Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/20/19 in all areas

 1. 9 points
  Eller for oss som ikke alltid kårer Samsung til vinner. *stor sjokk* at det ble resultatet her. Så vil jeg anbefale folk å ta en titt på HDTVTEST sin "shootout" der vanlige folk, proffe og entusiaster har møtt opp for å blindteste TVene. https://www.youtube.com/watch?v=Vj_oR91s1BU (45 min video) Resultatet er oppsummert her. https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1566209962 Når alt kommer til alt, ble det C9, GZ2000, AG9 og Q90
 2. 7 points
  Dette er kanskje det aller dårligste samlivsrådet jeg har lest noen gang. Seksuell kompatibilitet er en av de viktigste tingene i et forhold, og jo før man får avklart om man er kompatible, jo bedre. Å finne ut at man ikke passer sammen først etter at man er samboende og gift er hinsides nedsnødd.
 3. 7 points
  Samsung får skryt for FreeSync støtte, men LG nevnes ikke. Nå er det vel klart at LG sin støtter VRR (altså HDMI 2.1 standarden for variable refresh). Denne går opp til 120Hz og er støttet i Windows 10. Mangler bare GPUer med HDMI 2.1 nå. Så vidt jeg fikk med meg her nylig, så er TVen nå visstnok Gsync compatible? (mulig oppdateringen ikke har kommet ennå?) Samsungen går bare til 60Hz med Freesync. Hva er nedre grense? https://www.tomsguide.com/hands-on/g-sync-lg-oled-tvs Vært veldig greit å få dette avklart og ikke minst, med i artikkelen. Har dere testet å se veldig mørke scener med HDR på Samsungen? Sist jeg så på den, f.eks. serien Fleabag, så var det noen mørke scener i sesong 2 hvor de satt på en benk eller i et busstopp og man kunne lett se at baklyset gikk av og på. Veldig forstyrrende for min del. Samtidig, i scener som krevde mye punch, f.eks. var det noen scener i John Wick Chapter 2, hvor man kunne se at det var som et delay og enkelte ting ble overeksponert (som om TVen ikke klarte å bestemme seg for hvor lyssterk enkelte deler av bildet skulle være, evt. et baklys problem). Veldig små detaljer, men om man ser etter det, så blir det forstyrrende. En annen ting er Samsung ikke følger EOTF-kurven for HDR. Slik at de øker lysstyrken kunstig mye, noe som gjør at detaljer forsvinner pga overeksponering. Selv i Film-modus og med kalibrering så er det ingen måte å komme rundt dette.
 4. 6 points
  Skjønner frustrasjonen. Uvant situasjon for dere å være i.
 5. 6 points
  ... just for the record... er ikke et spesielt godt argument når det gjelder løfter fra Trump. De endrer seg når det nærmer seg tiden for å holde løftet, og han har i sin iver etter å holde skatten sin hemmelig kjørt flere saker i retten for å unngå å holde det. Når det gjelder Trump Doral så skal det også være behov for å forberede fasilitetene for G-7. Det betyr bla. oppussing av den tilhørende bygningsmassen på den resorten for skattebetalernes regning. At han sier han er villig til å gjøre noe gratis i en tweet her og der betyr ikke at det skjer når det kommer til stykket. Det er grunn til å mistenke at løfter i tweets fra Trump har vesentlig oftere blitt brutt enn holdt. Som en apropos, jeg hørte en kommentar fra en tidligere statsadvokat forleden; hvis noen i et føderalt departement hadde eid hoteller eller annen privat forretningsdrift, og innvilget store kontrakter til sine egne forretninger, så hadde personen i de fleste tilfeller: 1: Blitt etterforsket av generalinspektøren for misbruk av stillingen og deretter FBI for økokrim. 2: Blitt sparket, 3: Blitt siktet for kriminelle forhold forbundet med dette, 4: Blitt idømt fengselstraff og en vesentlig bot. Men eh... no biggie. Get over it.
 6. 6 points
  Tek.no slår til igjen herregud er som å lure folk. Lg og Sony oleds vant Uk og USA tv shootout med Samsung Q90 på sisteplass med Bilde kvalitet og Stue bruk ..... Får håpe ingen kjøper en Tv basert på dette tullet.
