Gå til innhold

Feature: Slik blir spill i år 2020


Anbefalte innlegg

Sjekk den nye artikkelen her på gamer.no!

 

– Er PC-en død som spillplattform?

slik står tittelen på en ny artikkel, som setter spørsmål til om PC-en i det hele tatt kan kvalifiseres som en SPILLplattform. Nå står jo dette ganske tydelig i artikkelens navn, men hvor skal vi spille spillene våres da? ikke konsollen tydeligvis, den er jo utdødd som mange sier. Men PC-en er jo ingen spillmaskin!

 

 

 

....står fortsatt klar på at Xboxen kommer til å stå i stua!!

 

Hva er det du prøver å si? En person såpr at i fremtiden vil konsoller forsvinne, en artikkelforfatter spekulerer i at spill på PC vil forsvinne, hva er poenget ditt? Spill kommer til å eksitere i framtiden, kanskje kun på PC, kanskje kun på konsoll, kanskje på begge deler, eler kanskje kommer det noe helt nytt.

 

Ellers skjønner jeg ikke helt hva du mener med at PC ikek er en spillmaskin? Uansett hva du vil kalle den, så er den teknsik bedre egnet til å spille på, på nesten alle måter, ihvertfall i dag.

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjører et eneste PlayStation3 spill i 1980x1080 @ 60FPS altså?

 

Trodde det var store saker rundt det faktum at verken knapt et eneste Xbox360 / PlayStation3 spill faktisk har vært i nærheten av full-HD oppløsning?

 

Trodde de fleste lå på toppen 720P @ 30FPS og ikke det engang?

 

Du følger med ser jeg. Gran turismo 5 kjører 1080p(litt juks inn i bildet though) @60fps. Fleste spill på konsoll kjører 720p stabilt 30fps eller høyere. Noen titler kjører bittelitt lavere, som f. eks. halo 3, men der ble det vist gjort for å oppnå en viss effekt.. unnskyldte seg med det i allefall.. :shrug:

 

Han følger med, så og si alle konsollspill har 720p, inkludert GT5 under kjøringen såvidt jeg vet.

 

AtW

 

Research er fine greier. GT5 prologue kjører 1280x1080 med 2x msaa @60fps underkjøring, samme oppløsning med 4x msaa i replay @30fps og 1920x1080 uten msaa i menyen.

 

Med hjelp av smart oppskalering så blir det tilnærmet full 1080p. Uansett høyere res og med bedre fps enn dere sitter og påstår..

 

kilde og skjekk post 583.

 

Sjekk også denne listen de har kommet med så langt

 

Sånn var det kanskje, essensen er at det ikke kjører i full HD. Påstanden om at så og si ingen spill på konsoll kjører i full HD er jo riktig. Ramguy har ikke påstått noe som helst om GT5 konkret, og min post kan vel heller ikke akkurat sies å være noen bastant påstand.

 

AtW

 

Hovedpoenget var at GT5 kjører definitivt høyere enn 720p, som du trodde tidligere.

 

Også for motbevise denne uttalelsen:

Trodde de fleste lå på toppen 720P @ 30FPS og ikke det engang?

 

Ser i alle fall på den lille lista jeg postet link til at fleste, spesielt PS3 titlene, kjører for det meste 720p og høyere med få unntak.

Endret av Duztey
Lenke til kommentar
Hovedpoenget var at GT5 kjører definitivt høyere enn 720p, som du trodde tidligere.

 

Også for motbevise denne uttalelsen:

Trodde de fleste lå på toppen 720P @ 30FPS og ikke det engang?

 

Ser i alle fall på den lille lista jeg postet link til at fleste, spesielt PS3 titlene, kjører for det meste 720p og høyere med få unntak.

 

Takkf or den infromasjonen, det er interessant å få med seg.

 

Ellers ser jeg ikke helt at du har motbevist den påstanden, mener du virkelig at det ikke er riktig at de fleste spill på x360 eller PS3 (vanlige kjøpespill), ikke har 720p eller lavere oppløsning? I såfall påstår jeg at du tar feil. Legg merke til ramguys påstand, den er ikke at de fleste spill har under 720p, emn at de har 720p eller under.

 

AtW

Lenke til kommentar

Når det gjelder fremtiden og pc vs konsoll så anbefaler jeg alle boken til Jonathan Zittrain, som går under navnet The future of the Internet and how to stop it. Zittrain er en av verdens ledende analytikere på området og boken inneholder mye historisk fakta som også går inn på dette med pc og om den vil dø ut slik vi kjenner den i dag. Vil konsollene gå like langt som Steven Jobs produkter, som iPhone og iPod? Hvor innovasjon og direkte påvirkning utefra til stor del blir ofret for å kunne tilby et produkt skaperen har nærmest total kontroll over, for å unngå ting som spam, virus, bugs m.m? Eller vil PC'en overleve, i kraft av at den tidligere har gått seirende ut og den historiske trenden om at produkter som tillater innovasjon og mer påvirkning fra brukeren (som har den medfølgende ulempen med nevnte bugs, virus m.m) veldig ofte går seirende ut?

 

Kun tiden får vise. Det er ingen hemmelighet at Bill Gates, akkurat som Sony, har større planer for sine konsoller enn at det kun skal være en spillplattform. I skrivende stund ser det ut som om Wii har tatt et gedigent jafs i å utvikle noe mer, men den har igjen sine tekniske begrensninger. Men hvor vil det gå? Mot maskiner hvor produsenten sikrer seg mer kontroll? Fordelen er stabiliteten, ulempen er innovasjonen og den manglende utviklingen det medfører. Hvor balansegangen bør ligge, det er jo en artig problemstilling bare det.

 

Men igjen, om man virkelig er interessert i denne spådomsleken så legg fra dere skråsikkerheten, les boken (som er pensum for kommende samfunnsvitere ved universitetet).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Den spillfremtiden der hørtes jo ikke særlig spennende ut egentlig. Jeg hadde mer håpet på noe i retning av augmented-reality eller noe i den dur, hvor jeg kan ta på meg et par databriller, og løpe rundt i hagen og nabolaget og skyte skurker.. DET hadde vært fett det, men får nok ikke se det på en stund :(

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...