Jump to content

jocke

Medlemmer
 • Content Count

  2981
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9445 profile views
 1. Ligger to varianter av "STRIX3090_XOC_rebar.rom" i første post, som begge ser ut til å være like? Trykket på lenken som var ved siden av "Asus xoc Rebar 520w", men etter en flash, så ser dette ut til å være "Rebar 1000w"? Etter flashing, så kunne det også se ut som at mining ikke ville fungere? Bruker bare Nicehash på gaming-riggen når den idler, og den klarte aldri starte opp på 3090-en etter flashing (3070 i samme rigg fungerte fint). Reflash til stock BIOS fungerte fint. Reflash til siste stock (med Rebar), fungerte fint. Så kun 1000w-varianten som slet, ser det ut som.
 2. Hvis Skatteetaten mener at alle komponenter i én rigg skal regnes som «én maskin», så måtte de nesten definert min/maks GPU-er i «én maskin» eller tilsvarende. Du har rigger som kanskje bare har et par-tre GPU-er, mens andre har kanskje 12+. Bruk av ordet «kan» i kontekst av «kan regnes som én maskin» er ganske vagt. Jeg er usikker på om de mener at vi selv skal kunne definere det (alt etter hva som egner seg best), eller om det er visse scenarioer hvor det regnes som én maskin, og andre scenarioer hvor det ikke regnes som én maskin.
 3. Ja, utstyr til en verdi av under 15k kan avskrives med det samme («der og da»). Det samme gjelder når verdien går under 15k. Typ at du kjøpte et 3090 til 27k i 2021. Du kan da skrive av 8.1k i 2021. I 2022 vil verdien være 18.9k, hvor du da kan skrive av 5.67k. I 2023 kan du skrive av resterende beløp (13.23k). Om man kjøper komponenter enkeltvis, som ikke er gitt at tilhører en spesifik «maskin», så har jeg tenkt som så at enkeltkomponenter kan skrives av separat, i alle fall de litt dyrere/større komponentene. Om man bygger en vannkjølt gaming-rigg som i teorien brukes mer til mining, enn gaming, og man vil skrive av denne, så er det gjerne ikke like greit at man skriver av alle komponentene hver for seg (siden man da i teorien kan skrive av nesten hele maskinen første året). Det er gjerne det de legger i «Flere komponenter kjøpt hver for seg og satt sammen kan anses som én maskin.». Utstyr som kjøpes i rykk og napp (f.eks. GPU-er) som gjerne er flytende om hører til en spesifikk rigg eller ei, tenker jeg fint kan skrives av separat.
 4. Du kan jo fortsatt skrive det av selv om du ikke miner, slik jeg har forstått det. Så om du kjøpte masse utstyr i 2021, som kanskje ikke vil generere særlig med inntekt store deler av 2022 og kommende år, så kan du likevel skrive det av i 2022. De skriver jo at løse komponenter kan ansees som én maskin, men flere maskiner kan man jo fint regne separat. Jeg mener også det blir feil at verdien på «alle GPU-er» i en rigg med 12 GPU-er skal ansees som «én maskin». Det er jo veldig flytende komponenter også; en flytter de mellom rigger, utvider rigger, osv. Det står heller ingenting om hvor mange år en skal skrive ting av med, annet enn 30 prosent per år. I praksis vil det nesten bare være 3090-kort som må skrives av over 3 år, mens alt annet kan skrives av over 2 år (siden beløpet kommer under 15k etter første avskrivningsår, og således kan skrives av i sin helhet i det andre året). Dette gjelder jo da kun GPU-er til blodpris (15k+). Folk som kjøpte <3080 til MSRP kan vel i teorien skrive av hele beløpet første året. edit: Det kan godt være at Skatteetaten ikke deler mitt syn på at GPU-er er separate entiteter, og ikke en del av «én og samme maskin», men de har ikke akkurat spesifisert det godt nok, så da tenker jeg det får la seg våge.
 5. Hvor er de plassert? Hjemme? Jobb? Rundtomkring? Storby? Er det andre i nærheten, så du faktisk også er witness på noen/alle? Hvor stor andel av de ~95HTN du har fått til nå, skyldes trafikk versus de andre aspektene man tjener på? (vet ikke om man får noe breakdown på det?). Hvilke hotspots er det du har kjøpt? Ser det er flere på listen nå, enn sist jeg så på det.
 6. Tja, er vel antakeligvis gjennomsyret av dritt- og non-standard komponenter. Sikkert dritkjipt OEM RTX 3080 som i tillegg er LHR...
 7. Eneste ulempen er at det kompliserer retur/garantisaker. Jeg bruker JetCarrier flittig, men da spesifikt til produkter som jeg vet med sikkerhet at det ikke er relevant med retur/garantisaker (f.eks. når jeg kjøper ting brukt, eller ting under en gitt verdi). Ser ut som jeg har brukt mailboxde.com et par-tre ganger siden 2010, men da for produkter hvor de ikke sender til Norge, og da stiller jo saken seg litt annerledes. Om jeg skulle kjøpt Leakshield fra AquaComputer nå, så hadde det blitt direkte fra AquaComputer, eller aller helst om TechBay tar det inn på sikt. Det er et produkt hvor reklamasjon fort kan ende opp med å bli aktuelt.
 8. Det ene 3080 Suprim X kortet mitt falt fra ~99MH/s (230W) til rundt 90MH/s (~210W), forble slik noen timer, og har nå lagt seg på 95-96MH/s (222W), hvor den har ligget stabilt siste 4-5 dagene. Er på reise, så har ikke fått sjekket enda, men virket litt rart at den bare har falt ned litt på den måten? Kan det være pads på én av RAM-chippene som har tørket ut, eller har blitt dårlig, som gjør at den throttler på noe av RAM-en? Eller er det «all or nothing» på throttlingen? I så fall burde den vel throttlet mer? Alle de andre Suprim X kortene kjører fint på ~99MH/s (230W) på samme riggen.
 9. Litt rart opplegg det der. Ezil.me har jo f.eks. tak på 100 gwei for å utføre en transaksjon, som betyr at du ikke får betalt det ut (før det evt. synker under), selv om man er villig til å betale mer.
 10. Vannkjøling! Gogogo! Come to the dark side! We have cookies
 11. Det spørs vel helt når man gjør det. Om du selger 31.des med tap, og kjøper ny 1.jan, så har du i praksis realisert verditapet innenfor skatteåret. Eneste fordel måtte i så fall være at du kan trekke det fra annet du ellers ville skattet på. Det er jo ikke noe du måtte skattet for det året (med mindre man har volumer som gjør at formuesskatt av original inngangsverdi kommer inn i bildet). Uten å ha finlest regelverket med lupe, så skulle en tro at man kan realisere tapet uten å selge (ved å føre tapet ved årsslutt), men da blir det for mer tricky mtp. at du må bruke verdien ved årsslutt som ny verdi ved evt. fremtidig salg (og ikke inngangsverdien når du kjøpte/minet valutaen). Virker som det er litt særregler på all things crypto, så det kan godt være dette er totalt skivebom-tolking fra min side
 12. Jeg leste det du skrev. Leser du det jeg skriver? (= Du bekrefter med andre ord at du måtte betale MVA-en for å få varene? (eller i alle fall betale MVA for at du skal få det raskere?). Jeg har handlet en del i utlandet med DHL som transportør, og jeg har utelukkende fått faktura i etterkant av at varen er ankommet postkontor og avhentet (eller levert på døren), og betaling til DHL har således null effekt på hvor raskt jeg får varene.
 13. Måtte du betale MVA-kravet før du fikk varene? Woot? Ja, det er helt sykt. Jeg måtte betale 753 kroner i rene gebyrer (utleggsgebyr for momsutlegg, samt fortollingsgebyr) til DHL, i tillegg til 1674 kroner i moms. Dette på en EKWB-ordre på 6699 kroner. Altså mer enn 11% av original kjøpesum bare i gebyrer til DHL. Har du noe luftstrøm som passerer bakplaten? Jeg vippet en plass mellom 100-102 grader på minnet når jeg gjorde lett mining (~115MH/s, i stedet for full guff på 120-122). Det var dog med cirka null luftstrøm over bakplaten. Med aktiv bakplate trykker jeg 122MH/s og ligger mellom 73-76 grader på minnet.
 14. Må jo ha minst to, så man har en i reserve
×
×
 • Create New...