 7. 5 points
  Nei. De sier at Afrika med Madagaskar er 14 ganger så stort som Grønland. Du kan ikke da gå ut fra at Madagaskar er 4 ganger så stort, fordi det er basert på den feilslutningen at Afrika uten Madagaskar bare er 10 ganger så stort. Men det er det ikke, det er større. Det er der kalotten kommer inn. Nei, så snart du "legger det flatt" får du jo samme misvisningen igjen. Du må telle "pixlene" mens områdene fortsatt sitter på ballen, for eksempel på en globus. Så snart du har det på en flat skjerm blir det feil, fordi jorda er ikke flat, og representasjonen kan ikke bli riktig i 2D. Tenk deg at du skjærer toppen av en appelsin: Overflaten av skalken er overflaten av skallet på biten du kutter av (hele veien rundt, selvsagt): Men når du projiserer dette på en flat skjerm så mister du jo hele kalotten (i dette tilfellet halvkulen), og ser bare en flate lik snittflaten: Dog med utseendet fra skallet: Du ser altså en flate som på skjermen i følge ungdomskolematematikken er π r 2, hvor r er radius av appelsinen. mens den virkelige flaten i følge samme matematikk er halvparten av 4π r 2 (arealet av hele appelsinen), altså dobbelt så stort. Nå dekker jo ikke Afrika halve jorden, så den blir ikke dobbelt så stor. Men om du beveger deg til videregående matematikk og ser på flaten den dekker av hele jordkulen, så kan du regne ut hvor mye større den er i virkeligheten enn på skjermen i et hvilket som helst flatt kart. Geir
 8. 5 points
  Fra SNL: "Blindtest, forsøksoppsett hvor forsøkspersonene ikke kjenner detaljene i forsøket. Et eksempel er om de i et medisinsk eksperiment får utdelt riktige medikamenter eller «blind-medikament» (placebo)." Vanskelig å si om du er en uvitende idiot, troller eller prøver på sarkasme.
 9. 4 points
  Greit resultat i grunn. Var vel ingen som faktisk trodde vi skulle vinne? Også Pool-supportere som får det til å høres ut som tidenes største skandale av en dommerprestasjon. Ett år med suksess har gått til hodet på noen.
 10. 4 points
  Lurer på hva Atkinson skal finne på nå for at United skal få ett til mål før slutt.
 11. 4 points
  np: Black Sabbath - Paranoid [01:34/02:53 (320 Kbps, 44 kHz)]
 12. 4 points
  Etter en god start for oss i årets 4div, ble vi dessverre nødt til å selge halve stallen til 2 div. Beslutningen ble tatt over hodet våres og vi som spillere må bare følge kontrakten. WO til dere.
 13. 4 points
  Jeg synes det er rart at lydkvalitet i det hele tatt er et vurderingskriterium. Alle som kjøper tv i den prisklassen har da i det minste en lydplanke?
 14. 4 points
  En CPU til 22K. At du gidder, prøv igjen.. https://www.prisjakt.no/product.php?p=4454606
 15. 3 points
  Ja, de er helt greie, og noe av det billigste du får. Funker for de fleste hobbyfolk sin bruk. Jeg vil nok ikke si at de er utrolig gode, til det vet jeg for mye om verktøy, men det er vanskelig å få noe som gir mer for pengene.
 16. 3 points
  Jo det er det, hadde trump did en deli deluca og fått sekretæren sin til å kjøpe eb calzone der, ville det brutt grunnloven. I følge grunnloven skulle Trump ha solgt seg ut av alle forretninger han hadde. Bare ved å ikke gjøre det før han ble sverget inn er et brudd på grunnloven. Og det ville vært helt legitimt å stille han for riksrett på dag 1.
 17. 3 points
  Hva er det man egentlig ønsker frispark på i VAR-situasjonen? Er det kakken på venstre legg eller en evt felling av høyre ben? Bare nysjerrig.
 18. 3 points
  Black Sabbath - Lonely Is the Word
 19. 3 points
 20. 3 points
  Spesialstyrkene er ikke en forsvarsenhet, militæret bruker ikke bare automatvåpen heller, de bruker artleri, fly, helikopter, tanks. Og siden militæret bruker dette kan vi ikke la de sivile bruke artleri også, for det er et forsvarsvåpen.[/sarcasm] Argumentet ditt er latterlig. Jeg har skutt med automatvåpen så jeg har noe peil. Hvorfor må du absolutt drepe/ seriøst skade noen for å forsvare deg? Og vet du hvor langt en kule kan gå? Jeg har aldri hatt noen illusjon av at filmer som Die Hard på noen som helst måte reflekterer virkeligheten. Det er derfor jeg liker slike actionfilmer så godt, det er en virkelighetsflukt. Hvorfor tror du att politiet ikke går med automatvåpen til daglig? Det tror jeg sier mer om deg enn om meg. Jeg har aldri hatt den intensjonen om å provosere noen så mye att de hugger etter meg med kniv. Jeg har intrykk av att de som havner i slike situasjoner tilhører et spesielt miljø.
