Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/20/18 in all areas

 1. 7 points
  Problemet her er at mainstream media ikke finner det spesielt at en politiker som den gang var 38 år, tidligere lærer og nestleder i venstre er med i et bryllup hos en annen politiker, om jeg ikke tar feil, og hvor en 16-17 år gammel gutt (et barn) blir skjenket full, noe som er ulovlig i seg selv, for så å bli med Trine Skei Grande ut i åkeren og har sex. Noe han angrer på senere eller i hvert fall opplever som traumatisk. Trine sier selv at folk under 18 er barn... Vi vet at alkohol svekker dømmekraften og øker sexlysten, og om ikke dette er nært overgrep så vet ikke jeg. Ironisk nok er det Grande som nå beskylder gutten for overgrep, og nå går Guri Melby, sentralstyremedlem i Venstre, ut og mener det ikke er noen grunn til å undersøke en hendelse på en fest i Trøndelag videre, selv om hennes partileder og mannen involvert forteller to forskjellige versjoner av den. Jeg mener absolutt at denne saken bør belyses. Trine er nå kulturminister og skal på mange alkoholfester.
 2. 4 points
  Hvis du må logge deg på et webgrensesnitt for å senke persiennen så kommer det ikke an på hvem som har laget webserver-softwaren, det er en dårlig løsning fra bunnen av. Det har vært skrevet om et par hjemmelagde smarthus på TU, typisk en entusiastisk ingeniør som har masse servere, sensorer på alle dører og vinduer, full fjernstyring av kaffetrakter, julelys og vannspreder - dette er morsomme hobbygreier, men absolutt ikke noen gode eksempler til etterfølgelse for profesjonelle aktører, mer et artig innslag på Norge Rundt.
 3. 3 points
  Den tidligere NRK journalisten Rainer Prang skriver en ytring på resett.no; «Tar vi et raskt tilbakeblikk i presseoppslag knyttet til Venstres «fyll- og sexsaker» finner vi Skei Grande som indignert partileder. – Ikke akseptabelt å feste med mindreårige, sier hun etter at det i februar 2012 kom opp en sak om at partitopper og mindreårige Unge Venstre-medlemmer drakk under nachspielet på et fylkesårsmøte. — Er det akseptabelt at fylkesledere og 17-åringer drikker sammen på partiarrangement?, spør Stavanger Aftenblad henne i sakens anledning. — Nei, det er ikke akseptabelt. Vi skal forholde oss til norsk lov også i sosiale sammenhenger, sier Skei Grande, som samtidig er klinkende klar på at alkohol-inntak aldri kan brukes mot et voldtektsoffer. – Men er de det når varselslampene hos de voksne ikke ringer?, spør avisen. — For meg er dette dårlig vurderingsevne. Venstre skal forholde seg til norsk lov, og 17-åringer har ikke lov å drikke. Men det er stor forskjell på å ta et glass rødvin til maten hvor det er mindreårige og å skjenke dem, sier Trine Skei Grande.» Link: https://resett.no/2018/01/20/mediehusene-gar-i-takt-og-resett-er-en-opprorer/ Hvordan var dette forholdet mellom liv og lære igjen? Link: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/djqo1/Skei-Grande---Ikke-akseptabelt-a-feste-med-mindrearige
 4. 3 points
  Zuckerberg vil at flertall skal avgjøre faktaspørsmål, ikke faktasjekk fra kompetente personer. Da gjelder det jo bare å overbevise flest mulig. F.eks om flertallet mener jorda er 6000 år gammel så blir det fasiten. Jeg må slutte å la meg overraske over idiotien fra den mannen. Lurer bare på hvem sitt æren han løper nå. Media?
 5. 2 points
  Gangen i en tvangsutkastelsessak som går raskest mulig: Dag 0: Avtalt betalingsfrist for husleie. Dag 1: Sender § 4-18-brev med varsel om tvangsutkastelse. Det skal stå i § 4-18-brevet at tvangsfullbyrdelse kan unngås dersom leien, purregebyrer og inkassokostnader, sakskostnader, og all forfalt leie frem til betalingstidspunktet pluss forsinkelsesrente er betalt. Du har rett til å sende kopi til sosialtjenesten, jf. § 9-11. Dag 16: Begjærer tvangsfullbyrdelse. ca. dag 20: Namsmannen forelegger saken for saksøkte, eventuelt med kopi til sosialtjenesten. ca. dag 34: Saksøkers uttalelsesfrist utløper. ca. dag 60, avhengig av namsmannens arbeidsbyrde: Saksøker fastsetter fravikelsesdato, vanligvis to uker inn i fremtiden. ca. dag 75: Fravikelsen blir gjennomført. Skal du ha gjennomført fravikelse noe raskere enn dette må du kreve midlertidig forføyning. For å få det må du vise til at det er nødvendig å få saken raskt avgjort for å avverge vesentlig skade eller ulempe. At du taper penger er ikke nok.
