Gå til innhold

Den analoge diskusjonstråden


Anbefalte innlegg

Aktiviteten i denne tråden her var laber, går måneder imellom hver post. Anyway, nå har jeg endelig kommet meg tilbake til den analoge verdenen som fantes da jeg var liten. Rart hvordan fotointeresserte folk går tilbake til fim. Så tråden på Akam om Lomo'n og bestemte meg rett og slett for å kjøpe et Lomo lc-a+. Kjøpet gikk ikke så smertefritt, Tollpost greide å rote bort pakken min. Fra den ankom lageret til den kom på døre så gikk det 2 uker. Men med et par mailer til Tollpost kom pakken på døra, og selv om ikke treboksen det lå i føles ut som noe mer en undergrunnskina, så føles kameraet særdeles solid ut.

 

Artig nok satt jeg inn filmen feil, men fikk tatt noen bilder før det ikke ville mer, hekta den ikke fast riktig. Nå gjennstår det bare å få filmen tilbake å se om det ble noe. Jeg fikk ikke rewinda den, så jeg måtte åpne opp kameraet, inne i det mørke skapet mitt, inne i en lue og rulle den tilbake. Tror det ble nok lystett, rullen var en gammel 5-6 år gammel vil jeg tru. Kosta meg 50kr hos EliteFoto å fremkalle en 35mm. Har allerede 4-5 nye ruller i kjøleskapet (montro om det hjelper her i kjølige norge), og en ny 36 bildersfilm i Lomo'n.

 

Film gjør en ihvertfall mye mer nøye, kan bruke ganske lang tid før jeg trykker ned knappen. Et analogt bilde krever pleie og kjærlighet ^^. Har i tillegg prøvd flatbed skanneren min og 550D'n som skanner, det digitale kameraet gjør jobben smertefritt og enkelt, driver å finpusser på "femkallingsstativet" mitt. Lagt ved et bilde av Lomo'n sammen med speilrefleksen. Ble ganske overaska over hvor lite det var, innbilte meg at det skulle være litt større. Kommer nok en oppdatering hvis det ble noe av filmrullen min :D

 

post-46993-0-96301300-1357666247_thumb.jpg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 7 måneder senere...

Må bli flinkere til å bruke mitt analoge kamera, så i går kjøpte jeg noen ruller med film og er klar for action!
Vurderer om jeg skal gå så langt at jeg kjøper meg en filmscanner også etterhvert.. koster jo ikke så mange lapper og bildestørrelsen og kvaliteten blir garantert bedre enn hva den lokale fotosjappa leverer..! Bedre film vil evt også bli vurdert da.

 

1276607_427842807332244_1894462123_o.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Large Format Photography Australia Blog:

 

Ilford/Harman Direct Positive Paper discontinued
14 February, 2014 · by Guest · in Gear, News

IMG_5267-300x205.jpg

Ilford/Harman Direct Positive Paper has only been available in Australia from online sales overseas. Vanbar Photographics in Fitzroy was in the process on stocking it in Australia, when as a result of Ilford Switzerland closing, Harman have announced it will discontinue manufacture.

 

I juli 2013 ble vist Illford-fabrikken i Sveits lagt ut for salg. I desember ble de konkurs/lagt ned og nå driver de sluttsalg av varelagret.

 

Krise! Illford slutter å produsere direkte positivt fotopapir. :scared:

 

Jeg som hadde så mange kule saker jeg ville lage med det. Jeg kjøpte i all hast en pakke fra freestylephoto.biz . Burde sikkert bestilt flere. Finnes det noen tilsvarende alternativer? Håper Illford flytter og gjenoppretter produksjonen.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg gjorde nettopp et fantastisk funn. En tidligere sjømann som skulle gi bort noe gammelt analogt fotoutstyr på finn. Nå har jeg fått utstyret i hende:

 

- Polaroid land camera model 180 (manual) med en 114mm f/4,5, blits og mye ekstrautstyr i en flott koffert, tilnærmet urørt. :dribble: Det er en juvel av et ingeniørstykke. Nå må jeg bare få bestilt noen pakker med film.

 

- Canon A1 (35mm FD) også med massevis av tilbehør og tilnærmet urørt. Vivitar 70-210mm f/3,5 macro, Canon 50mm f/1,4 og 28mm f/2,8, blits, motorfremtrekk, lysmåler, datoenhet, filtre, bager osv. I tipp topp stand.

 

Nå må jeg bare ta en skikkelig runde med analogfoto igjen. Gledesrus! :D

Endret av Simen1
  • Liker 3
Lenke til kommentar

- Canon A1 (35mm FD) også med massevis av tilbehør og tilnærmet urørt. Vivitar 70-210mm f/3,5 macro, Canon 50mm f/1,4 og 28mm f/2,8, blits, motorfremtrekk, lysmåler, datoenhet, filtre, bager osv. I tipp topp stand.

Har A1 selv med motordrive - ganske rått å høre den jobbe :p

 

Må kanskje få brukt mitt og i løpet av sommeren, nå står det bare å støver ned, desverre.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

De minner også på de som skal kjøpe minnekort, om at de ikke må glemme å kjøpe minnekort. Mulig de tror de har mange kunder med gullfiskminne. :p

Minnekort er vel det ultimate lagringsmedie for gullfiskhukommelse sånn sett, midlertidig lagring- fysj! takke seg til film ^^

 

Apropos ingenting,- og film og slikt, må seie at eg har forelska meg litt i Pan f plus 50 frå Ilford. Rimelig høg kontrast så holder den av til skyting i lett overskya vær, men da briljerer den virkelig. Meir støy enn ein sku tru ved ein iso 50-film men dette kan ha noko med (over)forbruket mitt av rodinal å gjere ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har nå skutt min første fargefilm og lurer litt på hvor jeg skal levere den for fremkalling. Jeg holder til i Trondheim og hadde helst sett at jeg kan levere den her i byen. Er det noen som har anbefalinger? Det er jo en del av de vanlige kjedene her: Japan Photo, Elitefoto, samt Schrøder Foto, men om det finnes andre jeg også bør vurdere så tas tips gladelig imot.

Endret av Isbjørnen Knut
Lenke til kommentar

Joda, Fotoimport holder til i Trondheim. Adressen står på nettsiden demmes. Jeg vil mene at et av alternativene er henting i Trondheim når man bestiller hos dem på nett. Nå vet ikke jeg om de fremkaller C41 eller E6, men det går jo an å spørre. De selger i hvertfall kjemi og utstyr for å gjøre det. :)

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...