Gå til innhold

Fjell og vidde - tur og trening


Anbefalte innlegg

Hallo folks. Ingen som har noen turrapporter å komme med? Jeg hadde sikkert hatt en hadde det ikke vært for dette drittværet. Har regna i strekk 3 dager nå.

 

Btw har kjøpt nye fjellstøvler nå. Viking Hunter GTX, gleder meg til å få prøvd dem og om dem holder mål.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg vil på tur, men ser ut som det bare er småspeideropplegg nærmeste tida. En skikkelig fjelltur hadde vært saker!

 

Dessuten lurer jeg på å få dratt på et brekurs snart.

7225222[/snapback]

Går du i speideren? Det gjør jeg og! :p

 

Var forresten på leir/sykkeltur i Nord-Norge i sommer. Der gikk vi opp på et par fjelltopper.

 

Her er utsikt mot Harstad:

post-78619-1163249911_thumb.jpg

 

Vi var også oppe ved Svolværgeita (ca. 1000 m.o.h.):

post-78619-1163249989_thumb.jpg

Lenke til kommentar

I.A.G.: Fine bilder. Jeg har aldri gått på fjellet i nord-norge - har vært på et fjell som heter Høggumpen, men da gikk jeg ikke.

Har hørt og sett bilder fra folk jeg kjenner som har gått på tur både i Nordland, Troms og Finnmark, og jeg er sikker på at det kommer til å bli en fjellferie i nord en gang.

 

Ellers er det tynt med "rapporter" her også - det nærmeste jeg kommer fjellturer i november er en joggetur i regn og tåke, da jeg tok en "omvei" halvveis opp på løvstakken.

 

Ulriken har sett fristende ut i de få øyeblikk det har vært klarvær, med litt nysnø på og akkurat passe kaldt.

Lenke til kommentar

Fra torsdags kveld til fredag sov jeg for første gang helt alene (første gang var med hunden min, men det kan jeg ikke kalle alene) i telt på fjellet. Passa perfekt den natta. Det var stjerneklart med månen som lyste opp snøen. Det var mørkt da jeg gikk opp, men jeg fant fram, og en fin leirplass. Det var litt kaldt, men jeg frøs ikke.

 

Fredags morgen så våkna jeg av en orrhane som var rett utenfor inngangen på teltet som drev å sang å skreik. Tok nedglidelåsen og den for. Såg også en reinsdyrs flokk som drev å beita på en topp, nærmerer sagt Solhellanuten. Legger ved ruta jeg gikk. Startet ved Sæleset(til høyre på kartet) sov ved Norheimsdalen(rød prikk) gikk ned i Steinsdalen via Byrkjesete(utenfor kartet til venstre).

Denne ruta tar bare 3-4 timer egentlig, men jeg skulle bare sove ute. Forøvrig så var det ganske mye snø.

post-54368-1163259785_thumb.jpg

Endret av robB
Lenke til kommentar

Hørtes ut som en super tur, robB! :thumbup:

 

Tenkte jeg fikk komme med en liten rapport jeg også.

I september gikk jeg, en kompis og fedrene våre opp på Nordre Skagastølstind i Jotunheimen. Toppen ligger på 2167 m.o.h. og er like ved Store Skagastølstind, Norges 3. høyeste topp.

 

Vi var en del heldigere med været denne gangen enn på Galdhøpiggen i fjor (som beskrevet på forrige side). Skyfritt og passe varmt.

 

I motsetning til Galdhøpiggen var det ikke kø for å komme opp. :p Møtte nesten ingen på veien.

 

Turen bestod stort sett av å klatre i steinrøys. Litt ensformig, men det gikk greit...

 

Her er noen bilder:

 

post-78619-1163261549_thumb.jpg

Utsikt. Deler av Jostedalsbreen bakerst.

 

post-78619-1163261587_thumb.jpg

Store Skagastølstind (bakerst).

 

post-78619-1163261669_thumb.jpg

Toppen.

 

post-78619-1163261710_thumb.jpg

Baksiden.

 

EDIT: Skriveleifer

Endret av I.A.G.
Lenke til kommentar

Det høres perfekt ut, robB. Kjenner noe prøver å dra meg ut :D

Lite er som å være alene med naturen; da skal det mye til å tenke noe annet enn tilfredse tanker.

Jeg ble rent drømmende etter å ha lest innlegget ditt, nå tror jeg det er på tide å legge seg slik at månesnøen og dyrene flyter bort så jeg kan se klart igjen.

Lenke til kommentar

Det var også en perfekt tur, jeg hadde ikke glemt noe, og ingenting manglet. Bortsett fra bålet, var så opptatt ved å se månen kaste store skygger i snøen at jeg ikke tenkte på det, men nå i ettertid så tror jeg at det ville vært ekstra fint om jeg hadde et, men pytt pytt.

