Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/10/19 in all areas

 1. 6 points
  Du vet city har to spillere som heter Silva ja? Om ikke er det litt flaut
 2. 6 points
  Spørsmålet som stilles: "Dersom du har bil i dag, regner du med å erstatte denne bilen en gang og i så fall med hva?» Hvilken bil er Norges mest kjøpte gjennom året? Jo det er faktisk en bruktbil. Ca 500.000 bruktbiler selges per år og ca 150.000 nybiler. Av bruktbilene er bare en forsvinnende liten andel elbiler. Statistikken tilsier altså at når folk skal ha "ny" bil så velger 77% en bruktbil (som svært sjelden er en elbil!). Gitt at 650.000 får "ny" bil hvert år og 40% satser på en elbil neste gang, så vil det utgjøre 260.000 elbiler per år. Hvilket jo er oppløftende! For den øvre middelklasse er "ny" bil kun å forstå som en fabrikkny bil. For folk flest er fabrikkny bil unntaket når de skifter ut sin bil. Min konklusjon: Denne undersøkelsen er så lite intelligent at den sier ingenting om hvilke planer de har som vil skifte ut sin nåværende bil med en NY bil!
 3. 5 points
  "Ladeproblematikken", som i all hovedsak gjelder de uten fast parkeringsplass, vil fortsatt være der med ladehybrid. Og kan du ikke lade de - hvor på skalaen er forbruket på en hybridbil da??
 4. 5 points
  Basert på? Salget av elbiler i Juli i år utgjorde over 50%. Altså langt nærmere det som kommer frem i undersøkelsen enn dine estimater. Og det kommer jo nye modeller på rullende løp fremover som vill gjøre det enklere for folk å velge elbil.
 5. 5 points
 6. 5 points
  For min del er det svært befriende å slippe å fylle bensin. Har lang rekkevidde og lader enkelt hjemme
 7. 5 points
  1. Fordi det var glatt. 2. Har det noe som helst å si? Jeg kjører alltid etter forholdene. 3. Så fordi jeg sier at jeg har kjørt fem under fartsgrensa så tror du automatisk at jeg har brukt sommerdekk? Hvordan fungerer den logikken? Vinterdekk betyr ikke at man alltid kan holde fartsgrensa.
 8. 4 points
 9. 4 points
  Hva faen er det du ønsker. Taper city her er united et steg nærmere 4.plassen
 10. 4 points
  Utslippene MÅ til 0 innen 2050. Det må være målet. Evt littegrann utslippskutt fra hybrider av størrelsesorden du nevner er som å pisse i havet... det er også bruken av elbiler i dag, MEN, elbilene er også del av en omstilling av samfunnet til utslippsfritt. Det er ikke hybridene. Det er ombygging av infrastruktur og samfunn som er målet, ikke utslippskuttene per kg. Når en er helt nødt til å ned i 0 utslipp så hjelper ikke prosentvise reduksjoner.
 11. 4 points
 12. 4 points
  *ikke kast meg ut av forumet* Jeg liker ananas på pizza.
 13. 4 points
  Om ikke Specsavers lager en reklame av dette, må noen gjøre det for dem.
 14. 4 points
  Du anbefaler ikke en 60-åring å investere i enkeltaksjer basert på dine egne, høyst spekulative, tanker.
 15. 4 points
  Jeg har forståelse for at marinen må øve på å seile uten AIS, MEN det kunne i de tilfellene være en "på vakt" som ser på en AIS-mottaker, og som tar over kommando dersom det gjøres feil... Slik at det blir nesten som en kjøreskolelærer som har dobbelt pedalsett.... Denne personen trenger kun å stå bakerst på broen og se på en skjerm.
 16. 4 points
  Mao det er lite eller nesten ingenting de kan "ta" Sola TS for. Ang AIS så skulle en nesten trodd at så lenge man opererer i områder der det er en høyst rimelig forventning å møte annet trafikk så burde man handlet deretter. Navigasjonslys... meh, for å si det slik fregatten har nok kapasitet å "finkjemme" alt rundt seg med radar og andre midler så det holder. Året er ikke 1949 men 2019, teknologien er deretter. Og til sjuende og sist fikk broen nokså klar beskjed om kommende kollisjon. Å si at Sola TS hadde såpass orientering at de kunne se (enten på radar og/eller visuelt) en kommende kollisjon, og at de på broen til KNM HI ikke kunne gjøre det samme og "bare forvekslet noen lys" er tynn suppe fra de sistnevnte.
