Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/08/15 in all areas

 1. 20 points
 2. 11 points
  De bruker de stoffene som har de nødvendige egenskapene for det produktet som kundene etterspør. Om stoffet er sjeldent, drives prisen på stoffet opp. Etter hvert kan det lønne seg å bytte til et billigere stoff, selv om apparatet blir dårligere av det. Til sist finner produsentene forhåpentligvis ut en måte å lage gode apparater av mer tilgjengelige stoffer. Min personlige mening er at bruk-og-kast er noe dritt. Om apparatene ble bygget for å vare lenge, hadde vi ikke opplevt en slik råstoffmangel. Jeg har hatt TV-apparater som ble flere tiår gamle. Den gamle CRT-typen kunne være vanvittig holdbar. Å lage billigapparater som ryker etter at garantiperioden er utløpt er miljøkriminalitet.
 3. 10 points
  Tim Cook er vel kjent for å komme med uttalelser som stemmer helt: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2243290/tim-cook-takes-a-dig-at-samsung-with-talk-of-poor-amoled-screens Må være kjipt å ha han på konferanser hvis det eneste han gjør er å snakke stygt om alle andre og reklamere sitt eget produkt. Jeg trodde konferanser skulle gi kunnskap, ikke være en arena for å spre usann informasjon.
 4. 10 points
  Nei, å kunne se hvem som som plantet den er ikke mulig.
 5. 8 points
  Ja, nå kan også du trygt ta iOS i bruk :-D
 6. 8 points
  Den er ikke sort, den er grønn.
 7. 7 points
  Eller som i skyrim; pirker du sverdet borti kyr eller høner med et uhell, har du hele bygda på nakken.
 8. 7 points
  En liten tribute jeg lagde til Witcher 3
 9. 6 points
  Er dette bra humor? Jeg syntes hvertfall det
 10. 6 points
  Folk er patetisk. Først griner de etter at bethesda skal annonsere fallout 4, når de først gjør det er det bare sutring og grining på hele gjengen. Det å dømme et spill på en trailer er noe det dummeste man kan gjøre. Jeg har all min tro på at fallout 4 er i trygge hender hos bethesda.
 11. 5 points
 12. 5 points
  Han sier at de selger all informasjon til bruk for reklame. Det er jo feil. Det er en ting å samle inn masse informasjon å videresende/selge det til andre, som den amerikanske stat. Det er jo noe annet å selge det til et reklameselskap, det gjør de jo ikke. Selvfølgelig er jo slike uttalelser merkelige ettersom han selv er sjef for et selskap som innhenter og lagrer personlig info, og kommer da i akkurat samme kategori som de han kritiserer. Håper ikke selskaper betaler ansatte for å gå på slike konferanser som dette.
 13. 5 points
  Bare mulig i billandet USA. I Norge ville hun mistet sertifikatet til bilen og ikke blitt fradømt telefon. Mildt sagt merkelig dom å fradømme henne muligheten til å bruke telefon i stedet for å fradømme henne mulighet til å kjøre bil ettersom det var uvettig bilkjøring som forårsaket ulykken. Det virker som dommen er basert på blind hevn og ikke på forebyggende tiltak for framtida.
 14. 4 points
  Enig med deg! De har vel ikke prestert en eneste gang i sesong 5. Greit hvis de blir overfalt av mange at de ikke har sjangs til slutt, men de trenger ikke se ut som amatører mens de dør. edit:
 15. 4 points
 16. 4 points
  Kan skjønne det med "hvem plante er dette" ettersom det rett og slett er elendig norsk. "når plante" og "hvor plante"er like feil/riktig som "hvem plante" bare for å illustrere hvor feil det er å bruke "hvem plante". hvem/hva/hvor/når/hvilken osv betyr noe veldig forskjellig og bør ikke blandes fritt...
 17. 4 points
  Muligens, men Abraham blir nå hyllet av milliarder av mennesker verden over fordi han ville brenne sønnen sin som offer til Gud.
 18. 4 points
  Dette varierer jo i langt større grad fra individ til individ enn det gjør mellom kjønn.
 19. 4 points
  Ta med deg regnfrakk, min venn. Nei, vi er ikke egentlig venner, og nei, jeg mener ikke egentlig regnfrakk. Likevel; ta med deg regnfrakk, min venn.
 20. 4 points
  De hadde ikke trengt å legge på noe spør du meg, mye finere uten PS.
 21. 4 points
  "Lång" er ikke et ord. Det heter "lang". Sorry, bare måtte =P. "Sorry" er ikke er norsk ord. Det heter "unnskyld".
 22. 4 points
  Nei. Eller, sammenligningen din holder ikke helt vann. Markedet kan øke produksjonen av egg, smør og kakao, men man kan ikke dyrke indium. Markedet kan helt sikkert LØSE problemet, men ikke ved å trylle fram nye forekomster av Indium.
 23. 4 points
 24. 4 points
  Dette må da være brudd på tekstreklameplakaten. Tek har glemt å merke dette som betalt innhold. Her er det ikke et eneste kritisk spørsmål til effekten av dette, ikke en eneste vurdering av hva dette kan føre til/bidra til, ikke noe som helst annet enn en ren gjengivelse av produsentens markedsinformasjon. Dette er ikke journalistikk. Dette er ren markedsføring på redaksjonell plass. Håper Tek har passet på å få betalt for det.
