Gå til innhold

Anime Anbefalinger! (Les første post!)


Anbefalte innlegg

Baccano!

 

Sjanger: Action, Supernatural, Seinen

 

MAL

During the late 1930s in Chicago, the transcontinental train, Flying Pussyfoot, is starting its legendary journey that will leave a trail of blood all over the country. At the same time in New York, the ambitious scientist Szilard and his unwilling aide Ennis, are looking for missing bottles of the immortality elixir. In addition, a war between the mafia groups is getting worse. On board the Advena Avis, in 1711, alchemists are about to learn the price of immortality.

 

Based on the award winning light novels of the same name, this anime adaptation follows several events that initially seem unrelated, both in time and place, but are part of a much bigger story - one of alchemy, survival and immortality. Merging these events together are the kindhearted would-be thieves, Isaac and Miria, connecting various people, all of them with their own hidden ambitions and agendas, and creating lifelong bonds and consequences for everyone involved.

 

Dette var virkelig en fantastisk anime. Det var en fast og god story med god utvikling av karakterene. Animasjon og sound var også helt perfekt plasert. Det er nesten ingenting jeg kan klage på når det kommer til Baccano, er lenge siden jeg har hatt det så mye morro med å se en anime.

 

Hvis du liker f.eks. Cowboy Bebop, er dette garantert en anime for deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

MeitanteiConan.png

Detective Conan

Sjanger | Spenning / Mysterier

Årgang | 1996 - Aktiv

Målgruppe | Shōnen

 

Detective Conan er en seriøst lang krimserie. Den handler om den mesterlige detektiven Kudou Shinichi, som allerede i hans første år av videregående har løst flere hundre saker innenfor Japan og blitt et nasjonalt ikon. En dag etter å ha vært i en fornøyelsespark med barndomsvennen Ran, øyner han to mistenkelige menn kledd i sort. Han får bekreftet at de er forbrytere ved en ulovlig transaksjon, men blir i øyensyn av dette slått ned bakfra og svimeslått. Han fores et eksperimentelt narkotika som egentlig skulle drepe ham uten bieffekt... I stedet førte det til en kjemisk reaksjon i kroppen, og Kudou sine organer og skjellett krympes. Når han våkner ser han ut som et barn.

 

Uten spor å gå etter søker han tilflukt hos Ran sin far, en udugelig privatdetektiv. I frykt for å blande inn Ran, opptar han fiksjonsnavnet "Edogawa Conan" derivert fra en japansk folkehelt og den velkjente forfatteren Conan Doyle (mannen bak Sherlock Holmes). Ved hjelp av professoren Agasa sin geniale stemmeforvrenger og søvnprojektiler, bistår han yrkesdetektiven i å løse drapsaker ved å få ham i søvn og overta oppklaringen med hans stemme av de ofte intrikate og "perfekte" mordene. Dette i håp om at hans nyvervede suksess skal bidra til flere henvendelser og tilslutt kontakt med de sortkledde, mysteriøse forbryterne. Alt dette mens forholdet mellom Ran og Kudou settes på en prøve, da Ran har romantiske følelser for Kudou og befinner seg i lengsel etter hans etter hvert lengre fravær.

 

Liker du krim i Sherlock Holmes stil hvor løsningene er forbeholdt geniene, kan jeg anbefale denne serien på det varmeste. Kreativiteten tar ingen ende, selv etter nærmere 580 episoder. Selve den såkalte røde tråden med mennene kledd i sort innvolvert, strekker seg kun over et 20-talls episoder og spesialer, og kan med fordel sees av de som ikke ønsker å starte en lang serie.

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Clannad After Story~

Årgang | 2007

Målgruppe | Seinen

 

Tomoya har på modent vis konkludert med at livet for ham ikke har så sinnsykt mye for seg, at bare de færreste blir berømte, og at han ikke føler for å kjempe beinhardt for å bli en av disse.

 

På skoleveien møter han en jente som er motsatt innstilt. Nagisa Furakawa, passe distansiert i uttrykket, sliter med å gå opp skoleveien alene. Hun forteller at til tross for hennes svake framtredelse, elsker hun skolen og det den står for. Tomoya legger senere merke til at hun spiser alene i friminuttene, og ikke ser ut til å ha noen venner å støtte seg på. På kuriositetens vegne spør han hva drømmen hennes er. Å gjenopprette teaterklubben, svarer hun kontant. Til tross for sitt prinsipp om å ikke utarte seg mer enn nødvendig, interesserer Tomoya seg for denne merkelige besluttsomme, men tilbakeholdne karakteren, og tar en uvant avgjørelse om å hjelpe henne videre.

