Gå til innhold

BK: Halleluja! Da lyset forsvant så jeg lyset.


Anbefalte innlegg

En perfekt ettermiddag med guttungen måtte ende med et perfekt bilde. Not.

Først en tur på Nordvegen vikingmuseum ved Harald Hårfagres kongsgård. Etterpå en gåtur ned til vikinggården på Bukkøy. Det ble en del bilder med flotte farger og god fokus. De fleste tatt med 50mm Nikkor, noen få med 105mm. På vei tilbake forsvant lyset delvis men Olavskirken er alltid et fristende motiv. På stien opp fra Bukkøy skjøt jeg flere bilder av kirken på toppen av haugen. De fleste av dem flotte bilder med deilige farger, men det var liksom ikke det jeg var på jakt etter i dag. Siden jeg fokuserer manuelt så treffer jeg på det meste, i alle fall hvis jeg tar meg tid til flere eksponeringer.

 

Likevel ender jeg opp med å bli fascinert av et av bildene der jeg har bommet på fokus. Bildet i bildet spratt bare frem fra bilderuten uten advarsel. En tur i ljosstoga strippet bildet for en del farger og livlighet. Etterpå tok jeg bildet inn en tur i CS2 hvor litt klonearbeid fjernet siste rest av moderne tider, men det tok ikke lange tiden. Det eneste synlige var et skilt ved siden av kirken, og taket på en bil. Det var med andre ord en enkel jobb. Til slutt la jeg på vignettering og gav bildet en omgang i Virtuell Photographer. Der fikk bildet en varmere tone og kornene til en iso 1600 fargefilm.

Og presto, Olavskirken pt i PMnormals øyne. Tatt med 20D og Nikkor 50mm f/2 på f/5,6 tipper jeg. Uten at det har noen betydning.

post-76334-1214526398_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel jeg liker veldig godt at du bevisst bruker forskjellige virkemidler og syns du har lyktes med det. Jeg syns kanskje du kunne økt kontrasten, eller forandret litt på kurver. Lyse tonene lysere, og mørke mørkere. Syns vigneteringen ble litt for sterk i toppen, og det at den treffer treet. Men ellers et glimrende bilde, og dette får du avgjøre selv hva du vil ha. Jeg regner med at den uskarpe støyen kommer fra at bildet har blitt forminsket?

Lenke til kommentar
Vel jeg liker veldig godt at du bevisst bruker forskjellige virkemidler og syns du har lyktes med det. Jeg syns kanskje du kunne økt kontrasten, eller forandret litt på kurver. Lyse tonene lysere, og mørke mørkere. Syns vigneteringen ble litt for sterk i toppen, og det at den treffer treet. Men ellers et glimrende bilde, og dette får du avgjøre selv hva du vil ha. Jeg regner med at den uskarpe støyen kommer fra at bildet har blitt forminsket?

Det siste stemmer.

Etter at jeg har jobbet i lange tider for å få bildet blast og kontrastløst vil du altså ha det motsatte. Det kan jeg dessverre ikke etterkomme. Det skal se ut som om det er tatt med et crappy kamera en gang i tiden, og har tålt tidens tann relativt dårlig. Det er looken jeg var ute etter. Ikke å skape et tidstypisk bilde (som forøvrig måtte ha blitt lavkontrastig), men å skape et tidstypisk bilde som har blitt ekstra degradert av dårlige kjemikaliers holdbarhet. Og vignettering kan ikke styres i et Diana-ekv kamera.

 

Sorry. Jeg skulle kanskje ha vært mer spesifikk i min beskrivelse av bildet.

Da er jeg ferdig med presentasjonen.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
My bad! Forsøkte bare komme med noen ideer. :hrm:

Det er helt kult. Jeg tar imot ideer fra tid til annen, som med den croppen av øglen min. Men i dette tilfellet var det like greit å gi beskjed om at tanken gikk i stikk motsatt retning, slik at jeg ikke bare arrogant overser dine råd ;)

Lenke til kommentar

Her syns jeg du har truffet (bommet) knallbra. Dårlig, flatt, kornete og alt. Dette ser ikke ut som et photoshoparbeid, men et gammelt bilde fra et billig kamera.

For et motiv den kirken er. Denne vinkelen har jeg aldri sett før, og jeg syns dette er bedre enn dine tidligere bilder av kirken.

Hva med å putte inn et par støvkorn? :D

Lenke til kommentar

Nå, dette liker jeg bedre enn det forrige. Den rent tekniske kvaliteten er jo elendig (det merkes ikke lenger at det er tatt med et 20D, akkurat), men du har jo selv forklart hvorfor. Det merkes at du liker å være litt selvdestruktiv i stilen. Jeg liker uannsett hvordan det har blitt.

 

Det er et fint motiv du har valgt (jeg har selv sett det da jeg var på det nevnte museum), og jeg synes du har fanget det på en bra måte. Vinkelen gjør at trærne passer inn på en måte jeg liker (spesielt treet som står alene til høyre). Jeg synes også midtstillingen av kirken passer i dette bildet. Veien i forgrunnen bryter med marken og skaper en kontrast som gjør det hele litt mer spennende.

 

(Å skrive kommentarer til bildene dine er jo et pes. Selv de bildene som mange vil mene er dårlig, har en mening som ikke umiddelbart kan sees, virker det som.)

