Gå til innhold

Dottens blogg

  • blogginnlegg
    27
  • kommentarer
    322
  • visninger
    262 523

Hvem er så årets brukere?


Dotten

2 289 visninger

Nok et år, nok en kåring. Brukerne liker slike trivielle ting. Jeg derimot liker å skrive fjas, så for å prøve å gi litt annet så kunne det være greit med en liten introduksjon til de som presterte kunststykket å bli valgt ut blant forumets tusenvis av brukere for å ta del i semifinalen. Jeg trekker frem mine fordommer og synsing, klar til å fyre løs om folk jeg egentlig ikke har peiling på. Det er et idiotisk fenomen å tro man kan lære noen å kjenne over et forum, det skal en stor mengde naivitet eller fjortisstilstand til for å innbille seg at man gjennom å lese noens budskap vil bli istand til å dømme budbringeren. I et forum med så mange under 30 så er det haugevis med dem som begår denne tabben daglig. Gamle menn tar dekke av 18 år gamle kjekkaser og folk uten visdomstenner fremstiller seg selv som eieren av visdomskilden. Man kan vite mye med google som hjelp. Med tid og stunder så lærer man seg nok å ignorere både positive og negative tanker om budbringeren og fokuserer mer på budskapet. Det er jo lov å håpe.

 

Men jeg er 29 år, jeg har fortsatt et år på meg og fyrer ivei en utrolig seriøs presentasjon av de ærefulle 12. Måtte de vandre forumts ganger inntil armageddon, eller eventuelt når en av Uelands disipler snubler i stikkontakten til forumserverne.

 

Først og fremst finner vi, ikke uventet, L4r5. Dette er en kar som forvillet seg inn på forumet i 2004. Han har ikke kommet seg ut siden. Hans vandring over store deler av forumet settes uten tvil pris på av flere og det er vel ikke fare for at han forsvinner med det første når han heises opp på slikt vis. Det er jo en fin betaling for de årsverk han har lagt ned i sin traving. Jeg har rimelig sikre kilder på at han faktisk har leid inn en kar til å spille seg selv i det virkelige liv, mens han fortsetter sin leting etter utgangen av forumet. Videre finner vi ilpostino. Dette er ikke DJ Ravi, som enkelte kan tro ved å titte på han. Rødt skjegg? Ja. Rødt hår? Ja. Men utrolig nok ikke DJ Ravi. Mer som DJ forum. Fordi han, ved å ha trynet påklistret i avataren, er en som ofte blir gjenkjent i Oslos gater. Hadde jeg vært litt kjekkere skulle jeg fint gjort det samme selv. Han er som vår egne lille kjendis, jeg har til og med opplevd han bli diskutert på andre fora som «den rødhårete moderatoren på Diskusjon.no» Mye jobb gjør han også, jeg vet fordi jeg har innpass til det hellige arkiv over «hva faen er det nå moderatorene har gjort?». Det é berre lekkert, ikke sant? Jeg har alt foreslått å stoppe han ut og gjøre han til forumets maskot. Vokt deg for Uelands disipler ilpostino, det kan være de alt er på vei.

 

Tom Waits For Alice er også å finne, selvfølgelig. Listen ville ikke vært komplett uten. Denne eldre herremann (jeg er 29, så jeg tillater meg å tiltale han slik) inntok forumet for noen år siden og skilte seg fort ut. Ikke bare fordi han er gammal nok til å være pappaen til de fleste snørrungene på forumet, men fordi han utviser en ro og visdom man kan misunne mannen for. Det er greit nok at alderen har tildelt han mye av den visdommen, men det er få unnskyldninger for de 20 år+ gamle brukerne som raver rundt som om de skulle være dopet ned når de skriver sine bidrag. Med nærmere ettertanke kan det være derfor de skriver som de gjør. TWFA ga seg som moderator i år 2008 så jeg skulle nesten tvunget frem en diskvalifikasjon fordi hans fravær som moderator hjelper ikke for forumet. Ja, så mye betyr han faktisk. Men jeg forstår jo karen og jeg håper alle stemmene han får gir han en sjelden ego-tripp så stor at han forvilles inn igjen i moderatorenes rekker. Eventuelt kan vi bare ta Snorre som gissel, det finnes alltid en plan. Han er faktisk eneste på listen, sammen med Ueland, som jeg har møtt og det to ganger. Dere forumstalkers som gjemmer seg i buskene mine er ikke medregnet. Så jeg har litt grunnlag for å uttale meg om personen TWFA og ikke bare synsete fordommer. For å si det slik, han gir et bedre inntrykk i virkeligheten enn på forumet. Noe som sier sitt, for inntrykket på forumet er jævla bra. Beklager at jeg banner Geir, jeg vet du ikke liker det. Men det er på sin plass. Jeg tror det er flere forumbrukere som går med en hemmelig drøm om å bli adoptert av den godeste Geir.

