Gå til innhold

Foto

Hull i ørene, skal jeg rense det?


22 svar i denne tråden

#1 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 7. mai 2010 - 23:12

Jeg var å tok hull i ørene idag hos frisør. Hun sa at en ikke skulle rense øret eller noen ting.
Kan dette stemme? Har hørst at man må rense for å ikke få infeksjon?
I så fall, hvordan rense?

Trenger svar snart!!

Takk på forhånd :I
 • 0

#2 L4r5

L4r5

  Forumveileder

 • EKSTRA
 • Forumveiledere
 • 24 551 innlegg
 •   28. august 2004

Skrevet 7. mai 2010 - 23:14

Kondolerer. Frisørhull suger.
Ang. renseanvisning så kan du lese førsteposten i denne tråden:
https://www.diskusjo...howtopic=103194
 • 1

Jeg er et monster, jeg er hinsides din diagnose
Og hvis jeg er hyggelig er det bare for å få min dose
Skinnet bedrar, lille uskyldige rose


#3 CannaBanna

CannaBanna

  Bruker

 • Medlemmer
 • 137 innlegg
 •   12. april 2010

Skrevet 7. mai 2010 - 23:14

Haha, hvorfor suger frisørhull? Postet bilde
 • 0

G


#4 L4r5

L4r5

  Forumveileder

 • EKSTRA
 • Forumveiledere
 • 24 551 innlegg
 •   28. august 2004

Skrevet 7. mai 2010 - 23:16

Haha, hvorfor suger frisørhull? Postet bilde

La meg stjele litt fra den tråden jeg lenket til.

Frisøren min kan ta piercinger i øret og nese for 35kr, hvorfor er ikke dette en knakende god deal?

Hvor skal man begynne?

1. Pistolen kan ikke steriliseres. Den ligger av og til og bader i en eller annen desinfeksjonsløsning, eller ligger i en skuff. Bakterier og virus fra den forrige kunden kan overføres til deg.

2. Frisører er opplært til å klippe hår, og har minimalt med opplæring når det gjelder hulltaking. Krysskontaminasjon, plassering og det å i det hele tatt vite om øret/nesen er egnet, står ikke akkurat i høysetet.

Ville du la en piercer gi seg i kast med håret ditt, utstyrt med en sløv kjøkkensaks og kunnskapen et to timers kurs gir?

3. Smykket som skytes gjennom, er sløvt. Det knuser seg vei gjennom øret/nesen istedenfor å skjære et rent snitt, slik en piercingnål gjør.

4. Smykket som brukes er fullstendig uegnet som første smykke. En piercing vil både hovne opp og væske når den gror, og dette tillates ikke med en vanlig øredobb. Knotten på forsiden, og låsen på baksiden vil ligge flust med øret, og hindre væsking, god rensing og oksygentilførsel.

5. Låsen på smykket er utformet slik at det ikke tillater rensing. Størknet sårvæske og blod vil gjerne sette seg i hullene, og i nesen fylles den opp med snørr.

6. "Bruk pyrisept og vri på smykket sånn at det ikke gror fast". Joda, de bruker fremdeles denne renseanvisningen.

________________________________________________________________

Og for ordens skyld. NEI, man ksal ikke bruke pyrisept.
 • 0

Jeg er et monster, jeg er hinsides din diagnose
Og hvis jeg er hyggelig er det bare for å få min dose
Skinnet bedrar, lille uskyldige rose


#5 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 7. mai 2010 - 23:26

Hvordan skyller man? Hva med?
 • 0

#6 L4r5

L4r5

  Forumveileder

 • EKSTRA
 • Forumveiledere
 • 24 551 innlegg
 •   28. august 2004

Skrevet 7. mai 2010 - 23:29

Hvordan skyller man? Hva med?

Var det så vanskelig å trykke på lenken jeg kom med? Ja vel. Jeg kan kopiere det inn her siden det var så slitsomt:

Renseanvisning for piercinger:

Renseanvisning for piercing

Gratulerer med ny piercing. For at denne skal gro best mulig, er det viktig at du følger denne renseanvisningen til punkt og prikke. Mange problemer oppstår fordi folk tar for lett på rensingen, og "slapper av" etter et par uker. Vennligst les gjennom hele renseanvisningen før du setter igang.

Smykket er en __________________, tykkelsen er ____ mm, og diameter/lengde er ______ mm. Estimert grotid for din piercing er _____ uker.


Rensing - generelt:
(for piercing i øret, nese, brystvorte, navle)

Først og fremst, vask hendene godt før du er borti piercingen. Du er borti mye rusk og rask i løpet av dagen, og får derfor en del uønskede bakterier på hendene. Unngå å plukke på smykket mellom hver gang du renser, såfremt det er mulig.

