Gå til innhold

Diskuter ukens Donald! (Nå:nr. 24 oppd. 17.06-07)


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Oi, først når jeg ikke oppdaterer dukker det plutselig opp folk som vil ha mer av det :wee: Akurrat nå holder jeg på med omtale av uke 28, men jeg har lagt om strategien inntil videre, referatene vil være mye mer preg av: "dette får du da virkerlig lese selv" og referatene vil være mellom 1/2 og 1/3 lange av det de er nå. Men "stay tuned!" I løpet av en måned vil jeg forhåpentligvis ha tatt igjen bladene så jeg til slutt skriver om det nyeste.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet+9812398713
Skulle gjerne sluppet alt det som følger med bladet, ja. Det skulle vært mulig å kjøpe et abonnement med kun bladet, og uten noe annet tull.

6300355[/snapback]

 

Dette finnes - de selger fjorårets bladet - ca et år forsinket - samlet. Er ikke alltid så lett å få tak i, men kan bestilles hos Egmont. Hender at du finner de på store butikker, men de blir raskt utsolgt.

 

De heter "En kvart årgang" og inneholder da bladene fra Jan,Feb,Mar / Apr,Mai,Jun / Jul,Aug,Sep / Okt,Nov,Des.

 

Du får bare bladene, ikkeno leketull.

Og utgiveren får kvittet seg med sine restlagre.

 

Økonomisk OG økologisk.

(samt veldig praktisk å ha så mange blader i et hefte)

Lenke til kommentar

Jeg har sett de i butikken mange ganger, men har aldri tatt bryet med å kjøpe en da jeg mer eller mindre har hatt fast abbonoment de siste årene.

 

Men kan være kjekt, jeg som har lest og lagt bladene i kjelleren for å så ta de opp igjen, lese og legge de tilbake, må snart investere i minst 10/15 permer, har i tillegg fått en haug med gamle blader fra da pappa var ung:)

Lenke til kommentar

Da er omtalen av 29 kommet, som jeg egentlig begynte på for en god stund siden, jeg skulle kanskje priritert nyere numre, men var kommet så godt i gang på nr 29. (Jeg er forøvvrig også halvveis ferdig med nr 28. Nå har jeg utover uken tenkt å anmelde nr 36, for så å ta for meg nr 37 så det kommer ut mandag neste uke. Som nevnt er det ikke lenger fulle referater og referer stort sett ikke mer enn de 3-5 første sidene, før den stiller spørsmål ved resten av handlingen, dette gjør at "referatene" ofte er kun 1/3 av tidligere referater nå. Dette sparer meg for tid og jeg vil tross alt at donaldhistoriene skal diskuteres og ikke refereres ;)

 

I mellomtiden kan dere jo lese og kommentere omtalen av nr 29 og komme med deres meninger om dette nummeret :)

 

Donald Duck & Co nr. 29

 

donald29.jpg

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Ukens historier:

 

Donald Duck - Kritikeren

 

Manusforfatter: William Van Horn

Tegninger: William Van Horn

Omhandler: Donald, Ole, Dole og Doffen.

Sider: 10 (s. 4 - 13)

Min poenggivning: 5/10

 

 

Donald slakter et abstrakt maleri og en maler og innehaveren av "Dagens Babbel" står bak han, og er enig! Så det ender opp med at Donald får jobben som kunstkritiker. De neste dagene og ukene går med til å rakke ned på en rekke kjente abstrakte kunstnere, helt til noen utfordrer han til å gjøre det bedre og at han skal bli med i Andebys kunstkonkurranse, hvis han ikke vinner må han si opp jobben sin i Dagens Babbel. Han prøver mye, men gir til slutt opp, ODD syns derimot synd på onkelen sin og mener det han har skapt kan ha potensiale, siden det tross alt er abtrakt kunst... Det ender med at Donald vinner og begynner å male fast og skryte sine egne kunstverk opp i skyene.

 

Ingen overraskelser her. Historien går rett fram. Samtidig liker jeg ikke tegnestilen til Van Horn. Historien har rett og slett en altfor forutsigbar historie, men det er likevel en ikke så altfor gæren historie.

 

 

Onkel Skrue - Hvor ble det av McDuck

 

Manusforfatter: Lars Jensen

Tegninger: Maximino

Omhandler: Onkel Skrue, Donald Duck, Magica, Ole, Dole, Doffen, Dolly, Bestemor Duck, Stein Blåøy, Frøken Vable og en del flere kjente.

Sider: 7 (s. 16 - 21)

Min poengivning: 9/10

 

 

Det er hundre år inn i fremtiden i Calisota og i museet der fortelles det om Skrues liv av en robot, roboter er nemlig de eneste som kan håndtere stadige endringer i historien, grunnet tidsreiser, kontinuerlig. Historien roboten forteller er at en gang fikk Magica ved et uhell transportert bort lykkeskillingen fra pengebingen og hverken Magica eller Skrue vet hvor den er. Deretter forteller den om hvordan Skrue så forsvinner og familien nekter å gi opp formuen og passet på den til enhver tid. En rekke andre ting; som hva som skjer med Donald, Dolly, Ole, Dole og Doffen og etterkommere. Hva som skjer til slutt? Les selv!

