Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hard Candy

 

Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

Jeg ledes til å sette spørsmålstegn ved om det er greit å torturere en mann når han har fått med seg en antatt 14-åring hjem og i tillegg gir henne alkohol. Det skal jo ikke være det, så jeg har sympati med mannen. Samtidig er det en viss forståelse for det jenta gjør, men hun er så heslig at dette glemmer man... hadde det ikke vært for de konstante påminnelsene. Mannen har ingen god forklaring. Han er 32. Hun er 14. Hun slår ham i alle debatter.

 

Hva slutten angår er ikke viktig. Hva som er rett og galt er ikke opp til våre protagonister/antagonister å avgjøre der og da uansett... eller er det egentlig ikke det?

 

Poenget er at filmen stiller spørsmålstegn ved moral, etikk, normer og loven. Ikke på allverdens nyanserte måte, men den er et skritt i riktig retning.

 

Derfor gir jeg filmen denne karakteren:

 

5

6809525[/snapback]

 

Den filmen skal skaffes. Har hatt lyst på den siden første gang jeg leste om den.

Lenke til kommentar

Jeg så nettopp Hostel. Synes i grunnen det ikke var stort å hoppe i taket etter, det eneste var vel de deilige damene.

 

Det siste året har jeg blitt mer... sart overfor sinnsyk voldsbruk og tortur, mye av det kan jeg takke Takashi Miike for, men akkurat denne filmen hadde jeg ikke noe problem med voldsmessig. Var vel mer at folk faktisk er i stand til hva som helst, sånt tar jeg til meg.

Synes i grunnen hele filmen ble litt tynn, selv om jeg grublet litt på hva som egentlig foregikk, men da det hele var over så ble jeg litt skuffet over at vi ikke fikk vite mer, vil si det der hadde potensiale.

Som jeg har forstått det så skulle dette være en grøsser, men ble ikke skremt (jeg kan veldig lett bli skremt av film), og den skulle være veldig spennende og holde seeren på tå hev, men jeg ble ikke nevneverdig engasjert.

 

Nuvel, jeg fikk veldig lite ut av denne filmen, annet enn lyst til å besøke f eks Praha "to enjoy the sights"... :)

 

4/10

Lenke til kommentar

Click

 

-Adam Sandler

 

 

Jeg hadde overhodet ingen forventninger til denne filmen. Jeg ville bare se den fordi jeg like Adam Sandler, og synes han gjørn noen hysterisk morsomme roller. Denne filmen forandret synet mitt på han, for fyren kan faktisk spille bra i tillegg til å være morsom.

Det var slutten av denne filmen som viser at Sandler faktisk er en bra skuespiller. Men nok om det.

 

Filmen er en komedie med det typiske hendelsesforløpet, nemlig at hovedpersonen sliter litt, men får hjelp fra uventet hold. Etter en stund med bare gode ting, begynner "hjelpen/lykken" å snu seg mot helten vår. Alt går som vanlig til helvete og helten må "finne seg selv" for å få orden på ting. Vi har sett det mange ganger før.

 

Filmen er i seg selv en midt på treet komedie, men Adam Sandler overrasket meg såpass mye med sine skuespillerferdigheter at karakteren trekkes mye opp.

Enkelte ting er så morsomme at man nesten ikke klarer å slutte å le. Filmen bringer også en liten tåre frem fra øyekroken.

 

Dette var faktisk en ganske god film, selvom den ikke gjør noe nytt.

 

Jeg velger å gi filmen 7,5/10.

Lenke til kommentar

The Man who wasn`t there (sort/hvitt versjonen)

 

Handlingen er satt til 1949 ,North Carolina. Filmen handler om en kjederøykende barberer (Billy Bob Thornton) i sin kjedelige hverdag. Så begynner ting å skje slik at det blir mer gang i hverdagen. Jeg er ikke spesielt fan av slike filmer (med noen ganske få unntak) , og ser helst ting med litt mer action.

 

6/10

Lenke til kommentar

Team America

Jo hva skal jeg si det handler jo om Team America-The World Police det er en film med actionman-barbie lingnende ting er parodisk på en hel rekke ting+skuespillere(matt damon er drit morsom :!: ) det handler jo om en terorist vil ikke si mer for det dukker opp noen over askelser

7/10

Endret av x-nobbit
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Så også V for Vendetta i natt^^

 

Filmen for meg er genial, geniale replikker, uhyre god oppbygning, historien er også meget bra. Det er lite å si siden man må sitte å tygge på det en stund før man klarer å si noe om den. Men en ting kan jeg si: Det er en must-have!

 

9/10

Lenke til kommentar
Så Platoon akkurat nå, elsker den filmen. Får følelsen av at du kommer nær personene som er med i filmen, og intervjuene på bonus disken hjelper mer på det. Dessuten var det kult at alle skuespillerne måtte gjennom 2 uker infantritrening får de spilte inn filmen.

 

8/10

6839510[/snapback]

 

Hva var det som trakk filmen ned fra 10/10 da? Du elsker filmen, men gir den bare 8/10?

 

Ja, jeg er ekstremt pirkete i dag. :p

 

Uansett, i kveld var jeg på kino med en haug med kompiser, og vi så...

