt boligen. Jeg bor i leilighet i sokkelen. Jeg har bodd her vesentlig lengre enn han Men jeg skal vise han situasjonen så han vet han bør fikse det en gang i fremtiden hvertfall. Evt kan det være noe forrige eier må betale han for, men jeg skal i hvertfall informere han. Jeg måler 34VAC mellom live og jord... Tanken med jordfeilforslaget og varmen var erfaring fra varmekabler i gulv i en bolig jeg eide tidligere, som var helt ny, da var det jordfeil i varmekabler på vaskerom som slå ut sikringen. Ja jeg forstår at det ikke er samme situasjon, men jeg ville oppgi mest mulig info... Takk for hjelpen.
  9. Hei, Jeg leier leilighet. Den ene taklampen har aldri fungert. Jeg bestemmer meg for å undersøke hvorfor. Jeg trekker ut kontakten og måler 46VAC i veggen, der hvor jeg måler 230VAC på en annen kontakt, et annet sted i leiligheten. Det jeg lurer på er om noen kan forklare hvordan man kan oppnå andre verdier enn 0 og 230, slik som hos meg? Jeg nekter å tro at denne ene kontakten har egen kurs, for den er i gangen min (skal uansett sjekke sikringsskapet). Men uansett om den hadde slått ut ville jeg målt 0V... Men 46VAC da... rart? Det er vannbåren varme i alle leilighetens gulv. Men det er vel ikke relevant, for hvis det var jordfeil eller noe sånt ville varmen forsvunnet, men varmen fungerer fint. Håper noen har forslag/tips! PS: Dette er ikke relevant heller, tenker jeg, men det er en rar type stikkontakt, ikke shuko. De er vesentlig mindre, firkantede, og har tre flate ledere istedet for runde. Dessuten har de en mothake som låser den fast. Jeg ser ikke helt fordelen ift shuko, men det er ikke mitt hus. Jeg klarer ikke finne igjen på nettet.
  10. Dette kan man bruke Google, Bing og andre søkemotorer til. Søk etter PLN to NOK, eller NOK to PLN, for eksempel. Der kan du også øke historikken så du kan se hvordan vekslingskursen har beveget seg gjennom årene.
  11. Det er mange som har veldig sterke synspunkt mot norsk bistand. Jeg lurer på hvor mye fattigdom de har sett med egne øyne. Jeg forstår ikke hvordan går det an å være imot at vi gir støtte til utvikling, hvis du har sett lidelsene til de fattige med egne øyne. Vi har millioner av barn i verden, som løper rundt uten sko, med bare filler på seg, ikke etter en ball, men bare med en kvist i hendene. Så drar de hjem til foreldrene, som bor på jordgulv i en bolig med jordvegger og tak av gamle blikkplater. Når det regner, så bor de på de fattigste på det laveste områdene, der de har råd til å bo, så boligen blir fylt med vann. Vann som inneholder kloakk og avfall. De klarer ikke holde insekter ute, fordi dørene har ingen dørkarmer. De har ikke råd til annet enn grøt av maismel. De har ikke innlagt strøm, så de koker grøten på grillkull. De har aldri hatt mulighet til å skaffe seg utdannelse. Og selv om de hadde hatt utdannelse, så finnes det ikke jobber som krever det. Jeg har vært en del i bla.a. Uganda, hvor jeg bodde i slummen, ekte slum, ikke på hotell, og så hvordan de led. Et lyspunkt er at på grunn av bistand så har mange av disse familiene fått boret brønner så de har vann. Klart, de som bor i by får konstand diare, kolera og annet svineri fra det skitne vannet, men de kan i hvertfall slukke tørsten. Barn dør hele tiden på grunn av skittent vann. Barn akkurat som de vi har alt for få av i Norge. De som bor på landet får gjerne rent vann fra slike brønner. I land med så utbredt fattigdom, er bistand mest av alt en medmenneskelig handling for å redusere lidelse. Kan vi kjøpe gryter til de? Kan vi ta oss råd til å hjelpe de med sko og dekke skolepengene deres? Det synes jeg vi skal gjøre mer av, ikke mindre. Også i India lever millioner slik. I motsetning til Uganda har India samtidig industri, jobber som krever kunnskap, og følgelig en vesentlig middelklasse. Og gudsjelov at de har disse industriene, slik at det gir mening å skaffe seg utdannelse. At det blir mulig å komme seg opp og frem i livet. At India har et romprogram, som gir arbeid til høyt utdannede, kan ikke være et argument MOT å gi bistand til land som India, når slik industry er en forutsetning for av bistand i det hele tatt skal kunne føre til utvikling og fremgang.
