Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Shi Gan // Time

Ki-duk Kim

 

timetoedeblog2mumi0.jpg

Det sies at gode grøssere ikke får deg til å skvette eller se vekk, men faktisk skremmer deg. Denne filmen kategoriseres som en drama, men den skremte meg tvers igjennom. Den var på samme måte som Eternal Sunshine en romantisk film uten glorifisering av sex, "true love" eller de andre klisjéene. Hvis du er ut etter noe sånt, så kan jeg foreslå Love Actually. Jeg innser at måten jeg så filmen på var basert på mine egne erfaringer, og det var øyeblikk, scener og dialoger som jeg reagerte såpass på at jeg ikke fikk med meg hva som skjedde i noen minutter etterpå. Dette er neppe den samme opplevelsen som andre har hatt, mange beskriver filmen som vakker eller på en eller annen måte hyggelig, men personlig var den på en måte destruerende. Det var øyeblikk jeg kjente meg igjen i som jeg ikke helt ville innrømme for meg selv, men en ting er sikkert; uansett hvem du er, så kommer du ikke til å glemme denne filmen dagen etter du ser den.

 

Den tredje filmen jeg har sett fra Ki-duk Kim, og den tredje beste (rent "objektivt" sett). Den er også blant de 20 beste filmene jeg har sett i mitt liv. Uansett hvor høye krav jeg stiller til regissøren, så leverer han hver gang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Shi Gan // Time

Ki-duk Kim

 

Den tredje filmen jeg har sett fra Ki-duk Kim, og den tredje beste (rent "objektivt" sett). Den er også blant de 20 beste filmene jeg har sett i mitt liv. Uansett hvor høye krav jeg stiller til regissøren, så leverer han hver gang.

7633952[/snapback]

Han har levert utrolig mye bra, ja. Bin-Jip og Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring, var rett og slett geniale. Gleder meg til å få sett denne nye filmen også.

Lenke til kommentar
Shi Gan // Time

Ki-duk Kim

 

Den tredje filmen jeg har sett fra Ki-duk Kim, og den tredje beste (rent "objektivt" sett). Den er også blant de 20 beste filmene jeg har sett i mitt liv. Uansett hvor høye krav jeg stiller til regissøren, så leverer han hver gang.

7633952[/snapback]

Han har levert utrolig mye bra, ja. Bin-Jip og Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring, var rett og slett geniale. Gleder meg til å få sett denne nye filmen også.

7637701[/snapback]

To av mine absolutte favoritter. Jeg kommer antageligvis til å se Time igjen på kino, dog blir det ikke date. Absolutt ikke datefilm, for meg ihvertfall.

Lenke til kommentar

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love The Bomb (1964)

 

Ehm, var det jeg som ikke helt forstod denne svarte komedien? Greit nok, historien var absurd og til tider morsom, vi får servert noen rare karakterer, mens dialogen ofte var drivende god. Men, dette var likevel ikke noe mer enn en nokså god film. Hvor det ble av det tidløse mesterverket jeg forventet? Ikke vet jeg.

 

Underholdende, men ikke noe mer.

 

7/10

 

 

Troja (2004)

 

Dette tror jeg er en episk film mange kan like. Damene får servert svette kjekkaser, gutta får flotte storlagsne krigssekvenser, mens alle som interesserer seg for antikken får en vellagd og visuelt flott film. Joda, historien og karakterene er klisjefylte og inneholder de klassiskene ord som ære, kjærlighet, misunnelse og hevn. Men så lenge filmen leverer god underholdning, bryr man seg lite om man har sett deler av dette før-

7/10

Lenke til kommentar

Crank:

 

Jason Statham spiller Chev Chelios en leiemorder for et av de organiserte bandene/syndikatene på vest kysten i L.A. Han våkner en morgen og finner ut at han er injisert med en gift fra asia som gjør at han dør hvis hjerte-rytmen blir for lav, så poenget er å holde adrenalient opp.

 

Noe som ikke er så dumt hvis man skal se filmen også, de første 45 minuttene får Michael Bay og Tony Scott's filmstill/klipping til å se ut som om gutta har gått på en dobbel dose med valium de siste 10 årene...

 

Det rorer seg litt mot slutten, men helt og holdten en meget underholdene film. Jason Statham har vel spillt denne karakteren noen ganger før kan man si, men han kler denne rollen så da går det jo ann denne gangen også...

 

6,5/10

 

Jackass Number Two:

 

Da var vi i gang igjen, ingen vits i å se denne hvis man ikke liker idiotene i jackass gjengen. Men for oss som gjør det så er filmen meget underholdene, de har tatt et nytt steg opp mot fullstendig galskap. Mange av stuntene i denne er langt over den første eller seiren for den sakens skyld, men fy faen hvor underholdene det er. Hvis stuntene ikke skulle være nok så er det faktisk en del av kommentarene til gutta som står og ser på som er til tider noe av det beste med filmen. Heldigvis så holder de seg på en 75/25 når det gjelder fysiske stunts mot de mer kvalmene tingene de holder på med, noe som for min del er perfekt siden jeg heller mot de fysiske stuntene for å si det pent.