 

Miami Vice

 

Dette er typisk Mann. Ekstrem realisme. Det som er et bitte lite problem med filmer som denne denne, er at den på en måte faller mellom to stoler. På den ene stolen har du Michael Mann med sine dype historier og karakterer, samt utrolige realisme, og på den andre stolen har du cheesy 80-tallslokaler og klær, tåpelige one-linere, hårsveiser med mer fett i enn en peanut-pose, helter som er hvite, og skurker som er svarte (da tenker jeg ikke på hudfarge). Jeg merket hele tiden under filmen at Michael Mann prøvde å få til begge to, selv om at det er vanskelig. Hovedsaklig er dette en typisk Mann-film (à la Heat og Collateral), men av og til stikker den litt av fra akkurat denne stilen (med f.eks. raske biler og båter). Jamie Foxx gjør som vanlig en god karakter, men jeg synes egentlig vi fikk litt for lite fokus på han. Han ble ofte bare i kulissene. Colin Farrell gjør sannsynligvis en av sine beste roller i denne filmen, og han er for andre gang tøff uten å være playboy-ish (første gang var vel i Tigerland).

Musikken er kanskje litt vel moderne, men med 80-tallsmusikk ville kanskje fjerne en del av seriøsiteten til filmen. Musikken passer faktisk ganske godt i denne filmen.

Lyden.... Hva skal en si? Lyden er vel sannsynligvis noe av det beste jeg noen gang har hørt. Herregud, jeg holdt nesten for ørene mine når det brakte løs i skuddvekslingene. Den "last fight"-scena var umenneskelig rå, og lyden sto nok for 80% av grunnen til det.

Kameraføringen er noe annet jeg også vil trekke inn i vurderingen. Den er veldig spesiell, og minner mye om måten kamera ble brukt på i Collateral. De bruker tydeligvis mye steadicam (eller "Thompson Viper", som kameraet heter), noe som stort sett gjør filmen mye mer "up-and-close", og mye mer ekte. Man føler virkelig at man løper rundt rett på siden av heltene, mens skuddene hagler rundt ørene dine.

En ting som spesielt trekker ned, er at den, som flere av Mann's tidligere filmer, kanskje ikke egner seg så bra som kinofilm. Den er egentlig bedre å se hjemme, om man har et godt hjemmekinoanlegg. På kino føles den av og til langdryg, og av og til også faktisk kjedelig.

Uansett er Miami Vice en knakende bra film. Den er langt ifra Mann's beste (det skal mildt sagt mye til for å gjøre det!), men den er nok en av de bedre han har laget.

 

Utrolig realistisk - Utrolig tøff - Utrolig Mann...

 

DOM: 7,5-8/10

 

PS: Det bør nevnes at folk som er fans av den gamle serien, men ikke fans av Mann-filmer, lett kan bli skuffet. Denne filmen er mye mer mørk og "seriøs" enn serien.

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar

Brothers Grimm

 

Tja. hadde hørt at denne ikke var noe serlig, og må si meg enig i det, litt morsom og sprø Gilliam humor og Matt Damon var god i rollen sin, men ellers ikke spesielt severdig, greide liksom ikke å følge med på filmen da hode mitt begynnte å vandre og tenke på andre ting og vips så var 5min av filmen godt uten at jeg vet helt hva som skjedde. får prøve å se den igjen en gang jeg er i humør for en slik film

Lenke til kommentar

Silent Hill

 

Etter å ha hørt LarsP & co. sin hyllest av denne adapsjonen gledet jeg meg virkelig.

Det var jo også en god film da, fantastisk jobb de har gjort med filmen når det gjelder byen, stemningen, miljøet etc. Musikken var utrolig bra, deilig å legge merke til at musikken virkelig gjorde filmen bedre. Retro-stilen de kjørte var knalltøff. Radha Mitchell ( :love: ) og Sean Bean er gode i filmen. Historien likte jeg også, dog hadde jeg ventet litt mer av sluttscenen som Lars skrøt så av.

 

Alt i alt en meget god film.

 

8/10

Lenke til kommentar
Hva var det som trakk filmen ned fra 10/10 da? Du elsker filmen, men gir den bare 8/10?

6840930[/snapback]

Det som trakk ned var at soundtracket består av en sang, som brukes i feil situvasjoner. Det at bildet ikke var helt perfekt er nå så som så. Filmen ble produsert i 1986 har nok skylden for det.

 

Satt forøvrig feil vurdering på den, glemte bare å skifte ^^

 

9/10 skulle det være.

Lenke til kommentar
Hva var det som trakk filmen ned fra 10/10 da? Du elsker filmen, men gir den bare 8/10?

6840930[/snapback]

Det som trakk ned var at soundtracket består av en sang, som brukes i feil situvasjoner. Det at bildet ikke var helt perfekt er nå så som så. Filmen ble produsert i 1986 har nok skylden for det.

 

Satt forøvrig feil vurdering på den, glemte bare å skifte ^^

 

9/10 skulle det være.

6843282[/snapback]

 

Ahà. Jeg håper du var sarkastisk da du sa "èn sang". Det bør forresten nevnes at den velkjente scenen på slutten, hvor Dafoe løper som faen, ble litt ødelagt da "squib"-greiene ikke utløste seg da de skulle. Da ville scenen fått en mye mer lamslående effekt. Dessuten hadde jo filmen utrolig lavt budsjett da ($5 mill. eller noe sånn).

 

Uansett, en knakende bra film, og jeg er absolutt enig med karakteren (9/10). :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...