Gå til innhold

Hudfarger, på tide å legge ''svart'' og ''hvit'' på hyllen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fungerer for meg, men fungerer det for ''anti''-rasistene og de andre som har gjort politisk mynt på å definere hva rasisme er?

 

"Anti" rasistene lever i en ikke rasjonell verden, så det er vel lite trolig at det hadde forstått hva som ble sagt av Freeman.

 

Uansett, Freeman 4 president!

Lenke til kommentar

Hvorfor legge "svart" og "hvit" på hyllen? Skal vi legge "blond" på hyllen også? Hva med øyenfarger? Hva med høyde? Fedme?

 

At mennesker er forskjellig vet alle, og det må være lov å beskrive hvordan noen ser ut med å inkludere hudfargen. Men å gjøre forskjell på noen på grunn av det er noe helt annet. Ser bare ikke helt hvor det store med det Freeman sier i intervjuet..

Lenke til kommentar
Hvorfor legge "svart" og "hvit" på hyllen? Skal vi legge "blond" på hyllen også? Hva med øyenfarger? Hva med høyde? Fedme?

 

At mennesker er forskjellig vet alle, og det må være lov å beskrive hvordan noen ser ut med å inkludere hudfargen. Men å gjøre forskjell på noen på grunn av det er noe helt annet. Ser bare ikke helt hvor det store med det Freeman sier i intervjuet..

Han sier det jo bare på et kortfattet og godt vis, og mannen er meget veltalende ellers.

Problemet er ikke at man beskriver noen som svart eller hvit, problemet er at man f.eks i USA alltid får info om hudfargen til en kriminell, man får ikke informasjon om øyenfarge eller hårfarge.

Det er en forskjell i bruken, tror ingen noensinne vil nekte deg å innse eller bemerke at en person har en mørkere hudfarge enn deg, ei heller Freeman.

Lenke til kommentar

Freeman er en klok mann, men problemet ligger i at hvis ikke svarte i USA faar bruke rasismekortet hele tiden, saa faar de like mye sympati som dr fattige hvite, og ingen bryr seg om dem. Hvis rett skal vaere rett, saa forsvinner "positiv:" diskriminering og dermed maa negrene ha helt like muligheter paa skolen, paa universitet osv. Hva skjer da? Da fyker alle "make-work" negrene for de var tidligere tvangsansatt, og da havner de i samme rekken som alle andre arbeidssoekere.

 

Morgan Freeman har det godt, han har penger og skiter i om noen er hvit, svart, blaa eller regnbuefarget. Men de i Harlem, Detroit og L.A. vil ALDRI slutte aa grine om hvor vondt de har det pga "dem muhfuggin crackus bee opressin us n sheet, I`za be discriminunateed".

Lenke til kommentar

Men hvis man drar til statene, der har man et stort mangfold av kulturer. Hvis man tar en livskvalitetsundersøkelse er jo det svært relevant hvilken etnisitet man har. Oppdager man at asiater i et gitt område har det dårligere enn andre i samme området kan jo man prøve å finne ut hvorfor, og gjøre noe med det.

 

Ser poenget til Freeman, men jeg mener at man bør kunne bruke ord som omhandler hudfargen til personer så lenge man ikke bruker det i en sammenheng som kan tolkes støtende/negativt.

Lenke til kommentar

Jeg tror kanskje at Morgen Freeman mener at man skal møte individene som mennesker og ikke "afrikaner" (lat kar med stor kølle), "asiat" (arbeidssom kar med liten kølle) eller "europeer" (kultivert person med passe stor kølle).

 

Samtidig kan man jo ikke nekte for at det finnes endel forskjeller i statistikkene. I Morgan Freemans verden er det noe politikere og statistikere skal bry seg med.

Lenke til kommentar

Man er jo akkurat det her som er poenget. Man bruker navnet sitt. Og inntrykket man får av ansikt, øyne og kroppsspråk, smiler/ser lei seg ut/stresset. Han/hun har et navn, det er jo det du skal finne om du vil snakke med han/hun.

 

Jeg er veldig for å fjerne hele svart eller hvit greia. Ingen er svarte og ingen er hvite. Jeg har aldri sett en humaner som er svart, ei heller en som er hvit. Og jeg tror jeg har fått med meg hele ringen av hudtoner.

 

Og man skal ikke kalle en person som er født i Norge for en innvandrer heller. Så enten er man f.eks. norsk-pakistaner, norsk-amerikaner, norsk-ghaneser, norsk-polsk, norsk-indisisk, norsk-somalisk, norsk-iraker, norsk-afghaner, norsk-ghaneser, norsk-gambier, norsk-nigerianer, norsk-sørafrikansk, norsk-brasilsk, norsk-cubaner, norsk-venezualianer, norsk-mongol, norsk-thailender, norsk-vietnameser, norsk-kineser osv. som første generasjon, og deretter norsk.

 

Skal man ha signalement i en kriminalsak, for de som interesserer seg for slik idioti i avisene, sier i grunnen "innvandrerbakgrunn" absolutt ingenting. 20% av befolkningen i Oslo og kanskje det dobbelte med turister og sesonarbeidere faller inn i en slik grupering. Avisene burde vente på signalement, eller bare publisere bilder.

 

Et signalement ville vært av en skala, hudfarve 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og deretter hårfarge, hårform, nese, skinn, høyde, vekt, kroppsbygging, klær, bil, særlig kjennetegn, arr, tattoveringer etc.

 

Når det skriver "av utenlandsopprinnelse" er det bare nonesense som ikke trengs å skrives en gang, fordi absolutt ingen kan identifisere en enkelt gjerningsmann ut fra noe så simpelt. Så det har absolutt ingen relevans.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg skjønner ikke helt hvorfor vi skal skille "svarte" og "hvite" i det hele tatt. Vi er mennesker alle sammen, og en hudfarge har absolutt ingen ting å si. Det er som det er skrevet her... vi kan jo ikke skille mennesker med f.eks øyefarge! De med blå øyne er ikke så veldig mye bedre enn dem med brune. Vi er den vi er, det er sånn vi er skapt og det er sånn det skal være!

 

JA! Legg "svart" og "hvit" på hyllen!!

Lenke til kommentar

Blir vanskelig å beskrive folk hvis vi skal passe på å fjerne alle adjektiver folk kan finne på å bli støtt av. Jeg er rødhåret og og dertil noe blek, bryr meg fint lite om folk påpeker dét - ettersom det er sannheten. At svarte har hatt det fælt betyr ikke at man skal ugyldiggjøre adjektiv fordi noen får det for seg at det er offensivt.. meh.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...