Endret av Pusur1993
Lenke til kommentar

Enig med f.eks riktig her. Hadde dette vært et bilde tatt med 'stativ og speillås' osv hadde det nok ikke vekket spesiell umiddelbar oppmerksomhet her i gården, men slik det er presantert nå synest jeg det blir langt mer vellykket.

Komposisjonen stemmer langt på vei (veien er viktig, ja). Et menneskelig innslag som f.eks en munk i sort kappe på vei oppover mot kirken merker jeg hadde gjort seg, men tross alt er det ikke så vanlig å se munker som er ute å går nå for tiden (en jogger i trikot hadde ikke blitt helt det samme..)

Lenke til kommentar
Jeg må innrømme at jeg så på bildet før jeg leste teksten og tenkte "Pinhole?".
Den tanken slo meg også :-)

 

Ellers synes jeg også det store treet ikke er "nok" til å forsvare sentreringen av kirken. Jeg ville ikke flyttet den mye, men heller valgt å legge det lille treet rett til høyre for kirken i horisontalt senter ved å flytte komposisjonen da bildet ble tatt, fått mer luft til høyre i bildet uten å croppe det store treet til venstre.

 

Ellers liker jeg ideen. De store "viktige" trærne klynger seg til kirken, mens én outsider står litt bortenfor og betrakter. Bakken ser her ut som et vippebrett, kirken og de store tunge trærne har løftet outsideren, er kirken på hell?

 

Jeg synes forøvrig ikke du skal kimse av forslaget til abbarve, jeg prøvde det i Photoshop (suverent bilde for Photoshopping!!!), og det ble mer vellykket enn jeg tror du er klar over :-) Har et par andre utgaver også der jeg har forsterket min tolkning av bildet, dersom det er greit for PM kan jeg godt legge dem ut...

Lenke til kommentar

Du treffer fint komposisjonsmessig, men motivet er dørgende kjedelig. Dette gjelder stort sett alle kirker. Mulig at jeg er farget av min ikke-troende overbevisning, men motivet gir meg svært lite.

 

Uansett et fint forsøk på å redde inn et bilde som strengt tatt skulle havna i søppelbøtta.

Lenke til kommentar

Jeg liker hva du har gjort med bildet, bildet i seg selv gir meg nada. Men akkurat etterarbeidet, *mangel på ord*. I en tid hvor alt og alle prøver å gjøre godt til perfekt, gjør du likegreit "dårlig" til "crappy". Utrolig bra! Da tenker jeg på kornene, kontrast etc.

Så nettopp en ting til. Vignetteringen plaget meg litt, helt til jeg så at kjerka har en skikkelig halo. Enda en ting jeg likte :D

Mvh Luze

Lenke til kommentar

Liker fargetemperaturen og fargemetningen veldig godt. Vignetteringen hører helt klart hjemme i bildet. I mine øyene kunne korn-effekten kanskje tones ned en liten smule. Men det er ikke mye det er snakk om. Jeg er heller ikke av "forrige" fotogenerasjon, så jeg vet ikke hvor kornete enkelte filmtyper blir. Det kan godt hende det er realistisk.

 

Motivet i seg selv ga heller ikke meg noe særlig, men det er umulig å presentere et bilde alle liker. Komposisjonen er som vanlig helt top notch, og nå også etterbehandlingen!

Lenke til kommentar
Mye stemning i bildet. Klarer ikke sette ord på nøyaktig hvilken stemning dog.

Eventyrstemning...slo det meg. Fargene, lyset, motivet...alt ble så samstemt...minnet om et romantisk maleri....men jeg regner med etterbehandlingen har gjort sitt også, det så vel ikke slik ut rett fra kamera. Et PENT bilde, ikke så mye rust og skrap denne gangen... :)

RandiA

Lenke til kommentar

Kirker er og blir et av mine to hovedmotiver, ved siden av miljøportretter. Det er ikke alltid at mine bilder er så annerledes som man vil ha det til, og når det gjelder kirkebildene er det tilfellet. Jeg har nok av skarpe bilder av denne kirken, også fra samme vinkel. Smaken er som baken, men arkitektur er kjedelig hvis man ikke bryr seg om det. Kirkearkitektur er for meg så opphøyet at kirken skal være ganske kjip før jeg ikke finner noe å ta et bilde av.

 

Noen form for forskjønnende etterbehandling kommer ikke bildet til å få. Jeg er mer redd for at jeg ikke har gått langt nok i falmingen av fargene og kontrastene. Kanskje jeg kommer tilbake med det bilde som er av den mer normale måten å fremstille et flott bygg på.

 

Det er kanskje en svakhet hos meg som fotograf at jeg ser motiver isolert fra omverdenen. Jeg kan være i overmåte stilistisk til tider, men jeg tror på å holde på sin stil for "signaturens" egenverdi. Det har sikkert noe med stadiet jeg er kommet på i livet som fotograf. Som fotograf er jeg overmoden i forhold til det å gjøre mine feil til min stil, og det kliniske er vel et særtrekk hos meg, i tillegg til mangel på teknisk perfeksjon.

 

Jeg takker for all oppmerksomheten. Om jeg gjør noen forandringer som resultat av forslagene er ikke det som for meg er nytten av kritikken, men bare det at flere gidder å bruke tid på bildet ser jeg på som et kompliment, selv om jeg er uenig i forslagene.

 

Jeg måtte forøvrig vente litt for å få bildet spandex-fritt. Et lite spørsmål: Burde jeg ha gjort bildet enda mer utvasket i kontraster og farger?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...