 17. 3 points
  Artig konspirasjonsteori. Har du noko som helst dekning for han utanfor eigen fantasi, eller er dette noko tusenvis av politikarar over heile landet held for seg sjølve? Til å auke straumforbruket, og dermed prisen, er elbilar ekstremt lite effektivt. Då er det betre å elektrifisere nokre felt i Nordsjøen. Elbil er ein veldig billig måte å redusere store mengder utslepp på, på grunn av dei mange positive sideeffektane dei har. Spesielt reduserte utslepp av NOx, partiklar og mange helseskadelege stoff frå eksosen, som fører til reduserte utgifter i helsesektoren. Det finst billigare tiltak, men dei billige tiltaka monnar veldig lite. Sjå: https://www.miljodirektoratet.no/publikasjoner/2016/oktober-2016/tiltakskostnader-for-elbil/
 18. 3 points
  Hvorfor fyller du denne tråden med dette?
 19. 3 points
  Morsom du, akkurat som Pool fansen får noen år siden, vi bryr oss om toppen selv om vi ikke er der selv
 20. 3 points
  Det er ingen overraskelse. Ironien i dette er at mange av de som profilerer hele liven på nett og godtar hva-det-skal-være for å få tilgang til såkalte "sosiale" medier, er svært så skeptiske til overvåking fra norske myndigheter. Nå kjøper folk også såkalte "smarte" dingser og kobler dem til hjemmenettverket uten å blunke. Mange av disse "smarte" dingsene har svært lav sikkerhet, og man risikerer at man blir hacket og frastjålet identiteten sin, samt brukernavn og passord, tømt sparekonto, bli avlyttet via "smarte" høyttalere, etc. Er dørlåsen koblet til samme nettverk risikerer man også å komme hjem til fraflyttet hjem.
 21. 3 points
  Jeg har en win8.1 pro lisens jeg kjøpte i 2013 eller noe sånn. Denne bruker jeg fortsatt for å aktivere win10, har vel brukt den på de 5 siste "hovedmaskinene" mine. Denne er knyttet mot min MS konto. Velg "dont have key" under install av win10, logg på MS konto etter install og aktiver så Windows fra kontrollpanel/system vba win8 nøkkel. Fungerer fint her iallfall .. sist utført for et par mnd siden.
 22. 3 points
  Airbnb er en grusom ide. Spesielt hvis du har betalt depositum på leiligheten kan huseier blir forbanna av mindre, og holde tilbake depositumet. Fremleie er absolutt ikke lov - ingen huseier ville akseptert det. Du må betale ut oppsigelsestiden, men som det er nevnt i tråden disponerer du (og bare du) leiligheten frem til da. Derimot kan du foreslå ovenfor huseier at du kun betaler halv husleie dersom han vil ha nøklene før oppsigelsen er over. Jeg har selv gjort dette - og det er en win/win for begge parter.
 23. 3 points
  Radioreklamen begynner med typiske maritime lyder som maskindur, måker osv, og en mann som nynner til "In the navy" av Village People på radioen. Så høres det over samband i bakgrunnen "Drei Helge Ingstad, drei", før det går over til skrapelyder og "skulle gått til Specsavers".
 24. 3 points
  Det er da heller ingen tvil om skyldspørsmålet. At rapporten ikke skriver det enda tydligere, tror jeg handler mest om å ikke sparke en død hest og værne om de som har dummet seg ut. Uansett hva det hadde stått i den rapporten så hadde aldri folk kommet til å trodd noe annet en at all skyld ligger hos Helge Ingstad. Men man kan selvsagt peke på ubetydelige og irrelevante småfeil hos andre, bare for å avlede litt ubehagelig oppmerksomhet.
 25. 3 points
  Trafikksentralen skulle sagt det som losen på Sola sa. Nemlig "sving unna, din tosk". Men det ble sagt, bare av noen andre. Kapteinen Kåre syntes det var viktigere å holde stø kurs. Så det hadde han nok gjort, uansett hvem som gav beskjeden.