 

Høydepunkter: De klarer å få Bam Margera til å begynne å grine mer en en gang i løpet av filmen :!: . Taxi turen på slutten og stort sett det meste som Knoxville og Dunn finner på siden de også stort sett har de beste kommentarene i tillegg...

 

8,5/10

Lenke til kommentar

Rocky Balboa

 

post-73595-1167933816_thumb.jpg

 

Handlingen er enkel. Rocky gjør comeback i bokseringen, etter å ha vært pensjonert i flere år. Han skal i utgangspunket kun bokse litt i nærmiljøet, for å drive med det han elsker - boksing. Etter at den nåværende verdensmesteren, Mason Dixon, ser en datasimulert kamp mellom han selv og Rocky, blir han etter hvert enig med sine folk om å få i gang en kamp mot selveste Balboa.

 

Handlingen utspiller seg stort sett i et simpelt strøk i Philadelphia, der Rocky driver en liten restaurant. Det triste strøket er med på å gi en litt sørgelig stemning i filmen, noe jeg liker veldig godt. Det gjenspeiler på en måte det Rocky føler etter å ha lagt boksehanskene på hylla. Musikken er også meget godt egnet til stemningen - rolig, og ikke for dominerende.

 

Når det kommer til cast'et, er det meste godt over middels, og vel så det. Antonio Tarver, derimot, Rockys motstander, skjønner jeg ikke hvordan de har klart å velge til den rollen. For det første har han ikke kroppen til en tungvekter. Til og med Stallone ser sprekere ut, og han er nesten 20 år eldre. For det andre, så er han rett og slett uengasjerende å se på. Anyway, shit happens.

 

En liten konklusjon på den 6. Rocky-filmen: Herlig steming, stort sett gode skuespillere, glimrende tidsforløp og en fantastisk avslutning på en velkjent filmserie:

9/10.

Lenke til kommentar
Rocky Balboa

 

Antonio Tarver, derimot, Rockys motstander, skjønner jeg ikke hvordan de har klart å velge til den rollen. For det første har han ikke kroppen til en tungvekter. Til og med Stallone ser sprekere ut, og han er nesten 20 år eldre. For det andre, så er han rett og slett uengasjerende å se på. Anyway, shit happens.

7643147[/snapback]

 

Antonio Tarver er faktisk tidligere verdensmester i Lett tungvekt boksing, så han er ikke alt for liten. Muskler er ikke alt ;) Men ja, akkurat engasjerende er han ikke :)

 

Rocky derimot er overraskende stor. Har nok "kuret" noe veldig for å bli så stor. Forklarer ihvertfall hvorfor han har så merkelig ansikt nå.

 

Utenom, så er jeg enig med deg. Topp film, langt over hva jeg forventet.

Endret av JimRamse
Lenke til kommentar
Høydepunkter: De klarer å få Bam Margera til å begynne å grine mer en en gang i løpet av filmen laugh.gif . Taxi turen på slutten og stort sett det meste som Knoxville og Dunn finner på siden de også stort sett har de beste kommentarene i tillegg...

 

den taxi turen var bra, fy faen å jeg lo. mye bedre en den første filmen!

Endret av Simkin
Lenke til kommentar
Antonio Tarver er faktisk tidligere verdensmester i Lett tungvekt boksing, så han er ikke alt for liten. Muskler er ikke alt ;)

7643796[/snapback]

Hva?! Hadde jeg aldri trodd. :p Sikkert fordi jeg forbinder boksing med Tyson (som vi også fikk et glimt av i filmen), Holyfield, Ali og Klitschko, som etter min mening ser mye sprekere ut.

 

Etter all den rosen den har fått her på forumet er det vel snart på tide å se den selv.

7644011[/snapback]

På tide og på tide... Den har ikke hatt norgespremiere enda, da.

Lenke til kommentar
Behind Enemy Lines: Axis of Evil

 

 

Jeg likte den første, og håpet at denne skulle være litt i samme gata. Jeg håpet for mye...

Dette er en b-film, en skikkelig dårlig b-film. Skuespillerne er dårlige, filmingen er håpløs (NEI, action-scener blir IKKE bedre av å riste ustanselig på kameraet), historien er helt grei, men de tar altfor lett på den.

Enkelte ting i filmer er så latterlige at jeg nesten ikke orket å presse meg igjennom hele filmen.

(sett inn en tilfeldig negativ kommentar her for å fullføre minianmeldelsen)

 

 

2/10 (Jeg gav 2 pga at en av skuespillerne faktisk er en god skuespiller om du ser bort i fra denne møkkafilmen)

7544798[/snapback]

Er litt unenig i deg her (men ikke mye). Filmen var jo forsåvidt grei den. Historien var bra, og skuespillerne var bra. Kanskje du hatt gitt den et hakk bedre hvis den ikke het "Behind Enemy Lines 2"? Den hadde jo ikke en eneste likhetstrekk med forgjengeren.