 

Dette er en historie av det virkerlig gode slaget. Jeg liker å se ODD som tenåringer og voksne, og hvordan det gikk med de forskjellige, vi får til og med gjensyn med noen skurker! Jeg liker at vi ikke under noe stadie av fortellingen klarer med ganske stor sikkerhet og tippe oss fram til hva som til slutt skjer. Tegningene til Maximino er veldig gode og passer veldig bra inn Også på andre punkter syns jeg det er noe unikt med denne historien. Må leses!

 

Donald Duck - På bøljan blå

 

Manusforfatter: Terry Laban

Tegninger: Luis Podavin

Omhandler: Donald, Dolly

Sider: 9 (s. 23 - 31)

Min poenggivning: 8/10

 

 

Donald og Dolly er på tur på stranda, Donald har med surfebrett og vil vise seg, men blir slengt på land igjen av en bølge, men likevel jubler Dolly ble hun virkerlig imponert? Nei, Dolly ser på en av surferne, surferen presenterer seg som Brage og er en meget god surfer. Donald blir sjalu og drar igjen ut for å møte bølgene, men han blir tatt med under av en understrøm og Brage kommer og redder han. Brage inviterer Dolly med på surferenes strandbål senere på kvelden. Og under festen hvor han sjalu stirrer på Dolly og Brage danse får han uventet hjelp av en forfatter som tidligere var en stor surfer og målet er å delta i en surfekonkurranse. Kan Donald til slutt imponere Dolly ved hjelp av hjelpen han får?

Meget god historie og blant annet et artig sluttpoeng, enkelte helt elementære ting klarer man å forutse, men det er likevel absolutt verdt lesinga!

 

EKSTRA SOMMERLESNING!

 

Mikke Mus - og piraten Svartskjegg

 

Manusforfatter: Carl Fallberg

Tegninger: Paul Murry

Utgitt første gang: nr. 34-36 i 1968

Omhandler: "Mikke Mus", "Langbein", pirat Svartskjegg

Sider: 23 (s. 35 - 55)

Min poenggivning: 7/10

 

 

Vi møter en av Mikke og Langbein sine forfedre og de vi møter denne gangen er de som levde under sjørøvertiden. Hvor "Mikke" er kaptein og Langbein styrmann. Vi starter med at "Mikke" ser et sjørøverskip nærme seg... Det er den fryktede piraten Svartskjegg, "Mikke" ber alle hoppe over bord og svømme til land, for han vil heller sprenge skuta enn at den skal komme i hendene på Svartskjegg. Og Mikke og Langbein fikser det slik at også Svartskjegg sin skute blir skadet veldig under eksplosjonen. "Mikke" og "Langbein" finner en liten bebyggelse på øya, men det spørs om de er så veldig sivilliserte der, for de oppdager for sent at det er basen til sjørøverne og blir tatt til fange. Hvordan skal "Mikke" og "Langbein" komme seg ut av dette?

 

Denne historien er en god klassiker med noen artige poeng, blant annet et gjennomgangspoeng som til slutt ender historien. Jeg blir litt overrasket over handlingen enkelte ganger, men det var ikke veldig ofte. Likevel er dette en god historie og den bør leses.

 

Donald Duck - Skipet som var vekk

 

Manusforfatter: Werner, Wejp-Olsen/Tom Anderson

Tegninger: Vicar

Utgitt første gang: nr. 28 i 1981

Omhandler: Donald, Ole, Dole, Doffen

Sider: 11 (s. 56 - 66)

Min poengivning: 6/10

 

 

Donald og guttene har sommerferie, men Donald har som vanlig ikke særlig penger og de må nøye seg med å dra på en strand som er altfor nærme Andeby, noe guttene ikke synes noe om og går igang med å kjede seg. Men så skjer det noe, et helikopter kommer flyvende og lander på strandbrygga. Det er helt tydelig en leteaksjon etter et helt spesiellt lasteskip som er på gang. Men det blir ikke funnet av noen av redningsfartøy eller helikoptre. Skipsrederen utlover derfor en dusør på 100 000 kroner til den som kan lokalisere skipet. Alle på stranda løper til dykkerutleien, guttene vil gjerne lete de også, men Donald sier det er for farlig for små gutter. (Donald går forøvrig heller ikke i gang med å lete) Senere når Donald drar for å avkjøle seg og også for å kjøpe is til guttene. Kommer det opp det som kan synes å være to helt vanlige gutter. Donald blir overlykkelige over å møte noen lekekamerater, men det viser seg at de faktisk er havbarn og guttene drar til deres verden, hvor en stor fare truer. Hva er faren og kan guttene hjelpe dem?

 

Ingen store overraskelser i denne historien og slutten er ikke noe som burde overraske noen i særlig stor grad. Det er gode tegninger, men det er kun brukt... Tja, en enkel tegnestil og ikke noe som imponerer. Likevel er det noe med denne historien som gjør den helt grei.

 

Donald Duck -

 

Manusforfatter: Jan Kruse

Tegninger: Bas Heymans

Omhandler: Donald, Ole, Dole, Doffen, Onkel Skrue.