 

Vi beveger oss videre; ATWindsor er her, selve definisjonen på talkback. Han burde vurdere et nickskifte. Talkback er flott fenomen med Internett, det gir en unik mulighet til å kommentere journalisters arbeid og nyheter. ATW med sin tilstedeværelse bidrar ikke bare til god informasjon på forumet, men sørger for at skribentene gjør en bedre jobb. Om de gidder høre etter da. LarsP finner man også, som alltid i slike kåringer. Han er trønder, så det er jo en bragd for han å komme med i en slik kåring(jeg er bergenser og er derfor berettiget slikt). Rent personlig liker jeg hans skriverier om b-filmenes b-filmer og hans noe spesielle form for perspektiv på livets lyse og mørke sider. Det er imponerende for en med trønderhandicap. Overaltbrukeren Zeph kunne egentlig vært en egen pulje for seg selv. Det skulle ikke forundre meg om han abonnerer på hvert bidige kategori. I tillegg tror jeg han heier på Brann, noe som gjør han overkvalifisert. Det finnes altså noen fornuftige brukere på forumet. Blant moderatorene går det et rykte om at han faktisk er en bot, utifra mengden modereringer han presterer å få unna, her er det virkelig snakk om å ha et lidenskapelig forhold til forumet. Bare ikke jukk for mye på det nå, Zeph.

 

Simen1 liker jeg ikke helt befinner seg i denne kåringen. Jeg er fortsatt ikke overbevist om at han faktisk er en person. Jeg ser for meg et kinesisk storkonsern av folk som alle benytter kontoen hans, for jeg kan ikke fatte og begripe hvordan en mann kan skrive så mye wall of text med nyttig innhold som den mannen der. Han har ikke bare flest innlegg på forumet, han har også de lengste. Greit nok, de er ikke på kinesisk så teorien min slår litt brister, men jeg aner ugler i mosen. Pics or it didn't happend... SnowDOG_ er en skikkelig veteran av en bruker. Jeg vet hvor han bor og jeg vet hvor han bodde, så han bør bare passe seg. Selv etter alle de årene er han fortsatt her. Ikke nok tid til å være moderator lenger, men tid nok til å bli stemt frem til semien i hvert fall. Vi vet å sette pris på veteraner.

 

Gunfreak er karen som vet å ikke bare telle kuler avfyrt i film, men også analysere om lyden våpnene gir er troverdig eller ikke. Nicket hans er ikke kødd, det er vel mer beskrivende enn de flestes vil jeg tro. Mr. Anki har for meg en trend å være «hvem er den brukeren?» i slike kåringer som dette. For han har dette med å dukke opp, men jeg er for ignorant og vimsete til å få det med meg. Kanskje det kun er en innbilling, men det virker som en som får oppmerksomhet fordi han ikke skriker etter oppmerksomhet. En vaske-ekte databruker som liker å leke. WheelMan derimot er ikke en som går upåaktet hen selv for lille ignorante meg. Ikke det at han er attention whore eller noe slikt, men fordi han fremstår som mors beste barn på en måte som er likandes. Jeg håper han har gått seg vill på forumet og aldri kommer seg ut igjen, vi har bare godt av det.

 

Når det kommer til Dorian Gray (aka Steffyboy aka Steffypants) så er det i det hele tatt vanskelig å finne ord. Dette er en kar med jævla brede skuldre uten å ha brede skuldre. Jeg har aldri møtt han, men jeg har møtt en som har møtt han og fått høre at han nesten tyter like mye som meg. Noe som betyr at han sjeldent vet å holde kjeft. Hvis jeg finner noen jeg ikke liker så skal jeg invitere han til å sitte mellom meg og Dorian mens vi fører en samtale. Stakkars jævel vil enten miste hørselen eller vettet av to store egotripper av noen masende bergensere. Men jeg tror ikke det er en skjebne jeg unner noen, kanskje bortsett fra LarsP og det kun fordi han er trønder. Jeg har hørt rykter om at Dorian liker å gi seg selv i presang til kvinner på deres bursdag, jeg trodde det kun var Jarmo som kunne gjøre slikt og slippe unna med det. Cun, en annen trønderbasert kar som ikke er derfra har sneket seg inn også. Ikke rart for han bidrar mye i kulturforumet og mye på moderatorfronten. I tillegg er det forståelig at folk som bor i Tronheim stikker derfra og inn i forumet, bare for å få litt pusterom. Han er som VG, dagen er ikke helt den samme uten. Nå ville jeg fint klart meg uten VG hver dag, men jeg ser helst at han er på forumet daglig. Cun planlegger forresten å ta over Internett, en sak jeg støtter han helhjertet i.