 6. 2 points
  Hallo. Jeg poster her fordi de sikkert mer relevante foraene ikke tillater anonym posting. Etter noe motvilje fra min side ble jeg høsten 2015 erklært (ung) ufør av mine to psykiatere. Aversjonen kom først og fremst av at jeg følte det var å gi opp, men begge behandlerne mente tiden var såpass overmoden at jeg lot meg overtale. Et annet argument var at den økonomiske forutsigbarheten og sikkerheten i dette også kunne bidra positivt i retning forbedring av den psykiske helsen. Nå er jeg 27 år, og har jobbet i 15 måneder i en vernet bedrift. Det har for så vidt gått greit nok, det, men en slags skyldfølelse begynner å tære på motivasjonen; stort sett alle mine kolleger har et dystrere sykdomsbilde uten noen realistisk sjanse for bedring (autisme, psykisk utviklingshemming o.l.), som gjør at jeg føler jeg urettmessig har tatt beslag i en av de få hundreprosentsstillingene bedriften har. I motsetning til dem har jeg andre muligheter. CV-en min er omtrent blank. Jeg jobbet etter skolen allerede fra 8.-klasse og hadde ellers både søndsags- og sommerjobber, men så har jeg et hull på nesten ti år hvor det verken er skolegang eller arbeidserfaring utover mislykkede praksisplasser da jeg var under AAP-ordningen. Hvordan bør jeg i det hele tatt gå frem? Jeg driter i hva slags jobb det er; jeg er virkelig ikke i en posisjon hvor jeg kan påspandere meg å være kresen. Finnes det en formidlingstjeneste? NAV? Søker jeg ordinært på lik linje med en hvilken som helst annen, men legger med en tekst som forklarer situasjonen? Anonymous poster hash: 99db7...fe4
 7. 2 points
  De var på ingen måte mer avanserte en dagens mobiler. De hadde strengt tatt en walki-talki med en kraftig antenne.
 8. 2 points
  Rolig gåtur langs Akerselva er jo alltid hyggelig! Eller kanskje besøke et museum?
 9. 2 points
  Man kan vel ikke anta at alle plutselig forstår alle fildelingsteknologier og om de automatisk deler ut innhold samtidig som man laster ned, selv om det nå er fastslått at popcorntime (torrent) gjør det? De fleste som bruker pt vil vel ikke ane hvilken teknologi som ligger bak.
 10. 2 points
  Du burde lese dette sitatet noen ganger..
 11. 2 points
  Sakene er ikke like da Søviknes traff jenta på et møte i FpU og det var han som skjenket henne alkohol. TSG gjorde det på et privat arrangement der hun ikke har det samme maktforholdet til motparten. TSG har sluppet altfor billig unna foreløpig, men måten de to møttes på betyr ganske mye i forhold til hvordan saken skal behandles. Nja, vedkommende 17-åring var full, noe som i seg selv ikke er lovlig. Og Grande har uansett utvist særdeles dårlig dømmekraft. Og med tanke på hvordan Giske har blitt lynsjet de siste ukene, burde i hvertfall Grande fått litt mer pes enn hun har fått til nå. Og hvis vi snur på det; om Grande var en 38 år gammel mannlig politiker som lå med en beruset 17 år gammel jente, er det ikke én eneste avis i landet som hadde tatt ham i forsvar. Det hadde vært en offentlig lynsjemobb mot ham.
 12. 2 points
  Dette begynner å bli helt tragisk, mannen må stå frem for han føler seg som "offeret". Hun burde trekke seg som resten av metoo folket, hun driver åpenbart med skittent spill. Å beskylde en 17 åring for å kaste seg over henne, er drøyt.
 13. 2 points
  "Det er den verst tenkelige situasjonen et menneske kan komme ut for. Det er rett og slett helt forferdelig, sier Løfshus." Ja, jøss. Glem voldtekt, drap, terror og tortur. Å få spredd noen middelmådige lettkleddbilder er det verste man kan bli utsatt for.