 21. 3 points
 22. 3 points
 23. 3 points
  Ingen sak da, enten moralsk eller juridisk? Hvis ikke, da er det helt ok med Hunter Biden
 24. 3 points
  Ikke hvis ekvator på den flate jorden skal være 40 000 eller mindre. Da må du krympe avstandene for å få plass. Jeg har alt oppfordret deg til å prøve å tegne det kartet. Da hjelper det ikke å late som Sibir ikke er der. Og det gjenstår at skulle de ta like lang tid nord for ekvator, må de ta flere ganger så lang tid syd for ekvator. Og det gjør det ikke. Gamle kart over områder man ikke hadde vært ennå - for eksempel Nordpolen - vil nødvendigvis være fri fantasi. Men ettersom vi får mer og mer data om disse stedene etterhvert, så blir kartene mer nøyaktige. Det er ikke noe magnetisk fjell på Nordpolen. Og husk: Det er lett å bo i Norge og snakke om hvor få mennesker som bor i Sibir. Men det bor 800 millioner mennesker syd for ekvator, det er ikke ubebodd territorium. De vet hvor store landene er. Og ja, man kan selvsagt krympe Australia. Bortsett fra at da stemmer ikke lengdegradene lenger. Men hvorfor tenkte ikke Gleason og neste alle andre flatjords-kartografer på det? De strekker ut landet i bredden for å få kartet til å gå opp. Er du uenig i det, så bør du vel først ta det opp i flatjords-miljøet, så dere kan bli enige dere i mellom, før dere prøver å overbevise oss... Geir
 25. 3 points
  Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke leser det man skriver. Jeg gjentar Det er mye enklere å sette opp ett Fm nett enn ett dab nett og det er heller ikke snakk om å sette Fm radioer i Farady bur selv om det er sikkert noen som gjør det også men det er en avsporing av selve argumentet. Det er en grunn til at selv amatører kan bygge fm motakere og Fm sendere Det krever ikke så voldsom kompetanse og det er snakk om veldig enkel elektronikk. og jeg tviler sterkt på at en emp bølge med mindre det er snakk om solen kan trenge gjennom alle kjellere, loft etc i Norges land for å ødelegge all mulig elektronikk som ineholder transistorer og andre elektroniske komponenter som det igjen kan bygges både motakere og sendere av. Ps, Vi snakker her om veldig enkle aparater som ikke er koblet til strømnettet. Ps. De fleste lagerhus og noen kjøpesenter også har veldig mye metall i seg (metall skall) Noe som i prinsippet gjør dem til faraday bur men håper du ikke kverner vidre på det.
 26. 3 points
  Det må jo bety at kvinner generelt er mer attraktive enn menn, eller hvordan får du det regnestykket til å gå opp?
 27. 3 points
  Shit - var det virkelig et ungt menneske som stod bak disse vakre og velformulerte omskrivningene? Sjokkerende nytt! Takk for innsikten, dette kunne ikke hvem som helst fortalt dere helt gratis ... Svært merkelig sak, hele greia. DB eller publiseringsløsningen har blitt tatt med buksene nede, og nå skal politiet inn og bruke mye ressurser? Dette er bortkastet ressursbruk. Alle vet at dette er gutte-streker, og de har på ingen måte prøvd å unngå å bli oppdaget. En ond hacker hadde jo ikke lagt igjen så åpenbare tøysete og fjasete artikler! Nei, for all del, vedkommende som står bak fortjener nok en pekefinger og en liten skjennepreken. Men så mye kraftigere reaksjon enn som så mot et ungt og uerfarent menneske, ser jeg ikke helt hensikten i. Kanskje ikke den mest kritiske datasikkerhetssaken å ta tak i? Hva med alle barn som lever på hemmelig adresse, men hvor biologisk opphav har fått e-post fra ymse kommuner om hvilken skole/barnehage ungen er i? De groveste tilfeller handler om barn og mor som har byttet identitet og flytter til en annen kant av landet, men hvor eksmann har fått presise detaljer utlevert ved en feil..! ? Slike brudd på datasikkerhet er langt langt farligere, enn at noen skriver dårlige (og ikke-morsomme) vitser om Erna.
 28. 3 points
  Er vel sammen med deg inntil hun finner noen "bedre". Like greit å komme henne i forkjøpet.