 

Selve mesteren, Ueland, er å finne på listen. Dette er mannen som går rundt med en koffert med en rød knapp i merket «Slå av forumet» og som abonnerer på babethreaden. Han har en egen gjeng med ninja-padawans klar til å kverke enhver motstand, de omtales som "Drift". Det er ikke rart mannen får stemmer, flere gremmes over tanken over en dag uten forum og får hjertet i halsen av syntax error-meldinger på forumet. Det gjelder å holde Ueland fornøyd. I tillegg gjør han jo en formidabel innsats for forumet, men det er gøyere å spøke med kofferten hans. Det er jo et helvetes langt blogginnlegg dette her, alt for langt til å være seriøst. Dotten har også har forvillet meg inn på listen. I et år hvor han ikke kan minnes å ha hatt noen større forumprosjekt slik han har hatt for vane å ha, får jeg ta det som Morten Gamst Pedersens klippekort på landslaget. Ikke bidratt på lenge, men er faen med å finne på banen hver gang. La oss håpe både Dotten og Gamst Pedersen kommer fryktelig tilbake i 2009. Men det er nok en fordel om Dotten slutter å omtale seg selv i 3. person, det vitner om enten stormannsgalskap eller bare ren og skjær galskap.

 

Hvem er så denne Fluesopp? Et lite søk i hans posttrender viser at vi vanker i forskjellige deler av forumet, bortsett fra politikk da. Som oftest er det bra når en meget aktiv bruker ikke blir lagt godt merke til. Men det er vel ikke lurt å skrive, siden Fluesopp er så godt lagt merke til at h*n er å finne i kåringen. Jeg burde smått skamme meg, en innholdsansvarlig må vite om slikt. Jeg får sette som nyttårsforsett å finne ut alt det er å finne om Fluesopp i år 2009. Du er herved advart om du skulle finne på å lese dette. Jeg stiller inn satellitten imens.

 

Så der har dere dem, alle sammen. Om noen er glemt er det senilitet og intet annet. Det skulle vært flere i semien, men det var ikke plass.

 

For å gå ut av satiren og det ironiske og over i det seriøst alvorlige; Dette forumet er prisgitt veldig mange utrolig dyktige og gode brukere, som hver og en bidrar med sine styrker (og svakheter). Summen av det gir produktet Diskusjon.no. På godt og vondt. Jeg håper hver og en bruker litt tid til å rose dem man mener fortjent til det, også de som ikke har nådd semien.

 

PS! Om noen presterte å bli fornærmet over de ord som ble fremmet ovenfor, så vit at det ikke var intensjonalt. Derav satire og en liten dæsj ironi. Eventuell skyld går da til den idioti jeg så godt besitter. Jeg liker til og med både trøndere og Trondheim, men hold det mellom meg og deg, ikke sant? Godt nytt år! :)

 

Inntil videre, ikke gjør noe jeg ville gjort :)

16 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Jeg har rimelig sikre kilder på at han faktisk har leid inn en kar til å spille seg selv i det virkelige liv,
Hva i alle dager er dette? Hvem har lekket det? Dette er konfidensiell informasjon kun ment for innvidde.
Lenke til kommentar
Jeg har rimelig sikre kilder på at han faktisk har leid inn en kar til å spille seg selv i det virkelige liv,
Hva i alle dager er dette? Hvem har lekket det? Dette er konfidensiell informasjon kun ment for innvidde.
Er du innvidd? For du snakker hvertfall som om du har vært det lenge :ninja:

 

 

Godt skrevet dette her, men er noe med teksten denne gangen som gjør at den ikke er like bra skrevet som jeg er vant med deg. Eller kanskje jeg bare leste den feil ... :hmm: Jaja, man kan ikke skrive like godt hver gang :)

Det er tydelig at du er ute av trening, neste kapittel om ukjent_bruker - NÅ!

 

 

Synes forresten det er synd jeg ikke kom til semifinalen for jeg digger å lese om meg selv :wee:

Lenke til kommentar
Godt skrevet dette her, men er noe med teksten denne gangen som gjør at den ikke er like bra skrevet som jeg er vant med deg.

 

[...]

Synes forresten det er synd jeg ikke kom til semifinalen for jeg digger å lese om meg selv :wee:

 

Jeg aner en sammenheng ^^

Lenke til kommentar
Doh :hm:

 

...men det var faktisk ment som to separate meninger, tenkte ikke over det selv :wee:

 

Den hermeneutiske sirkelen TSP, den hermeneutiske sirkelen!

Lenke til kommentar

Underholdende lesning når jeg har sovet bort hele dagen etter en altfor lang natt ute. Er overrasket over at en bergenser kunne produsere noe så gjennomtenkt :)

Lenke til kommentar

Hmmm... Er det meg som hoppa over noen linjer, eller har ikke Dotten nevnt Zeph?

Morsom liten blogg dette, flira godt for meg skjøl. (Btw, selv om det står i profilen at jeg er basert i Trondheim, så er jeg egentlig fra Kragerø i Telemark. Studerer bare ved NTNU)

Lenke til kommentar

Skrev opprinnelig et avsnitt for hver, men fant ut det var bedre å smelte sammen for ikke å bli for oppstykket. Der ble du nok et offer. Jeg glemte Zeph-ingrediensen, så kaken smakte litt rart :wee:

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...