 14. 1 point
  Hei Jeg er vokst opp med barne tro, kristne foreldre osv, men var ikke kristen i ungdomsårene. Nå er jeg 25 år, har gått på bibelskole, og opplever Gud i hverdagen. Jeg bruker tid i helgene på kristne møter og ei så kalt "bønnegruppe" 1 gang annenhver uke. Jeg har mange kristne venner, men også mange venner som ikke tror på noe spesielt. Jeg jobber i anleggsbransjen, og har gjort meg mange interessante erfaringer. Norge er svært sekularisert og ekstremt lite åpen for åndelige forklaringer sammenlignet med resten av verden, som feks USA. Men har gjort meg den erfaringen på min arbeidsplass, da mange har lite kunnskap, men mange fordommer mot mennesker som tror på noe større enn seg selv. Men når jeg forteller dem om mitt liv med Gud, hvorfor jeg har en tro, opplever jeg å bli møtt med mer forståelse og respekt. Noen blir til og med litt nyskjerrige. Så med den introduksjonen håper jeg noen her inne har noen spørsmål, teorier eller påstander som vi dele og bli bedre kjent med de ulike tankene vi har gjort oss om livet
 15. 1 point
  Tja, det strider vel ikke egentlig imot det faktum at alderskravet er fjernet... At alderskravet er fjernet er snarere bare en "formalitet". At alderskravet ble byttet til at man må ha hatt førerkort i minst 1 år, samt at man må ha fått generell studiekompentanse innen søknadsfristen betyr i realiteten at aldersgrensen forblir slik den alltid har vært. Unntaket er dersom man går skolen "ett år for tidlig" (har hoppet over et trinn) eller tar fag som privatist + førerkort. Så må man jo også finnes egnet, da Så i utgangspunktet forblir det reelle alderskravet slik det alltid har vært.
 16. 1 point
  Det var det som var poenget, mye ekko her. Hvis du har 1 krone i inntekt og 5 kroner i utgifter, do the math. Det er mulig du er helt grønn på "bissniss", men det er noe som heter å investere. Det er vanlig for vekstfirmaer å gå med underskudd, fordi de investerer i fremtidig overskudd og vekst. Det betyr ikke at de er konkurs på papiret i det hele tatt, for da er "konkurs" et meningsløst ord.
 17. 1 point
  Hva mener du er det riktige da. Eller hva skulle han sagt istedet. Har du sett noen elbiler med tailpipe emissions kanskje?
 18. 1 point
  ja ræva å vinne 4-1 gitt Så du kampen? Vi var gode i 20-30 minutter. Resten var same old Arsenal. Å herregud. Nå må du gi deg.
 19. 1 point
 20. 1 point
  Eller stikek innom Tilt og spille retro spill eller et eller annet museum.
 21. 1 point
 22. 1 point
  Hvorfor skal jeg alltid måtte ta hensyn til andre? Hvis jeg har et problem, så er det jo opp til meg å fikse/finne meg i det. Jeg kan ikke forvente at alle rundt meg skal bøye seg for mine ønsker. Hvis en ikke liker hund eller har hundeallergi, så blir det jo rimelig for samfunnet ellers at hun retter seg etter sine egne problemer. Skal en med peanøttallergi kunne kreve at naboen ikke spiser peanøtter med vinduet oppe? Hvis en i blokka har fått lov til å ha hund, så må alle få lov til det. Uansett om det er rottehund eller en landseer.
 23. 1 point
  Jeg forestiller meg de økonomiske beregningene er gjort av noen som overhodet ikke har forstand på teknologien og/eller bruker vannvittige utregninger til å skape et økonomisk ståsted lobbyister og jurister kan bruke som utgangspunkt til å påvirke andre dinosaurer, nemlig politikere, til å koke opp nen merkelige regler som hindrer menneskets utvikling og frihet.
 24. 1 point
  Troverdighet ja. Det er et problem. Slik det er blitt, har Grande to muligheter til å få fred med dette. Stå fram og si den fulle sannhet som den er. Hvis det er for krevende, trekke seg fra sine verv.
 25. 1 point
  Første gang jeg var i Las Vegas prøvde jeg gjøre det billigere ved å bo på noen motel-lignende greier som ifølge kartet kun var 2 kvartaler unna "the Strip". Holdt på å gå meg ihjel.
 26. 1 point
  Kan ikke helt skjønne at det skulle være noe værre enn Mignolet..
 27. 1 point
  Dette gir ingen mening. Du sier at det ikke vil bli mer reklame for filmene hvis det blir tilgjengelig digitalt på nettet? Filmene sees mer men da mener du her at reklamen for de minsker? Ja, jøss..
