Gå til innhold

Dottens blogg

  • blogginnlegg
    27
  • kommentarer
    322
  • visninger
    262 526

Ta et godt tak i balla.


Gjest

19 094 visninger

Nei dette er ikke noe erotisk blogginnlegg (ikke i utgangspunktet i hvert fall). Dette er i hovedsak et enkelt spørsmål til deg, om du da er gutt; Har du tatt et godt tak rundt balla i dag? Har du i løpet av den siste måneden?

 

Hvis ikke, så anbefaler jeg at du tar deg en tur i dusjen og griper godt fatt. Det er på tide du utforsker litt. Er du jente sammen med en gutt, vel så dra han med inn i dusjen.

 

Nei, igjen, det er ikke snakk om noe erotisk. Jeg snakker her om noe som går under navnet testikkelkreft. Ja her må jeg nok skuffe deg i ditt håp om noe kinky og spennendes. Du er kanskje fristet til å forlate denne blogg i din søken etter nettopp det du håpet på å finne. Vær så god, gjerne løp avsted.

 

Men er du en gutt mellom 16 og 32, eller en jente som er sammen med en gutt i denne aldersgruppen, så anbefaler jeg deg å lese videre. Fordi det er stort sett de i denne gruppen som får testikkelkreft. Nå håper jeg ikke jeg skremmer alt for mye, men tingen er at om 1000 mennesker mot formodning skulle titte innom her, er det meget sannsynlig at noen av de vil få, eller allerede har, testikkelkreft. Med mindre man er svenske da, da tilfellene der er halvparten i forhold til nordmenn.

 

1163432471566_706.jpg

Trond Viggo oppfordrer også folk om å ta et skikkelig balletak

 

Ja forstå seg den som kan. I Sverige er det halvparten så mange pr. 10.000 som får testikkelkreft i forhold til nordmenn. Norge er faktisk på verdenstoppen i den forstand, sammen med danskene. Hvorfor, lurer du kanskje? Vel, det kan verken jeg eller andre svare på. Fordi man rett og slett ikke har en anelse for hva som forårsaker denne kreften. Spekulasjonene går fra alt til det å drikke melk til at mødre spiste fisk.

 

Nå er du kanskje litt engstelig med denne skremselspropagandaen her. Men fortvil ikke. Skal du først få kreft er testikkelkreft den beste å få og det er best å få den i Norge. For, såfremt den ikke har spredt seg, så er sjansen for at man lever etter 5 år på 99% i Norge. Den 1% er forbeholdt sykehustabber som f. eks å glemme igjen en skalpell nede blant de edlere deler. En ganske bra prognose i forhold til Europa, som samlet har 92% og USA som har 95% sjanse for å overleve. Så noe kan vi nå takke vårt skattesystem. Man er ikke avhengig av forsikring for å få lov å leve.

 

Selv om kreften skulle spredt seg så er prognosene bra, fordi denne krefttypen er temmelig svak for cellegift og den er ikke så dødbringende som på 80 tallet.

 

Så sjekk balla. Hva du skal lete etter? Først og fremst etter klump eller om deler av testikkelen er hardere. Annet symptom kan være at den ene testikkelen med et kan bli mye større. Smerte kan også være et symptom, selv om det er et sjeldent et. Finner du en klump så fortvil ikke, du overlever nok.

 

Men den må vekk. Ja, du hørte riktig. Finner du en klump så tar de testikkelen, de jævlene. Det er eneste måte å finne ut sikkert om det er ondartet. Noe det er i 98% av tilfellene. Men fortvil ikke, du har to baller fordi du har en i reserve. Jupp, den ene testikkelen klarer fint å overta jobben som før begge hadde.

 

For sikkerhetsskyld blir får du tilbud om å fryse ned de små grå. Jeg har kun vært i Trondheim en gang og det var for å onanere. Ja, du leste riktig. Staten betalte tur-retur for meg og min samboer for å reise til Trondheim, fra Bergen, for å onanere. For det er i Trondheim de små grå blir fryst ned.