 25. 3 points
 26. 3 points
  hvis trenden er slik så har de ikke mye respekt for dem som sliter med å formulere seg selv om setningen var dårlig formulert så skjønte jeg ganske tidlig at han spurte om hvilke type plante det var
 27. 3 points
  Enkelt og greit: * Religion er inkonsekvent og ulogisk.
 28. 3 points
  Obsidian kommer aldri til å lage ett Fallout spill igjen, spilte du ikke Lonesome Road i New Vegas? Det var en klar beskjed om at de er ferdig med Fallout. Hadde 'lonesome road' dlc'en, men jeg aldri fullførte den. Hva var det med den som ga klar beskjed om at obsidian var ferdig med Fallout ? Kan du gi en kort oppsummering ?
 29. 3 points
  Det får da være måte på hvor grisk man kan bli? "Må runde det først"?
 30. 3 points
  Moderatormelding Denne var både feilpostet og hadde veldig dårlig tittel. Flyttet og endret tittel Lykke til med flyttingen
 31. 3 points
  CDT tester det som kalles transferrin, et protein i kroppen som brukes til å transportere jern. Ifølge Norsk Elektronisk Legehåndbok vil 50 % av befolkningen slå ut på forhøyet CDT ved inntak av mer enn 4 enheter alkohol per dag i en uke eller mer (litt under en flaske vin per dag). 90 % av befolkningen vil slå ut ved inntak på mer enn 8 enheter alkohol daglig i en uke eller mer. Testene er imidlertid ikke veldig spesifikke, med 10 - 20 % falske positive. Alene vil testen derfor være et svakt grunnlag for fratakelse av førerretten. I relasjon til edruelighetskravet i vegtrafikkloven vil en innrømmelse av historisk alkoholmisbruk kombinert med utslag på løpende CDT-testing samlet sett føre til sannsynlighetsovervekt for fortsatt misbruk av alkohol, og dermed til at kravet om edruelighet ikke er tilfredsstilt. Fra Statens helsetilsyns retningslinjer, sitert i Politidirektoratets rundskriv 2007/1 om førerkort:
 32. 3 points
  Problemet her er at du ikkje får svaret du er ute etter og at du håper at vi skulle kunne grave fram ein teknikkalitet som gjer at du berre kan sjå vekk i frå heile testinga. Hjemmelgrunnlaget er heilt klart, det følger av vegtrafikklova: Mine uthevinger. Som du ser så er det ikkje utslaget av cdt-testen som er avgjerande, det som er avgjerande er at om du har utvist tilstrekkelig edrueligheit eller ikkje. Nå har du ikkje supplert mykje opplysningar om kvifor du blir regelmessig testa, men vanligvis er slik frivillig testing eit tilbud du får der ein er i tvil om du oppfyller edrueligheitskravet eller ikkje. Dersom du kan gå gjennom heile testperioda utan at testen gir utslag så har du bevist at du er edruelig nok til å fortsatt ha sertifikatet. Men dersom testen gir utslag så bekrefter du politiets mistanke. Så, her treng ikkje eigentleg politiet særlig med bevis for å ta frå deg sertifikatet, litt kvalifisert synsing på området er i utgangspunktet nok. Når ein då i tillegg kan vise til at du har gitt utslag på testen så er dette meir bevis i saka enn politiet i utgangspunktet trenger. Så kan ein sjølvsagt diskutere om politiet burde ha denne lovhjemmelen eller ikkje, men det blir då off-topic i forhold til ditt spørsmål.
 33. 3 points
  Hvorfor ikke? Gameplay er da viktigere enn litt grafisk snacks.