 28. 1 point
 29. 1 point
  Finnes det selv en C kjendis i dag som tror noe som er koblet til nettet er privat, som mobilbilder. Skal du ta private bilder bruk utstyr som ikke kan kobles til nettet Det eneste hun har bevist er at hun er dum som et brød.
 30. 1 point
  Korleis ser energitapet ut når en laga hydrogen av naturgass med CO2-rensing sammenligna med straumproduksjon med CO2-rensing? Og ka med energitapet ved elektrolyse? Litt trist viss dei faktisk trur at 10 mw kan stabilisere nettet i Tyskland
 31. 1 point
  Var han ikke 17 år da? Forøvrig snakkes det vel om maktposisjon som i: "Ha sex med meg ellers får du sparken/ikke forfremmelse/strykkarakter/planter jeg stoff på deg.. osv".
 32. 1 point
  Selvfølgelig må han ikke det. Flere har klaget på Giskes oppførsel mot dem. Grande var involvert i en episode som var frivillig fra begge parter. Greier dere ikke se forskjellen på det? Nei. Fordi Giske gjorde ikke noe annet enn å prøve seg. Han forsto hver gang at hans tilnærmelser ikke var ønsket, og gikk ikke videre eller tvang noen til noe. Han har mest sannsynlig vært borti flere som gikk videre helt frivillig, akkurat slik Grande opplevde (uten at vi vet noe om dem... enda...) Giske har ikke tvunget noen til noe; han har lagt an på mange uten å få napp. Keitete, sleskt, upassende, ja! Men er ikke det mer upassende at en dame på 38 knuller en 17 åring?
 33. 1 point
  Dømt til 9 års fengsel i lagmannsretten for IS-medlemskap og rekruttering som seg hør og bør. Drittsekken anket dommen. Hussain dømt til ni års fengsel
 34. 1 point
  I utgangspunktet har man ikke plikt til å gjør noe dersom man observerer eller blir kjent med at et straffbart forhold har funnet sted. Men etter straffeloven §196 har man en plikt til å søke å avverge en rekke forskjellige lovbrudd som er oppgitt i bestemmelsen. Dette er primært alvorlige straffbare handlinger, som blant annet terror, drap, og sedelighet. Også §197 regulerer en varslingsplikt ved funn av bortkommet barn.
 35. 1 point
  Nå er ikke jeg spesielt interessert i konspirasjonsteorier. MEN: Å klassifisere noe som en konspirasjonsteori er jo en meget klassisk og svært effektiv måte å hindre ekskalering av oppmerksomhet mot et eller annet som er sant men vanskelig eller umulig å bevise. Derfor er jeg minst like skeptisk til påstander om konspirasjonsteorier som jeg er til konspirasjonsteorier. Det man kan være rimelig sikker på er at konspirasjonsterorier finns i bøtter og spann - i likhet med faktum som avfeies som konspirasjonteorier. Jeg tror nok at påstanden om at Skei Grande har lagd alle kornsirkler funnet i Trøndelag de siste 10 år faktisk er en konspirasjonsteori.
 36. 1 point
  Ja jeg vet alt dette, ikke noe nytt. Sikkert en veldig krevende jobb der man sitter mellom barken og veden, press på alt, kostnad, tid, kvalitet, ingenting er godt nok og alt skulle vært ferdig i går. Blir for ille til slutt å jobbe i sånne firma, slitasjen på ansatte er nok stor i Tesla.