Sider: 10 (s. 72 - 81)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Donald og guttene er blakke og kan ikke dra på en skikkelig ferie. Imens er Skrue bekymret for en av skogene sine fordi den altfor lett kan gå opp i flammer. Så Skrue oppsøker Donald og guttene, de er først skeptiske, men blir så overbevist av Skrues overtalende evner. De skal fungere som brannvakter og bo på Skogly hotell. Men det viser seg at de må bo ute i skogen i nærheten av hotellet i et branntårn. Mens Donald sender guttene ut når brann nr 1. dukker opp, tar han seg en hvil, senere får han vite at det var to branner guttene måtte slokke/forhindre. Donald drar så til hotellet for å hente mat og treffer i den anledning en fisker og inviterer Donald med på fisketur, men er personen den snille og flinke fiskeren han gir seg ut for å være?

 

Et par mindre overraskelser her, men ingen spesiellt store, en helt grei historie, men absolutt ikke noe som skiller seg ut. Slutten er god. Gode tegniner, men ikke noe ordinært, og jeg synes tegnestilen er for enkel.

 

Fetter Anton - Sjakkmatt

 

Manusforfatter: Janet Gilbert

Tegninger: Nunez

Omhandler: Fetter Anton, Ole, Dole og Doffen.

Sider: 3 (s. 84 - 86)

Min poengivning: 7/10

 

 

Fetter Anton får tips om en sjakkturnering av ODD og skynder seg bort for å melde seg på, men i følge reglementet må man være meldt på på forhånd. Klarer Anton likevel og bli med og i så fall: Vinner han konkurransen og får en stor fremtid som sjakkspiller?

 

Forutsigbar historie, men tegningene er av det gode slaget og fortellingen er fortalt på en god måte. Tresideren har også et artig, passendes og ikke et forusigbart sluttpoeng.

 

B-Gjengen - Sjørøverne på Krabbeøya

 

Manusforfatter: Per Hedman

Tegninger: Vicar

Omhandler: B-Gjengen

Sider: 9 (s. 88 - 96)

Min poenggivning: 7/10

 

 

B-Gjengen blir tatt til fange av noen sjørøvere, etter å ha oppsøkt stedet hvor en skatt er skjult. Kartet som B-Gjengen har var opprinnelig et TV-team sitt som oppsøker skatter og kaller programmet "Skattejegerne".

 

Etter at B-gjengen er tatt til fange kommer TV-teamet inn i den samme hulen og lykkes i å ta kisten. Sjørøverne forteller at de som bor der er etterkommeren av han som en gang skjulte skatten og andre skipbrudne opp gjennom tidene som har kommet dit. Like før B-Gjengen må gå planken kommer en sjørøver med forferdelig dystre nyheter. Skatten er tatt. Vil sjørøverne få tilbake skatten sin, hvordan vil skjebnen til TV-teamet bli og hva skjer til slutt med B-gjengen, alt dette kan du få svar på ved å lese historien!

Ikke ofte man ser B-Gjengen uten verken Onkel Skrue, Andeby sitt politi, Donald og en rekke andre profilerte andebypersoner, og jeg liker den noe uvanlige settingen, det kunne like gjerne vært Donald og guttene, men det er altså B-gjengen. Historien overrasker og har et artig sluttpoeng

 

Poenggivning totalt sett: 58/85 = 6.8/10

 

Så hva synes du om ukens Donald? Skriv dine meninger om historiene her!

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Hva med en egen Ducktales tråd? Kanonserie!

 

Donald lider av å være litt utvannet. Men det er jo en naturlig årsak av at det hver uke er et blad på 64 sider som skal fylles. Innimellom kommer det virkelig gode historier. Men jeg er en ivrig donald leser og det planlegger jeg å fortsette med.

 

Men Ducktales holder et mye høyere nivå jevnt over, for guds skyld se det på originalspråket. It's gold!

Lenke til kommentar

Ducktales har jeg så vidt sett og det jeg så var veldig bra, om noen har lyst til å lage en ducktales -tråd kan man selvfølgelig det, men der kan jeg i så fall ikke bidra med noen omtaler om det var det du tenkte på ;)

 

Men her kommer omtale for uke 37. Det nummeret som kommer til salg i butikkene i morgen :)

 

Donald Duck & Co nr. 37

 

donald37.jpg

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Ukens historier:

 

Donald Duck - Uheldigvis heldig

 

Manusforfatter: Kai Vainiomaki

Tegninger: Arild Midthun

Omhandler: Donald, Ole, Dole og Doffen.

Sider: 10 (s. 4 - 13)

Min poenggivning: 9/10

 

 

Donald har funnet på noe han tror vil være en genial forretningside, han vil bruke uflaksen til å tjene penger og tilbyr derfor folk å følge med på hans ulykkelige liv og det han gjennomgår. Men allerede fra første kunde viser det seg at noe er galt. Han flaks hver gang kunden følger med og de kaller Donald derfor en bedrager, men straks kunden går...

 

Denne historien er genial, man vet litt av hva som kommer til å skje innimellom, men den røper likevel ikke for mye av handlingen og jeg har ikke sett denne typen historie tidligere og den får meg til å trekke på smilebåndet. Også tegingene til den norske tegneren Arild Midthun bidrar med sitt og gjør denne historien til en meget sterk åpningshistorie til ukens donald.

 

B-Gjengen - En ny start

 

Manusforfatter: Janet Gilbert

Tegninger: Massaroli

Omhandler: B-Gjengen, Petter Smart, politimester Fiks.