 

Også ganske greit å få bekreftet at småsoldatene var ekte krigere (de tester kvalitet), men det at jeg har to barn uten å prøve på det var egentlig bevis nok for min del.

 

Det finnes også positive aspekter om du må fjerne en balle; For det første har du for all tid rett til å bli tiltalt som Einstein i all fremtid. Du kan også få deg en ekte balle av stål, selv om det nok ikke er å anbefale. Penisen blir også ca 3 cm lengre. Ok, det var en spøk. Og den jenten som prøver å komme med "du aner ikke hva smerte er du som aldri har født et barn" kan ta seg en bolle. Jeg ville heller pisset tennisballer enn å oppleve smerten etter operasjonen.

 

Ja jeg har en balle, bryr meg fint lite det. Utstyret funker som det skal og det er ikke som om jeg går skjevt. Operasjonen var temmelig kjapp, men dagene etterpå var en opplevelse i ren og skjær smerte. Men jeg sjekket aldri balla, det var ren flaks at det ble oppdaget. I mitt tilfelle var det den ene testikkelen som tystet på den andre, i form av smerte. Slikt er ikke normalt. Derfor ber jeg deg om ikke å satse på samme flaksen jeg hadde. Grip fatt!

 

Derfor, gjør som kvinnene gjør med brystene; Sjekk balla. Gjør det ofte. Og til dere jenter; Gjør deres plikt, ta godt tak i balla til gutta. For man vet aldri;

 

Det kan være du redder et liv.

177 kommentarer


Anbefalte kommentarer



Mulig jeg ikke har fått med meg alt her nå, men hvor mye betalte du til sammen?

 

 

Betalte? Intet, bortsett fra legetime. Så lenge det ikke er tenner man skal fjerne så nyter vi godt av et helsevesen som er finansiert via felleskassen. :)

Lenke til kommentar
Mulig jeg ikke har fått med meg alt her nå, men hvor mye betalte du til sammen?

 

 

Betalte? Intet, bortsett fra legetime. Så lenge det ikke er tenner man skal fjerne så nyter vi godt av et helsevesen som er finansiert via felleskassen. :)

 

Bare lurer, men betalte du ikke noe sånt som legeavgift eller noe sånt?

 

Hver gang jeg er på sykehus (jeg er ikke så ofte, men var der et par ganger for et par måneder siden) måtte jeg (dvs. mamma :p ) betale ca. 250 kr i noe ala. en egenandel.

 

Må man ikke dette uansett? Størsteparten er jo dekket, men litt må man selv betale. Slik trodde i hvertfall jeg det var ;)

 

 

Forøvrig, god blogg, måtte sjekke :p 2 stk. like store her og ;)

Lenke til kommentar

Blir du innlagt på eit sjukehus, og tar ein operasjon er alt seffølgelig gratis.

På poliklinikker på dagtid er det betaling, men da bare eigenandel, og den er nå i skrivende stund ca 1500 kroner trur eg.

 

Tar du ein operasjon er alt gratis i allefall. Vi bur da i norge.

Lenke til kommentar

:ohmy:Her maser jeg altså om at alle er så redde for kreft, og så har du, som en av de første som svarte, altså hatt kreft i pungen? Score.. :hm:

 

Kosta det mye å få lagt soldatene på is? Blei anbefalt det etter en testikkelvridning for et par år siden, men det kokte bort (greit smertefult det også forresten, men klager ikke lenger nå).

Lenke til kommentar
:ohmy:Her maser jeg altså om at alle er så redde for kreft, og så har du, som en av de første som svarte, altså hatt kreft i pungen? Score.. :hm:

 

Ikke noe å gå rundt og frykte. Mange får kreft ila livet, slik er det bare. Noenganger kan vi peke på grunnen, noen ganger kan man det ikke. Jeg hverken røyker, er overvektig, spiser usunt (bortsett fra mye sjokolade) og drikker ikke overdrevent mye (årene før kreften veldig sjeldent). Ikke jobbet jeg med asbeststoffer eller annet rusk og var i fysisk meget god form. Så pang. Life's a bitch. Bare til å leve livet som om hver dag er den siste, like greit egentlig.

