Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/08/15 in all areas

 1. 7 points
  Eller som i skyrim; pirker du sverdet borti kyr eller høner med et uhell, har du hele bygda på nakken.
 2. 5 points
  Han sier at de selger all informasjon til bruk for reklame. Det er jo feil. Det er en ting å samle inn masse informasjon å videresende/selge det til andre, som den amerikanske stat. Det er jo noe annet å selge det til et reklameselskap, det gjør de jo ikke. Selvfølgelig er jo slike uttalelser merkelige ettersom han selv er sjef for et selskap som innhenter og lagrer personlig info, og kommer da i akkurat samme kategori som de han kritiserer. Håper ikke selskaper betaler ansatte for å gå på slike konferanser som dette.
 3. 3 points
  Moderatormelding Denne var både feilpostet og hadde veldig dårlig tittel. Flyttet og endret tittel Lykke til med flyttingen
 4. 2 points
 5. 2 points
  Edit: Ikke sikkert at du forstår den med engang. ;p
 6. 2 points
  Enten lyver han om alt, eller så lyver han bare om baklyktene (ikke 100% original) .
 7. 2 points
  Man bruker elektronvolt (merk at det står elektro_n_volt) fordi det er en mye mer praktisk enhet enn Joule i partiklers størrelseorden. På samme måte som det av og til er praktisk å snakke om cm eller km istedenfor meter, er det praktisk å bruke elektronvolt istedenfor Joule. Man forkorter elektonvolt med eV. En del konstanter blir også penere, slik som plancks konstant ganget med lyshastigheten: hc = 1240eV nm istedenfor 1.97×10^25Jm. For eksempel er det lettere å si og forstå 200eV enn 3.2*10^-17J. Sammenhengen mellom vanlig enhet for energi og eV gjelder: 1eV = 1.6*10^-19J. På samme måte som 100cm = 1m.
 8. 2 points
  For min del ser det ut som noe fra 65 millioner år tilbake.
 9. 1 point
  Dette er en tråd der du kan bli kjent med bilmerket, diskutere nyheter, ditt siste kjøp, eller annet generelt rundt Mercedes * Hold en hyggelig og saklig diskusjon * Diskusjon skal i hovedsak dreie seg om Mercedes * Respekter andre sine meninger, man trenger ikke alltid å være enige * Trenger du hjelp til å feilsøke eller fikse bilen din så kan du bruke teknisk-forumet: https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=134 * Ellers så gjelder forumets Retningslinjer her også. Mangler det en tråd om ditt favoritt-merke, så kan du sende PM til Gavekort, eller lage din egen tråd og kopiere denne førsteposten.
 10. 1 point
  Google er rimelig elendig til å gi praktiske svar. Hvis du ikke kan svare er det like greit å ikke skrive noe. Har selv hatt matematikk 1-4 ved ntnu og bsc+master ved uio i matematikk. Generelt så er beregnede arbeidsmengden ganske likt ved siving studiene ved ntnu og uio. Ved ntnu (siving) er en student ment å skulle studere 4*7,5studiepoeng = 4*12 timer= 48 timer i uken. Ved uio er fagene ment å være 3*10 studiepoeng = 4*15 = 45 timer i uken. Hovedforskjellen ved uio og ntnu's opplegg at det er lagt opp til mere selvstendig jobbing ved uio. Ved matematikk 1 ntnu skal man bruke 4 forelesningstimer + 2 øvingstimer + 6 timer fordypning. Ved uio er mat1100 lagt opp til 4 timer forelesning + 2 timer fellesøvelse og 9 timer selvstudium. Dette er for at en gjennomsnittlig student skal kunne få en gjennomsnittlig karakter ©. i praksis betyr dette at ntnu er bedre på å gi flere forelesningstimer pr studiepoeng enn uio (de bruker mere penger/ressurser pr student) og dermed har noen få timer ekstra i forventet arbeidsmengde. I praksis kan det være ganske så store forskjeller innad innen fag hvor mye arbeid som kreves. Mange forelesere kan godt finne på å gi ekstra obligatoriske oppgaver som går utover vanlig pensum som kan øke arbeidsmengden betraktelig. De fire grunnleggende mattefagene (7.5 stp) på ntnu har ved første øyekast ofte ganske likt pensum som de tilsvarende ved uio (10 stp), men ved uio forkuserer de mye mere på teori og beviser noe som øker arbeidsmengden. Dette gjør at fagene ikke alltid er helt optimale i forhold til hva studentene egentlig trenger. Ved ntnu fokuserer man mye på praktisk oppgaveregning og eksempler da dette er veldig nyttig for de videre fagene siving studentene skal ha. De som skal ha mere avansert matte videre (siv.ing matte+fysikk) tar ekstra fag for å få den teoretiske ballasten som oftest er utelatt fra matematikk 1 osv. Ulempen med uio's system er at mange som tar mat1100,1110,1120 vil få en god del mere teori enn hva de faktisk har bruk for. Hvordan instituttene legger opp fagene i forhold til innhold kan ofte være en balansegang mellom hva som trengs for videre studier og hvilke lærekrefter (forelesere) de har tilgjengelig.
