Gå til innhold

The White House is Briefed: Phoenix About to Announce "Potential For Life" on Mars


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@ kjent bruker:

haha, måtte le der :)

 

@phax:

det må være eneste flaskevannet på markedet man håper å finne bakterier i :!:

 

 

 

 

Har Phoenix Mars Lander instrumenter til å påvise liv eller fosiler? Hvis noe slik blir funnet må det vel være en av de største oppdagelsene i moderne tid?

Ja, Phoenix har instrumenter til å ta jordprøver og analysere dem for spor etter liv.

 

Endelig :)

 

Der det er vann er det som oftest liv viss ikke saltinnholdet har tatt knekken på alt..

Dermed finnes det en stor mulighet for faktiske marsboere, enda de muligens bare er små bakterier :D

Var vannet som en gang var på mars så salt? Har i hvertfall bakterier her på jorda som klarer seg fint i vann med høyt saltinnhold.

Endret av O.J
Lenke til kommentar
Hvis noe slik blir funnet må det vel være en av de største oppdagelsene i moderne tid?
Hvis det oppdages liv utenfor vår egen klode vil jeg påstå at det er den største oppdagelsen menneskeheten noen gang har stått ovenfor. Kompleksiteten vil være nesten uvesentlig så lenge det man hypotetisk sett oppdager er noe som helst som går under definisjonen vi har for liv. En slik oppdagelse ville resultert i såpass store omveltninger at menneskeheten som helhet ville blitt tvunget til et tankemessig paradigmeskifte. Å få oppleve noe slikt i min levetid ville vert helt uvirkelig, på grensen til absurd. Derfor gleder jeg meg heller til neste gang jeg vil få se mennesket sette sine bein på månen igjen, eller kanskje enda lengre ut dersom jeg lever ekstra lenge. Da gleder jeg meg ihvertfall til noe jeg vet jeg vil få oppleve. Så lar jeg heller forventningene til "Mars Scout Program" og senere prosjekter ligge lavt, selv om håpet forholder seg like høyt som alltid.

 

Edit: Og selvfølgelig er det jo kjekt å få bekreftet noe man har hatt indisier på lenge, men etter bildene av is på overflaten kom har de samlede indisiene stått som temmelig tydelige. Spennende er det nå uansett, selv om det ikke garanterer noe som helst.

Endret av fargoth
Lenke til kommentar
Da gleder jeg meg ihvertfall til noe jeg vet jeg vil få oppleve. Så lar jeg heller forventningene til "Mars Scout Program" og senere prosjekter ligge lavt, selv om håpet forholder seg like høyt som alltid.

Neil Armstrong sa i 2005 at det vil ta oss minst 20 år å sende mennesker til Mars. Hvis vi klarer det innen 30 år vil du nok få oppleve den begivenheten.

Endret av O.J
Lenke til kommentar
Da gleder jeg meg ihvertfall til noe jeg vet jeg vil få oppleve. Så lar jeg heller forventningene til "Mars Scout Program" og senere prosjekter ligge lavt, selv om håpet forholder seg like høyt som alltid.

Vet ikke hvor gammel du er, men dem regner med å ha sendt mennesker på Mars innen 20-30 år. Det blir nok ganske spennende.

20-30 år er godt innenfor min forventede levetid for å si det slik. Nå er jeg derimot meget skeptisk til hvorvidt det blir en realitet innen det såpass korte tidsrommet. Jeg så selv tidligere med forventning frem til realiseringen av et slikt prosjekt, men etter hva jeg har fått lest meg opp på er det heller tvilsomt hvorvidt det er noe å se frem til med det første. Min største bekymring rent bortsett fra det tekniske, risikoen og selvsagt de enorme økonomiske kostnadene er hvorvidt den skyhøye kompleksiteten som kreves for å sende mennesker dit vil bli rettferdiggjort av fordelene med menneskelig tilstedeværelse kontra ubemannede prosjekter som på sin side vil være billigere, enklere og tryggere og med langt lavere risiko. Selv om både NASA og ESA har sine langtidsvisjoner er jeg svært skeptisk på om noe slikt faktisk blir gjennomført i praksis. Da er sannsynligheten for en ny månelanding langt høyere, og en slik vil være et naturlig steg å ta før en fullblods marsekspedisjon. Før vi ser menneskelig aktivitet på månen tror jeg ikke mars er innen rekkevidde. Endret av fargoth
Lenke til kommentar
20-30 år er godt innenfor min forventede levetid for å si det slik. Nå er jeg derimot meget skeptisk til hvorvidt det blir en realitet innen det såpass korte tidsrommet. Jeg så selv tidligere med forventning frem til realiseringen av et slikt prosjekt, men etter hva jeg har fått lest meg opp på er det heller tvilsomt hvorvidt det er noe å se frem til med det første. Min største bekymring rent bortsett fra det tekniske, risikoen og selvsagt de enorme økonomiske kostnadene er hvorvidt den skyhøye kompleksiteten som kreves for å sende mennesker dit vil bli rettferdiggjort av fordelene med menneskelig tilstedeværelse kontra ubemannede prosjekter som på sin side vil være billigere, enklere og tryggere og med langt lavere risiko. Selv om både NASA og ESA har sine langtidsvisjoner er jeg svært skeptisk på om noe slikt faktisk blir gjennomført i praksis. Da er sannsynligheten for en ny månelanding langt høyere, og en slik vil være et naturlig steg å ta før en fullblods marsekspedisjon. Før vi ser menneskelig aktivitet på månen tror jeg ikke mars er innen rekkevidde.

For å quote Armstrong:

"It will be expensive, it will take a lot of energy and a complex spacecraft. But I suspect that, even though the various questions are difficult and many, they are not as difficult and many as those we faced when we started the Apollo Program in 1961,"

 

Vi har allerede bygget oss opp erfaring med lengre opphold i rommet ved reisene til månen og astronautene som oppholder seg på ISS, så vi er på god vei på flere måter.

 

Men du har et godt poeng ang. kostnadene. Det var den kalde krigen mellom USA og Sovjetunionen som satte igang romkappløpet som fikk oss til månen. Tror neppe noe lignende vil skje med Mars, selv om amerikanerne ganske sikkert vil prøve å være i teten der og.

Hvis vi får til et godt samarbeid mellom alle landene som er interessert håper jeg at de økonomiske kostnadene ikke blir for store.

Det ligger tross alt i vår natur å komme oss til steder vi ikke har vært før :)

Lenke til kommentar

Har sett på enkelte forumsider at det er usikerhet om nyheten er riktig. Har derimot ikke funnet noen pålitelige kilder som hverken benekter eller bekrefter det. Høres uansett litt misstenkelig ut at denne roboten skulle finne noe som er så viktig at man måtte orientere presidenten om det. Men som sagt, har jeg ikke peiling.

Lenke til kommentar

Hvilket nummer? Abbonnerer på Illvit.

 

Jeg husker å ha lest at livet på jorden kan ha kommet til jorden med en komet. Det er en mulighet, siden noen typer bakterier er ekstremt hardføre, og det holder at bare noen av dem overlever. men dem antar at livet utviklet seg i havet på jorden.

 

for at noe sånt skal kunne skje må en stor meteor treffe en planet med liv på, ta med seg bakterier inne i meteoren, og denne må så styrte på jorden, med bakterier inne i seg som overlever. Det er trolig mulig, men blir sett på som ganske usannsynlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...