 34. 3 points
  Gjennomsiktige strømledende paneler høres veldig ut som TFT (Thin-Film-Transistor). Fant derimot ut at dette ikke er tilfellet http://www.perfect-optronics.com/en/images/image_f7.gif Det er lagene med ITO (Indium- tinnoksid) som skaper de elektriske feltene som påvirker krystallene i LCD panelene. TFT laget er der for å styre, og regulerer blant annet volt osv. TFT laget er vanligvis a-Si (Amforøst-Silisium) pga av kostnader. Jeg er ganske sikker på at LG bruker IGZO som TFT for sine OLED paneler. IGZO er jo Indium-Gallium-Zink-Oksid. Dermed vil alle paneler som bruker IGZO som TFT hvertfall bli påvirket. Det er likevel et lite problem. Samsung bruker allerede LTPS (Low-Temperature-Poly-Silicon) som er den beste TFTen på markedet, men lite brukt pga av pris. En økning i pris på indium vil nok derimot fikse det problemet. Ellers er det og andre metall-oksider som kan ta over for IGZO. Det samme gjelder jo selvfølgelig for TIO. Det forskes jo på andre materialer som AZO (Aluminium-Zink-Oksid). Disse er likevel ikke like gode.Når det kommer til OLED bruker de også TIO, men her som anode: http://en.wikipedia.org/wiki/File:OLED_schematic.svg OLED fungerer jo helt annerledes, og jeg er ganske sikker på at de trenger mindre TIO, ettersom de bruker vanlige metaller som katode. OLED er også ganske nytt, og det virker som om det vil bli langt enklere å finne erstatninger. Mest sannsynligvis vil nok TIO bli utfaset til fordel for bedre materialer, og ikke pga tilgjengelighet. LCD har vært mye lengre tilstede, og alternativene virker lengre unna utifra det jeg har lest. Det er og verdt å merke seg at nesten hele verdens produksjon av såkalte rare-earths, som Indium er, foregår i Kina. De har store deler av verdens ressurser av denne typen. Det er og forekomster andre steder, men til tross for raskt økende priser har disse enda ikke vært økonomiske. Vi vil nok derfor se en opprettelse av nye gruver når/hvis prisen blir høy nok. Det er heller ikke lett å vite akkurat HVOR mye Kina har. På grunn av at det er en stor maktfaktor er det i landets interesse å holde dette skjult, svartemarkedet for dette er og slått kraftig ned på. Kina kuttet på et tidspunkt leveranser til Japan midlertidig. Det var noe de merket svært godt, og førte til sto japansk satsing utenlandsk for å opprette flere gruver. På grunn av de kinesiske selskapene sin kontroll er det også i deres interesse å øke prisene mye. De holder derfor litt igjen på produksjonen, og de tjener nok ganske bra nå ettersom prisene er svært høye. Akkurat i samme stil som Saudi-Arabia når de holder oljeprisene nede for å få konkurrentene til å slite, da de har langt lavere produksjonskostnader enn de fleste andre. TL;DR: Annslagene for hvor mye indium som finnes kan være feil pga manglende leting/markedsgrunner/strategiske grunner. OLED bruker også TIO, men i mindre grad. Det virker og langt enklere, og mer naturlig at det blir byttet ut til fordel for noe annet, pga måten teknologiene fungerer på.
 35. 3 points
  Vi skulle gå tom for egg, smør, kakao, ..., og nå indium. Vel markedet kommer til å løse dette som vanlig.
 36. 3 points
 37. 3 points
  1-6 er intenting å grine over. 7 derimot frykter jeg Microsoft vil utnytte til søppel og annet dritt.
 38. 3 points
  Synology kan UI/UX like godt som dere kan lage ræva overskrifter.. Synes dere virkelig "Nei, dette er ikke en NAS" er en smart tittel om man kommer fra forumet? Knøler.
 39. 3 points
  Har jobbet med og for Telenor i 10 år. Nå har jeg riktignok skiftet beite, men jeg kjenner en voldsom stolthet av se Telenor tar sitt samfunnsansvar alvorlig. Mange glemmer at Telenor (Televerket/Telegrafverket/Den Norske Statstelegraf) er mer enn datapakker og mobilpriser, men en viktig del av Norge igjennom 160 år. Jeg er stolt over å ha vært en bitteliten mikroskopisk og ubetydelig del av Telenor :-)
 40. 3 points
  altså hvis man er dum nok til å åpne en .APK fil fra en ukjent email så fortjener man å betale det. Ellers vil jeg tru recovery fungerer like greit.
 41. 2 points
  Hei, vil bare si at saken løste seg. Jeg endte opp med å dra til sykehuset, for så å snakke med hun jeg snakket med i telefon. Jeg hadde med et "klagebrev" til henne, men hun endte opp med å slette gebyret uten noen videre anmodning. Mange vil nok synes at dette var mye strev for den summen det gjaldt, men for meg er det en stor sum for øyeblikket. Og ikke minst at man ikke skal bli belastet for noe man selv ikke har skyld i. Med vennlig hilsen Lettet gutt..
 42. 2 points
  Edit: Ikke sikkert at du forstår den med engang. ;p
 43. 2 points
  OK, er det en meme å føkke opp navnet til Jorah Mormont? Cause it ain't funny.
 44. 2 points
  Må bare le "litt"... Mac brukere har nå fått muligheten til å splitte skjermen i to med et program på hver side... Har hatt dette i ÅREVIS med Windows! Har prøvd Mac littegrann sjøl, men jeg trodde de hadde denne funksjoinen noe de egt ikke hadde... LER MEG SKAKK!
 45. 2 points
 46. 2 points
  Areal av en sirkel: A = pi * r^2 r = 5 cm A = 3,14 * 5^2 = 78,5cm^2 Sånn! Nå kan du én utregning med formel.
 47. 2 points
  Det er ikke snilt å stjele
 48. 2 points
  Og dette kan du si med stor sikkerhet med din ekstensive bakgrunn i human-machine interactions og tonnevis med peer-reviewed forskning.Mener jeg
 49. 2 points
  Skikkelig godtepose Labyrint - Ortens Favoriter Remix In other news, Masta Ace albumet A Long Hot Summer er endelig på spotify.
 50. 2 points
  Den visuelle stilen er så utrolig appellerende og er en diger langfinger til kjedelige, brune skytespill. Det er noe herlig Super Soaker/Nickeolodeonsk over det hele.
×
×
 • Create New...