 11. 1 point
  Det fungerer litt av og til (klager på internettforbindelsen her også), men stemmen til Siri høres langt fra like bra ut som den engelske.
 12. 1 point
  John Oliver, you fucking legend! https://www.youtube.com/watch?v=8bcpZMX_Iqs
 13. 1 point
  Elendig fotballspiller han der Özil as... https://vimeo.com/130081944
 14. 1 point
  Jeg tror du vil bli skuffet over din ytelsesgevinst sett mot penger brukt på et x99 oppsett når du har gaming som hovedmål. Vi sitter nesten i samme båt du og jeg - da jeg også har et lga1155 oppsett med i5-2500K oced til 5ghz og sli gtx 970 - og jeg spiller The Witcher 3 i 1440p på Ultra. Jeg velger derimot å vente på Q3 2015, Skylake-S og lga1151 før jeg oppgraderer, da lga1150 kun presterer rundt 3% bedre på samme overklokkingsfrekvens og lga2011-3 ikke leverer noe bemerkelsesverdig mer enn lga1150 i gaming, da veldig få spill klarer å dra fordel av flere enn fire kjerner. Jeg orker ikke å skrive noe langt innlegg og prøve å overbevise deg eller fraråde deg om å kjøpe et oppsett på intel sin entusiastplattform x99, da dette ikke er noe dårlig valg generelt sett - dersom du ønsker å beholde pcen din kurant like lenge som du har hatt din sandy - men for min del koster det rett og slett mer enn det smaker. Det tror jeg du også vil se om du gjør litt mer research og slår deg til ro med kun et nytt skjermkort istedenfor.
 15. 1 point
  Jeg ville heller slengt på en tusenlapp og gått for Obsidian 900D, eventuelt gått for Obsidian 750D. Hovedkort: Asus X99-A/USB 3.1. PSU: EVGA Supernova G2 850 Det er litt å spare på Z97 og 4690K/4790K nå, men hvis du har planer om å oppgradere senere får du ikke brukt ram-en på nytt siden DDR4 er på full fart inn. Edit: Jeg er i nesten samme situasjon, men jeg har i7-950. Jeg bestilte meg følgende. Jeg skal ikke bytte kabinett. https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1560610&su=E984A8DD-D5DB-4B14-8BF8-CB837CAC63FF
 16. 1 point
  Det er bedre å gå til legen. Hvis du lar hemoriden vokse seg for stort vil du få større problemer enn det du har nå. Hemoriden vokser hele tiden. På tide å la legen drepe hemoriden
 17. 1 point
  Noen andre som synes det er tåpelig å lansere noe nytt, men det er ikke støttet for andre land enn U.S og blant annet U.k?
 18. 1 point
  https://www.youtube.com/watch?v=7gkDAtokxik
 19. 1 point
  Glad for at slafseren ble skallet ned, vel.
 20. 1 point
 21. 1 point
  Fordi Melisandre sa at Lord og Light blir glad da. På grunn av kongenblod og blahblah. Og Stannis stoler blindt på henne siden Joffrey og Robb døde etter at hun kastet noen igler i ilden og spådde dette, men har visst glemt at i følge henne skulle Balon Greyjoy dø også.