 29. 3 points
  Implisitt sier hun ikke bare at hun er penere, men også at du er stygg, samt at det i hovedsak er økonomien din hun finner attraktivt ved deg. Jeg er enig med deg, trådstarter. Uten at jeg vet hvordan verken du eller kjæresten din ser ut, er holdningen hennes lite attraktiv. Hun er fortsatt ung, så du kan ta en vurdering på om du tror hun vil modnes eller om det på sikt er bedre for deg hvis du dropper forholdet. Jeg mener ikke nødvendigvis at én episode bør være nok til å slå opp. Kanskje hun ser annerledes på det hvis hun får tenkt litt og du ikke skygger banen. Ellers er jeg tilbøyelig til å være enig med RRhoads. Kjæresten din kunne fått en positiv reorientering hvis hun ble dumpet og spesielt av en fyr hun synes er lite pen.
 30. 3 points
  Jeg tenker at den dama ville hatt godt av å bli dumpet.
 31. 3 points
  Jeg tror ærlig talt jeg ville sett meg om etter en annen dame om hun er så overfladisk. Selvfølgelig en subjektiv oppfatning da, kan jo være at du og er det...
 32. 2 points
  Du kommer med en mengde påstander,men du kommer med ingen forklaring . Hvorfor er andre galakser bare et triks? Hvorfor må en stjerne være tusen millioner ganger større enn solen om vi skal kunne observere når den ligger ufattelig langt unna? Kom med forklaringen på disse påstandene
 33. 2 points
  At leietaker røyker med en kontrakt hvor det står røyking forbudt er en sak mellom utleier av objektet og leietaker. Du har dessverre ingenting med dette å gjøre. Jeg ville tatt kontakt med styret i borettslaget og hørt om de kunne gått inn og meglet her. Du har nok ikke noe krav, men styret er nok der du har størst sjangse.
 34. 2 points
  Det var riktig avgjørelse ifølge VAR-protokollen. Young og Rojo skulle hatt gule kort, ellers var det vel ikke noe mer. Lista lå høyt og begge lag følte de skulle hatt frispark.
 35. 2 points
  Ser på reprisen at å dømme frispark på den der hadde vært av den billige sorten. Faller som han var skutt.
 36. 2 points
  Trenger ikke å være medgangsupporter å mislike sjuke, bakvendte,pengegriske oljesheiker. Litt moral standpunkt er greit å ta
 37. 2 points
  Kan også snu det. Hvor mange sitter og ser på film i dagslys uten å ha noen form for solskjerming i boligen sin? OLED har mer en bra nok lysstyrke. Vi har ganske lange mørke perioder her i Norge. Allerede er det mørkt ute kl 18-ish. Når du ser på film med dempet belysning, så er det i hvert fall for meg, veldig lett å se at det er et baklys jeg glaner på. På mange måter så synes jeg FALD er verre enn edge-lit, siden det er delay og man får bl.a. blooming på subtitles (jeg ser alt med subs).
 38. 2 points
  Alle systemer eldes. Derfor, når brukerne sier at de må ha et nytt system, da er det egentlig bare et ønske om at de vil ha det nyeste, det som er mest fancy og glitrer mest. Det er derfor ikke primært et ønske om å få noe som er pålitelig. Mao. selv et helt nytt datasystem blir veldig fort gammel og trenger kontinuerlig vedlikehold. Det er ikke slik at et helt nytt og tidsmessig system vil være vedlikeholdsfritt i de neste 30 - 40 årene. Langt derifra. Alt eldes og alt trenger vedlikehold mer eller mindre fra første dag.
 39. 2 points
  Enhver person burde vite att ikke alle selvforsvarsteknikker involverer vold. 1. Full automat våpen har total mangel på presisjon og dermed totalt uegnet i selvforsvar. 2. Folk vil miste våpnene sine slik att uønskede personer kan finne de (les: kriminelle, barn/ ungdom, og psykist utfordrede). 3. Vådeskudd vil forekomme i større grad en før siden de er fremme hele året og ikke bare i jaktsesongen. Det eneste argumentet for er: De er fryktlig morsomme å skyte med. Hvert år dør gangske mange barn i USA takket være usikrede våpen eller våpen som har blitt funnet ett eller annet sted ute mens de har lekt.