En piercing vil væske en klar/gulhvit væske under groprosessen. Dette skjer som oftest i løpet av et par-tre dager. Denne sårvæsken er et resultat av at kroppen danner en hylse med hud rundt smykket, og kan sammenlignes med skorpen på et skrubbsår. Det er også vanlig at en piercing hovner litt opp, blir rød og varm, og kan være øm. Dette er helt normale reaksjoner, og betyr ikke at du har fått en infeksjon.

Det som skjer når væsken kommer i kontakt med luft, er at den størkner/krystalliseres, og danner en skorpe rundt smykket. Det er din jobb å fjerne denne skorpen, og for å gjøre det, har du et par hendige ting du må kjøpe.

Q-tips / ikke-loende bomullsdotter
Dr. Greves intimsåpe
Natriumklorid 9mg/ml (fysiologisk saltvannsløsning, kjøpes på apotek eller hos optiker)

1. Begynner du dagen med å dusje, vent med å være borti piercingen til helt på slutten. Sårvæsken vil da være bløt og medgjørlig. Ta en ertestor dæsj med Dr. Greves intimsåpe, såp piercingen forsiktig inn, og la såpen sitte på i 1-2 minutter. Skyll så piercingen godt.

2. Finn frem q-tips og natriumklorid. Dynk et par av førstnevnte med sistnevnte, fjern evt. resterende sårvæske, vask over selve smykket, og beveg smykket gjennom såret et par ganger.

3. Dette skal du gjenta 3 ganger per dag (morgen, middag, kveld) i de første to ukene. Etter to uker, trapper du ned til 2 ganger per dag (morgen og kveld).

(Følgende er opsjonelt, men anbefales på det sterkeste. Dette er et alternativ til punkt 2)
Fysiologisk saltvannsløsning kan du lage selv. Alt du trenger, er havsalt (uten tilsetningstoffer) og vann. Ta ca. ¼ts salt i en kopp med vann (ca. 2,5dl), plassér koppen i mikrobølgeovnen (evt. i en kjele), og gi dette et kjapt oppkok. Vannet bør være varmt når det brukes. Dette øker blodtilstrømningen til området, noe som igjen fører til at piercingen gror fortere.

Fyll et egge- eller shot-glass med vannet, hold dette inntil piercingen i et par minutter. Dette gjør at skorpen blir myk og løsner fra huden/smykket. Fjern evt. sårvæske med en ren q-tip, og beveg så smykket gjennom såret.

Rensing - piercinger i leppe og tunge:

Har du piercing i leppe, skal du følge både renseanvisningen over, samt renseanvisningen som følger.

For piercinger i tungen brukes munnskyllevannet Corsodyl. Dette skal blandes ut i forholdet 1:3, altså én del munnskyllevann og tre deler vann. Du skal skylle munnen i 30 sekunder etter hvert hovedmåltid, altså morgen, middag og kveld. Skyll etter du har pusset tannebissene.

Alternativt kan du bytte ut Corsodyl med saltvannsløsningen som er beskrevet over. Dette er en vel så bra måte å rense en piercing på, og mange har opplevd at piercingen gror raskere.

Du må også innfinne deg med at matvanene blir midlertidig forandret. Når du vanligvis spiser, brukes tungen til å flytte mat mellom tennene. I og med at tungen vil hovne opp og være øm, vil det være ubehagelig å spise normalt hard mat. Du bør derfor holde deg til myk mat i begynnelsen, som f.eks. suppe, nudler, grøt, potetstappe, babymat og annet lett-tygd snadder. Etter hvert kan du prøve deg frem på hardere former for mat, men du må antageligvis regne med å vente minst en uke.

Konsum av yoghurt anbefales, helst etter et måltid, eller som mellommåltid. Da helst ikke sukkerbombe-variantene ("Jubileum").

Alkohol bør du holde deg unna de første to ukene. Oral kontakt (kyssing og annet snusk) frarådes til piercingen er grodd, og det samme gjelder biting av negler (bakterier på hendene).

At tungen/leppen hovner opp, er helt normalt. Det kan også komme en gulhvit væske ut fra såret, og noen vil få et belegg på tungen av munnskyllevannet. Man kan også bli øm i musklene i kjeven/halsen (hovedsakelig for tungepiercinger).

Leking med smykket vil forlenge grotiden. Kjøp også en ny tannbørste. Den gamle kravler med basiller.