 22. 1 point
 23. 1 point
  Avien: Jeg tolker det delvis som kritikk mot mengden flyging og delvis som kritikk mot hvor ineffektivt dagens gjenvinning virker. Forskerne gjør en sånn sammenligning du etterlyser. De sammenligner sortering med ikke sortering. De "glemmer" ikke at avfallet må hentes uansett og gjøres noe med. Alternativet deres er forbrenning av alt avfallet i stedet for bare deler av det. At den norske miljøpolitikken er overmettet på symbolikk er hevet over en hver tvil. Denne saken føyer seg bare inn i rekka. Det er ikke 5 minutter i uka men 20. Det er en flott hensikt, men klimavirkningen er skuffende dårlig i følge rapporten. For å si det på en annen måte trenger hver av oss å utøve like ineffektive tiltak 53 timer hver dag for å fjerne alle Norges klimagassutslipp. At døgnet ikke har nok tid til det er bare en måte å illustrere hvor ineffektivt tiltaket er. Vi trenger tiltak som gir mye mer klimaeffekt ut av de 20 minuttene. Det er ikke underlig å regne timelønn for fritid. Folks fritid er ikke null verdt. Det er både normalt og bra å sette en pris på fritiden til folk. Selv om det ikke er penger man ser noe til på kontoen er det fritid man ser noe til eller mister. En verdi det er bra å tallfeste. For eksempel i forbindelse med køståing. Jeg er enig i at man bør ha tiltak mot planlagt elding, men ikke hvis tiltakene monner så beskjedent som avfallssortering. Vi må finne tiltak som er effektive nok til å ha en betydning, uten å spise opp 2,2 ganger folks levetid. Jeg mener du leser økonomiprofessoren feil. Det han legger i ordet lønnsomhet er ikke at det skal tjenes penger på det, men at man får valuta for innsatsen. At tiltakene monner nok til å gjøre en forskjell og at man ikke roter bort innsatsmidlene på tiltak som ikke monner. Tid er for eksempel en begrenset ressurs. Vi har som regel rundt 8 timer i døgnet der vi ikke er på jobb og ikke sover. Når et tiltaks effektivitet er så dårlig at man trenger 53 timers innsats hver dag for å komme i mål så sier det seg selv at vi ikke kommer i mål. Angående naturressurser er det sannsynligvis mye mer effektivt å sette inn tiltak for å redusere totalforbruket enn å gjenvinne. Om mine ukentlige 20 minutter kan spare 1 kvadratmeter regnskog i stedet for 0,1 kvadratmeter så er jeg mer enn villig til å endre bruken av mine 20 minutter.
 24. 1 point
  Vi har skrevet flere artikler om Smite og nordmennene som deltar, men vi har helt klart et forbedringspotensial her også. Send meg gjerne en e-post.
 25. 1 point
 26. 1 point
  Google selger faktisk ikke informasjon om brukerne. Det de gjør er at de samler inn info, også selger de tilgang til brukernes tid/oppmerksomhet basert på informasjonen som er samlet inn. Det er en stor forskjell fra å selge faktisk brukerinfo. Når det er sagt foretrekker jeg Apples modell der jeg er kunden og ikke produktet. Dét er faktisk en grunnleggende forskjell på Apple (og MS) på den ene siden og f.eks Facebook og Google på den andre. Kundene deres er annonsørene, ikke brukerne.
 27. 1 point
  Ikke dumt valg fra komplett Synd det er Acer Acer topper listen med god margin når det gjelder reklamasjon!
 28. 1 point
  Kanskje disse konvertitt-ene er det som skal til for å modernisere Islam, på samme måte som man ser at buddhismen blir tilpasset vår vestlige lynne og kultur, ved at vi får våre egne lærere og praktikanter som fører tradisjonen videre her.