Sider: 9 (s. 16 - 24)

Min poengivning: 7/10

 

 

En dag Petter Smart forlater verkstedet sitt lusker B-Gjengen i buskene, så snart Petter har gått bryter B-Gjengen seg inn i verkstedet. Planen deres er å stjele oppfinnelsene og få solgt dem på internett. De oppdager noe som ligner på et kamera og tar et "bilde" av seg selv, men straks "bildet" er tatt føler de seg uvel og husker ikke hvorfor de har vært hos Petter, og de viser seg også at de heller ikke husker hvordan man var skurk, imens forteller Petter hvordan oppfinnelsen virker for andebypolitiet og at den visker bort "kriminelle evner". Hva vil skje nå? Har Andeby endelig blitt fridd fra B-gjengen og kvitt det ellers voksende skurkeproblemet sitt? Virker virkerlig en av Petter Smart sine oppfinnelser skikkelig for en gangs skyld?

 

Grei og god historie, ikke noe å rope veldig hurra for, men det er en god og ikke altfor forutsigbar historie, som så absolutt er verdt å lese. Tegningene gode også. '

 

Ole, Dole & Doffen -

 

Manusforfatter: Evert Geradts

Tegninger: Comicup

Omhandler: Donald, Dolly, Ole, Dole, Doffen, Hetti, Letti og Netti

Sider: 4 (s. 27 - 30)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Donald og guttene drar på tur til Dolly og Hetti, Letti og Netti. Jentene viser til guttene hvem deres store idol er og guttene gremmes over at noen virkerlig kan like "Klissni Smæsj". Men hva kommer til å skje når guttene, uten at de vet det møter sangstjernen?

Forutsigbar, likevel er den verdt å lese. Meget gode tegninger.

 

Donald Duck - En stor liten mann

 

Manusforfatter: Stefan Petrucha

Tegninger: Manrique

Omhandler: Donald.

Sider: 7 (s. 33 - 39)

Min poenggivning: 5/10

 

 

Donald har fått jobb i en butikk og mener at det er åpent for lenge og for få kunder, men det viser seg at butikken kun er åpent lenger for en liten kjent skuespiller sin del. Men det er en ulempe, han er veldig selvgod og makter ikke at ting ikke gjøres som han vil. Men vil Donald likevel klare å få han til å kjøpe ting?

 

En ganske så standard historie, jeg syntes ikke noe særlig om denne.

 

Mikke Mus - Tuskhandleren

 

Manusforfatter: Noel Van Horn

Tegninger: Noel Van Horn

Omhandler: Mikke Mus, Langbein,

Sider: 8 (s. 45 - 52)

Min poengivning: 7/10

 

 

Mikke er Langbein er oppgitt over at ting bare blir dyrere og dyrere og Mikke ønsker at folk kunne drevet tuskhandel i stedet. Som er det samme som byttehandel. Langbein bestemmer seg for å starte med et elghode og bytter til seg en kiste full av kistenøkler Etter dette bytter han til seg litt av hvert. Vil Langbein klare å gjøre noe liknende som mannen som byttet seg fra en rød binders til et hus, eller vil noe annet skje?

 

En artig og veldig grei historie, jeg syns historien holder mål og avsluttes på ekte Langbeinvis, sluttpoenget er meget artig og passende. Tegningene til denne Mikke Mus -historien er bedre enn hva jeg har sett tidligere. '

 

Donald Duck - Den siste store eventyreren

 

Manusforfatter: Paul Halas

Tegninger: Miguel

Omhandler: Donald, Onkel Skrue

Sider: 9 (s. 56 - 64)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Onkel Skrue ønsker å være den første til å finne kilden til Grumagonga for å få gratis reklame på sitt campingutstyr, men en fare truer. Onkel Skrue og Donald må komme før eventyreren Roald A. Monsen. Men like før reisen skader Skrue seg og kan ikke være med. Så Donald bestemmer seg kun for å late som han dro på reisen og si at Roald kom like før han, mens han slapper av på et hotell. Når Donald oppdager at Roald har fått samme ideen,samarbeider de om å lage en overbevisende video. Når de skal tilbake derimot styrter flyet deres i jungelen og de må ta seg en tur likevel...

 

 

De kræsjlander i jungelen, men får seg noen utfordringer for når Donald for eksempel sier: -slange, kommer det en slange. De møter så på noen innfødte som tar dem godt imot, de gir dem mat og Donald og Roald sovner av den, de innfødte tar så kameraet deres. Hva kommer nå til å skje?

 

En historie som ikke er så veldig forutsigbar, slutten er god og tegningene er gode, likevel er ikke denne historien god nok til at jeg syns den fortjener en 7'er.

 

Poenggivning totalt sett: 42/65 = 6.5/10

 

Så hva synes du om ukens Donald? Skriv dine meninger om historiene her!

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Nei, absolutt ikke... Langt mindre kan man klare seg uten spionmikrofonen man fikk i Donald forrige gang. Om man har mobilen på og den er på lydløs og du er i nærheten med spionmikfrofonen kan du faktisk høre meldingen komme inn på mobilen, det er kult og ikke minst nyttig :p

 

Sorry for at det ikke er kommet særlig med oppdateringer, må nesten skylde på dårlig tid, men som sagt før er det jo ikke noe i veien for at noen andre kan fikse noen omtaler :)

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Donald Duck & Co nr. 1

 

 

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Ukens historier:

 

Donald Duck - Kappløp på glattisen

 

Manusforfatter: Frank Jonker/Kirsten de Graaf

Tegninger: Sander Gulien

Omhandler: Donald, Anton, Dolly Ole, Dole og Doffen.

