Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Walk the Line

 

Filmens handling

Sanger. Opprører. Lovløs. Helt. Med akkorder og rytmer som et godstog, et intenst blikk og en stemme så mørk som natten revolusjonerte den legendariske "mannen i svart" musikken, og han ble et amerikansk ikon. Oscar-nominerte Joaquin Phoenix og Oscar-vinneren Reese Witherspoon spiller (og synger) hovedrollene som Johnny Cash og June Carter i denne inspirerende og sanne historien om en manns usviklige troskap mot hans sound, hans budskap og hans livs store kjærlighet.

 

Min mening.

Dette er ein av de beste filmene eg har sett på lang tid. Alt er bare helt perfekt med den. Fantastisk godt skuespill. Alt passer veldig bra og filmen er godt regisert. Det som absolutt setter ein prikk på i`en er all den flotte musikken filmen er krydret med. Eit fantastisk soundtrack som gjør filmen så veldig god. Bare synd eg ikkje fikk sett den før nå.

10/10

Lenke til kommentar

Forrest Gump

 

 

Fortsatt en ultimat suveren uber alles film. Det er rart at man fakisk kan forelske seg i en film, av alle ting. Å kaste bort å skrive hva filmen handler om ser jeg ikke poenget med, alle burde vite det. Tar man Supermann, gjør han til et menneske uten superkrefter og gir han en IQ på under 80 får man denne mannen her;

 

forrest-gump.jpg

 

Det er slike filmer som er grunn til at man sparer på 10'ere og sjeldent gir de ut.

 

10/10 - Uber alles.

Lenke til kommentar

Slenger meg på lasset angående Forrest Gump altså. Makan til herlig film. Den er ekstremt feel-goodish, men når en film er så sykt bra gjennomført som denne filmen er, så bryr man seg ikke en døyt om de små detalj-feilene eller de enda mindre ulogiske tingene...

Deilig film fra begynnelse til slutt. Bare Zemeckis kan komme opp med en så døll pitch som "Livshistorien til en mann med lav IQ", og lage et slikt mesterverk. :love:

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar

The Untouchables (1987)

 

En ny god Mafia-film, denne gangen satt til forbudstiden på 30-tallet hvor Al Capone tjener store penger på smugling og salg av alkohol. Interessant story og godt skuespill med Costner, Connery og De Niro i spissen. Likevel vil jeg ikke si filmen er uforglemmelig, til det mangler The Untouchables de virkelige store scenene. Selv den berømte barnevognscenen synes jeg er litt oppskrytt. Dessuten et minus for musikkbruken.

 

En god film, men ikke blant de aller beste i sjangeren.

 

7/10.

Lenke til kommentar
Err. Hvem faen GLEMMER Forrest Gump?

7025644[/snapback]

 

Ikke jeg i hvert fall. Man glemmer ikke en film som ble nominert til 13 Oscar og vinner 6 (for bl.a. beste skuespiller, beste manus bygget på bok og beste regissør).

 

Den er en av en håndfull filmer som gjør at 90 tallet så langt eier 2000-tallet når det kommer til kvalitet.

Lenke til kommentar

Tja, er vel litt smak og behag angående Forrest Gump (selv om at jeg egentlig ikke trodde det var mulig når det gjelder denne filmen :ermm: ). Noen liker vel kanskje ikke feelgood-filmer. Selv er jeg ikke en så stor fan av veldig klissete feelgood-filmer hvor alt ender så vel og bra... men det er noe med Forrest Gump... noe som gjør den så utrolig genial... Klarer ikke å sette fingeren på hva det er. :hmm:

 

Angående Untouchables, så vil jeg påstå at den faktisk er en av de beste innen sjangeren. Den har alt en kunne ønske fra en gangster-film. Tøff action, god "thriller" (jeg tror jeg holdt pusten gjennom hele den togstasjon-scenen), uhorvelig bra skuespill (hvordan kan det være noe annet, med en slik rolleliste?), og en historie som enhver gangster-entusiast kan forvente å få levert. Jeg ville gitt den 9/10, jeg. Men det er jo bare meg. :)

Lenke til kommentar

Stormbreaker.

 

1159296.jpg

 

 

Den populære bokserien om ungdomsagenten Alex Rider er her. Kun Harry Potter er mer populær blant ungdommen i England. Skal si jeg gledet meg litt til denne her, da konseptet er noe som raskt tiltaler en som i sin barndom/ungdom var helfrest på bøker av denne typen her.

Men akk, denne filmen er et makkverk. Greit nok at det er et par kjente skuespillere som medvirker, men skuespillerpresatsjonene og rolletolknignene er fryktelige. Regien er nesten enda værre og dette blir noe av det værste jeg har sett på år og dager. Det hele begynner grei nok, vi blir vitne til at 14 åringen Alex mister sin onkel. Det viser seg at onkelen har hatt endel hemmeligheter og at Alex i hele sitt liv er blitt trent opp til en gang å følge i hans fotspor i MI6. Denne delen av historien blir presentert greit nok. Men så blir det bare værre og værre. Og værre.