 26. 3 points
  Det hadde vel ikke gjort noen forskjell likevel. Når Kaptein Kåre får beskjed fra losen på sola om at "sving unna, ellers kollliderer vi!!!!", og Kaptein Kåre bare halvsover videre? Da tror jeg kanskje at han hadde halvsovet akkurat like godt, om nøyaktig samme beskjed kom fra trafikksentralen.
 27. 3 points
  Må da være helt greit å svare på en slik kommentar på måten han gjorde. Akkurat som om noen kommer og kommenterer om korrupsjon eller andre passe alvorlige anklager relatert til artikkelen. Da er det helt innenfor å komme med et motsvar.
 28. 3 points
  Skremmene råd som postes her. Enkeltaksjer og Bitcoin? Kom igjen. Det er kanskje greit for en på 25 år som nettopp har tjent sin første lønn og trenger en lærepenge i hvordan enkeltinvesteringer er praktisk talt det samme som gambling. Banken vil anbefale svindyre fond som de tjener masse på, med høy risiko. Indeksfond er det trygge, smarte og lønnsomme valget skal man velge fond. Som 60 åring ville jeg nok heller brukt pengene på å leve litt. Reise på ferie, kjøpe en drømmebil, kjøpt en hytte. Det vil jeg påstå er den beste investeringen han kan gjøre. Hvis han ikke er så opptatt av å bruke penger, og heller ønsker at de skal gå som arv, er globalt indeksfond det soleklare enkleste valget. Ingen vits i å stresse med bitcoin, enkeltaksjer, bolig osv. når sannsynligheten er så høy for å tape når man ikke vet hva man driver på med.
 29. 3 points
 30. 3 points
  AP arbeider stadig like iherdig for fleire fattige born, ser eg. Kor mange elektriske alternativ til under 600.000 har ein familie med fleire enn tre ungar?
 31. 3 points
  Dette stinker luksusskatt. Jeg er for all del ikke en motstander av at elbiler også må skattes av, men la oss nå skattelegge over hele fjøla basert på reelle faktorer, ikke misunnelse av finere biler.
 32. 3 points
  "Kystverket bør gjennomgå og forbedre trafikkovervåkingen, med hensyn til bemanning, oppgaver og tekniske hjelpemidler." Harmonerer dårlig med de siste 20 års systematiske nedleggelse av kyststasjoner etc.
 33. 3 points
  Fra presentasjon av rapporten har det kommet frem svært lite om kapteinens rolle og ansvar på Helge Ingstad. På et skip er det alltid kapteinen som har det endelige ansvaret, selv om han ikke var på broen på et ulykkestidspunkt. Slik må det være, ellers ender man opp med ansvarspulverisering der ingen kan stilles til ansvar. Men også kapteiner må sove innimellom. Og da gir man ansvaret og myndigheten til en annen kvalifisert person, i denne saken vakthavende. Men det er fremdeles kapteinens ansvar å påse at denne personen er kvalifisert og i stand til å utføre oppgaven. Dersom det ikke var kvalifiserte personer tilgjengelig, hadde da kapteinen virkelig ikke andre muligheter? Kunne han ikke beordret skipet til å ligge i ro inntil han hadde fått sovet ut? Eller i det minste gått med sakte fart? Dog, dersom kapteinen fikk ordre fra sjøforsvarsledelsen om rask hjemreise, burde kapteinen anbefalt at det ikke var mulig pga mangel på egen søvn og mangel på kvalifisert vakthavende som kunne føre skipet. Dersom sjøforsvarsledelsen da ignorerte dette, må skylden rettes mot sjøforsvarsledelsen selv. Det har vært alt for mye snakk om vakthavendes manglende erfaring, uten å se på hvordan kapteinen og sjøforsvarsledelsen har utførte lederskap og hvorfor kapteinen overlot kommandoen til en ukvalifisert vakthavende og lot denne personen føre skipet i høy hastighet. Også alt snakket om skyld og mangler hos trafikksentralen og tankskipet er med på å tilsløre hva som kan være det virkelige problemet og hvordan dette problemet bør løses. Et krigsskip, som i utgangspunktet skal kunne være usynlig for andre skip, kan ikke basere seg på andres velvilje og intensjoner. Da vil en eventuell fiende få en lett match med å slå ut et norsk krigsskip. Krigsskip, og forsvaret førøvrig, må kunne fungere uavhengig av andre sivile instanser i en konfliktsituasjon. I en reell konfliktsituasjon kan man ikke regne med at trafikksentraler alltid vil være operativ, og man kan heller ikke regne med at fiendtlige skip vil identifisere seg korrekt. Kanskje vil dem prøve å kamuflere seg om en oljeterminal.