 

Jeg er også enig med deg i at den ustanselige ristingen på kameraet var dårlig, og noen ganger rett å slett irriterende.

 

Men flashbackene syntes jeg var bra, og slutten var jo obvious men nokså bra.

 

Jeg ville gitt den 4-5/10

7546647[/snapback]

 

Jeg er sån passe enig med begge.

 

Jeg var så smart og kjøpte filmen i går, og så den i går kveld.

Jeg likte også veldig godt Behind Enemy Lines 1 veldig godt, trolig mest fordi at jeg ble så overasket over at Owen Wilson duger som seriøs god skuespiller som action-helt også, og ikke bare når det gjelder komedie.

 

Uansett så viste jeg ikke at det var kommet en film nr 2, derfor kjøpte jeg den med en gang jeg så den.

 

Er enig i "T-Solberg" sin mening om filmen.

Men tror også "Ilsaldur" har et poeng.

At mitt inntrykk av filmen ble dårligere enn om jeg ikke hadde likt eneren. Men så er det alltid når man ser en oppfølger. Inntrykket av film nr to, er helt avhengig av ditt inntrykk av film nr en.

 

Det var veldig mye sån risting av det kameraet.

Til tider kunne det nok blitt tøft, men i denne filmen brukes det alt for masse og for mye overdreven bruk. :thumbdown:

 

En annen ting er fargebruken. Alt som skjer i pentagon og i det hvite hus er i normale farger, men med en gang det action-scener så er fargen enten blå eller rød.

Kjempe stygt og teit...

 

Men historien er ut av det litt bedre synes jeg.

Jeg synes historien og en del av scenen er mer realistisk enn en typisk action-spennings film. Atom bombe og Nord-korea er et problem også i virkeligheten.

Og at Nord-korea plutselig har en atom-bombe klar til som kan skytes ut innen et døgn mot Amerika kan vel skje nårsom helst :p

(Det er slik jeg ser på verden i dag, men så følger jeg ikke med på politikk og nyheter!)

 

Men gir filmen en svak 4/10.

Ikke noe problem og se den, men absolutt ikke verdt og kjøpe eller leie.

Endret av cola_boy
Lenke til kommentar

Fistfull Of Dollars

 

post-106929-1168006608_thumb.jpg

 

Første gangen jeg skulle se denne western-klassikeren var jeg såpass bakfull at jeg ikke klarte å komme meg halvveis engang. Denne gangen var formen betraktelig bedre og beviser nok en gang at gode filmer skal sees under rette forhold.

 

For dette var virkelig tøffe saker. Det første som slo meg var hvor ekstremt lik den var Last Man Standing. Og selv om jeg ikke klarer å bestemme meg over hvem som er barskest av Bruce Willis og Clint Eastwood, må jeg si at Fistfull Of Dollars trekker det absolutt lengste strået. Dette er en film med stil, tæl og stemning. Måten vår navnløse helt ordner opp setter dessuten de fleste andre filmhelter på sidelinja.

 

Fistful of Dollars fortjener defintivt sin plass i samlinga!

 

8/10

Endret av Foregangsmannen
Lenke til kommentar
Det første som slo meg var hvor ekstremt lik den var Last Man Standing. Og selv om jeg ikke klarer å bestemme meg over hvem som er barskest av Bruce Willis og Clint Eastwood, må jeg si at Fistfull Of Dollars trekker det absolutt lengste strået. Dette er en film med stil, tæl og stemning. Måten vår navnløse helt ordner opp setter dessuten de fleste andre filmhelter på sidelinja.

8/10

7648779[/snapback]

Imho, Clint Eastwood, uten tvil. Last Man Standing er en remake av A Fistful of Dollars, som igjen er en remake av Akira Kurosawas Yojimbo. Det forklarer sannsynligvis likhetstrekkene.

Endret av Synthm
Lenke til kommentar

Bubba Ho-tep (2002)

 

Plot:

Elvis og JFK må beskytte seg selv og aldershjemmet deres fra en redneck zombiemumie som stjeler sjelene til de aldrende beboerene.

 

Hva synes LarsP?:

Jeg føler på mange måter at jeg har gått glipp av noe. Bruce Campbell + Elvis + Zombiemumie burde jo være midt i blinken. Problemet er at handlingen beveger seg alt for sakte og at manuset er tynnere enn Fredrikrb. Jeg hadde forventet meg en skikkelig kultfest, men fikk et noe uinspirert drama. Men, det skal nevnes at det var enkelte scener som fikk meg til å formelig gapskratte.

 

5,5/10

Lenke til kommentar
Etter all den rosen den har fått her på forumet er det vel snart på tide å se den selv. Er fortsatt skeptisk da jeg ikke er noen stor Rocky fan. :hmm:

7644011[/snapback]

Husk å skrive en anmeldelse, originalen ga meg ikke mye, for ikke å snakke om de elendige oppfølgerne. Kunne vært greit å se anmeldelse fra en som kommer fra ca. samme ståsted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...