 

Det er starten på animeverdens kanskje mest følelsesladde drama, som river deg fra den ene banehalvdelen til den andre, fra eufori til den ytterste depresjon, og som med en atmosfære ulikt noe annet lærer deg moral og evne til å verdsette livet.

 

Anbefaler serien som gutters introduksjon til romanse, passende for de helt ned til 15-årsalderen (vil ha enormt utbytte og bli preget av denne serien), og også den litt eldre ungdom hvis tematikk fortsatt appellerer til. At den skal være den første innenfor sjangeren, er ganske enkelt fordi at en ny sjanger gir en ekstra innlevelse når alt er nytt, og da vil Clannad bli et sterkt minne for resten av livet.

 

Har fått priser for beste drama, historie, musikk og stemmeregi.

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sett gjennom tråden, men klarte ikke å finne følgende film:

 

2432.jpg

Toki wo Kakeru Shoujo (The girl who leapt through time)

Sjanger: Adventure, Drama, Romance, Sci-Fi, Slice of Life

Årgang: 2006

 

Tenk deg om du kunne tatt alle de små øyeblikkene, og endret på dem. Tenk om du kunne hoppet fem minutter frem i tiden for å endre et svar på en skoleprøve.

Akkurat dette får Konno Makoto oppleve, på godt og vondt.

 

I en film fylt med drama og kjærlighet, samt en passende menge humor, blir vi med på en magisk og gripende historie om en jentes dag-til-dag-til-gårsdagens opplevelser.

 

En høyst anbefalt film å se, da det er 1 time og 37 minutter med gripende historiefortelling. 10 av 10 mulige.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Akkurat sett denne filmen. Så ingen annmeldelser av den, så kommer en. Beklager om det alt er postet en.

 

bip5p2.jpg

5 Centimeters per Second / Byousoku 5 Centimeter

Sjanger: Drama, Romance, Slice of Life.

Årgang: 2007

 

Tohno Takaki og Shinohara Akari, to svært nære venner og klassekamerater, er dratt fra hverandre når Akaris familie er overført til en annen region i Japan på grunn av hennes families jobb. Til tross for separasjon, fortsetter de å holde kontakt gjennom brev. Når Takaki finner ut at hans familie er også i bevegelse, bestemmer han seg for å møte Akari en siste gang.

 

Som årene går, fortsetter de ned sine egne veier, deres avstand blir langsomt voksende bredere og deres kontakt med hverandre forsvinner. Likevel fortsetter de å huske hverandre og de gangene de har delt sammen, lurer på om de vil ha muligheten til å møtes igjen.

 

Kort forteller den om hvordan to barndomsvenner blir dratt fra hverandre som årene går.

Filmen er fordelt på 3 episoder som forteller om hver sin del av livet. Først får vi vite om barndommen og deres første måte etter seperasjonen, så er det ungdommen og til slutt er de voksne.

 

Høyst anbefalt å se.

Endret av Fred7555
Lenke til kommentar

toradora.jpg

 

ToraDora!

 

Sjanger: Romance, Comedy, School, Slice of Life

Episoder:24

Plot: ToraDora! er en fantastisk romatisk komedie. Den har en veldig simpel storyline: Du liker min bestevenn og jeg liker din bestevenn. Og når dette blir avslørt finner Aisaka Taiga og Ryuuji Takasu ut at de skal sammerbeide. Og når den litt lave Taiga med et forferdelig kort temprament slår seg sammen med den rolige og hyggelige men veldig missforståtte Ryuuji Takasu, da kan du ikke forvente stort annet en rot. Humoren i animen er bare herlig og kommer inn igjennom hele animen. Selv på de mest romatiske punktene kommer Taiga som oftest og roter det til, for seg selv og for Takasu. Men selv med dette enkle plottet er det en fantastisk og gripende anime.

 

Noe annet er karakterutviklingen og introduksjonen. Ta for eksempel den missforståtte Ryuuji Takasu. På grunn av ansiktet hans er stort sett alle redd for han og behandler han som en bølle. Men istedet er han en veldig hyggelig og snill person som er litt for glad i å rydde. Så når han ender opp med Aisaka Taiga, som er lav for alderen med veldig kort temprament og i tillegg veldig rotete av seg... ja, du kan vel nesten tenke deg resten selv.

 

Animasjonen er veldig enkel og fargene er rett og slett prisverdig. Veldig sterke farger, dog ikke skarpe. Karakterdesignet er veldig godt utført og dette spiller de veldig godt på. Spesiellt når karakterene kommer utfor en emosjonell erfaring, for eksempel når karakterene er sint eller trist viser animasjonene tydelig hvordan ansiktsytrykket og det personlige inntrykket av karakteren forandres.