 34. 3 points
  Du trenger ikke å ha en AIS sender for å bruke AIS. Du kan ta i mot AIS signaler med en AIS-motaker, og få kollisjons-varsling. Det er bare de andre som ikke ser deg... Slikt utstyr blir gjerne brukt av mindre båter...
 35. 3 points
  WiFi kan kobles ut med et par tastetrykk, og flere maskiner har også en dedikert bryter for dette.
 36. 2 points
  Egentlig ikke. Jeg så ingen stygge situasjoner eller klar sabotasje av spillet. Syns dommeren la lista høyt, samtidig som spillerne ikke så ut til å miste hodet av den grunn. Men kanskje har du et poeng. Sterling burde kanskje fått et for å gjentatte ganger ha kjeftet på dommeren. Han var helt ekstrem denne kampen. Du kunne se at frustrasjonen tok overhånd.
 37. 2 points
  Er nok personinfoen din de egentlig er ute etter.
 38. 2 points
  I disse miljø og klima dager, så burde egentlig strategien være "lever inn din PS4 og få rabatt på PS5". Så lenge man kan spille PS4 spill på PS5 da, slik har man gjort alt mer klimavennlig.
 39. 2 points
  Nå blander du virkelig kortene. Det er åpenbart ingen statistikk om fremtidig salg.
 40. 2 points
  Jeg er forbauset over havarirapporten. Den påstår av Vaktsjefen trodde lysene kom fra *Stureterminale. Vaktsjefen trodde det var fast land til høyere for lysene, og hvis han svinge til styrbord så ville Helge Ingstad gå på land. Hvordan kan det ha seg at han kjører i 17kn rett mot et objekt som han tror er landfast? Det står i havarirapporten at han var overbevist om at det han så var terminalen. Hvis situasjonsoppfatninge hans hadd vært korrekt, ville Helge Ingstad kollidert med terminalen.
 41. 2 points
  At folk nå i større grad vurderer ladbare hybrider i stedet for rene elbiler tror jeg skyldes: 1. Massiv kampanje mot hvor ille det er å produsere batterier, særlig store batterier (barnearbeid, slaver, CO2-utslipp, Kina-råvarer etc). 2. Offentlige hurtigladere skremmer folk fra å kjøpe rene elbiler ment for langkjøring. Dvs. ofte nedetid, tregere lading enn skrytetallene, usikkert rundt hvor oppskrytt rekkeviddetallene er. Det finnes tiltak mot begge ankepunktene: 1. Gravende journalistikk om faktiske forhold og utbredelsen av det, samt sammenligning med olje-alternativet. I tillegg bør det rettes stort fokus på å få bukt med de reelle problemene. 2. Forbedre oppetiden på hurtigladerne og live oppdaterte ladekart. Få skikkelige reelle tall for ladehastighet.
 42. 2 points
  Etter det jeg kan finne ut så ser det ut til at NVIDIA STUDIO DRIVER gjør at alle Nvidia GTX og RTX har 10 bits i Photoshop nå. (men ikke GT 1030) I tillegg har "Pro" kortene til Nvidia og AMD 10 bit i Photoshop. Mens AMD Radeon bare støttes i 8 bit av Photoshop. Dette gjør at anbefalt skjermkort for Photoshop er: Minimum: Nvidia GTX 1050 (etterfølgeren etter dette er GTX 1650) Beste rimelige valg: Nvidia GTX 1660 En kan kjøre på rimeligere kort eller på cpu integrert grafikk også, men får da bare 8 bit per kanal farger (24 bit). Det er er ikke helt nødvendig med mer enn 8 bit farger, da det er nok til å se det en trenger på skjermen. Edit: Dette innlegget har blitt oppdatert/endret i ettertid
 43. 2 points
  Jeg ser nå at du har rett og jeg får bare legge meg helt flat for at jeg har kjørt bittelitt under fartsgrensa på en glatt vei. Det var dumt av meg å anta at jeg visste best hvor fort det var forsvarlig å kjøre på denne veien, for det er jo aldri noen som har kjørt for fort på vinterføre. Jeg forstår at jeg har vært en idiot og et hinder for annen trafikk (to biler som kjørte over fartsgrensa), så her er det bare å beklage. Har allerede bestilt et sånt helt nøyaktig speedometer sånn at jeg kan passe på at jeg aldri mer kjører en eneste km/t under grensa, uansett hvor glatt det er.