 

Kosta det mye å få lagt soldatene på is? Blei anbefalt det etter en testikkelvridning for et par år siden, men det kokte bort (greit smertefult det også forresten, men klager ikke lenger nå).

 

Kostet meg ingenting og staten betalte attpåtil flyreise opp til Trondheim for både meg og min samboer. Hva det koster å gjøre det uten støtte vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Takk Dotten smile.gif

Bra at du skremte meg slik at jeg dro på sykehuset og skjekket. Tok ultralyd og fikk bekreftet mistanken.. Skal til trondheim sent på søndag og operere på mandag.

 

Edit:

Har nå kommet tilbake fra sykehuset St. Olavs og er ferdig operert.

Alt gikk greit! Smerten etter operasjonen er ikke så veldig smertefull i mitt tilfelle om jeg ikke reiser meg eller setter meg brått. Får også valge om å sette i en protese etter jeg er ferdig med behandlingen etter operasjonen.

Vet ikke hva jeg velger nennå, får se. Slipper kansje noen rare spørsmål senere om jeg gjør det da.

 

Men for all del, om dere kjenner at noe unormalt er i ferd med og skje;

IKKE nøl meg og skjekke dere, man vet aldri!

Lenke til kommentar

Mine kjennes normale ut bortsett fra at det kjennes ut som om det er et "teppe" mellom dem. det er ikke hardt, hverken det eller steinene. og noen ganger verker det i steinene. er det bare "voksesmerter" eller?

Lenke til kommentar

Hei Dotten og dere andre. Jeg lurer på hva dine symtomer var. Jeg har gått nå 5-6 uker med lette smerter og stikninger for det meste på venstre siden av pungen. Var først hos en vikar for min fastlege som mente det var bitestikkelbetennelse og fikk en type antibiotika. Den hjalp ikke. Var derfor på legevakta på søndag da det var dritvondt. Han klemte også på den venstre bitestikkelen som var dritøm, noe den fortsatt er. Testiklene ellers kjennes helt vanlige ut, det sa legen også. Stikningene og smerterne har fortsatt ikke gitt seg helt, selv om det kanskje ikke er like vondt som på søndag. Er dritredd nå, og kommer til å be om ultralyd over helgen. Noen av dere som har hatt dette som vet om det kan være kreft selv om det ikke virker som det er noe forandringer i testikkelen. Noen av dere einsteiner som har hatt det som jeg??

Lenke til kommentar

Det som skremmer meg med denne type kreft er at man er nødt til å ta den kreftsyke testikkelen din, og ikke at det kan ta livet ditt. Å leve med en testikkel hadde blitt for mye for meg...

Lenke til kommentar
Det som skremmer meg med denne type kreft er at man er nødt til å ta den kreftsyke testikkelen din, og ikke at det kan ta livet ditt. Å leve med en testikkel hadde blitt for mye for meg...

 

 

Hehe, annet enn visuelt så har det ingenting å si. Men jeg tenkte samme tanken selv før det skjedde. Men du har to kun for at den ene er en slags "backup". Om en må fjernes så setter den andre igang og gjør jobben for begge to. Det har absolutt ingen forskjell å si når det kommer til livskvalitet. Man kan sette inn en "erstatter" om man virkelig er nøye på det, men de fleste gidder ikke ta seg bryet med å bli kuttet opp igjen bare for å gjøre det.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Jeg er også en av de etterhvert mange som har vært gjennom dette her.

I mitt tilfelle ble det ikke oppdaget før det hadde spredd seg, og derfor ble det cellegift og stor operasjon i tillegg til operasjonen der de fjernet testikkelen.

 

Flott at dette blir tatt opp, slik at flere får sjekket seg.

Og er du i tvil, ta en tur til legen. Det skader hvertfall ikke. ;)

Lenke til kommentar

tusen takk "dotten" for denne tråden... du har skremmt meg til legen, som ikke var så positiv til mine symptomer...

venter på ultralyd nå

Lenke til kommentar
Gjest Guest_flanders_*

Skrevet

Jeg venter også på ultralyd nå. Er rimelig sikker på at jeg har testikkelkreft... er noen "klumper" i venstre pung:hm: i tillegg til å ha hatt små smerter inni mellom. jaja, shit happens. Takk for tråden dotten!

