Jump to content

Dottens blogg

Sign in to follow this  
  • entries
    27
  • comments
    322
  • views
    262143

Væpnet med tøfler.

Sign in to follow this  
Guest

1449 views

Tøffelhelt. Et velkjent begrep og et temmelig kraftig ladet ord, om man bruker det i rett kontekst. Hva er en tøffelhelt? Vel, hvis du spør Dahl så vil han sikkert dra frem ordboken og svare; "Tøffelhelt; Tøffelhelt blir normalt brukt om en mann som lar seg dominere av frykt for represalier. Normalt brukt om menn i forhold." Spør du meg så er svaret ganske enkelt at en tøffelhelt er en mann som til tider kan finne på å gjøre det kjæresten vil. Jeg er en vaskeekte Tøffelhelt. Og nei Dahl og Hippie_Erlend, det var ikke skrivefeil, for jeg er virkelig Tøffelhelt med stor T.Nå er det vanlig at man har en tendens til å bruke ordet til å fornærme noen, spesielt er det brukt av kompiser, om kompiser. Personlig tar jeg det som kompliment. For tøflene, det er mitt våpen. Personlig har jeg ikke fysisk eid noen tøfler siden julebordet i Posten 2002. De ble gitt til meg av to mannlige kollegaer, foran samtlige kollegaer. Jeg var, selvsagt, den eneste som fikk gave den kvelden. Hysterisk morsomt for noen, personlig tok jeg det som et stort kompliment. For tøffelstatusen er noe jeg har jobbet hardt og lenge for og jeg akter ikke miste den. Tøflene jeg fikk på julebordet derimot, mistet jeg samme kvelden. Det er slikt som skjer når man serverer alkohol på julebord. Jeg kom hjem med en sko den natten, sorte hull i hukommelsen og ingen tøfler. Men statusen var bekreftet og denne karen var i høyeste grad væpnet.Det er noe spesielt å bli kalt tøffelhelt. Nå skal jeg forklare deg hvorfor; Det er noe eget når en mann, ofte en populær mann, sitter i et rom med andre menn og med ett retter seg mot deg og stempler deg som tøffelhelt. De sitter alle og ler rått og føler seg nok som bedre mennesker, de som sitter der fri og frank og hånlig kan bemerke hvor fælt de tror du må ha det.Det er da tiden er inne for å lene seg sakte tilbake, se denne mannen i øynene og konstatere; Her sitter det en singel, trist og ikke minst ensom mann som ikke har annet å bedrive tiden sin med enn å kritisere deg for at du har et liv, for at du har drømmedamen og for at du har en familie. Dette må han faktisk forsøke å rakke ned på for å få sin etterlengtede oppmerksomhet i sitt heller tragiske liv. Det finnes knapt et bedre levende eksempel for ordet patetisk. Det er da direkte drependes å påpeke for vedkommende, selvfølgelig foran alle de andre mennene, hva han nettopp har bekreftet at han er. Arne Scheie ville kalt det en perfekt kontring.Det er en god følelse å bli anerkjent som en som faktisk har et liv, og samtidig på en grei måte får satt på plass de som prøver å rakke ned på det man har oppnådd i dette livet. Det er derfor en glede å oppleve å bli kalt tøffelhelt, det skjer daglig. Så opplever du en dag å bli kalt tøffelhelt, smil og nyt det. Du har noe som han ikke har. Og du er med ett væpnet.De som kjenner meg vet å si tøffelhelt til meg som et kompliment. For de vil nødig at jeg skal bruke det som våpen. For tøfler er i aller høyeste grad et farlig våpen.Jeg anbefaler alle å skaffe seg et par, samtidig som man er forsiktig med å kritisere andres. For man vet aldri, det kan være de er ladet.

Sign in to follow this  


12 Comments


Recommended Comments

Når jeg ble nevnt i samme setning som hippie_erlend gadd jeg ikke lese mer. Sorry Dottepus, men det med at jeg klager på skrivefeil overalt og alltid begynner å bli oppbrukt. I tillegg er det langt fra sannheten.

Share this comment


Link to comment
Når jeg ble nevnt i samme setning som hippie_erlend gadd jeg ikke lese mer. Sorry Dottepus, men det med at jeg klager på skrivefeil overalt og alltid begynner å bli oppbrukt. I tillegg er det langt fra sannheten.

:mrgreen:

Mission accomplished.

Share this comment


Link to comment
Når jeg ble nevnt i samme setning som hippie_erlend gadd jeg ikke lese mer. Sorry Dottepus, men det med at jeg klager på skrivefeil overalt og alltid begynner å bli oppbrukt. I tillegg er det langt fra sannheten.

:mrgreen:

Mission accomplished.

 

Good job guys, let's go home.

Share this comment


Link to comment
Når jeg ble nevnt i samme setning som hippie_erlend gadd jeg ikke lese mer. Sorry Dottepus, men det med at jeg klager på skrivefeil overalt og alltid begynner å bli oppbrukt. I tillegg er det langt fra sannheten.

:mrgreen:

Mission accomplished.

 

Good job guys, let's go home.

May I stay then? I mean, I don't want to go home with you... at least not for less than houndred us dollars!

Share this comment


Link to comment
Når jeg ble nevnt i samme setning som hippie_erlend gadd jeg ikke lese mer. Sorry Dottepus, men det med at jeg klager på skrivefeil overalt og alltid begynner å bli oppbrukt. I tillegg er det langt fra sannheten.

Er det så langt i fra sannheten? :whistle:

Share this comment


Link to comment
Når jeg ble nevnt i samme setning som hippie_erlend gadd jeg ikke lese mer. Sorry Dottepus, men det med at jeg klager på skrivefeil overalt og alltid begynner å bli oppbrukt. I tillegg er det langt fra sannheten.

Er det så langt i fra sannheten? :whistle:

 

hehe, for å dementere litt. Dahl er en eminent skriver med veldig bra gramatiske kunnskaper. Han har fått et litt slemt rykte (hvem sin feil er det? :innocent: )

 

Men uansett så vil det være vanskelig å noensinne skrive en oppfølger til påskekrimmen uten godeste herr Dahl. Får håpe du tilgir meg Dahl, ta det som et komplement ;)

Share this comment


Link to comment

Jeg er så enig så enig med deg Dotten. Jeg er også en vaske-ekte (med trykk på vaske, for det er det jeg som gjør i dette huset, somregel) Tøffelhelt.

Og, det er jeg glad for. Ingen har et så godt liv som Tøffelheltene med stor T, for vi har jo igjen for det, sant? ;) Jeg gjør heller som dama sier, så hun blir glad og vil gi meg litt godteri, enn å gjøre dama gretten så jeg får kubæsj.

Share this comment


Link to comment
×
×
  • Create New...