 29. 1 point
  Morsomt bilde der mennesker haster med bestemte skritt mot hvert sitt mål. Den svarte flekken oppe til venstre. Ofte har jeg selv har oversett slike detaljer, og blitt arrestert gang på gang, særlig av Kneppen. Bra å bli minnet om slikt, men det viktigste er nå allikevel komposisjon og hovedbudskapet i bildene. Vennlig hilsen Ragnar
 30. 1 point
  Det var litt av en oppstart. Tror du må forklare litt nærmere hva du mener når du spør hvordan den skal analyseres. Det er jo mange måter å gjøre det på – mange mulige nivåer i setningsanalyse. Her har du ikke uttalt noe mål med analysen, og da er det vanskelig å vite hva du er ute etter. Ser man på leddsetningen som objekt, er det klart at objektet er splittet. Kanskje vanligere å se dette med verbaler: O V S V Det hadde han klart. Et par måter å gjøre det på: O V S _______O________ (helsetningen i fokus) O (Sj) S ____V____ (leddsetningen i fokus) Oppgaven tror jeg at han vil klare
 31. 1 point
  Fruktnøtt? Shame on you!
 32. 1 point
  Brasil spiller privatlandskamp mot Mexico nå, sjekk ut Cou sitt mål og nyt det https://streamable.com/zk1y Markovic scora også i dag mot Aserbajdsjan, men det driter vi i.
 33. 1 point
  Googlet litt om emnet, og det ser ut som at gjennomgående svar er at på sykkel så gjør man som man vil men bytte _skal_ oppgies ved salg, ellers er dette å regne som skjult mangel. På bil må man melde fra til forsikringsselskap, hvor man forteller gammel og ny stand. Her og opplyser man ved salg. BT bryr seg kun om at speedo er teknisk OK, ikke viser for lite, har belysning og viser KM/t. Vil tro det er langt mer nøye på kjøretøy som brukes i yrkessammenheng, men det er det vel ikke snakk om her.
 34. 1 point
 35. 1 point
  Vi ble herset med ufattelig mye i oppstarten av Smite. Vi var 2-3 norske som gikk glipp av et par finaler i 10.000 dollar turneringer pga ddos angrep. Under mange av angrepene ringte vi ofte opp nettleverandørene og spurte om de kunne hjelpe til, 8/10 ganger visste ikke supporten hva ddos angrep var. De resterende gangene ba de oss om å politianmelde.. Akkurat som om politiet har ressurser eller tid til å hjelpe gamere av alle ting.. Uansett, etter flere måneder med problemer fikk vi kommet i kontakt med leaguepedia ceo matt gunnin. Det meste han lærte oss står forsåvidt i guiden hans. Veldig informativ. http://lol.gamepedia.com/DDoS_Prevention_Guide Siden all kommunikasjon mellom spillere, turneringsarrangører og spillutviklerne gikk gjennom skype, var dette hovedproblemet for de fleste. Alle hadde proxier osv, men dette funker dårlig. Hvis du er god i et spill, det beste tipset jeg kan gi er å aldri installere skype. Hvis du MÅ bruke det, gjør det gjennom 3g internett på telefonen. Det beste du kan gjøre mot ddos er å ikke "miste" ipadressen din. Vær forsiktig når du klikker på linker, trykk kun på linker fra de du stoler på. Etter vi ble paranoid som fy, sluttet ddos angrepene å treffe oss. Når du først blir truffet av ddos angrep så tar de en range av ip adresser. Hjelper lite å restarte ruteren, men det er vel verdt et forsøk. Men ja.. Når du først blir truffet er det fint lite du kan gjøre. Prevansjon er alt.
 36. 1 point
  Måtte lete opp GPS-koordinater til noen steder i USA, men fikk litt... uventet resultat. Tror jeg skal slutte å klage på norske sommere.
 37. 1 point
  Hvorfor gidder du?
 38. 1 point
 39. 1 point
  Har ikke forpliktelser ovenfor typen hennes skrives det her. Har man ikke en forpliktelse ovenfor sine medmennesker å være en ålreit person? Greit at dama er den aggressive parten her, men om du blir med på det deltar du jo passivt på å bedra et annet menneske. Sier ikke at jeg har fasiten her, men trådstarter viser jo allered her i denne tråden at han er et menneske med litt integritet. Ikke dumt å holde litt på den integriteten.
 40. 1 point
  Med samme logikk så er det ok å slå deg ned, så lenge man ikke kjenner deg?
