Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Merkelig feil? Starter, men booter ikke...


Anbefalte innlegg

Yes, problemet er som følger:

 

Pcen starter, men vil ikke boote. Alt i maskingen får strøm, hk lyser, vannpumpe går, skjermkort starter(men booter ikke, vanligvis går viften på fullt i noen sek og så kommer skjermbilde, mens nå går viften på bare på idle), d.diskene starter, alt av vifter går. Men virker som HK ikke sender ut boot signal.

 

Pcen har fungert, skrudde den av når jeg skulle legge meg og når jeg kom hjem fra jobb dagen etter ville den ikke starte.

 

Dette har skjedd en gang før og da trodde jeg det var skjermkortet som ikke fungerte og førhørte meg med netshopen jeg kjøpte det fra, de visste heller ikke råd og ba meg sende inn skjermkortet da det virket som om det var grunnen til feilen. Bestilte meg i mellomtiden et nytt skjermkort og plugget det inn i pcen og sim-sala-bim! Det fungerte!

 

Noen dager senere fikk jeg det gamle skjermkortet i retur siden netshopen ikke fant noe feil med det. Tok ut det nye skjermkortet og satt inn det gamle og jada det fungerte.

(Solgte det gamle skjermkortet til en kamerat og bruker nå det nye skjermkortet)

 

Spec:

HK - P5E

CPU - quad 6600

GPU - 9800GTX

RAM - OCZ Reaper HPC 2048MB DDR2 PC8500 KIT

Strøm - OCZ 780W ModXStream

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Du får ikke noe som helst bilde på skjermen?

ikke valg om og gå inn i bios eller noe som helst?

sjekket at skjermkort kabelen står skikkelig i?

alle strøm kontaktene til skjermkortet står skikkelig i?

 

Prøvd og ta ut 1 ram brikkene og så fjerne 1 og 1 ting i ekspansjons kortene for og se om dette hjelper? Tenker på fjerne ekstra lydkort og trådløst nettverks kort vis du har sånt i pc-en.

 

Prøv og dra ut harddisk kabelen og se om noe skjer da. jeg hadde et problem en gang at harddisken rotet til boot systemet mitt så jeg måtte trekke ut kablene og så skru den på 1 gang uten harddiskene koblet til og da fungerte bios igjen. Så koblet jeg til harddisken og alt fungerte igjen.

Lenke til kommentar

Får ikke fram noe skjermbilde.

Har tatt ut lydkortet og startet uten det.

Har startet uten harddisker koblet til, har startet uten skjermkort, byttet pciE port og resettet bios. Null respons fra pcen, bortsett fra at den starter, men som sagt ingen boot

 

Får prøve med å ta ut en rambrikke og prøve, men er på jobb nå.

Endret av Spilloman
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Test og ta ut 1 av rambrikkene og vis ikke det fungerer så får vi lete etter andre feil for alle kabler som skal være koblet til er riktig festet og alt?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

hm merkelig bygde du den selv eller fikk du stedet du kjøpte den til å bygge pc-en din. For vis du gjorde det så kan du jo sende pc-en til dem for og sjekke for deg hva feilen kan være vis dette ikke hjelper.

Lenke til kommentar

Prøv å koble fra harddiskene,og start pc. Jeg fikk det problemet på en pc, puttet min 40 gb inn for å ta backup men fikk bare svart skjerm, kom ikke til biosen engang.

ellers annen måte ta ut allt, la en minnebrikke stå i og skjermkortet ikke noe annet, fungere det da er noe som enten ikke fungere/eller klikker. da er det koble en og en del til for å se om det starter, når du kommer til den delen som ikke du får startet på. hvis du har noe lik del kobler du til den istedet. fungerer det da så er mest sansynlig den delen defekt/ikke kompatibel.

 

 

Værste feilen jeg har hatt, det var chassiet som lagde feilen, jeg satt med hovedkortet 1 512 mb ram og strøm for jeg skjønte det, hehe!!!

 

 

hilsen rune

Endret av rmacvest
Lenke til kommentar
Bygde selv.

 

RMACVEST, chassiet som lagde feilen? Hvordan da?

 

Aner ikke . så lenge hovedkort, skjermkort og strøm sto i akkurat det chassiet så fikk jeg ikke kommet inn i noe som helst. bare svart skjerm, så jeg demonterte alt og satt sammen delene på bordet i steden for i chassi, da starta pc'n fikk opp bios.

 

men det tror jeg er ekstreme tilfeller.

 

anbefaller å ta ut alle deler og start hovedkort,skjermkort, og minne, + prossesoren da naturligvis. så sette inn en og en del.

fungere ikke det føste med minne, hk, skjermkort, anbefaler jeg å kanskje ta det ut av chassiet. bare for å være på sikre siden. men starter den da kan det være jordingsfeil i strømforsyningen. så prøv et annet chassi.

 

rune

Lenke til kommentar
Kan ikke tror det er chassiet, da den har fungert i 5 måneder +

Men kan det være noe at vannpumpa står relativt nærme hk/cpu tenker da på magneten i pumpa

 

du har fjerne harddisk og slik mot hk??

slik at du vet at det ikke er harddisk/ene som er gåen.

 

Jeg hadde også pumpe, nærmeste probleme jeg fikk med den magneten, var litt forstørrelser på skjermkort. da bytte jeg til et annet type vannavkjøling.

Lenke til kommentar

Har fjernet alle hd og startet uten at noe mer skjer. Har prøvd å starte med bare os disken koblet til og hører at denne starter. Har prøvd med bare en ram brikke om gangen og testet alle fire portene. Nada, men er jo veldig merkelig at pcen starter, men ikke booter..

Lenke til kommentar

Du har nok glemt å koble til den ene strømledninga på hovedkortet. Det skal være en 8 eller 4-pins plugg det står ATX Power +12 e.l. på. Der skal en 4-pins plugg fra strømforsyninga kobles til. Jeg opplevde akkurat det når jeg bygde ny PC for litt siden. I manualen til HK sto det at den kabelen må plugges inn ellers vil ikke PC'n boote.

 

Edit: det er en slik svart firkanta plugg altså, ikke hvit 4-pins tolex-kontakt som til HD'ene.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Du kan kan jo gå litt drastisk til verks og skru fra hverandre hele pc-en og så skru den sammen igjen og se om det hjelper deg noe.

Man vet jo aldri og har lest at dette har hjulpet folk før men det er en veldig sjeldent at det er problemet.

Lenke til kommentar

Har sendt en mail til webshopen der jeg forklarte alt som tidligere er beskrevet i denne posten. Blir spennende å høre hva de har å si. Hvis jeg må sende inn noe så skal jeg skru fra hverandre hele pcen og sette den sammen igjen utenfor kabinettet og se om det har noe å si før jeg sender inn delen/ene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...