Sider: 10 (s. 4 - 13)

Min poenggivning: 5/10

 

 

Årets skøytefest i Andeby skal gå av stabelen, Dolly er isdronningen og Donald satser selvsagt på å vinne så han kan kapre hennes hjerte. Men Anton skal og være med på konkurransen. Starten på skøyteløpet går, Donald som har trent i lang tid tar ledelsen. Men på grunn av Antons flaks blir guttene og Donald sinket og Anton finner snarveier. Men det blåser opp til kraftig storm og alle skøyteløperne unntatt Donald søker ly. Når uværet gir seg fortsetter Anton og finner en perfekt isskulptur (som må lages for å vinne konkurransen) og tar med seg, men da isskulpturen viser seg å være Donald som har frysi fast, vinner Donald på grunn av en isklump som han holder i hånden.

 

Historien bærer ingen voldsomme overraskelser med seg, tegningene er heller ikke noe ekstraordinært og vi må ta til takke med en middelmådig historie jeg føler jeg har lest noen ganger før...

 

 

Donald Duck - Hopp og sprett og tjo og hei ...

 

Manusforfatter: Stefan Petrucha

Tegninger: Arild Midthun

Omhandler: Donald

Sider: 8 (s. 16 - 23)

Min poengivning: 9/10

 

 

Donald er i en dyrebutikk hvor han ser på en blå frosk, han tar den ut av buret for å ta en nærmere kikk på den, men frosken klarer å stikke av. Donald henvender seg til damen og spør om prisen på frosken. Hun sier det er en meget sjelden frosk og at den koster 50 000 kroner, Donald blir dermed nødt til å finne frosken og til å hjelpe seg får han en pose med froskesnadder. Frosken får Donald inn i en del kniper under forsøkene på å fange den, men den redder og Donald med andre ut av et bankran, etter dette stikker den av igjen, men utsetter nå seg selv for fare, Donald redder den og får brakt den helskinnet tilbake til butikken, men Donald får seg en overraskelse.

 

En glimrende historie, sluttpoenget er overraskende nok for min del. Jeg synes ikke det er masse klisjeer i denne historien. Likevel, det som løfter denne historien mest er tegningene til Arild, han tegner Donald og andre på en veldig god måte og sørger for at folk ikke ser så kjedelige ut, samtidig som han ikke forlater den vanlige tegnestilen. Arild får også til en del detaljer i tegningene sine og jeg liker å for eksempel kjenne igjen Nemo og faren hans som er i et akvarium i dyrebutikken. Fortjent 9er.

 

Magica - Siste stikk

 

Manusforfatter: Janet Gilbert

Tegninger: Massarolli

Omhandler: Magica, Onkel Skrue

Sider: 7 (s. 26 - 32)

Min poenggivning: 4/10

 

 

Magica venter spent på sin nye leveranse av Foffbomber så hun på ny kan terrorrisere Skrue, hun blir irritert på postbudet og smeller av en bombe på postmannen, som blir øyeblikkelig forelsket i henne. Et annet sted skal Amor (kjærlighetsguden) ha en pakke med kjærlighetsbomber som nettopp er komt på markedet, men når Amor prøver dem viser det seg å ikke akkurat hjelpe parene på vei, for det viser seg å være en foffbombe. Magica skjønner hun kan dra nytte av kjærlighetsbombene hun fikk ved en feiltakelse og smeller av en mot Skrue, men hun treffer feil og Skrue blir bare mer besatt av sin lykketiøring som han tar med på resta urant. Hun klarer det å ta tiøringen, Skrue bryr seg ikke noe særlig om Magica, men kun om få tilbake sin kjæreste (lykketiøringen). Amor ser det hele og tror Skrue er forelsket i Magica og vil få Magica til å falle for Skrue og fyrer av en kjærlighetspil. Det virker, Magica gir fra seg lykketiøringen igjen siden hun ble forelsket i Skrue.

Vi har sett dette delvis før, historier hvor Magica blir forelsket i Skrue begynner å bli ganske oppbrukt. Selv om alle disse historiene er forskjellige, er de ikke forskjellige nok i min smak. Historien trekker opp på grunn av gode tegninger, selv om tegningene ikke kan måle seg mot Arild sine. Historien er ganske gjennomskuelig.

 

 

Hakkespettene - Hakkespett 3000

 

Manusforfatter: Janet Gilbert

Tegninger: Santanach

Omhandler: Ole, Dole, Doffen.

Sider: 6 (s. 35 - 40)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Hakkespettlederne bestemmer seg for at de skal teste nytt høyeteknologisk utstyr og godt utstyrt hakkespettklær, men de trenger noen testere. Ole, Dole og Doffen er et valg som de anser som det beste. Hakkespettene oppdager raskt at dette gjør det mye mye enklere å gå ut på tur og å sette opp telt og fikse seg mat, men er det det de vil?