 41. 1 point
  Det er sikkert ikke greit for kjæresten hennes, men hvis ikke du kjenner ham, er det ikke ditt problem. Jeg ser dog ikke hvordan noen kan bli sammen med en person de vet at nettopp har vært villig til å begå utroskap, hvis det er det du ønsker når du sier at du liker henne. Da må du enten tillate henne å ha sex med andre eller gå rundt og være redd for at hun skal være utro. For det er antakelig ingenting som er så spesielt med deg at hun ikke kunne vært utro mot deg når hun er utro mot den kjæresten hun har nå.
 42. 1 point
 43. 1 point
  TXAA, FXAA etc er post-processing (Dvs de behandler hele bildet rett før det skal vises på skjermen). Disse krever ikke veldig mye ekstra ram, men er direkte påvirket av skjermoppløsningen. Jeg vil tro at texture-størrelse har veldig mye mer å si. Sist jeg leste noe om dette så hadde mer enn 2GB ram lite å si ved 1080p uansett spill. Men de fleste spill går ganske brutalt opp i ressursbruk hvis de er har en "ultra"-modus som er ment for ytterst få, og her kan det variere kraftig hvor mye ram som blir brukt. Hvis skjermkortet går tom for ram så skjer det som regel en av to ting: - Spillet tryner fordi det ikke klarer å legge til nye ting i rammen. - Spillet bruker mer tid på å fjerne gamle ting fra rammen slik at den får plass til nye ting. Ved sistnevnte kan du oppleve dårligere ytelse fordi spillet må aktivt frigjøre plass samtidig som det prøver å legge til nye ting i rammen. Og hvis det blir skikkelig ille så ender den opp med å gjøre nesten bare dette. Sånn spillene har utviklet seg så vil jeg nok si at 4GB er kjekt å ha. Men det finnes ikke et fasitsvar. Du bør heller sjekke tester for de spillene du spiller mest, og oppløsningen du kjører på. tl;dr: 4GB er kjekt, men om det er et must kommer an på spillet, innstillinger og skjermoppløsning.
 44. 1 point
  Tror læreren din har et bedre svar på det enn oss, men ja, du får nok ta den på pc.
 45. 1 point
  Som en til som har blitt lurt hiver jeg meg gjerne på her. Pengene vil jeg ha igjen, og om jeg kan lage et mareritt for fyren får det så være. Virker som en storskala-svindler, dette. Om så fyren blir gjeldsslave og henger seg fra taklampa skal jeg ikke gi meg før siste stein er snudd her...
 46. 1 point
  Den fortjener en pluss! #jegharopplevd: Entret feil hull, men fikk aksept. Helt herlig.
 47. 1 point
  Du får ALDRI ett forenklet forelegg dersom du anmeldes. Forenklet forelgg blir bare gitt ved forseelser som blant annet å prate i tlf i bil, kjøre uten belte, kjøre for fort (så fremt du ikke mister lappen) osv. Blir du domfelt etter anmeldt forhold får du ett forelgg. Du vil da være domfelt for ordensforstyrrelse, noe som vises på en eventuell bøteattest hos politiet. Dette blir registrert. Da jeg ble tatt for dokumentforfalskning så nektet jeg alt og etter mye og men prøvde de seg til slutt på å ende saken med bot, jeg nektet boten også og da ble den henlagt etter 6 måneder. Men du kan ikke dermed "garantere" noe som helst om behandlingen av andre saker.
 48. 1 point
 49. 1 point
  Hei Ser at det er mange her som er nokså "negative" til det du holder på med. Jeg er derimot IKKE det, jeg synes du gjør noe utrolig kult. Du ser muligheter, akkurat slik som meg! Det ligger jo klart penger i dette, så hvorfor ikke? Har selv prøvd dette, og så fort gjennom godteriavdelingen, men fant ikke noe. Kan du forklare nærmere hvordan du får så mye betalt for frukt/grønt? Dobbel pris tilbake? Jeg henger ikke helt med. Hvordan kan 2 pakker tomater bli over 100 kr? Hadde vært hyggelig med en tilbakemelding, dette er spennende!
 50. 1 point
×
×
 • Create New...