Viktig informasjon om forskjellige piercinger:

Navle - unngå trening hvor magen er i bevegelse (dvs. sit-ups og tilsvarende). Ikke bytt smykket før piercingen er 100% grodd.

Brystvorte - utvis forsiktighet når denne piercingen renses med såpe. Såpe fjerner det naturlige fettlaget på huden, og uten dette, vil ikke smykket kunne beveges like lett gjennom såret. Sitter smykket fast, ikke bruk makt. Hudhylsen som dannes rundt smykket, er svært fragil i begynnelsen, og kan lett ryke. Piercingen må da regnes som nysatt.

Tunge - hold tungen i ro så mye som mulig. Skal du drikke noe, prøv å holde deg til rent vann, evt. sukkerfri brus. Drops anbefales fremfor tyggegummi.

Ansikt - bruker du sminke, pudder, hudkremer eller annet, vær forsiktig slik at dette ikke kommer inn i såret.

Øret - vær forsiktig med høretelefoner. Disse kan utøve press på piercinger i ørebrusk, og er en grobunn for bakterier. Luer og pannebånd bør ikke være i kontakt med smykket.

Intim - ingen ubeskyttet sex de første to ukene. Vask og rens piercingen etter akten. "Bruk" før piercingen er grodd, vil forlenge grotiden.

Infeksjon:
(Ta det med ro, du kommer ikke til å dø..)

I disse tider har media har gjort at ordene "piercing" og "infeksjon" svært ofte blir nevnt i én og samme setning. Fra et medisinsk standpunkt er en piercing et sår som på unaturlig vis blir holdt åpent, men med proper etterbehandlig er det liten grunn til at du skal besøke Haukeland sykehus med nesen (eller annen kroppsdel) i fatle.

Har du til formodning fått en infeksjon, skyldes dette som oftest mangelfull rensing/hygiene. Du bør også tenke gjennom hva du har utsatt piercingen for i de siste par dagene, og unngå dette i fremtiden. En infeksjon gjør at området rundt piercingen vil være hoven og øm, huden vil være rød (ikke bare rosa), og sårvæsken vil være gul/grønn og illeluktende. Du kan også blø fra såret, lenge etter piercingen er tatt.

For å bli kvitt infeksjonen, må du bruke sterkere rensemidler. Til dette anbefales 100% Te-tre-olje, som kjøpes på apotek. Te-tre-oljen brukes direkte på smykket etter piercingen er renset som normalt. Dette vil svi, og skal ikke brukes over lengre tid. Du skal merke forbedring etter en dag eller to.

Skulle du få en infeksjon i munnen, bland te-tre-oljen ut med vann (2-3 dråper til et eggeglass med varmt vann), og skyll i et minutt. Gjenta morgen, middag og kveld.

Alternative remedier er te brygget på tørkede lavendelblomster (helsekostbutikker)

Mistenker du at du har fått en infeksjon, kom gjerne innom og få dette bekreftet eller avkreftet.

Til slutt:

Denne renseanvisningen er basert på erfaringer gjort gjennom 10 år. Anvisningen er kun ment som en guide, så er du fortsatt i tvil, kontakt oss på studioet, på mail (*fjernet*) eller på telefon (*fjernet*, 12-18 man-lør.) eller mobil (*fjernet*, når som helst, innenfor rimelighetens grenser).

Denne renseanvisningen er nylig revidert i samarbeid med andre medlemmer i NFPP (Norsk forbund for profesjonelle piercere). Den blir gjennomlest og revidert løpende. Det taes allikevel forbehold om feil og ev. andre feilinformasjoner på dette arket. Vi lover å gjøre vårt ytterste for å hjelpe, dersom problemer skulle oppstå. Allikevel er vi sørgelig klar over at vi ikke har noen kontroll med hvordan våre kunder ter seg i ettertid, eller det faktum at noen få enkeltindivider kan reagere unormalt på enkelte piercinger. Vi tar derfor ikke ansvar for problemer som skyldes dårlig stell og hygiene. Vi forsøker å hjelpe i tilfeller av allergiske reaksjoner, avvisning eller innkapsling. Allikevel gjør vi oppmerksom på at dette er en liten men reell mulighet, og at vi ikke kan holdes ansvarlig dersom noe slikt skulle hende. Let's Buzz tattoo & piercing eller dets arbeidere tar derfor ikke ansvar for eventuelle medisinske komplikasjoner e.l. helt eller delvis oppstått på grunnlag av de opplysninger og råd som er gitt.


 • 0

Jeg er et monster, jeg er hinsides din diagnose
Og hvis jeg er hyggelig er det bare for å få min dose
Skinnet bedrar, lille uskyldige rose


#7 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 7. mai 2010 - 23:34

Takk, leste gjennom linken din, mn ikke godt nok, hehe..