 

Artig sluttpoeng og de siste rutene kom litt uventet. Ellers var det ingenting med historien som kan kalles overraskende og handlingen blir for platt og kjedelig, likevel fungerer det som sengekos og jeg kan ikke huske å ha lest en lignende historie før. Tegningene er gode.

 

Bestemor Duck - Full kontroll

 

Manusforfatter: Jos Beekman

Tegninger: Bas Heymans

Omhandler: Petter Smart, Guffen, Bestemor Duck.

Sider: 3 (s. 45 - 47)

Min poengivning: 5/10

 

 

Bestemor har det for travelt med å få Guffen til å gjøre ting og får ikke gjort nok selv, Petter kommer på besøk og han finner opp en robot, som kan få Guffen til å gjøre det han skal og straffe han hvis han ikke gjør det. Det går greit i starten, men etter en stund går den amok og vil ha alle til å jobbe, Petter får fanget den og omprogrammert den, så den må gjøre alt arbeidet i stedet.

 

Lignende historier har vi sett før, men det fungerer likevel tilfredstillende, historien mangler dog humor om du spør meg. Tegningene er under middels.

 

Onkel Skrue - Stor ståhei for en tier

 

Manusforfatter: Pete Madison

Tegninger: Freddy Milton

Omhandler: Onkel Skrue, Frøken Vable

Sider: 5 (s. 49 - 53)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Skrue ser en tier på gaten og kjapper seg til å ta den, men en annen mann vil gjerne ha den selv, dette fører til at tieren detter ut av hånden og Skrue må ta opp jakten. Til tross for alle problemene det fører med seg er han glad til, han ender tross alt opp ti kroner rikere.

Artig historie, selv om vi ikke ser noe særlig nytt. Tegningene er helt greie.

 

Poenggivning totalt sett: 37/65 = 5.7

 

Så hva synes du om ukens Donald? Skriv dine meninger om historiene her!

 

(Jeg valgte å ikke anmelde fortsettelseshistorien siden nummer 52 ikke ble anmeldt, i stedet ble historien med Bestemor Duck anmeldt.) Ikke bilde denne gang (ennå)

Lenke til kommentar

Takker for all ros, men kunne tenke meg litt mer diskusjon enn kun "Åh, så bra TSP.." :p

 

;)

 

Uantsett, her kommer uke 2, hvis jeg holder meg etter skjema, vil jeg kunne klare å lage en anmeldelse hver uke i dette året. Anmeldelser vil komme en gang mellom Søndag og tirsdag i en uke, kommer de ikke innenfor denne tiden blir det ikke noe for den uken mest sannsynlig, men en kan aldri vite ;)

 

 

Donald Duck & Co nr. 2

 

 

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

Ukens historier:

 

Dolly Duck - Forbløffende fødselsdag

 

Manusforfatter: Gorm Transgaard

Tegninger: Vicar

Omhandler: Donald, Dolly

Sider: 13 (s. 4 - 16)

Min poenggivning: 8/10

 

 

Donald er ikke alltid en like populær gjest på hennes fødselsdag, han har med sitt uhell klart å ødelegge Dollys burdag mang en gang tidligere. Men i år er både Dolly og Donald gått forberedt, de skal feire bursdagen på "Isla Romantica". Høres dette for godt ut til å være sant? Ja, det er det og som vi alle vet, det uungåelige problemet nærmer seg. Etter at Dolly åpner brevet Donald har sendt henne med billetten til flyet og alt med forklaring om at han venter på henne, legger hun av sted, mens Donald snorksover i sengen sin. Dolly tenker som så at han sikkert venter på flyet, for så å tenke at han venter på "Isle Romantica" på flyplassen, for så å tenke at hun bare får gå rundt og så kommer han nok og overrasker henne.

 

Donald våkner og kjapper seg til flyplassen, det går ikke flere fly så han løper til kaia, han blir kjørt halve veien ut, men må ta til takke med å ro over resten i en tønne.

 

Mens dette skjer lever Dolly på merkerlig vis i paradis, hun blir geleidet her og der og får blant annet kropspleie og massasje, mens en annen hevder hun blir frastjålet sine timer i luksus. Dolly tenker at Donald har ordnet alt og etter en fotografering av henne som modell, blir hun invitert på restaurant. Hun blir skuffet over å ikke møte Donald der heller, men tenker som så at han kommer nok før eller siden.

 

Donald kommer seg trygt i land etter mye roing og kaving i tønna, men kommer i klemme med politiet, samtidig blir restauranten Dolly er på ranet og når politiet hører om det, kjører de dit og tar med seg Donald. Når de er fremme ser Donald bandittene ta med seg Dolly i helikopter og løper for å redde henne. Han klarer å ta tak i helikopteret og ved hjelp av Dolly(!) klarer de å få ut de to bandittene så de lander i sjøen.

Donald klarer å lande helikopteret på en annen øy like ved en restaurant, slutten får du lese selv.

 

 

Historien har masser av liv i seg og mye kvalitet det skjer så mye og tildels morsomme ting at du glemmer at historien tross alt er en smule forutsigbar. Tegningene gjør også sitt til å skape denne historien så god jeg mener den er, en god åpningshistorie og ikke minst en god fødselsdag for Dolly.

 

 

Donald Duck - En snerten liten en

 

Manusforfatter: Paul Halas

Tegninger: Rodriques

Omhandler: Donald, 313, Bestemor Duck, Nabo Jensen, Guffen

Sider: 9 (s. 18 - 26)

Min poengivning: 7/10

 

 

Ukens andre bursdagsbarn står for tur, nemlig Donalds bil 313. 313 streiker nok en gang og han må få den på verksted. Verkstedet "Ærlige Ernst", Ernst blir stum når han ser bilen og etter et søk på nettet finnen han ut at det er en Kvakkmobil B-52, en bil verdt mange penger. Så Ernst forteller Donald han ikke har delene og at bilen aldri mer vil kjøre igjen. Donald får 200 i som en "trøst" av Ernst, men Donald er utrøsterlig. Han går på biljakt etter en stund og søker blant annet på nettet hvor han finner Kvakkmobil B-52, eneste forskjellen er at bilen er blå, ikke rød. Han finner også ut at det kun er en bil som er dyrere. Donald drar sporenstreks til Ernst, men det er ikke mulig å få bilen tilbake. Donald treffer på Bestemor Duck, og han mener hun kan hjelpe ham, bilen som er dyrere er nemlig Bestemor Duck sin. Donald kler seg ut og bytter Bestemors bil med sin. Når det er duket for bilmesse, kan Bestemor bevise at hun eier bilen med en rekke beviser og det ender med at både Bestemor og Donald har bilene sine til slutt.

 

En god historie, også her skjer det mye og jeg liker historier hvor det skjer en del. Tegningene er gode, spesielt de av Donald i forkledning. Historien er delvis forutsigbar, men ikke så mye at det gjør noe. Sluttpoenget er artig. En god bursdaghistorie for Donalds 313.

 

Petter Smart - Slu oppfinner

 

Manusforfatter: Carl Barks

Tegninger: Carl Barks

Omhandler: Petter Smart, Lille hjelper

Første gang på trykk: nr. 20/1962

Sider: 4 (s. 29 - 32)

Min poenggivning: 8/10

 

 

Tredje fortelling er en klassiker av Carl Barks med Petter Smart i hovedrollen. Petter har funnet opp noe, han skjuler det under et teppe og drar til patentkontoret med det, sammen med Lille hjelper. Der venter en annen fyr som sitter i en stol ved siden av noe med et teppe over. Petter Smart syns formen ligner og blir nysgjerrig på om det kan være det samme han har funnet opp. Både Petter og Lille hjelper prøver å se, men de blir stanset av vannpistoler, sakser og egg fra det under teppet. Petter konfronterer til slutt mannen og utfordrer han til å vise oppfinnelsen først som sist, det Petter mener er oppfinneren svarer ikke, men sitter der uberørt, så kommer patentsjefen ut og kaller inn mannen, plutselig kastes teppet av og under sitter en gutt, det viser seg at mannen i stolen var oppfinnelsen, en robot. Petter må seg slått og drar hjem, uten å vise frem sin hydrauliske, jetmotordrevne syltetøysmøreren...

Egentlig trenger jeg vel ikke si annet enn "en klassiker" + "Carl Barks". Da burde de fleste skjønne at dette er kvalitet. Historien er godt gjennomtenkt og jeg må innrømme at jeg ikke tenkte på at mannen måtte være en robot selv. Tegnestilen til Barks har jeg aldri vært helt glad i, men jeg lar ikke det trekke noe ned.

 

Onkel Skrue - Plassproblemer

 

Manusforfatter: Ruud Straatman

Tegninger: Sander Gulien

Omhandler: Onkel Skrue, Donald, Dolly, Bestemor Duck.

Sider: 6 (s. 35 - 40)

Min poenggivning: 6/10

 

 

Nok en gang har Skrue for mye penger og han har ikke nok plass å bade på, det vil koste for mye å bygge en ekstrabinge. Han bestemmer seg for å spørre slektningene sine om de kan se av litt plass, det kan de, men de blir ikke helt fornøyde over hvor mye det er og trapper opp hos Skrue som igjen storkoser seg under hans vanlige svømmetur i pengene. De ber han fikse opp umiddelbart, han kommer til å si at kassene er svært solide og Duck -familien får en god ide som både de og Skrue blir fornøyd med. Ideen? Hey, la meg ikke ødelegge hele leseropplevelsen!

 

Artig historie, er egentlig ikke så mye annet å si. Det er en god historie, men ikke noe mer og ikke mindre. Tegningene er helt greie.

 

Mikke Mus - En snøballs sjanse

 

Manusforfatter: Stefan Petrucha

Tegninger: Fabrizio Petrossi

Omhandler: Mikke Mus, Pluto

Sider: 7 (s. 48 - 54)

Min poengivning: 6/10

 

 

Mikke og Pluto er på tur ute om

helt bra, les og se hva som skjer!

 

Artig historie, dog forutsigbar. Tegningene er gode.

 

Donald Duck - Alt for asparges (Del 1 av 2)

 

Manusforfatter: Paul Halas

Tegninger: Monrique

Omhandler: Onkel Skrue, Donald, Ole, Dole, Doffen

Sider: 7 (s. 58 - 64)

Min poenggivning:8/10

 

 

Donald klager på aspargesen og sammen med guttene drar han til leverandøren som eies av Skrue. Skrue vet om problemet og jobber med et prosjekt som vil skape større asparges på mye kortere tid! Dette fordi det blir strålet med strontesiumstråling, som er farlig i større mengder, men ikke i små. Donald blir alene igjen i forskningssenteret mens de andre går for se på aspargesbedene, han gjør en feil en masse stråling rettes mot noe aspergesfrø og hele laboritoriet eksploderer. Donald forsvinner og det vokser etterhvert opp kjempeasparges rundt om. Noen dager senere er Donald på spasertur i noe som virker som en jungel og drar til en Saloon. Plutselig kommer Skrue og guttene overraskende på han, hva hender nå? Fortsettelse følger...

Veldig spennende historie og jeg har ikke peiling på hva Donald gjør der eller hvordan Skrue og guttene gjør der, om han kan være påvirket av strålingen, eller hva som nå kommer til å skje. Et godt manus og historien har gode tegninger, gleder meg til neste nummer!

 

Poenggivning totalt sett: 46/65 = 7.1

 

Så hva synes du om ukens Donald? Skriv dine meninger om historiene her!

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Supert, TSP! :thumbup:

 

Angående første historie i nr. 1, kan det nok stemme at du har lest noe lignende en gang før. Jeg er temmelig sikker på at det finnes en Barks (?)-historie som ligner mistenkelig mye. :ermm:

 

Håper forøvring på noen skikkelige Onkel Skrue-historier fra Don Rosa sin side i løpet av året, i anledning Skrues jubileum!

 

Er i alle fall fornøyd med at det kommer en plakat i hvert nummer. :)

Lenke til kommentar

Jeg kommer som vanlig hjem i to-tiden fra skolen. I postkassa ligger det ett flunkende nytt Donald-Blad, fint innpakket i gjennomsiktig plast med en liten grønn boks inni.. Nå har ikke denne lille grønne boksen noe med dette å gjøre..

Jeg hiver sekken i gulvet, fikser meg noe O-Boy med krem, rigger til puta å teppet i sofaen før jeg legger meg nedpå med Donald-Bladet (fremdeles innpakka i plast) i høyrehanda. Jeg river opp plasten, tar en stor slurk O-Boy med krem å blar til tredje side (den siden der innholdet av dette herlige bladet står).

Her står det at ekstra'en i dette bladet er en boks med "gørrslim" og en plakat. Jeg blar fort frem til midtsidene der jeg finner: INGENTING! :cry:

Kan noen si meg hva jeg kan gjøre nå? Funker det å sende en klage/true-mail eller må jeg bestille denne plakaten og miste noen av mine hardt opptjente kontanter?.

Ganske fortvilet 13-åring..

Lenke til kommentar

Den plakaten fant ikke jeg heller! :ohmy:

 

Tenkte først at det sikkert var noen andre i familien som hadde rappet den, men jeg har ikke sett noe til den.

 

Flere som ikke har fått den?

 

Skulle jo tro det gikk an å si fra til dem og få den sendt, det burde ikke koste noe, er jo forlagets feil.

 

----------------------

 

Har nå lest de to første historiene i nr. 2, og jeg er enig i at de var så absolutt blant de bedre.

 

Synes kanskje du var litt streng med den andre (om bilen til Donald), jeg synes ikke den var noe dårligere enn den første, nesten tvert imot.

Nå kan det også ha noe å gjøre med at jeg er lettere bilgal, og kjenner meg veldig igjen i Donalds følelser der... :roll:

Lenke til kommentar
Håper forøvring på noen skikkelige Onkel Skrue-historier fra Don Rosa sin side i løpet av året, i anledning Skrues jubileum!

 

Er i alle fall fornøyd med at det kommer en plakat i hvert nummer.  :)

7681912[/snapback]

Plakatene er fine ja. Jeg mener å ha hørt at det ikke blir noen nye Skrue-historier fra Don Rosa i år, men samtidig burde det jo likevel være stor sjanse for det. Det får vi uantsett ikke vite før et godt stykke ut på høsten og det er en stund til :hm:

 

(Er vel i starten av Desember Skrue fyller år?)

Den plakaten fant ikke jeg heller!  :ohmy:

 

Flere som ikke har fått den?

----------------------

 

Har nå lest de to første historiene i nr. 2, og jeg er enig i at de var så absolutt blant de bedre.

 

Synes kanskje du var litt streng med den andre (om bilen til Donald), jeg synes ikke den var noe dårligere enn den første, nesten tvert imot.

Nå kan det også ha noe å gjøre med at jeg er lettere bilgal, og kjenner meg veldig igjen i Donalds følelser der...  :roll:

7694363[/snapback]

Jeg tror jeg fikk den, men kan godt hende den har detti ut, for jeg finner den ikke nå, eller så har jeg bare vimsa den bort. Eller så har jeg ikke fått den, ble faktisk litt usikker nå :wee:

 

Joa, jeg var kanskje streng og når jeg tenker over det burde kanskje historien med 313 fått en bedre karakter eller den med Dolly en dårligere. Men det er vanskelig å ta hensyn til alt når jeg omtaler. Men det er noen ganger jeg tenker for eksempel. Hmm, her burde vel begge fått 7.5 for eksempel, og da får den ene 7 og den andre 8, litt tilfeldig (som er tilfellet med de to) .

Endret av The Strategy-player
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...