 37. 1 point
  Tårnene ble sprengt. Enkel logikk, litt forståelse for fysikk og litt research om saken vil vise alle som gidder at tårnene må være sprengt - alle tre. Det tydeligste og klinkende klare beviset er bygning 7 (WTC7) som faller som en kloss - hele bygget. Når et bygg raser/kollapser så faller bitene fra hverandre - bjelkeforbindelser ryker og ting faller ned på neste element og kreftene forplantes videre til det enten stopper eller er helt nede. En titt på stålkonstruksjonen vil fort trigge spørsmål om hvordan det da var mulig at hele bygget, som en enhetlig kloss, kunne falle i fritt falls akselerasjon fra stillestående og fredelig posisjon. Fritt falls akselerasjon krever jo at ingen (absolutt ingen) stålkonstruksjon befinner seg under det som faller. Og et utall videoklipp finnes av dette og er brukt som analysemateriale for å fastslå at bygget falt i eksakt fritt fall de første 30 meterne, noe som tilsvarer 2,5 sekunder og ca 8 etasjers høyde. Spørsmålet er da - hvor tok bæreevnen til bjelker av stål tilsvarende 8 etasjers høyde veien? Ei bowlingkule som slippes fra toppen faller i fritt falls akselerasjon da det ikke er noen motstand (luftmotstand kan i praksis ignoreres for en sånn kompakt gjenstand). WTC7 falt akkurat så fort. Det interessante er at når frittfalls-perioden på ca 30 meter var over så begynte bygget å redusere hastigheten. Hvordan kan noe sånt starte i fritt fall og så gå over i retardasjon??? Her er det bare å bruket huet. Det er en umulighet. Dette bygget fikk ikke noe fly i sideveggen. Brannene er av fagfolk opplyst å ikke kunne svekke stålet nok til noen kollaps og NIST har selv sagt omtalt hva som må ha vært høyeste temperatur i disse brannene. Langt under svekkelsestemperatur. Fagfolkene med rett kompetanse, fysikere, forskere, ingeniører, highrise-arktitekter og spesialister har tydelig forklart hvorfor hele denne historien (offisielle) ikke stemmer og sterke påstander om at NIST lyver er å finne i intervjuene disse har gitt, for det meste via Architects and Engineers for 9-11 Truth. Det er også velkjent at NIST ignorerte et stort antall vitner som kunne fortelle om eksplosjoner, både før kollapsenen og før flyene traff tårnene. NIST har ikke troverdighet av andre enn de som gjerne vil at den offisielle historien skal gjelde. 9-11 saken tar mye tid å lære om og man må gjennom en fase med siling av stoff som er laget for å desinformere. Det kan ta mange år å forstå hele saken. Jeg har brukt en del år og forlengst helt sikker på at sprengstoff eller en eller annen teknologi ble brukt for å få ned byggene. Fly og branner er utelukket som årsak - selv om de skjedde samtidig. Måten byggene kollapset på er helt umulige, men verden lot seg distrahere av media som kun forholdt seg til ferdiglagde forklaringer. Et par-tre klipp passer til dette innlegget: https://www.youtube.com/watch?v=nQrpLp-X0ws
 38. 1 point
  Nå gjelder det altså for fabrikken å levere 1-2 helikoptere så de kan kjøpe seg mere tid og kontrakten ikke blir kansellert.
 39. 1 point
  Da kjøper en flere batterier, men ledningdrill er mye billigere Har kjøpt meg Ryobi slagtrekker og jeg lurer på hvorfor jeg ikke har kjøpt det før.. Det er slutt på å ødelegge hodene på skruer eller bitsene og det sliter mindre på håndleddet, men den bråker noe mer.
 40. 1 point
  Uavhengig av hva en mener om saken kan en vel si seg enig om at medias behandling av denne saken ikke akkurat er likestilt med andre saker hvor en mann er "forbryteren". VG har vært påpasselig med å ha stengte kommentarfelt og ikke postet en eneste av artiklene om grande saken til Facebook slik folk får si det de mener på deres plattform. Ser en på Giske saken derimot var kommentarfeltenne åpne fra dag 1, selv tidlig når det meste fremsto som ganske uklart i den saken og.
 41. 1 point
  Rart det der. Slik som du preker passivitet over handling og håpløs aksept av en utålelig situasjon skulle man nesten tro du hadde en mer personlig tilknytting til enkelte grupper ja. Dere sikter på spurv med kanon -og bommer. Syntes den tegneserien til Nox over her var fin og belyser nettopp dette med å sitte inne på låven og synse negativt om folk man aldri har møtt men som man føler man vet alt om, fordi en muslim er jo en muslim. Og de har jeg sett på TV. Det blir så pinlig lite verdensvant alt sammen Det slår meg ikke som så veldig mye mer reflektert å automatisk komme med en slik antagelse om de en er uenig med.
 42. 1 point
  Må bare humre av de som prøver å fremstille dette som en ikke sak. Kunne i utgangspunktet ikke vært mer enig, men dette er noe mediene og hylekoret helt og holdent har lagt opp til selv i måten de behandler og omtaler lignende saker, bare med motsatt kjønn. Som så mange andre har nevnt, tenk om dette var f.eks en mannlig FRP politiker som hadde seg med ei 16-17 år gammel jente, da hadde det vært sodoma og gomorra, og vedkommende hadde blir kjørt helt i senk av offentligheten.