Er dette likt for "frisørhull" også?

Dette innlegget har blitt redigert av Tinee: 7. mai 2010 - 23:43

 • 0

#8 L4r5

L4r5

  Forumveileder

 • EKSTRA
 • Forumveiledere
 • 24 551 innlegg
 •   28. august 2004

Skrevet 7. mai 2010 - 23:47

Litt vanskligere med frisørhull, men prøv så godt du kan.
 • 0

Jeg er et monster, jeg er hinsides din diagnose
Og hvis jeg er hyggelig er det bare for å få min dose
Skinnet bedrar, lille uskyldige rose


#9 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 8. mai 2010 - 09:51

Litt vanskligere med frisørhull, men prøv så godt du kan.


Ok :) Takk for svar!
Hvor lenge er det andefalt å ha øredobbene i før man bytter?

Dette innlegget har blitt redigert av Tinee: 8. mai 2010 - 09:52

 • 0

#10 John Keats

John Keats

  Bruker

 • Medlemmer
 • 7 230 innlegg
 •   6. november 2004

Skrevet 8. mai 2010 - 13:59

Til det er grodd
 • 0

#11 aklla

aklla

  Moderator

 • EKSTRA
 • Moderatorer
 • 22 440 innlegg
 •   15. mai 2003

Skrevet 8. mai 2010 - 14:47

Emnetittelen er endret til noe mer beskrivende, se her for mer info.
 • 0

Dykker du? Sjekk ut dykkertråden
Xbox gamertag: aklla
Keep an open mind – but not so open that your brain falls out!


#12 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 8. mai 2010 - 16:26

Til det er grodd


Det skjønnte jeg. Jeg lurte på hvor lang tid det tar? :p
 • 0

#13 L4r5

L4r5

  Forumveileder

 • EKSTRA
 • Forumveiledere
 • 24 551 innlegg
 •   28. august 2004

Skrevet 8. mai 2010 - 16:27

Indviduelt. Alt fra tre uker til noen måneder.
 • 0

Jeg er et monster, jeg er hinsides din diagnose
Og hvis jeg er hyggelig er det bare for å få min dose
Skinnet bedrar, lille uskyldige rose


#14 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 9. mai 2010 - 17:11

Jeg har fått "dott" i ørene, er det uvanlig? :dontgetit: (altså etter jeg tok hull)
 • 0

#15 John Keats

John Keats

  Bruker

 • Medlemmer
 • 7 230 innlegg
 •   6. november 2004

Skrevet 9. mai 2010 - 17:13

Jeg har fått sånn greie på foten etter jeg gikk. Er det vanlig?

Du må være litt mer spesifikk, dott som i hørselsdott? Eller er det en fysisk "dott"? Som i kul?
 • 0

#16 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 9. mai 2010 - 18:37

Jeg har fått sånn greie på foten etter jeg gikk. Er det vanlig?

Du må være litt mer spesifikk, dott som i hørselsdott? Eller er det en fysisk "dott"? Som i kul?


Hørslesdott(Her jeg bor kaller vi det bare for "dott")
 • 0

#17 John Keats

John Keats

  Bruker

 • Medlemmer
 • 7 230 innlegg
 •   6. november 2004

Skrevet 9. mai 2010 - 18:41

Det er sikkert ikke relatert
 • 0

#18 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 13. juni 2010 - 20:23

Nå skal jeg snart bytte ut frisørdobbene med øredobber fra gullsmeden. :D
Så, hvordan i alle dager skal man få av frisørdobbene? Er jo en sånn diger, stram firkant bak øret :( TIPS?

Også: Hvordan sette inn de andre øredobbene? Hva skal man rense de med, og hvor stramt skal bakdelene sitte? :hmm:

Blir superglad for svar! :)

Dette innlegget har blitt redigert av Tinee: 14. juni 2010 - 11:20

 • 0

#19 Alliha

Alliha

  Bruker

 • Medlemmer
 • 3 213 innlegg
 •   23. februar 2008

Skrevet 14. juni 2010 - 20:30

Makt? Evt. olja pluss makt?
 • 0

 

Oh, what are they going to do when the lights go down. Without you to guide them all to Zion?

 


#20 Tinee

Tinee

  Bruker

 • Medlemmer
 • 108 innlegg
 •   12. februar 2010

Skrevet 14. juni 2010 - 21:24

Lurer egentlig mest på om man skal rense øredobben(hva med?) og hvor stram man skal feste de :p
 • 0


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere