Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/11/21 in all areas

 1. 6 points
  De vant også over vanlige folk som plutselig ikke får satt opp hytter på eiendommene de har kjøpt, selv om det aldri er rein i nærheten. Men å gidde å hente flokken når den beiter ned gresset på jordene til vanlige bønder, nei det blir for mye å forlange...
 2. 6 points
  Når du har fulgt med i denne tråden så lenge som du har gjort så burde du vite at ingen her har noe inside-informasjon fra noen av butikkene. Elkjøp har heller (nesten) aldri slipp, men raffles...
 3. 6 points
  Om du skal koseprate om Playstation 5 så finnes det en tråd for nettopp det: Ta ett hint da mann. Jeg tror egentlig du bare er her for å trolle siden du ikke ser ut til å ha egenskapene til å sikre deg konsoll selv med ett utall av drops over lengre tid.
 4. 6 points
  Flere eiere har opplevd dette. Når man tenker på hva man får fra Porshce, Audi, Lucid, Mercedes og BMW så må man virkelig være blodfan for å betale 1,3 mill for det her.
 5. 5 points
  "The time you enjoy wasting, is not wasted time"
 6. 5 points
  Da er det vel greit at reinsamene klarer seg uten statlig innblanding i alle saker. Inkludert subsidiering av reindriften. Skal de leve som urfolk så klarer de vel det?
 7. 5 points
  altså, hvis man først skal si det om WoW, så kan man likeså godt dra den lengre å si at det strengt tatt er like bortkasta tid som å spille i timesvis , punktum... Men som en hobby så er det opp til enhver hvilke interesse man har, noen liker RTS som Age of empires, andre battle royale som PUBG, Warzone, osv. Men satt på spissen er det ingenting i livet mitt som har vært like tidstyv som spilling, jeg trekkes ofte mot spillmediet på bekostning av andre "fornuftige" oppgaver som hadde gitt livet mer verdi. Men eneste gangene jeg faktisk føler dette, er de gangene jeg blir knertet av en cheater etter å ha lootet og samlet utstyr i lang tid. (som av en eller annen grunn har fått den langt mer respektfulle tittelen "hacker" idag)
 8. 5 points
  De er relevante innenfor poenget. WRC = De kjører konstant på kanten av hva bilen takler, og er ofte over. Unnamanøvre = Man er ofte over kanten. Hvordan vil en Yoke være å håndtere når man er over kanten? Hvorfor velger ikke WRC f.eks å bruke ei yoke? Hva er grunnen til at go-kart og F1 bruker yoke?
 9. 5 points
  Nei, det stemmer. Ingen andre i verdenshistorien har hatt problemer med noe som helst. Som tydeligvis er en forutsetning før man påpeker i hvor elendig forfatning Teslas test-, utviklings- og kvalitetsapparat er.. Dette er altså en bil til luksuspris og da burde man forvente at de la et snev av ære i å levere et produkt som ikke endte opp med en leveringstråd som dette: Model S Plaid/LR 2021 Refresh Issues Thread Så til og med rattet er i Beta. Si meg, er det en eneste ting på Tesla som ikke er i en form for Beta-versjon?
 10. 5 points
  Et lite spørsmål! Hvor mange reineierfamilier er berørt av vindparken og på hvilken måte er de berørt? Forskning har vist at beiting skjer ganske problemfritt innen vindparker (forskningsprosjekter gir ulike svar). Om det berører bare en familie så er en erstatning på 90 millioner ganske heftig. Så vidt jeg har forstått er beløpets størrelse som vindkraftbygger/eier har reagert på. Om det skal koste så mye blir utbygging mange steder umulig der det er samiske interesser.
 11. 5 points
  Med lov skal landet bygges! Håper dette går helt hjem hos NVE, OED, Norwea og andre som har tilrettelagt og fasilitert den subsidierte rasering av urørt norsk natur og kultur som vindkraftutbyggingen på land har vært de siste 10 årene.
 12. 5 points
  Selvfølgelig er det relevant? Vi bor i et klima med snø, is og slaps. Vannplaning regner jeg med de fleste av oss opplever 1-2 ganger i løpet av levetiden vår, hvis ikke mer. I en nødsituasjon, så har yoken i den bilen der justert ned sannsynligheten du har for å få rettet opp bilen igjen betydelig - om/hvis man er uheldig i måten bilen roterer ved vannplaninga.
 13. 5 points
  Si ifra til RallyX og WRC at de burde høre på Tesla og utnytte yoke fremfor normalt ratt. Eventuelt, ta bilen din ut på en parkeringsplass og sladd litt, og si ifra hvordan det hadde sett ut med ei yoke og 800-900 grader rattutslag.