 

Da jeg gikk skogsveien torsdags kveld, kjente at sekken veide litt, mørket senket seg, og at snøen var puddermyk, fikk jeg en god og spesiell følelse. Samme med da orrhanen kom på besøk, jeg bare lå der å hørte på den synge før jeg åpnet glidelåsen.

Det var en ting som var kjipt med denne turen, jeg hadde med feil batteri til kamera så det ble ingen bilder. Det hadde blitt noen fine bilder!

------

 

Flotte bilder I.A.G.!

 

 

 

 

 

Nå var det sovetida ja. :p

 

Zethyr: Det var da mye snø der jeg gikk, og minna mye om jul! Spesielt da jeg så reinsdyrene. Ja, vakre områder her! Hvor kommer du fra?

Endret av robB
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Zethyr: Det var da mye snø der jeg gikk, og minna mye om jul! Spesielt da jeg så reinsdyrene. Ja, vakre områder her! Hvor kommer du fra?

7267097[/snapback]

Snø går fint så lenge det ikke er vanskelig å ta seg frem i, og reinsdyr gjør bare turen enda mer koselig :love:

 

Jeg kommer egentlig fra Hadeland, ~1t nord for Oslo. Har dog hytte som ligger en times kjøretur sør for Jotunheimen (gjende og omegn), eller litt lengre om jeg skal opp til Tyinområdene e.l. Det er der det er mest aktuelt for meg å gå turer uten stor planlegging, ettersom det tar en del tid å komme seg frem til andre områder lengre vest/nord/etc.

Lenke til kommentar
I fjellrenn som f.eks Tinderittet, er det da om å gjøre å komme først opp og ned, eller bare ned?

7360895[/snapback]

I Tinderittet ser det ut til å bare være nedover, ut fra bildet der det står "start" på toppen :p

 

 

--

Var på Turnerhytten fredag for et par helger siden. Fin tur, men det var litt kaldt for en som hadde ullskjorta til vask.

 

Neste tur blir Ankerhytten. Kanskje en gang denne uka. Fikk en reklamegreie med fire poster på, som jeg har tenkt å ta. Disse hyttene var to av dem.

Lenke til kommentar

Fortsatt hypp på tur nå. Veldig fristende med en kraftig topptur-/fjellski, men det er jo så sinnsykt dyrt. Altså da med lærstøvel for telemark, klassisk rottefella telemarksbinding, og ei god og brei ski + feller. Dessverre ligger jo prislappen på dette rundt 6-7000. Poenget er iallfall at du kan bruke skia som mer enn bare bakkeski som hovedsakelig er det man kan bruke vanlig telemarksutstyr til.

 

Jeg vil så sinnsykt forbanna på tur :p

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Torsdag 28. des til fredag 29. des var jeg på min andre overnattings tur -alene.

Jeg befant meg på Krokavatn. Ble kjørt et langt stykke opp, slik at det ikke ble langt å gå(rundt 1 time gåing). Det var tykk tåke da jeg satt i bilen og da jeg begynte å gå, men da jeg kom opp på et lite utsiktspunkt var plutselig all tåka under meg. Sola lyste rødt på fjellene i den hvite snøen. Noe som ga et fantastisk lys. Hele dalen under meg var tykk i tåke mens der jeg var, var det skyfritt.

 

Jeg gikk videre for å finne en leirplass. Mørket senket seg og gradene krøp seg nedover på gradestokken. Månen hjelpte med lys, og telt-duken var hvit av frost. Isen på vannet begynte å smelle å bråke. Det gjorde den hele natten. Det eneste av dyr jeg såg var en rype som flakset i mørket. Snø var det ikke, men kaldt. Tipper det var runt -6 til -7 °C. Kulden plaget meg ikke da jeg sov, soveposen var varm og god. Først så sovna jeg rundt 00.30 og våkna 2.00. Deretter våkna jeg igjen kl 05.00 og sov helt til 09.00. Våkna opp med samme farge på fjellene. Veldig fint. Det var litt skyer, men det var like mye blå himmel. Isen på vannet var blitt noe tykk, så det var moro å kaste store steiner på den.

 

Fin tur.

 

Bilder:

post-54368-1168017190_thumb.jpg

post-54368-1168017257_thumb.jpg

post-54368-1168017280_thumb.jpg

post-54368-1168017298_thumb.jpg

post-54368-1168017322_thumb.jpg

post-54368-1168017477_thumb.jpg

post-54368-1168017528_thumb.jpg

post-54368-1168017550_thumb.jpg

post-54368-1168017569_thumb.jpg

Endret av robB
Lenke til kommentar

Ah, endelig en "turrapport" igjen :)

 

Fine bilder. Spesielt nattbildet og "lorten på steinen". Hvordan har det gått til at det med steinen ikke har noe filnavn, forresten?

 

Her i Førde har det bare blitt korte fjellturer, trening som oftest, på grunn av det fæle været. Var vel et par dager med klarvær i romjula, da var jeg på Viefjellet og Hafstadfjellet.

Snart tilbake til Bergen nå, satser på noen dagsturer på nye steder i vinter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...