 40. 2 points
  Jeg er også en av dem. Det er viktigere for meg at det blir gjort riktig, enn at det skal gå så voldsomt fort. Muttertrekker har jeg aldri sett poenget med, være seg luft eller elektrisk. Skruing av boltene er bare en brøkdel av jobben. Å gjøre den prosessen raskere hjelper nesten ingenting på totalen for min del. Skjønner at det er annerledes på et dekkverksted. Jeg bruker en teleskopisk latmannsarm. Trekker den ut for å løsne, skyver den inn når jeg skal trekke til. Har sjekket over seinere med momentnøkkel noen ganger, og således "kalibrert" armene til 120 Nm. Nei, det er ikke nøyaktig. Men det er enkelt, og fungerer helt ok i praksis. Har vurdert å kjøpe et elektronisk momentadapter, men har ikke kommet så langt ennå. Tar latmannsarmen ligge i bilen noen uker etter hjulskift. Klok av skade Jeg syns en god jekk er langt viktigere enn verktøy for å skru boltene. Har en "racingjekk" i delvis aluminium. Litt dyrere enn billigste alternativ i stål, men mye enklere å håndtere. Men singeldekke på uteplassen er det stor forskjell. Riktig jekkepad er en selvfølge. Bruker tynn olje på gjengepartiet bå boltene, ingenting på den konisk delen. Aluminiumspasta eller litiumfett mellom felg og skive. Det hindrer korrosjon, og alt blir mye enklere ved neste hjulskift. Skader ikke å kline litt fett på andre korrosjonsutsatte deler. Heller grisete enn rustete. Det verste og mest arbeidskrevende med hjulskift er rengjøring av felger. De gror fulle med møkk over tid, og det finnes ingen snarveier. Enten må en leve med møkkete felger, eller så er det mye jobb. Men det er vesentlig enklere å holde felgene rene om de er godt polert og beskyttet. Folk flest gidder ikke slikt, og det skjønner jeg godt. Det er bare bilhjul, ikke smykker eller kunstverk.
 41. 2 points
  Desember 1796 I desember 1796 begynner Storbritannia arbeidet med å bygge det som skal bli verdens første krigsfange-leir. https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Cross
 42. 2 points
  Oktober 1796: Den engelske forfatterinnen Jane Austen begynner å skrive på de første utkastene til Pride and Prejudice(norsk: Stolthet og fordom). Den ferdige novellen blir utigtt først 17 år senere, i 1813 og kommer til å bli en av de mest populære novellene i engelsk litteraturhistorie. Novellen er en til dels humoristisk skildring av engelsk overklasse og har blitt filmatisert en rekke ganger. https://en.wikipedia.org/wiki/Pride_and_Prejudice
 43. 2 points
  Noen liker det. Andre hater det. Det kan jeg ikke gjøre noe med. Jeg foretrekker at folk skal vite nøyaktig hvilken påstand jeg svarer på, og nøyaktig hva jeg svarer på det. Da må både jeg og de være konkrete, og ikke gå rundt grøten. Noen foretrekker selvsagt da å la være. Om de mener det er min feil så får det så være. Og ja, jeg burde sikkert være mer ydmyk i mange sammenhenger. Men i mine mer enn 60 års levetid har jeg aldri fått noen svar fra Gud, og jeg tviler på om det er mangelen på ydmykhet som har gjort det. Det er nok snarere mangelen på tro, og den er det for sent å gjøre så mye med. Og ja, jeg har faktisk spurt ham, noen ganger når jeg trengte det som mest. Han kunne jo gitt meg et hint om at det nyttet da, så hadde jeg kanskje vært mer ydmyk når jeg ikke trenger det. Geir
 44. 2 points
  Trodde aldri jeg skulle se incel-logic i levende live!
 45. 2 points
  Det spiller ikke en stor rolle hvis 1% av informasjonen som støtter en påstand er feil. Det finnes utallige eksempler av ord som har forandret sine meninger over tid. Det er grunnen til at faget etymologi eksisterer. Det er ignorant å fordømme en påstand eller kilde fordi de tar feil 1% av tiden så lenge de innrømmer og retter deres feilene (ja, jeg tok feil) Egentlig så faktumet at et ord som napkin har forskjellige meninger illustrerer poenget ganske utmerket.
 46. 2 points
  Du er ikke lite frekk og uforskammet. Han deler opp fordi det er oversiktlig for alle å lese.
 47. 2 points
 48. 2 points
  Også off-topic: Jeg er en av dem som synes at en statlig ikke-kommersiell kringkastingsvirksomhet, faller inn under det som jeg mener er en nødvendig infrastruktur i et velfungerende samfunn. Jeg er glad for at kringkastingsavgiften nå kommer som en "toppskatt" fordi den tidligere slo skjevt ut. Jeg betaler med glede, også fordi NRK faktisk tilbyr svært høy kvalitet på det som de kringkaster, noe jeg nyter godt av i både radio, tv og internett. Sånn, det var dagens brannfakkel.
 49. 2 points
  Salget blir vel stanset snart. Lovverket henger bare etter. De store (seriøse) aktørene har vel allerede stanset salget av slike sykler.
 50. 2 points
  Du er ikkje oppdatert skjønner jeg Er nok derfor ting går treigt hos deg
×
×
 • Create New...