  12. Hei, Jeg har en Samsung S20 FE, og bruker Outlook for jobbmail både på denne telefonen og på min arbeidslaptop. En ting som irriterer meg er at hvis jeg mottar en epost, og leser den eposten på laptoppen, så forventer jeg at notification på telefonen (om at jeg har mottatt ny epost) forsvinner. Men den forblir. Er det noen som vet hvordan jeg kan fikse dette? Det er først når jeg låser opp telefonen, og går inn på outlook, at notification forsvinner, og alle eposter der er satt som lest. Det samme skjer med Teams og meldinger der.
  13. Hei, Jeg er en gammel gubbe nå, jeg har falt av helt, jeg vet ikke lengre noe som helst hvordan ting fungerer. Det er HDR i windows. Det er HDR i skjermen. Det er anti aliasing i skjermen og skjermkortet. Det er brightness i skjermen, det er brightness i spillet. Er det brightness i driverinnstillinger også? Jeg vet ikke hva jeg skal skru på hvor. Så jeg trenger hjelp. Før hadde jeg to gamle skjermer og et Nvidia GTX 970. Nå kjøpte jeg ny skjerm og skjermkort: MSI G32CQ4 og AMD RX 7600. Jeg har latt skjermen forbli på standard innstillinger, 70 brightness, 70 contrast, 0 sharpness. Og alt er utrolig mørkt. Jeg bruker Windows 10. Hvis jeg skrur på Windows HDR via høyreknappen på desktop og display settings, så blir alt lysere. Men ikke i f.eks. spillet Noita, da er alt mye mørkere enn det var før. Hva bør jeg gjøre? Bør jeg i det hele tatt bruke Windows HDR? Hva er poenget med denne funksjonen? Er den kun for desktop eller også i spill? Jeg leste på nettet negative oppfatninger om windows HDR. Hvordan kan jeg enable Freesync? Må jeg gjøre noe både på skjermen og på skjermkortet for at det skal fungere, eller er det plug and play? Og først og fremst: Hvorfor er alt så mørkt? Håper noen har tips her! Ellers veldig fornøyd med større skjerm, vesentlig glattere bilde (framerate) både i windows (60->160Hz) og ikke minst i f.eks. Doom Eternal, det var jo natt og dag.
  14. Vet ikke helt hvorfor jeg er i tråden fordi jeg er en 40 år gammel ingeniør, men det står på nettsiden til politiet: "Vanskelighetsgraden på testene tilpasses deg utfra dine svar, så alle vil oppleve testene som litt vanskelige. Dersom du synes testen var vanskelige betyr det ikke at du har gjort det dårlig på testene." Jeg har selv tatt tester i forbindelse med jobbsøknader med slik dynamisk vanskelighetsgrad. Det er blitt ganske vanlig. Skjønner godt at man kan bli overrasket hvis man ikke var klar over det på forhånd.
  15. Prøvde ikke noen av de tingene, selv om har tro på begge deler. Vann i pose ja, som det ble påpekt. Som meldt ble det mildvær i dag da, så da jeg låste opp bilen i morgen spratt luka oppe av seg selv. Jeg burde nok flekke litt med tørkepapir inni låsemekanisken.
×
×
  • Opprett ny...