Lenke til kommentar

OK, THAT'S IT!

har hatt fryktelige smerter som kommer og går siden i går, så jeg ha en time hos legen i morra....

Om jeg faktisk har kreft, er disse disse dagene (igår og idag) nok til at det sprer seg og dreper meg?

Lenke til kommentar
er disse disse dagene (igår og idag) nok til at det sprer seg og dreper meg?

Nei. Selv gikk det flere måneder før jeg leste denne bloggen og bestilte legetime. Fra jeg bestilte legetime og til jeg var på ultralyd, gikk det i tillegg to uker.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_john_*

Skrevet

Jeg skal på ultralyd i morgen hos Universitetssykehuset i Tromsø :\

det er nå en måned siden jeg hadde legetime og han bestilte ultralyd til meg.. så jeg har hatt alt for god tid til å bekymre meg.. Jeg har en testikkel som jeg har periodevis hatt smerter i, merkelig følelse i generelt.. og har begynt å få vondt i korsryggen og er redd det kan ha noen sammenheng med problemet med nøttene.. Gikk til lege pga smerter i testikel, fikk noen piller og skulle tilbake etter en uke til kontroll. Det var ingen bedring iløpet av uka, føltes faktisk mye verre, og jeg ble så slapp og ukonsentrert at jeg følte meg som en zombie.. Legen tok noen blodprøver og senking. Senkingen og blodprøvene var normale.. Har begynt å få verk/ubehagelig følelse i korsryggen og ut i hoftene så jeg blir bare mer bekymret.. Håper det bare er psykisk.

 

Hvis de finner kuler i testikler på ultralyd, hva skjer da?

Flere undersøkelser? eller må jeg under kniven slik at de må kutte opp testikkelen for å finne ut om det er kreft eller ikke?

 

HVIS jeg er uheldig å ha fått det, hvor lenge må jeg eventuelt gå sykemeldt?

Lenke til kommentar

Har funnet en liten klump..på størrelse med en ert på undersiden av den høyre testikkel..den er ikke vond i seg selv,den er hard og trykker eg på den er det akuratt samme smerte som ved ett ballespark...må eg til legen :( .......var tidligere..men er bare det at når eg var der så var eg nervøs,og da var balla so "innskrumpet" og da er det vanskelig å kjenne noe så eg er redd han ikke fikk kjent skikkelig....som feks nå er eg varm osv så nå henger balla fint og det er lett å kjenne etter..men går eg til legen igjen så blir det vel det samme med balla..innskrumpet og vanskelig å kjenne etter... uff...

Lenke til kommentar

Har siden i fjor vår hatt en liten "kul" på størrelse med en druesten på den høyre testikkelen. Har lenge tenkt å sjekke det hos legen, men det har ikke blitt noe av. KUlen er ikke vondt å ta på.

 

Nå sitter jeg her snart et år senere og kuleen har enda ikke forsvunnet eller blitt større. Har jeg grunn til å bekymre meg? Dersom det skulle være kreft ville vel svulsten vokst i løpet av et år?

Lenke til kommentar

Et av livets snodige sammentreff...

 

Klikket meg tilfeldigvis inn på denne bloggen for et par dager siden, sjekka nøttene bare i tilfelle og jaggu var det ikke en kul der. Vond er den blitt i løpet av de dagene også, så Fugger'n skal nok pelle seg til legen fort som eff.

 

Håper i det lengste at jeg ikke blir medlem av Einstein-klubben, men jeg ofrer heller en testikkel enn livet. Takk for at du minner oss på sånt, Dotten :)

Lenke til kommentar
Derfor, gjør som kvinnene gjør med brystene; Sjekk balla. Gjør det ofte.

Bare et lite spørsmål: Hvor ofte er ofte nok?

Lenke til kommentar

×
×
  • Opprett ny...