 

Lyden i animen er relativt bra, med en litt catchy OP og ED tema sanger. Bakgrunns musikken følger også tempoet til animen og voice actinga er relativt solid og bare for å slenge inn et eksempel har du Rie Kugimiya som har soundet til Taiga. Hun har også gjort voice acting for Alphonse Elric fra Fullmetal Alchemist og Miharu Rokujo fra Nabari no Ou.

 

Alt i alt er dette en fantastisk anime som anbefales sterkt til alle anime elskere der ute!

Endret av n4w
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

post-104567-1277551077,6934_thumb.jpg

 

Major: Comedy, Drama, Shonen, Sports, "Slice of life"

 

Myanimelist: "Shigeharu Honda is a Major Leauge batter on the rise. His son Goro is a Little League pitcher who one day hopes to follow in his father's footsteps. Momoko Hoshino is Goro's schoolteacher, and the first woman Shigeharu has been interested in since the death of Goro's mother. The destines of these three individuals will become intertwined as father and son experience both heartbreak and triumph on the baseball diamond. But when an unspeakable tragedy visits the family, it will take everything they have to pick up the pieces and reclaim their dreams."

 

Min mening: Major er litt vanskelig å forklare uten å spoile, da serien foregår over mange år. I sesong 1 "Major S1" handler det mest om å bli kjent med characterne og etter 6-8 episoder "spoler" de 4 år fram i tid (etter en twist).

Etter S1 vil det "spoles" ca 1-4 år for hver sesong.

Det som gjør det vanskelig, er at sesongene blir så forskjellige. Men samtidig fristes jeg til å fortelle litt fra de sesongene, da jeg mener serien ikke har den beste starten.

 

I sesong 2 fortsetter de ett par år etter sesong 1, hvor Goro prøver å komme inn på en baseball skole kalt Kaido.

 

Sesong 3 har de "gamle/første" vennene hans forandret seg veldig mye, så ting er ikke like lett denne gang.

 

Mens i sesong 4, bestemmer Goro seg for å dra til USA for å joine Major League, noe som skal vise seg og ikke være helt som han trudde.

 

Dette er hva de 4 første sesongene kort fortalt handler om, hver sesong er på 26 episoder.

Serien er nå på 6 sesonger (denne blir aired nå), og jeg leste at mangaen snart er ferdig, så sesong 6 er mulig den siste, men dette er ikke 100% confirmed ennå. Mangaen ble startet for 15 år siden.

Legger med 3 bilder som viser noen av characterne i starten av hver sesong. Se hvordan Goro forandrer seg.

Jeg digger det :D

 

post-104567-1277552249,5171_thumb.jpgSesong 2

post-104567-1277552262,5029_thumb.jpgSesong 3

post-104567-1277552280,4548_thumb.jpgSesong 4

 

Jeg er ikke noe sportsfan eller noe sånt, men denne serien overrasket meg mye. Favoritt nr 2 nå :D

Forresten, stemmen til Goro fra og med sesong 2, er "Shikamaru" fra Naruto =P morro

Endret av Kenichi-san
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hvorvidt folk leser i denne tråden vet jeg ikke, men jeg lider av en trang til å skrive en anbefaling av en animè som jeg just ble ferdig med: Fullmetal Alchemist Brotherhood.

Dette er på en måte den ordentlige delen av hva Fullmetal Alchemist (som Lock-Aze for flere år siden så fint anbefalte). De begynte jo den gang å lage animè etter mangaen, men serien tok etter hvert igjen mangaen, og da tok skaperne en ny sti, og laget en ny vri på historien, derav en helt annen slutt enn Fullmetal Alchemist Brotherhood.

 

post-160421-1279587326,2082_thumb.jpg

Antall episoder: 64 [Ferdig]

Sjanger: Action, fantasi, drama, komedie, militær.

 

Plot

I Brotherhood er dog historien ikke noe annerledes - to brødre, som just har mistet sin mor (og som er uvitende hvor faren er), begår en tabu innen alkymi - mennesketransformering. Som takk for å ha begått tabuen, mister den yngste broren, Al, sjelen sin, og den eldste, Ed, mister sin venstre fot. På smart vis klarer Ed å plassere Al sin sjel i en gammel rustning, mot at han da mister sin høyre arm.

For å få kroppene sine tilbake legger de ut på en reise for å finne De Vises Sten, som har kraft nok til å gi de sine legemer tilbake.