 14. 5 points
  Jepp, vi har nok med de tullete konspirasjonsteoriene som florerer. Best å forholde seg til virkelighetens verden, med faktaopplysninger og en vitenskap som kommer fram til stadig mer informasjon om viruset og hvordan minske skadevirkningene. Men du velger vel å ikke forholde deg til faktakunnskap, skjønner jeg.
 15. 5 points
  Nei, dette anlegget ble påbegynt lenge før MDG oppstod. Har allerede rukket ti års drift, og forut for det var det analyse-, planlegging- og byggefaser. Så om du ønsker å ansvarliggjøre ett enkeltstående parti, må du nok grave og lete litt lenger bakover. Selv har jeg ikke tro på at et parti alene kan ta all skyld. Selv med flertallsstyre, har opponenter og andre anledning til å informere om dårlige valg/investeringer i media o.l. Hvorfor satt alle andre stille i båten og så på at den sank? Nei, det er mer sannsynlig en systemsvikt, som @Simen1 er inne på, og ikke enkeltstående partiers feil.
 16. 4 points
  Absolutt, men Tesla-gjengen er de som ikke forstår at elbilsubsidiene først og fremst gagner de som har mest fra før.
 17. 4 points
 18. 4 points
  Følges mønstret fra lengst nord i landet, så beiter reinen uforstyrret under turbinene så snart erstatningen er på konto. Viktigste forskjellen er at ATV-ene bruker veiene, og kommer raskere inn og ut av området.
 19. 4 points
  De kunne gjort som alle andre som selger biler til luksuspriser: Valgt noe annet enn det billigste materialet og gjort litt tester.
 20. 4 points
  Da forstod du bare ikke referansen. Hva trur du jeg egentlig mente med å inkludere WRC og det å ratte på ei parkeringsplass med ei yoke og 800-900 grader rattutslag? Poenget er selvfølgelig at man ikke hadde hatt like god kontroll som med et vanlig ratt, og at det er en grunn til at WRC og RallyX utnytter rattene de bruker. De kjører bilene på kanten konstant, og det burde vise hvorfor vi i en unnamanøver, eller ved vannplaning helst burde utnytte vanlig ratt. Det har jo litt å si å kunne klare å beholde bilen på veien vs det å smelle inn i et tre pga man ikke har kontroll på rattet/yoken.
 21. 4 points
  Også litt påfallende at en kollega på jobb som har vært aktive tinderbruker i 6-7 år nå stadig vekk sliter med klin gærne damer som nå er ekser. En av de er han i rettsak med, noen har sendt torpedoer og gærne kamerater på døra osv. Når han ikke kommer på jobb så er det i 6 av 10 tilfeller pga. tinder relatert drama. Og når han sukker over vanskelige kvinnfolk er det alltid noen han traff via tinder. Ei forsøkte også å anmelde han for voldtekt noe hun vistnok gjorde med flere. Det betyr ikke at alle er slik der men tinder er definitivt litt "crazy magnet" og det er en av årsakene til at jeg slutta med det. I et av tilfellene fikk jeg en dame på døra med ryggsekk som hadde flytta ut et annet sted og forventa å kunne bo hos meg. Hun hoppa fra mann til mann for å ha et sted å bo. Hvordan hun fant adressen min aner jeg ikke. Man kan også bli lei av x-antall forespørsler om man er villig til å pusse opp hennes leilighet når man skal slappe av på middag hos henne. I et annet tilfelle kom en av eksene for å hente TVen sin som dama hadde nektet å levere tilbake osv. Ikke minst har man oppdaget at noen plutselig hadde samboer ja. Husker også jeg venta på ei som jeg skulle ut å spise med. Hun var 1 time forsinket og da hadde jeg dratt hjem. Unnskyldning var at hun var el-overfølsom og ikke kunne ringe for å gi beskjed og var drit forbanna på meg som hadde dratt hjem når hun til syvende og sist kom dit. Så har du et utall av de som bruker tinder for å få en gratis lunsj eller middag ute. Det var jo lett å avsløre når man sa hun fikk betale for seg selv og dramaet startet.
 22. 4 points
  Hvorfor fortsetter du å påstå at Ioniq ladere raskere? Den lader jo beviselig treigere og throttler hastighet før. Jeg har ikke tenkt å site og plotte ladekurven, men utifra videoen så er ioniq sin ladekurve mye dårligere enn den som er postet i tråden her i virkeligheten. Model 3 sitt batteri blir ikke for varmt. Det er nettopp det som er forspranget Tesla har på de andre produsentene. De har bedre batteristyring, bedre kjøling og varming. I tillegg kan Tesla hente inn data fra hele flåten sin for å lære og finne situasjoner som bør optimaliseres. For deretter å pushe ut ny software og firmware til komponenter som trenger det. Ingen andre produsenter har denne muligheten, og det er det som gjør at Tesla ligger sånn ca. 5 år eller mer foran de andre. Så man kan forvente at ladekurven på 2020 og 2021 modellene blir bedre etterhvert, og kanskje matcher 2019 bilene, som har vært lenger på markedet og fått inkrementelle forbedringer hele veien ettersom Tesla har fått mer og mer data på modellen
 23. 4 points
  Bilde av den nye strukturelle batteripakken til Tesla. Det er Model Y som er avbildet men kommer vel til Model 3 også. Som man ser blir det plass til mange flere celler og jeg vil tro man lett kan bikke 100kWh+ på en Model 3 med dette uten at vekten øker. Gammelt batteri på bilen i bakrunden. Litt vanskelig å se men det er altså 4 rader med batterier i dem, og all innpakkingen tar mye plass.
 24. 4 points
  Her har du desverre blitt ført bak lyset. Også er det Buzz Aldrin du tenker på. Av en eller annen grunn må du ha godtatt et svært kort klipp som bevis, eller noe slikt, for intervjuet i sin helhet bekrefter på ingen måte månelandingene som falske. Åtteåringen spør om hvorfor ingen har vært på månen på lang tid. Buzz er gammel og dårlig til å formulere seg, men mener at en av grunnene er at de ikke reiste tilbake igjen. Mot slutten av det samme svaret beskriver han jo den første månelandingen som en reell ting som faktisk tok sted. Åtteåringen: Why has nobody been to the Moon in such a long time? Buzz: That's not an eight-year-old's question. That's my question. I want to know, but I think I know. Because we didn't go there and that's the way it happened, and if it didn't happen it's nice to know why it didn't happen, so in the future if we want to keep doing something, we need to know why something stopped in the past that we wanted to keep it going. Money is a good thing. If you want to buy new things, new rockets, instead of keep doing the same thing over, then it's gonna cost more money. And other things need more money too. So having achieved what the president wanted us to do, and then what thousands, millions of people in America, and millions of people around the world... You know when we toured around the world after we came back, the most fascinating observation was signs that said 'We did it'. Not just us. But we, the world. They felt like they were part of what we were able to do. And that made us feel very good. Hele intervjuet.
 25. 4 points
  Folkens, flere OT innlegg er fjernet. Dette er ikke en generell gaming chattetråd. Dette innlegget skal ikke kommenteres.
 26. 4 points
  Kanskje det som ble ødelagt burde bli ødelagt. Om man ikke klarer å vise oppmerksomhet til noen uten å samtidig overskride deres grenser uten noen gjensidighet, er man kanskje ikke debut-klar.
 27. 4 points
  Enhver som trekker frem Polen som eksempel til etterfølgelse i spørsmål som har med ytringsfrihet og menneskerettigheter å gjøre har effektivt sett meldt seg ut av debatten.
 28. 4 points
  Jeg antar at dette kun er en sak om merking. - Du får uansett ikke ladet et 12V-batteri skikkelig med 12V ladespenning. Disse har Ideell ladespenning på14,2-14,4 volt, så dette er nok helt riktig.
 29. 4 points
  Utrolig håpløs fremstilling. Selvfølgelig koster det å bli kvitt avfall, det må behandles og det koster penger. Avhengig av hvilke briller man ønsker å ta på seg så kan man fremstille alle offentlig tjenester som et pengesluk.
 30. 4 points
  Spørsmålet er hva som skjer når samme biler møtes i et lyskryss og den ene må vente i 5 min for å bli «klar»
 31. 4 points
  Varmtvannsberedere er nok mye verre for nettet og har vært det de siste 60 år minst. De går på for eksempel på morgenen med 2 kW i nesten alle husholdninger ca samtidig og ca 10 til 20 kWh per døgn. Det samme gjentar seg gjerne på ettermiddagen også ganske konsentrert i tid. De er altså i stor grad på samtidig som effektkapasiteten er mest utfordret av annen strømbruk. I snitt vil det også være litt mer enn en elbil per husholdning (når alle fossilbiler hviler på de evige jaktmarker) og denne vil behøve 6 kWh per døgn. Men her vil det meste av lading skje på natten da en har god effektkapasitet. Så kan man si at noen lader 60 kWh sammenhengende med 7,4 kW. Men da går det ofte en uke til at neste lading skjer. Altså per trafo (og det er i trafoen problemet ligger) så er det 50 husholdninger som alle lader på sin måte og statistikk viser at lading spres på en slik måte at summen av de 50 er ca lik per dag og som sagt tidligere, det meste skjer om natten. Så NVE's bekymring for elbillading er fullstendig utdatert da varmtvannsberedere som er mye verre for effektkapasitet, aldri er blitt nevnt som et problem verken av NVE eller andre! Men det er mye bedre å ta problemene på forhånd i fall de aldri skulle manifestere seg! Og det er en god unnskyldning for å kreve inn mer penger for å bøte på tidligere manglende oppgradering (nok penger har man hele tiden fått, men pengene har gått til andre ting).
 32. 4 points
  Ja, det er sikkert mulig å venne seg til det etter "noen tusen km". Samme kunne man sagt om rattet var byttet ut med to spiker. Men hvis det ikke er noen fordeler, hva er vitsen? Ellers blir det opp til om man skal stole på sin egen vurdering, samt det som Concumer Reports, Edmunds og en rekke biltestere mener eller en Youtuber som lever av klikk. Virker som de fleste som har Tesla mener Yoke er en showstopper. Men det finnes jo alltids en liten håndfull som godtar alt. Og det er vel stort sett markedet for denne modellen.
 33. 4 points
  Du snakker for alle menn her nå eller? Men du ødelegger hele diskusjonen, både fordi det er off-topic ( TS ønsker tips til hvordan starte samtale med menn) og fordi du forfekter ett utrolig forkvaklet og gammeldags syn på hvordan samspillet mellom menn og kvinner skal være. Gå et annet sted er du snill.
 34. 4 points
  Hvorfor i all verden skal jeg finne på egne eventyr, og lage ville spekulasjoner som ikke har noe med virkelighetens verden å gjøre?
 35. 4 points
  Ikke noen heldig sak, selvfølgelig, men håndtering av søppel er vel i utgangspunktet en utgift. Utgiften har bare blitt litt for stor?
 36. 4 points
  Mangler bare opppussing av GTA 1 & 2 og en tre-fire releaser til av GTA5 så kan vi kanskje håpe på GTA 6 rundt 2070 eller deromkring?
 37. 3 points
  "Reineierne mente at utbyggingen krenker deres rettigheter til kulturutøvelse" Å kjøre rundt med 4-hjuliner og snøskutere, er det kulturutøvelse. Moderne tamreindrift påfører naturen store skader. Et område på størrelse med Danmark blir desimer, jorderosjon og stygge spor etter 4-hjulingene. I tillegg er det en næring som ikke kaster av seg noe. Næringen har allerede sugerør i "statskassen" Spis ikke reinkjøtt.
 38. 3 points
  Om du har et gjennomsnittlig kosthold spiser du aluminium hver eneste dag og du har fått i deg MYE mer aluminium enn det som er i enkelte vaksiner. Boostrix Polio injeksjonsvæske, suspensjon i ferdigfylt sprøyte Vaksine mot difteri, tetanus, kikhoste (acellulær, komponent) og poliomyelitt (inaktivert), (adsorbert, redusert innhold av antigen(er)) Sammensetning av Boostrix Polio Virkestoffer er: Difteritoksoid1: ikke mindre enn 2 internasjonale enheter (IE) (2,5 Lf) Tetanustoksoid1: ikke mindre enn 20 internasjonale enheter (IE) (5 Lf) Bordetella pertussis antigener Pertussistoksoid1: 8 mikrogram Filamentøst hemagglutinin1: 8 mikrogram Pertaktin1: 2,5 mikrogram Inaktivert poliovirus type 1 (Mahoney stamme)2: 40 D-antigen enheter type 2 (MEF-1 stamme)2: 8 D-antigen enheter type 3 (Saukett stamme)2: 32 D-antigen enheter 1adsorbert til aluminiumhydroksid, hydrert (Al(OH)3) 0,3 milligram Al3+ og aluminiumfosfat (AlPO4) 0,2 milligram Al3+ 2dyrket i VERO-celler Mattilsynet EUs mattrygghetsorgan EFSA publiserte en vurdering av aluminium og inntaket av aluminium hos den europeiske befolkningen i 2008. Konklusjonen var at en vesentlig andel av befolkningen får i seg mer aluminium enn grensen som er satt av WHO (1 mg/kg kroppsvekt i uken). Ifølge EFSA er mat hovedkilden til det høye inntaket. EFSA og JECFA har kun vurdert inntak av aluminium gjennom mat og drikke, og det tolerable inntaket ble i 2012 endret til 2 milligram i uken, per kilo kroppsvekt (FAO/WHO). Mengden aluminium fra vaksiner i det totale regnestykket blir forsvinnende liten. Selv om man tar høyde for at opptaket fra mat og vaksiner er ulikt.
 39. 3 points
  Jeg meiner reineierne har fått for mye makt. Min personlige meining er at staten i Norge skulle lagt ned sametinget og fratatt reineierne all makt utover det en vanlig norsk statsborger har. Reineierne skulle vært regnet som en helt vanlig norsk statsborger uten noen særskilte rettigheter annet enn å drive med rein slik bønder driver med sau og andre beitedyr. I Russland bestemte Putin å legge ned det russiske sametinget og gir ikke reindriftsutøvere noe som helst makt eller råderett annet enn å stemme ved valg.
 40. 3 points
  Det hadde, om ikke annet, vært et utrolig artig sosialt eksperiment om Tinder innførte en slik funksjon. Aberet er vel at de som ikke er klin gærne likevel krysser av fordi man synes det er morsomt, mens de som faktisk er klin gærne lar være og blir dødelig fornærmet. (Det er alle andre i hele verden som er dumme/gærne, det er jo aldri MEG det kan være noe galt med må vite!). Men kunne likevel vært interessant å se reaksjonene på dette.
 41. 3 points
 42. 3 points
  Simen og Theo, dere er jo inne på noe; Man kan finne mye "rart" på apper som Tinder. Dette med gale damer får meg til å tenke på den her fra den australske komikeren Neel:
 43. 3 points
  Jeg tror du misforstår noen vesentlig. Hvem har sagt at mangel på råvarer er årsaken til mangelen på halvledere? Slik jeg har forstått saken så er en av årsakene produksjonskapasiteten. Elbiler har ingen skyld i dette. https://www.bbc.com/news/business-58230388 Denne saken handler om at i lys av halvledermangelen så velger bilprodusenter å bruke chips til elbiler i stedet for fossilbiler, fordi førstnevnte har bedre marginer. Så "gladnyheten" er at produksjonen av elbiler går ganske bra til tross for chip mangelen.
 44. 3 points
  Du roter: det brukes ikke sjeldne jordarter i batterier - de brukes i permanentmagneter. Og forurensning av utvinning drukner sammenliknet med forurensning av bruk og utvinning av fossile brensler
 45. 3 points
 46. 3 points
  Dummeste jeg har hørt. Snakk om å være totalt blåst for perspektiv. De aller fattigste har aldri i verden råd til investeringen det er å kjøpe noe nytt, eller brukt som er forholdsvis nytt. De kjøper skrap de kan fikse for egenhånd og kjører de til de ikke blir EU godkjent lenger.
 47. 3 points
  Mhm, men det gjelder jo da også i høyeste grad for de som sier at de opplever slike ting. Forskjellen er at logikk og forskning tilsier at de som ikke opplever dette, ikke lyver, mens de som sier at de opplever dette ikke har noe tilsvarende å lene seg på. Konklusjonen blir dermed at de som sier at de opplever dette, mest sannsynlig er de som lyver. Etter å ha lest det du skriver, lurer jeg veldig på hvordan du avgjør hva du tror på og ikke av det du finner på nettet (eller generelt for den del).
 48. 3 points
  Å brenne det i eksisterende fjernvarmeanlegg gir energi og er allerede betalt for. Man trenger ikke noen spesielle briller for å forstå det er bedre enn ingen energi og mye dyrere pris. Hvor jeg bor må fjernvarme anlegget kjøpe og tilsette olje fordi de ikke har nok brennverdi i søplet, samtidig som matavfallet blir kjørt bort til dette tullet.
 49. 3 points
  Enkelte klarer å skade seg selv om du låser dem inne i et rom dekket av madrasser. Så jeg har liten tro på det utsagnet. Vertfall i det tillfellet her
 50. 3 points
  @Comma Chameleon https://www.digitaltrends.com/computing/crypto-miners-bought-25-percent-of-gpus-in-2021/ https://www.tomshardware.com/news/700000-gpus-shipped-to-miners-first-three-months-2021 Legger til kilden for artiklene også: https://www.jonpeddie.com/blog/crypto-minings-half-a-billion-dollar-impact-on-aib-sales Fin liten graf der som viser hvordan krypto har hatt effekt på kortsalg gjennom årene. Hadde dette truffet i en tid med generelt god tilgang på komponenter, og ingen pandemi kunne vi sikkert merket mindre. Men welp
×
×
 • Create New...