Gå til innhold

Den store timelapse tråden! .:Guide/Utstyr/Diskusjon:.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I løpet av den siste tiden har jeg begynt å få en god del videomateriale som egner seg for timelapse. Har mye fint jeg vil lage timelapse av. Problemet er at jeg ikke har noe program å lage videoene i.

 

Første problem: Det er videofiler, og ikke bilder. Har ikke hatt programvare/utstyr for bildetagning f. eks. hvert femte minutt tilgjengelig, så jeg har filmer jeg vil lage timelapse av.

 

Andre problem: Jeg har spilt alt inn med et Canon digitalkamera i 1080p. For at kameraet ikke skal gå varmt (eller minnekortet, eller noe annet - hva vet jeg?), stopper kameraet av seg selv etter 10 minutter i full HD. Derfor har jeg x antall klipp på 10 minutter som jeg vil legge etter hverandre i timelapsen, før det hele spilles av raskt. Jeg tenkte først at Windows Movie Maker burde fungere, fordi jeg bare kan legge videofilene etter hverandre på tidslinjen.

 

Andre problem: Alle filene er .MOV-filer?!?! På mitt forrige kamera ble videoene lagret som .AVI-filer, noe Movie Maker er fornøyd med, så vidt jeg vet. Men jeg har absolutt ikke tenkt å konvertere alle filer til et annet format. Det tar for det første meget lang tid. Videre blir kvaliteten man får ut igjen ofte dårligere enn originalen.

 

Jeg er meget interessert i et program som er laget for timelapse. Det må kunne importere flere .MOV-filer, spille dem av i et raskt tempo (fint om jeg kan bestemme dette selv), og til slutt lagre det hele som et nytt filmklipp i høy oppløsning (helst full HD). Jeg er interessert i folk med erfaring fra slike programmer, som kan anbefale meg. Til alle andre som kunne vært behjelpelig med å gi med lmgtfy-linker - ellers takk! Jeg kan søke på google selv.

 

På forhånd: TUSEN takk.

 

EDIT: Programmet må være gratis!!

Men for all del, vet du om et program som eier på alle nivåer til en BILLIG penge, kan du gjerne nevne det

Lenke til kommentar

Også Sony Vegas Pro (til og med Sony Vegas Movie Studio HD Platinium) kan komprimere tidlinje. Begge har prøvetid. De håndterer også greitt .mov filer (h.264 lagret i Quicktime container). Men .mov filer fra kamera er et herk å håndtere, pga høy bitrate og meget kraftig komprimering - så den nødvendige dekodinga av disse under redigering krever utrolig med maskinkraft. Personlig bruker jeg Mpeg Streamclip og AVID DNxHD codeks til å rekode .mov filer fra f.eks Canon 550D til .mov filer med liten komprimering og som egner seg langt mer til redigering.

 

AVID DNxHD er fritt tilgjengelig, samme gjelder Mpeg Streamclip. AVID DNxHD er også en profesjonell kodeks, hvor kvaliteten etter rekoding er på høyde med orginalen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...