 

For å ha en "bedre" beskrivelse av plotet; here u go: [Hentet fra Anime-planet.com (:

 

The foundation of alchemy is based on the law of equivalent exchange; you cannot produce something from nothing. As such, alchemy is bound by one taboo - human transmutation. Four years ago two young brothers, Edward and Alphonse Elric, broke this taboo when they tried to resurrect their dead mother. During the process Al's body disintegrated and Ed lost his leg. In a desperate attempt to prevent his brother from disappearing completely, Ed sacrificed one of his arms so he could affix Al's soul to a suit of armor. When his missing limbs are replaced by auto mail parts, Ed bears the name of the Fullmetal Alchemist - the youngest ever State Alchemist and dog of the military. Now, alongside his brother, Ed uses his status within the military to attempt to find any way that he can return their bodies back to their original state.

 

 

Min mening om serien

Forbanna genial.

 

Ja, den setningen fortjente å være litt for seg selv. I serien møter en så mange karakterer som en blir glad i, og historien har alltid lagt opp til herlige øyeblikk hvor en plutselig får et uventet gjensyn med karakterer en har sansen for. Musikken er så nydelig at jeg nesten får vondt, og jeg har virkelig ikke tall på hvor mange ganger jeg fikk frysninger i løpet av serien. De 14 siste episodene klarte kunststykket å gi meg en skammelig god frysning minst én gang per episode, enten på grunn av en syk hendelse, et fantastisk øyeblikk med musikk og handling perfekt klæsjet sammen eller simpelthen fordi det er glimrende alt i alt.

En ser også en klar utvikling blant karakterene, og historien fenger.

 

Arh.. Jeg har ikke ord på hvor god den serien er.

Den eier, den har for min del gitt meg noen av de kuleste karakterene jeg har sett innen animè (Mustang og Hughes, anyone? ^^), musikken (

,
og
).. Herregud, å høre musikken i seg selv er grunn nok til å se på serien! :p

 

Den fortjener et klart terningkast 6, en poengsum på 11 av 10, og et stort kudos for alt som den er!

 

Jeg misunner virkelig folk som ikke har sett den, og som så begynner å se den og oppdager at "Hey, dette er ikke verst. Må se litt mer.". Virkelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

10557.jpg

 

Welcome the the NHK!

 

Genres: Comedy, Romance, Slice of Life, Psychological

Karakter: 9/10

 

Satou Tatsuhiro er en 22årig eks-student som er hellig overbevist om at alt som foregår rundt han er del av en massiv konspirasjon mot han og hans liv. Organisasjonen NHK er ute etter å ødelegge livet hans.

Virkeligheten er en annen. Satou er en "NEET", eller "Not in Employment, Education or Training". Han er en innesperret person som er livredd for verdenen ute. En "hikikomori". Han vil selvsagt komme seg ut, men hvordan?...

 

Denne historien tar for seg hans kamp tilbake til virkeligheten, og alle hans fluktruter langs veien. Vi får et innblikk i selvmordsgrupper, MMOspill-avhengighet, psykologiske traumer og mye annet.

Serien har en særdeles god blanding av et seriøst tema og en humoristisk fremtoning, noe som får deg til å le veldig godt, selv om noen kan kjenne seg litt igjen i noen av scenene og/eller tankene.

 

Det er en serie jeg absolutt anbefaler alle med interesse for en serie utenom de helt typiske klisje-fylte seriene man får. Og tro det eller ei, men serien har faktisk en slutt.

 

og sist men ikke minst, grunnen til jeg begynte med serien;

Sluttsangen

http://www.youtube.com/watch?v=VxrY3EMCnj0

Endret av Slimda
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Afro Samurai 8/10

Genres: Action, Fantasy, Mech, Drama.

 

Aldergrense: 18+

 

Den hadde fått 9/10 hvis den hadde vært litt lenger.

 

Afro Samurai er en liten serie på 5 episoder på ca. 20 min. og en film på halvannen time. Serien handler om en liten negergutt som har number one som far. Når noen er number one så er du den beste i hverden til å slåss, og da går du rundt med ett "number one headband", og får å kunne utfordre number one, må du ha number two headband, men hvis du er number tow, kan alle utfordre deg. Serien er ganske blodig og fæl, men den er kul.

 

Plot:

Serien handler da om denne lille gutten som har nummer en som far, men faren blir drept, og deretter begynner Afro's leting etter nummer en for å kunne ta hevn for faren, men ting kommer i veien, og serier blir bare sykt tøff, for alle vil ha number two headband som Afro bærer.

 

Min første anbefaling så den ble nok ikke så kjempebra, men jeg anbefaler hvertfall alle til å se serien. ;)

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...
  • 7 måneder senere...

Hmm, dette er vel en tråd jeg kan spørre om.

Så en film på Nrk for noen år isden.

Den handlet om noen folk som var i krig med noe som ligner på svære kaffedyr.

Vanskelig å forklare noe særlig mer, annet enn at det var mange veldig bra action-sekvenser i filmen, blant annet en fly-scene som jeg digget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...