 44. 2 points
  Bra skrevet! Men de fleste tenker dessverre mest på seg selv og sitt. Er en sammenheng mellom det å se sitt ansvar og bli voksen. Jeg savner en tjeneste, app el ordning der jeg kan sjekke det jeg kjøper - hvor er det designet, produsert, hvordan, hvem eier firmaet osv osv. Er en haug av land/firmaer jeg boikotter, men vanskelig å finne fram i jungelen.
 45. 2 points
  1. Det var ikke så glatt når folk kjørte forbi uten problemer 2. Se 1. 3. Se 1. og kjører du under er du pliktig til å slippe folk forbi, noe vi har hatt lange diskusjoner på..
 46. 2 points
  Litt forenklet: Barnebidrag fastsettes i korte trekk slik at det fastsettes et beløp, kalt underholdskostnaden. Dette er det barnet "koster". Dette beløpet fordeles i utgangspunktet mellom far og mor etter deres respektive andel av samlet faktisk inntekt. Det vil si at hvis far tjener 70 % av den samlede inntekt skal far dekke 70 % av underholdskostnaden. Samvær kommer til fradrag fordi det antas at samværsforelderen har naturalkostnader som gir grunnlag for innsparinger hos hovedomsorgsforelder. Utgangspunktet er som nevnt faktisk inntekt. Etter fastsettingsforskriften § 4 siste ledd kan man i noen tilfeller se bort fra faktisk inntekt: Dette gjelder hvis dokumentasjon ikke legges frem når den blir bedt om, eller hvis man tror en forelder holder relevante opplysninger tilbake. Det gjelder også når man uten rimelig grunn har vesentlig lavere eller ingen inntekt sammenlignet med det man burde kunne oppnå. 20 % er "vesentlig" i denne sammenheng. Mor kan ikke lenger fritt velge å arbeide deltid så lenge barnet er under 3. Denne praksisen ble avsluttet av departementet i 2008. Etter dette må man ha en rimelig grunn også når barnet er under 3. Helse, yrkessituasjon, forhold ved barnet, mv. kan være eksempler på rimelige grunner.
 47. 2 points
 48. 2 points
  De fjernet ikke alle incentivene. Problemet var at mva-fritaket forsvant brått, fra 0 til 25% mva over natta. Derfor har jeg vært så intens på at vi ikke må gjøre samme tabbe som Danmark her i landet. Økningene må ikke skje brått og heller ikke som i en analog økning dag for dag, og heller ikke i store trinn til f.eks halv mva og deretter hel. Den må heller ikke skje på veldig kort varsel. Folk trenger forutsigbarhet og må vite om planen på forhånd slik at de rekker å reagere, stå på venteliste og få levert bil, innen neste økning. Dette vil gi en stor boost på salgene, sammenlignet med å dra 25%mva-kaninen ut av hatten over natta. TLDR: 25% mva må innføres i små trinn, i en forhåndsannonsert plan. Jeg er åpen for forslag om modifikasjoner, men her er et eksempel: 2019: følgende plan legges fram 2021: 5% mva 2022: 10% mva 2023: 15% mva 2024: 20% mva 2025: 25% mva
 49. 2 points
  Det er nesten litt søtt å lese at trafikksentralen beskyldes for krasjen. Her har vi en toppmoderne fregatt med radarer i hue og ræva, laga for å klare seg sjøl i fiendtlig farvann og så er det plutselig trafikksentralen som har gjort en dårlig jobb?
 50. 2 points
×
×
 • Create New...