 43. 1 point
  Vel. Jeg er mer nysgjerrig på om hvordan systemene driftes. Hvis det er militære systemer i bildet bør Administratorer og superbrukere være militært sikkerhetsklarerte som minimum, og adgang til de forskjellige systemer deretter. Tror ikke Generalmajor Børstesens repeterende klamydia-infeksjoner burde oppbevares sammen med Hr. Justesens gallesteinsoperasjonshistorie. Militære ‘hemmeligheter’ må/bør/skal holdes adskilt fra sivile mundane.
 44. 1 point
  Eller så kan du forholde deg til all infoen som har blitt publisert de siste ti årene om den enorme verdensomfattende spionasjen og overvåkningen amerikanerne bedriver mot alt fra deg og meg til Angela Merkel. Ref the Intercept, Wikileaks (vault7, vault8) osv. Du forholder deg vel ikke til virkeligheten som media gir deg, gjør du vel? Husk at du uttaler deg i et forum med kompetente IT-mennesker nå, ikke den gjengse FRP'r.
 45. 1 point
  Offeret i saken er Mørk, ikke de som blir fordømmet for å ha sett bildene. Det er flere som har delt bildene i etterkant. De er å finne rundt omkring på nettet, som mange her i tråden tydeligvis kan testamentere. Det er en eventyrfortelling å tenke at en slem mann har tatt bildene og sendt dem til veldig mange forskrekkede mennesker. Å oppsøke slike kompromitterende bilder som er ufrivilig spredt på nettet (og som alle har fått med seg er ufrivillig) er åpenbart galt. Ingen som har påstått at Nora ikke er offeret. Men sakens kjerne her er at Nora, media, og nå du ønsker å kappe huet av alle og en hver som har hatt noe med bildet og gjøre. Nærmest sånn av vis du bare kjenner en som har sett bildene, så skal også huet ditt kappes av.
 46. 1 point
  forslag 1 x router (hvis den ikke leveres fra bredbåndsleverandøren) 1 x switch med nok porter (eventuelt 1 per etasje / lokale hvis det passer bedre) n x access point (nok til at du får bra nok dekning i hele lokalet) Gjør det så enkelt som mulig, ikke bruk VLAN, segmentering eller lignende hvis du ikke må. Men - på trådløs-siden (aksesspunktene) så bør du sørge for god radioplanlegging; sett faste kanaler på hvert enkelt aksesspunkt, bruk kanaler som ikke kolliderer med andre trådløsnett (egne, naboer, osv) og bruk litt tid på å følge opp dekning / signalkvalitet etter at lokalet er tatt i bruk. Ubiquity er bra, hvis du må ha / ønsker noe annet, så velg hardware som er støttet av OpenWRT / LEDE. Lykke til.
 47. 1 point
  Staten må ikke stoles på. Den kan ikke stoles på. Den gjør som den vil. Når de har fått presedens for beslaglegge domener er det bare å vente på formålsglidning. Plutselig blir det forudt å spre "falske nyheter" - hvor staten selvsagt definerer hva som er falskt. Før man vet ordet av det har man fått ministry of truth. Men jeg er i grunn ikke bekymret. Å kjempe mot staten på deres premisser er feil strategi. Etter hvert som staten blir mer og mer totalitær, vil vi se mer og mer av dette. Stater var ikke forberedt på hvor viktig Internet kom til å bli, og det har vist seg å bli en syvhodet drage. Kina var mer fremsynt og skjønte fort at det måtte kontrolleres. Så de har "alltid" hatt det. Det blir verre for staten å innføre det nå som vi vet hvordan internet er "usensurert". Men politikere vil likefult ha samme kontroll over Internet som de har "in real life" og man ser stadig oftere at politikere ønsker lover som kan kontrollere informasjonen som er tilgjengelig på Internet. Det er her statene vil vise sitt sanne ansikt i den vestlige verden. Måten å kjempe på er på teknologi-fronten, ikke i rettsalen. Etterhvert som sensur blir dagligtale kommer desentralisert teknologi også til å bli dagligdags. Det blir en vanskeligere nøtt å knekke uten å bli helt Kina.
 48. 1 point
 49. 1 point
  Det er bare politiet som kan ha opplysninger om en sak, uansett om dere er de "rammede". Dette bl.a. fordi de ikke vil at dere skal begynne å etterforske selv og f.eks. få navnet til fyren og fly på døra og true han på livet, borgerpoliti og hva som verre er. Forstyrre etterforskningen rett og slett. Du får se navnet til vedkommende hvis han blir tatt og du må vitne mot han i retten. Da står navnet i sakspapirene.
×
×
 • Create New...