Jump to content

Alex_Tc

Medlemmer
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)
 1. Så da kan vi skru opp renten, får å styrke kronen. På den måten kan vi alle som får lønna i norske kroner kjøpe andre valutaer og dermed kjøpe varer i andre land for veldig billig ( fordi kronen er blitt sterk ). Høres bra ut. Jeg satt opp en enkel tabell: Rente % 2 50 lån 2000000 årlig rente kostnader 40000 1000000 Med rente på 50% og lån på 2mil må man betale 1mil i renteutgiften og bedriftene må ta en god fortjeneste for å nedbetale renteutgifter på sine lån og kunne betale høyere lønninger til ansatte fordi dem har en dyrere huslån. Bedriftene får en knall hard konkurranse internasjonalt mot de bedriftene med lave renteutgifter. For å være konkurransedyktige må folk i norske bedrifter ha IQ på over 250 og arbeidsviljen maur kan misunne. Og jeg ser at man må skape verdier for andre land for å kunne kjøpe fra dem.
 2. Men siden Norges Bank driver ikke renta opp, da er det noe mer som betyr noe her. Hvem vil ha masse norske penger som øker med 20% hvert år hvis du kan ikke kjøpe noe med de?
 3. Jeg trodde alltid at valuta avhenger av balansen mellom eksport/import. Hvis resten av verden skal gi deg varer, de må få noe tilbake. Og det "noe" de får tilbake kan ha mange former. At det henger sammen med pengetrykkingen kan jeg forklare bare med at pengetrykkingen alene stimulerer ikke produksjon av riktige tjenester. Altså tjenester som andre land setter pris på. La oss si hvis vi åpner flere klesbutikken i storgata så skaper det ikke mer verdi for kinesere som sender oss mobiltelefoner etc. Men hvis pengetrykkingen kan stimulere produksjon av varer for å dekke intern behov for så å importere mindre, da snakker vi. Jeg blir alltid skeptisk til statistikk, den forklarer så lite hva som skjer.
 4. Jeg fikk en slik tanke om dagen at arbeidsledihet er en positiv ting og fant dette innlegget, da sliper jeg å starte en ny en. Økt produktivitet. Nå vet jeg ikke hvordan man beviser(eller motbeviser) at det kan skyldes i stor grad økt produktivitet, men det høres ikke feil ut for meg. Med selvkjørende busser, butikker med selvbetjente kasser, bonde med programmerbare traktorer, den massive digitalisering, og mye annen som blir automatisert samtidig som befolkning øker. Sysselsetting bør være målet. Nå mener jeg ikke at målet er å ha arbeidsledige, tvert imot. Jeg mener det er mye bedre å leve i ett samfunn med velutdannede folk som driver med aktiviteter/prosjekter. Planleggingen. Det er umulig å planlegge hele karrieren til en person som er akkurat blitt utdannet. Eller til og med da han starter i en utdanning. Da jeg begynte på utdanningen min som ingeniør for petroleum bransjen behovet så veldig stort. Alle studenter fikk seg jobb lenge før de ble ferdige med studiene. Nå 10 år senere situasjonen ser helt annerledes ut. De som jobbet i den bransjen i 15 år, må finne på noe annen å drive med. Jeg vil tro en liknende uforutsigbarhet finner man i flere andre bransjer. Men hva er egentlig problemet? Energi bransjen er blitt mer effektiv er jo bare positivt selv om for de enkelte som mistet jobbene sine er det en tragedie i flere plan. Men i det store så får vi ikke noe mindre varer og tjenester. Det er fordeling av disse varer og tjenester som er viktig. Hvordan de som mister jobb kan kreve å få tjenester når de mister kjøpekraften? Jeg må si Norge gjør en god jobb her selv om det er ikke noe gledelig å skrive søknader til NAV. oppsummert positive sider: det er en indikasjon på at det skjer en teknologisk utvikling. oppsummert negative sider: kan bidra til urettferdig fordeling av tjenester i samfunnet.
 5. Nå har jeg lært i parallell html, css, javascript, python+flask. Til database har jeg installert ZAMPP og bruker egen modul i flask til å kommunisere med den. Jeg merker progress definitivt. Det jeg har merket at i disse tutorial for webdesign for eksempel legges til bootstrap styles og hele siden ser liksom mye finnere ut... Men alt jeg ser at den ser annerledes ut. Det er annen skrift type, margins, etc, men jeg kan ikke si at den ser mye finnere ut. Lurer på om jeg ikke har sans for lage noe fint. Jeg liker å lage funksjonalitet slik som på back end men å bytte farge av bakgrunn eller skrift type det ... tenker at front end utvikling kan bli feil å satse på for meg. Jeg vir revurdere satsing område. Hva med å lage skripts med python for å effektivisere oppgaver til andre ingeniører, er det marked for det? Og det med datascience plutselig høres mer interessant ut.
 6. Her er noen eksemplar jeg klippet ut på finn, filtrert på front-end: #1 Som utvikler må du være sterk på backend-utvikling i java, men vi trenger også frontenderfaring. Det ideelle er derfor om du er en fullstackutvikler. #2 Your strengths Experience with writing JavaScript applications in the browser Experience with JavaScript frameworks, bundlers, test frameworks Experience with Node.js and API integrations Experience with continuous integration #3 Who you are 4+ years of engineering experience. You’re a strong engineer comfortable working across multiple platforms and environments. Strong engineering fundamentals Highly fluent in Javascript/TypeScript, HTML and CSS Angular/React/Vue experience or similar preferred Familiarity with data structures and algorithms, profiling and optimization Demonstrated experience with browser testing and performance tuning Experience in working with real-time web applications Familiarity with the application API layer #4 Ønskede kvalifikasjoner IT-utdannelse på minimum Bachelor-nivå Minimum 2 års arbeidserfaring med webutvikling/Front-end-utvikling Har gode ferdigheter i norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig God kompetanse innen responsiv webutvikling, HTML5, CSS og JavaScript Erfaring med Bootstrap Erfaring med Angular, React eller lignende Fordel om du her erfaring med en eller flere:.NET, C#, MS SQL, Design og utforming, IOS og Webservices #5 Vi ser etter deg som: Har over 2 års erfaring med Frontend utvikling Har erfaring med React Det er ønskelig om du har erfaring med AWS, men dette er ikke et krav. #6 Det viktigste er at du har en lidenskap for frontend-utvikling. Hvis du brenner for å lage gode brukeropplevelser og å skrive solid og vedlikeholdbar kode, da er du den vi leter etter. Selv om vi i hovedsak er ute etter noen som ønsker å gå i dybden på frontend, er det ingenting som stopper deg fra å jobbe full-stack. Vår backend er utviklet i Go med bruk av bl.a. Elasticsearch, PostgreSQL, gRPC og Kubernetes. Jeg har jo søkt og fått jøbber i andre bransjer før. Og min erfaring er at disse listene med ønskede kvalifikasjoner er vel overfylt. Jeg greide fint å gjøre jobben med å tilfredstille de første to linjer som regel. Der jeg manglet kunnskap måtte jeg spørre kollegaer og det gikk greit. Uansett om jeg stiller bakerst i køen spiller ingen rolle nå da jeg kommer til å ha mye fritid framover(nedgang i olje bransjen nå) og vil bruke den tiden mest mulig fornuftig. Og om det blir noe av det det får vi se.
 7. Hei, Nå vurderer jeg å skaffe meg enda en kompetanse som Web utvikler (er maskin ingeniør fra før, med mange års erfaring). Til dette planlegger jeg ca. 11 måneder. Jeg har også vurdert maskinlæring med python og datascientist. Maskinlæring jobber er veldig få og kravene for å komme inn ser ut til å være høye. Datascientist virker kjedelig. Jeg har skaffet meg en oversikt av hva man må kunne for å lage en nettside: - Front end: JavaScript, React, CSS, HTML - Back end: Python, Flask - database: PostgreSQL - version control: GitHub Nå tror jeg at med det jeg nevnte på listen går an å mekke en ganske avansert nettside. Det er mange flere verktøy det er mulig å legge til den lista basert på søket på finn dot no, men jeg må sette noen grenser. Jeg har brukt ca. 5 timer daglig i sommerferien og har laget en nettside ( som driver på hjemmenettverk): den gir 2 random tall og spør summen av de, så gir det tilbake melding om det var riktig eller feil og viser en log på hva som ble spurt og hva som ble svart av de 10 siste forsøk. Det har jeg laget med bare python, flask og HTML. Det var en de beste sommeferiene mine. Men for å lære nok for å begynne å søke jobber som webutvikler lurer jeg på hvor bør jeg sette mest fokus? 70% front end 30% back end? Er det noen verktøy dere mener jeg må ha med på den lista? Jeg har sett i anonser kreves: C#, Azure, .NET, TypeScript, React, ReactNative, JSON, Worldpress. Til slutt min søknad skal bli en nettside som jeg kan vise og si at jeg har laget den. Jeg tror det bør funke. Håper på tilbakemeldinger fra de som kjener den bransjen.
 8. Ser ut til å lekke 5 liter per minutt, det stopper aldrig.
 9. Hei, Jeg har kjøpt denne: https://www.clasohlson.com/no/Trio-Perfekta-utekran/40-9864?gclid=EAIaIQobChMIjK__84zi4gIVy5QYCh0EQAOOEAQYASABEgKlyfD_BwE#moreinfo Montert den sjøl. Problemet er at jeg for ikke stenge vannet helt. Når kranen er vridd helt inn, så lekker det fortsatt vann. Hjelp, jeg vill ikke betale 3500 for den jobben. Hvordan kan jeg fikse det sjøl? Er det feil montert eller kran defekt?
 10. Hei, Jeg har fått en gammel ONKYO og ville bruke det for å koble til stereo fra laptop og høre på musikk men det kommer ikke noe lyd. Jeg kan ingenting om lyd systemer. Så da lurer jeg på å kjøpe en enkel forsterker til de høyttalere jeg har allerede kjøpt. Høytalere: SubZero SZS-C12 200W RMS 8Ohm 97dB Forsterker jeg ser på : Behringer KM750 Profesjonell 750W Stereo Effektforsterker Maksimal Utgangseffekt 8Ω per kanal, begge kanaler drevet: 200W 4Ω per kanal, begge kanaler drevet: 400W 8Ω, Bridge-modus: 750W https://www.gear4music.no/no/PA-DJ-and-belysning/Behringer-KM750-Profesjonell-750W-Stereo-Effektforsterker/1WM9?origin=product-ads&gclid=CjwKCAjw-4_mBRBuEiwA5xnFIJkuDfQs_kEERlZ8ivSjJTAe4zV94XLoaqps3bV0kw3yQ3zV3-NEGBoCXZIQAvD_BwE Er det plug and play eller er det vanskelige innstillinger slik som med ONKYO og jeg risikerer aldri å høre noe lyd?
 11. kan det være den som feiler? (Temperaturgiver)
 12. Hei, Jeg har en TDI passat(2001) med automat girkassa. Tidlig om dagen starter den som den skal. Jeg bare vrir nøkkel og motoren starter uten noen rare lyder. Hvis jeg kjører en tur og stopper da greier ikke jeg starte den igjen. Da jeg vrir nøkkel alle lamper lyser men motoren starter ikke. Ingen lyder kommer. Så hvis bilen står og hviler mange timer da starter den igjen som normalt. Jeg er ute etter en prioriteringsliste for hva kan jeg feilsøke. Takk for hjelpen.
 13. Hei, Jeg har brukt min samsung galaxy s3 i straks 5 år. Den er en del av applikasjoner som er ikke kompatible med denne modellen og mange spill oppleves trege. Jeg ser etter noe kraftig for neste 5 år. Jeg lurer på om den lista er å stole på: http://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm Da tenker jeg starter øverst og fortsetter nedover inntil jeg finner en mobil under 4000kr. Ville det være en måte å velge kraftigst mulig mobil for en vis sum? Er det noen mobiler fra den liste dere vil anbefale? Takker for alle innspill.
 14. Jeg har brukt flux for en god stund nå. Jeg tror det hjelper litt. Men de bare snakket om noe helt nytt på radio i dag som jeg ville sjekke...
 15. Jeg hørte på radio dem snakket om at det har kommet et nytt nettsted som funker. Den er vitenskap basert og hjelper å bekjempe insomnia. Noen som fikk med seg nettstedet?
×
×
 • Create New...