Gå til innhold

Alex_Tc

Medlemmer
 • Innlegg

  196
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 893 profilvisninger

Alex_Tc sine prestasjoner

82

Nettsamfunnsomdømme

 1. om Putin juger i 20år til det vil fortsatt finnes mennesker på jorda som tror på han.
 2. Det å endre atferd til mennesker og få alle være med på samme side er enten umulig oppgave eller uetisk avhengig av metoden. Jeg ville innført skatt på produkter basert på karbonavtrykk de produserer (hvis det er det som er problemet for miljø) og de pengene ville brukt på geoengineering for å motvirke oppvarming på grunn av menneskets aktivitet. Noe son som dette https://sitn.hms.harvard.edu/flash/2022/reversing-climate-change-with-geoengineering/
 3. Norge ser ut til å være #2 i verden, straks etter Frankrike https://no.wikipedia.org/wiki/Bocuse_d’Or Ikke dårlig for et så lite land med fattigmat tradisjoner.
 4. Jeg har kjørt wv passat i alle år og byttet de straks eu kontroll gikk ut på dato. Det kostet meg ca 10000 per år i hardware å eie en bil. Fordel med det er hvis den greier ikke kjøre helt fram til neste eu kontroll det er bare å vrake den og kjøpe strakt neste. En annen type bil jeg kan anbefale er hvilken som helst bil som ble kjøpt ny, eid og kjørt av en pensjonist. Hvis den bilen har gått gjennom alt service jevnlig, den bil ville jeg betale ekstra for. Nå har en jeg bil til over 100k. Jeg bruker jeg ca 10k-20k hvert år på reparasjoner. Den er litt for mye verdi å vrake så jeg fortsetter å reparere den.
 5. Jeg har drevet noe vask av trapper ved siden av ingeniør jobb. Vaskejobben var registrert som enkeltmannsforetak og det var ingen krav til noe som helst sertifikat, kurs eller noe lignende. Bare skriftlig avtale(kontrakt) med styret (vaske det og det, så og så ofte, fast beløp per år). Det sprøeste var at jeg tjente dobbelt så mye (og om jeg var ekstra rask så ble det 3dobelt) i timen ved å vaske trapper enn å jobbe som ingeniør. Gjør du jobben skikkelig, får du fornøyde kunder, gode referanser, flere kontrakter... Man må regne med å lære seg litt regnskap da for å registrere alt, ellers gode muligheter å tjene penger om man trives med den slags jobb. Det går å slurve om det er ferietid på sommeren, men ellers folk merker raskt en dårlig jobb og klager. Det blir ingen god stemning og jobben går veldig lett til andre.
 6. hva slags effekt tenker du det kan få? Putin går av? Det tror jeg ikke. Jeg tror heller at han begynner heller å skyte sitt eget folk for å sitte i ytterligere 20 år med makten.
 7. Jeg var på bedriftsbesøk det første året jeg studerte, ingeniørene som jobbet der ga meg et svar. dialogen jeg hadde: - hvordan ser arbeidsdagen deres ut, hva eksakt er det dere gjør? - vi gjør prosjekter. - men hva konkret er det dere gjør? - ahhahaha (begge lo samtidig), det er så konkret som det kan bli. Det tok meg mange år for å finne ut at ingeniører driver å diskutere med kunden behovet, drøfte konsepter som skal løse problemet, konsept-studier for å bevise at konseptet kan fungere, skrive kravspesifikasjoner for produkt, test spesifikasjoner, test prosedyrer, beregne/designe valgt konsept, bistå produksjon, teste den produserte produktet, ta kurs for kompetanseheving.
 8. Penger betalt for store kurs eller timer brukt til intern opplæring er fortsatt like stor utgift for arbeidsgiver. Jeg tror du prøver å løse problemet med å gjøre det lønnsomt for hver individuelt arbeidsgiver, mens jeg mener at dette må løses på mer overordnet nivå slik at problemet blir løst samtidig for alle. En løsning kunne være at staten tar dette som ansvar og etablerer en støtteordning for kursing for nyutdannede der arbeidsgivere kan søke om midler til nødvendige sertifiseringer for nyutdannede. Midler til dette fondet skal dekker gjennom høyere skatter fra arbeidsgivere. På den måte har alle bidratt ufrivillig og får dra nyte ut av det. At arbeidsgivere greier å organisere seg til en slik ordning uten staten det tviler jeg på. Dit poeng du har kommet med har blitt møtt med god motargument etter min mening at treffer man dårlig arbeidsmiljø så taper alle, både han som tvinges til å jobbe der men også arbeidsgiver får ikke ordentlig innsats levert. Det må fortsette å bli fri marked.
 9. Utviklere tar da noen nettkurs etter behov, det er snakk om noen dager her og der. Så det koster timelønn til nyansatt og timelønn til mentor som må bruke noen timer daglig på å forklare koden og finne passende oppgaver. Det koster definitivt penger å få i gang en nyansatt. I noen land praktiserer de "trainee" som vil si å jobbe uten lønn. Spørs om du greier å motivere noen i Norge til dette.
 10. Men hvis alle bedrifter deltar i denne dugnaden da er problemet løst, de vil bare utveksle de nykursede. Men her kommer noen spillteorier inn i bilde, så spørs om det funker i praksis.
 11. Å være lojal lønner seg ikke verken for bedriften eller for ansatte. Lojale ansatte blir slappe. Jeg mener en ansatt må være "sulten", kjempe for å utvikle sin kompetanse for å gjøre seg attraktiv i markedet. Lojale bedrifter går glipp av muligheter å senke kostnader ved å bruke alternative produksjonsmåter. Hvis arbeidsgiveren investerer 200k i opplæringen, synes jeg at det er rimelig å splitte på den kostnaden (50/50?), så må arbeidsgiveren revurdere kompetansen straks og tilby rettferdig lønn. Jeg tror faktisk at lavere førsteårslønn kan få flere arbeidsgivere til å tørre ta inn bootkampere. Og så har man jo prøvetiden.
 12. Mange av de bedrifter tør ikke satse på utvikling av kompetansen internt. Jeg mener etter 1års bootcamp eller legnende. De ser etter master studenter med top karakterer, gjerne med 2-3 årserfaring. Men de som tør og får god erfaring, fortsetter med det. Det er altfor få slike bedrifter dessverre.
 13. Det skumle er at Putin selv ser på russisk TV og blir matet med all den absurde propaganda. Han blir hjernevasket av sin egen propaganda.
 14. Jeg har hørt for flere måneder siden at disse skulle leveres av (tror det var UK som leverte), dem ble kalt sjø-droner.
 15. Jeg mener det var mulig å gjøre noe fra dag 1 og her er min liste: - knuse TVen til bestemora og foreldrene. Den lista var kort, men den er effektiv og har ingen konsekvenser for sabotøren. Men når jeg kontaktet russere jeg kjenner alt de svarer var at det er ikke lov å demonstrere, så de vil ikke risikere fengsel og der i det daglige liver merker dem ikke at det skjer noe krig så dem bare fortsetter å leve som ingenting har skjedd. Og nå ser jeg dem poster bilder på facebook fra Tyrkia.
×
×
 • Opprett ny...