Gå til innhold

zanta

Medlemmer
  • Innlegg

    14 400
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av zanta

  1. zanta

    Apple CarPlay problem.

    Å resette infotainment til factory default er enkelt på de fleste biler (jeg har ikke Audi selv nå, så har ikke noe å bidra med her). Audiappen har ikke noe med Carplay å gjøre. Jeg mener å slette tilkoblingen til bilen fra Carplaymenyen og fra Bluetoothmenyen på mobilen.
  2. IMO ikke noe problem. I småstedene langs kysten er det sjelden over 30, mens det i nærliggende storbyer er over 40. Det er de du hører om (MONSTERVARME HETEBØLGE) når man ligger i strandkanten i behagelige 28 grader, og 18 om natten. Har vært på Costa del Sol i juli i flere år med familien, ofte leid villa uten A/C. No problem.
  3. Samme her, shorts hele sommeren. Er skikkelig ekkelt når høsten kommer, og jeansa må på igjen.
  4. zanta

    Apple CarPlay problem.

    Trådløs Carplay bruker WiFi, ikke Bluetooth (selv om den bruker BT til sammenkoblingsprosessen). Jeg ville startet med å resette bilens infotainment til factory defaults, slettet bilen fra mobilen (både Carplay og Bluetooth), og koblet opp på nytt. Hvis du fortsatt har feil, kan du prøve din mobil på en annen bil. Hvis det feiler der også, ville jeg fortsatt med å tilbakestille nettverksinstillingene på mobilen, og kobel opp på nytt. Ved fortsatt feil, er det ingen vei utenom reset til fabrikkinnstillinger på mobilen (eller kjøpe ny?).
  5. TS har NiceMobil, er det det samme der? Nice har vel kun app, ikke www."mine sider".
  6. Ladefarten er vel ganske lik på VAG-trillingene og Ioniq? Ingen over 50 kW.
  7. zanta

    Taxipriser?

    Uber har dynamisk prising, så av og til er det dyrere enn taxi, som oftest er det billigere. Poenget er at man vet prisen før man bestiller med Uber.
  8. zanta

    Taxipriser?

    La oss få Uber tilbake. Fast pris oppgitt i appen før man bestiller.
  9. Det var også min tolkning. Med 200 % menes 100 % tillegg på grunnlaget. Er dette feil?
  10. Dette gjelder ikke bare eldre fra sykehjemmet. Dersom jeg, eller den jeg hadde "vakt" sammen med i valglokalet, personlig kjente den som avga stemme, trengte de ikke å vise leg.
  11. Min gamle mor på snart 90 brukte sitt forlengst utgåtte pass for legitimasjon i sin bank for noen år siden, så da er det forskjeller (eller endringer) her. Jeg er ansatt som valgmedarbeider i min kommune, og som svar på mitt spørsmål til ledelsen før siste kommune- og fylkestingsvalg (2023) om utgått pass var gyldig legitimasjon for å avgi stemme var svaret ja.
  12. Utgått pass er godkjent som legitimasjon ved flere anledninger, både i bank og når man skal stemme ved norske valg. Hvem er det som ikke godkjenner utgått pass?
  13. Panteverdien er som regel mye lavere enn det man oppnår ved å selge den på annen måte.
  14. I alle boligstyrer jeg har vært med stemmer årsmøtet over et forslag til styrehonorar for året som har gått siden forrige årsmøte. For årsmøtet som avholdes i mai 2024 er det styrehonoraret for perioden mai 2023-mai 2024 det stemmes over. Hvis forslaget vedtas, blir styrehonoraret fordelt utover styremedlemmene iht arbeidsmengde for utbetaling på etterskudd. Jeg har aldri opplevd at dette utbetales på forskudd.
  15. Kan strex sperres hos Nicemobil? Jeg har Plussmobil, og der er Strex et valg under Tjenester i appen, der man kan velge om man ønsker å ha det aktivert eller ikke.
  16. Både app og kodebrikke krever (stort sett) passord i tillegg, så BankID på mobil fremstår for meg som den metoden det er raskest og enklest å bli svindlet på. Muligheten for å bli svindlet er like stor enten man bruker BankID på app, kodebrikke eller mobil. Når man gir fra seg BankID-infoen sin "frivillig" til en svindler, spiller det liten rolle hvor den hentes fra. Uansett hvor sikre løsninger man lager for BankID, hjelper det lite så lenge noen likevel gir fra seg slik info til uvedkommende. Med tanke på hvor mye informasjon som er gitt i alle mulige kanaler er det overraskende at så mange ikke har fått dette med seg.
  17. Enkle brukere har kun én BankID, og de lar seg like lett svindle uansett om de bruker BankID-app, -kodebrikke eller -på mobil. Å skylde mer svindel på BankID-appen gir ingen mening.
  18. Kan det være meldinger/samtaler som ikke er inkludert i abonnementet?
  19. Jeg må da påpeke at dette er et problem du har laget deg selv helt på egenhånd. Det er ingen grunn til å ha BankID fra flere banker.
  20. Siden du har gjort dette selv, er det ditt passord som gjelder for routeren.
  21. Når dette er en Telenorrouter, vil en reset sette den tilbake til det som er satt i Telenors web-GUI.
  22. Du fremstiller dette mer problematisk enn det er: De fleste har BankID fra én bank, og må forholde seg til én app. Det er like lett å bli lurt til å uansett om man bruker BankID med brikke, app eller på mobil.
  23. Alle som har avtale med Telenor om TV/nett har en brukerkonto hos Telenor (bl.a. for å kunne velge TV-kanaler og strømmetjenester). Hvis ikke styret ordnet dette da du flyttet inn, kan du kontakte Telenor selv og få ordnet dette. Spørsmålet er om du har Telenors router eller ikke. Hvis du har en annen router, kan du resette denne til fabrikkinnstillinger og logge inn med standardpassordet for denne. Dette finner du på undersiden av enheten, i brukerveiledningen eller på nett.
  24. Jeg har sparekonto i Landkreditt bank. Funker helt greit, både nettbank og app har vært uproblematiske i bruk. Som bruksbank har jeg OBOS Banken, som er fordelaktig for de som er medlem i OBOS (200 kr pr år). Her kan du legge inn ditt bruksmønster for å se hva som passer best for deg.
  25. Brikke for BankID virker akkurat som tidligere. De som ikke liker å bruke den raske og enkle BankID-appen kan fortsatt bruke brikken som vanlig. BankID er EN app, ikke "en røys med apper". Noen banker utviklet sin egen app før BankID kom med sin, men minst en av disse har gått over til BankID-appen. At noen fortsatt klikker på lenker og går til falske nettsider, hvor de ukritisk gir fra seg all info, er like lett enten man har BankID-brikke, -app eller BankID på mobil. Jeg kan ikke se at dette er bankens ansvar i større grad nå enn tidligere.
×
×
  • Opprett ny...