Dette er et levende eksmepel på hvordan filmer, spesielt ungdomsfilmer, ikke skal lages. Jeg skjemmes over at man faktisk presterer å lage noe så dårlig da dette er preget av hverken sjel, innsats eller ønske om å servere noe bra. Regisøren tror tydeligvis at målgruppen er tanketomme fantasiløse idioter. Leserne av bøkene kan umulig bli fornøyd av dette her og kun barn vil nok få noen glede av dette, for en tenåring og voksne blir det for simpelt.

 

2/10 - Veldig dårlig

Lenke til kommentar

The Untouchables er en god film, derav 7/10. Men etter å ha sett en del Mafia/Gangster-filmer er den langtifra den beste. Den mangler rett og slett de store øyeblikkene (jeg tror jeg hadde litt høye forventninger til barnevognscenen), og den føles ikke like røff og gripende som andre i sjangeren.

 

Filmer som Gudfaren 1&2, Donnie Brasco, Road To Perdition og Goodfellas setter jeg høyere. I kveld skal jeg dessuten få prøvd å sett Casino, den har jeg hørt mange lovord om.

 

 

 

Spider-Man 2

 

Peter Parker er tilbake igjen, denne gangen må han kjempe imot en gal doktor med robot-armer. Den minner, ikke overraskende, mye om 1'ern. Den nerdete superhelten møter problemer både i det private og i "jobben".

 

2'ern er hakket bedre enn orginalen, mye takket være en kulere fiende. Den ser også bedre visuelt ut, og har en rekke stilfulle actionsekvenser. Den er til tider litt slapp, spesielt fordi det desverre fokuseres veldig mye på Peters kjærlighet til Mary Jane. Spider-Man 2 er alt i alt nokså underholdende og verdt en titt, selv om filmen er litt for glattpolert og barnevennlig til at jeg kan leve meg inn i edderkoppens verden.

 

 

6/10

Endret av Foregangsmannen
Lenke til kommentar

Crash

 

 

Film som nesten tok pusten fra meg. Litt vanskelig å skjønne alt med en gang, men det synker inn til slutt. Flotte skuespillerprestasjoner, bra historie og greier å fenge hele filmen igjennom. Trodde filmen var slutt ca. 5 ganger, før det fortsatte med flere "avsløringer". Anbefales!

 

9/10

Lenke til kommentar

Intolerable Cruelty

 

At Coen-brødrene har lagd mange gode filmer opp gjennom årene er ingen hemmelighet. Og denne komedien fra 2003 er forsåvidt intet unntak. Her møter vi den suksessfulle skillsmisse-advokaten Miles Massey, som blir betatt av en usedvanlig vakker kvinne som elsker å skille seg fra sine rike ektemenn.

 

Intolerable Cruelty er ingen usedvanlig stor filmopplevelse som brenner seg fast til hjerterota. Men det flotte samspillet mellom Clooney og Zeta-Jones, den morsomme dialogen og den muntre stemningen gjør at dette er en romantisk komedie som skiller seg positivt ut i sjangeren.

 

7/10

Lenke til kommentar
Forrest Gump

 

 

Fortsatt en ultimat suveren uber alles film. Det er rart at man fakisk kan forelske seg i en film, av alle ting. Å kaste bort å skrive hva filmen handler om ser jeg ikke poenget med, alle burde vite det. Tar man Supermann, gjør han til et menneske uten superkrefter og gir han en IQ på under 80 får man denne mannen her;

 

 

Det er slike filmer som er grunn til at man sparer på 10'ere og sjeldent gir de ut.

 

10/10 - Uber alles.

7023931[/snapback]

 

Jeg tror alle har noe å lære av Forrest Gump. Det er en av grunnene til at det er en så god film.

Jeg gir den også topp karakter.

6/6 eller

10/10

Lenke til kommentar

World Trade Center

 

th-03918.jpgth-00922.jpg

 

Denne filmen er en sterk opplevelse. Jeg satt med en uggen følelse i magen under hele filmen, rett og slett fordi denne hendelsen gikk veldig inn på meg da den skjedde.

 

Jeg likte spesielt godt at de ikke viser at tårnene faller i CGI, når jeg tenker meg om tror jeg ikke man får se at de faller i det hele tatt. Man får ikke vite mer enn hva politiet får beskjed om, og heller ikke mer enn hva eventuelle tver i filmen forteller. Dette gjør at man føler seg litt mer tilstede i filmen.

Cage gjør en veldig bra rolle i denne filmen, og det samme gjør Michael Pena. Bare tanken på å spille inn en film hvor man stort sett ligger totalt begravet gjør at hvermansen ville forkastet skuespillerdrømmen.

 

Jeg synes filmen ble ørlitegranne kjedelig etter ca en times tid, men den tok seg raskt opp igjen. Slutten er en tårevåt opplevelse.

 

Men den siste kommentaren fra Dave Karnes (navn i filmen) var rett og slett for dum. Den kunne de spart seg.

 

8/10 Filmen anbefales!

Endret av T-Solberg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...