Gå til innhold

Den Store Hundetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skal mest sansynligvis ta med hunden vår, Cita "på landet" til helgen, altså til hytta. Cita bor hos min far, og er vandt til å sove i bur.

 

Fôring, transport og ikke minst mosjon er ingen problem, men jeg lurer på hvordan det skal gå om nettene når hun ikke får sove i buret sitt? Burde jeg la henne sove på rommet mitt eller ute i gangen? Skal ta med teppet hun ligger på i stuen da, så hun kan sove på det - men fremdeles er jeg litt urolig for hvordan det vil gå om nettene. Vil ikke at hun skal vandre rundt da.

 

Noen som har en formening om hvordan hun vil takle dette, evt. hva jeg kan gjøre for å få henne til å føle seg konfortabel uten buret? :)

Lenke til kommentar

Tviler på at flesteparten av hunder føler seg usikre fordi de får rom rundt seg. Og ærlig talt, hinter ikke det om noe feil i det mentale dersom hunden ikke klarer å føle seg trygg inne på et rom om natta med mindre den er stengt inne i et bur?

 

Nå sier ikke jeg at det gjelder dere i denne tråden (vet lite om deres burbruk), men jeg syns det er alt for mye ukritisk bruk av bur i hytt og pine i Norge. Mange oppdrettere anbefaler å bruke bur om natta, bur når man er på jobb, bur når du skal på butikken, bur under trening, bur over alt.

Hvordan skal hunden lære å slappe av av seg selv?

Lenke til kommentar

Vel. Min hund er bruker buret som en plass å legge seg om dagene når den vil ha en blund. Av og til, om den trakker rundt på gulvet og er litt rastløs tar vi den inn i buret. Hun god ofte inn der for å sove selv

 

Hver natt sover hun i buret, er vandt med det og sover godt der inne. Om vi har vært hos farmor etc. har vi tatt med buret, siden vi har stor bil med mer en nok plass. Da hun var valp sov hun med pappa på rommet / kjøkkenet til hun fikk buret.

 

Så jeg lurer bare på hvordan hun vil takle å sove på en ny plass, uten bur. Om hun ikke finner seg til rette og begynner å trakke rundt på natta hadde jo vært litt ubelelig, er du ikke enig?

Lenke til kommentar
*snip*

9235743[/snapback]

Jeg er hverken for eller imot burbruk. De om dem. Når jeg bodde hjemme hadde faren min ikke hunden i bur, men han sov alltid i gangen ved døra, noe som fungerte bra. Når jeg får valpen min kommer jeg til å bruke bur når jeg ikke kan følge med på hunden, i hvertfall mens den er valp. Dette er fordi den vanligste dødsårskaen for en bulle er at den spiser ting og dør. Da vil jeg heller være på den sikre siden, og heller kutte ut bur når han har blitt større. Hadde jeg kjøpt en annen rase ville jeg ikke brukt bur.

Lenke til kommentar
Vår forrige schäfer sov ute i gangen på et teppe, det fungerte utmerket. Men slik har det ikke blitt med denne, og siden den har ligget så lenge i bur, og trives så godt der regner jeg med vi fortsetter med det. :)

 

PS! Hva syntes dere om bildene?  :D

9237271[/snapback]

Kjempe bilder :) Og kjempe fin Shæfer. Har en hannhund rottweiler jeg. 6 år :)

Lenke til kommentar
Vår forrige schäfer sov ute i gangen på et teppe, det fungerte utmerket. Men slik har det ikke blitt med denne, og siden den har ligget så lenge i bur, og trives så godt der regner jeg med vi fortsetter med det. :)

 

PS! Hva syntes dere om bildene?  :D

9237271[/snapback]

Kjempe bilder :) Og kjempe fin Shæfer. Har en hannhund rottweiler jeg. 6 år :)

9237834[/snapback]

 

Åh, høres bra ut! :) Har du bilder?

Lenke til kommentar

Vi har 5 Schaeferhunder hjemme, alle står i hundehusetpå natta, det er et hytte med 6 båser, hvor de kan gå valgfitt ut eller inn når det måtte passe dem. på nattnen er de i bur der inne tho...

på dagen setter vi dem i bånd use, en i dokkestua, en i en hundegård, tre i ånd ute på plenen, merkelig nok så bråker de aldri XD

Lenke til kommentar

Geisha sover utenfor soveromsdøra , på stuen, i sofaen når vi er der jeg bor nå. Da jeg bodde hjemme hos foreldrene mine bytta jeg litt på å ha henne i bur, og å ha henne i senga mi (og når jeg jobba nattvakt - i senga til mamma og pappa) :p

 

På stua har vi reiseburet til geisha med ett mykt teppe i. Dit går hun når hun skal sove og er sliten.

 

Er hun kosesyk kommer hun til meg og sover på fanget mitt :)

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noe imot å bruke bur, men jeg er imot å bruke det for ofte. Det virker som om mange gjør det, dessverre.

Brukte selv bur under renslighetstreningen og frem til hunden var ca 4-5 mnd. Etter det har hun ikke vært i et bur (vel, jo, en periode satt vi på i en bil hvor hun var i bilburet, men ikke noe innendørs). For store hunder syns jeg heller ikke det finnes noen bur som er store nok til at det er forsvarlig å oppbevare hunden der i mer enn kort tid (en hel arbeidsdag og flere timer i strekk). mens en liten hund kan ha et stort bur den faktisk kan bevege seg inni.

 

Jeg mener at dersom en hund ikke kan slappe av uten bur, så er det en feil ett eller annet sted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...